Επωφεληθείτε από τις θεραπευτικές ιδιότητες του λινέλαιο

Το λινέλαιο, που συχνά ονομάζεται υγρός χρυσός, είναι πολύ δημοφιλές χάρη στη μοναδική του σύνθεση και τις πολυάριθμες θετικές επιδράσεις στην υγεία. Το φυτό λιναριού, από το οποίο λαμβάνεται το παχύρρευστο χρυσοκίτρινο λάδι, προέρχεται αρχικά από την Αίγυπτο, το Ιράν, τη Συρία και την ανατολική Τουρκία. Το λινάρι καλλιεργείται τώρα και στην Ευρώπη.

Cυχρής έκθλιψης: χρυσό και υγιές λάδι

Το λινέλαιο είναι φτιαγμένο από λιναρόσπορο και μπορεί να συμπιεστεί ψυχρά ή ζεστά και να τελειοποιηθεί. Το λινέλαιο ψυχρής έκθλιψης είναι μακράν το πιο υγιεινό, αφού χάνει τις λιγότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Το χρυσοκίτρινο χρώμα του λαδιού λαμβάνεται με ψυχρή πίεση. Η γεύση του λαδιού είναι καρυδιά, πικάντικη και σαν σανό. Εάν το φυλάξετε λίγο περισσότερο ή αν έρθει σε επαφή με το φως και τον αέρα, παίρνει μια πικρή και άγονη γεύση. Επομένως, είναι σκόπιμο να αγοράσετε μικρότερες ποσότητες. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο το καλύτερο, γιατί το λάδι δεν διαρκεί περισσότερο από δύο μήνες.

Μάθετε περισσότερα για τις επιδράσεις του λινέλαιο

επουλωτική επίδραση λιναρόσπορου των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων

φαρμακευτικά φυτά λινέλαιο επίδραση ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Ωμέγα-3: σιντριβάνι νεότητας και βοηθοί σε κάθε ανάγκη

Το μυστικό του λινέλαιο, ή αυτό που το κάνει τόσο δημοφιλές, είναι η υψηλή δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχει. Με τη συγκέντρωσή του σε ωμέγα-3, κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των φυτικών ελαίων και είναι ένα από τα λίγα έλαια στα οποία η συγκέντρωση των ω-3 λιπαρών οξέων ξεπερνά αυτή των ω-6 λιπαρών οξέων. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία σας. Η αναλογία των ω-3 λιπαρών οξέων στο λινέλαιο είναι έως και 70%. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από το κραμβέλαιο, το οποίο είναι γνωστό ως προμηθευτής ωμέγα-3: αυτό έχει μόνο ένα μερίδιο 9%. Το λινέλαιο περιέχει επίσης έως και 10 φορές περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα ψάρια.

Το λινέλαιο επιδρά στα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Το λινέλαιο είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και εξασφαλίζει την υγεία των κυττάρων του σώματος βοηθώντας τα κύτταρα να μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και να μεταφέρουν τοξίνες από τα κύτταρα. Το ω-3, γνωστό ως άλφα-λινολενικό οξύ, έχει επίσης πολλές άλλες ευεργετικές επιδράσεις τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία:

-Αισθητή μείωση της αρτηριακής πίεσης

-Πρόληψη θρόμβωσης, καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων

-Ανάπτυξη αντικαρκινογόνου δράσης

-Αναστολή φλεγμονής

-Προωθήστε την πήξη του αίματος

-Ανακούφιση από την κατάθλιψη και το άγχος

Εάν η πρόσληψη ωμέγα-3 είναι πολύ χαμηλή, η ικανότητα σκέψης μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που το λινέλαιο είναι γνωστό ως ελιξίριο της ζωής: Έχει εξαιρετικά θετική επίδραση σε πολλούς τομείς της υγείας.

επουλωτικό αποτέλεσμα λιναρόσπορου ωμέγα 3 λιπαρά οξέα σπόροι λιναρόσπορου

Οι καλύτεροι και πιο νόστιμοι τρόποι λήψης λιναρόσπορου

Δεδομένου ότι το λινέλαιο ψυχρής έκθλιψης είναι το πιο υγιεινό, θα πρέπει επίσης να το πάρετε κρύο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις θετικές του επιδράσεις. Όταν το ζεσταίνετε, οι διπλοί δεσμοί ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων χάνονται, γεγονός που προκαλεί την εξάτμιση των αποτελεσμάτων. Συνεπώς, το λινέλαιο δεν είναι κατάλληλο για τηγάνισμα.

Επίδραση λιναρόσπορου των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων σπόρων και ελαίου

Δεδομένου ότι το λινέλαιο έχει μια ευχάριστη, καρυδιανή γεύση, μπορείτε να το πάρετε κατευθείαν, για παράδειγμα 1-2 κουταλιές την ημέρα. Είναι επίσης πολύ κατάλληλο για κρύα πιάτα, όπως σαλάτες με καρύκευμα, αναμεμειγμένα με πιάτα κουάρκ ή σερβιρισμένα με πατάτες μπουφάν. Χάρη στην πολύ υψηλή αναλογία ω-3 λιπαρών οξέων, μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τα ψάρια και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό μέρος της χορτοφαγικής και χορτοφαγικής διατροφής.

στο http://leinoel-kaufen.com/ θα βρείτε όλες τις ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το λινέλαιο. Διαβάστε τα πάντα εκεί για τα θρεπτικά συστατικά και τη χρήση λιναρόσπορου και δοκιμάστε μία από τις νόστιμες συνταγές με λινέλαιο.

υγιεινή διατροφή λινέλαιο αποτέλεσμα των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων