Το έλαιο μαύρου σπόρου εξάγεται από τους σπόρους του Nigella sativa, ενός φυτού που προέρχεται από τη Νοτιοδυτική Ασία. Οι μαύροι σπόροι είναι ελαφρώς πικροί και μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως γεύση ή μπαχαρικό στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Το κεχριμπαρένιο λάδι χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική και προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Ένα από τα βασικά συστατικά του ελαίου μαύρου σπόρου είναι η θυμοκινόνη, μια ένωση με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Επίδραση ελαίου μαύρου σπόρου – χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές

Επίδραση ελαίου μαύρου κύμινου από σπόρους και λάδι μαύρου κύμινου

Το έλαιο μαύρου σπόρου έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινά πάνω από 2000 χρόνια. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ανακαλύφθηκε στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών. Το λάδι χρησιμοποιείται από μερικούς για τη θεραπεία ασθενειών όπως το άσθμα, ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η απώλεια βάρους και άλλες ασθένειες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το λάδι και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Σπόροι μαύρου κύμινου

Μαύρο σπορέλαιο αποτέλεσμα μαύροι σπόροι υγεία σπόρων

Τι γνωρίζετε για τις επιδράσεις του ελαίου μαύρου σπόρου?

Το έλαιο μαύρου σπόρου επηρεάζει τα οφέλη για την υγεία

Επιδράσεις ελαίου μαύρου σπόρου – οφέλη για την υγεία

Το έλαιο μαύρου σπόρου έχει δείξει πολλά υποσχόμενα στη θεραπεία μερικών από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του άσθματος. Δείχνει επίσης ισχυρή αντιμυκητιασική δράση κατά του Candida albicans. Άλλα οφέλη για την υγεία του ελαίου μαύρου σπόρου παρατίθενται παρακάτω:

Οφέλη για την υγεία από το έλαιο από μαύρο κύμινο

Μαύρο κύμινο αποτέλεσμα γαστρονομίας μαύρου κύμινου

 • Μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης: Η λήψη εκχυλίσματος μαύρου σπόρου για δύο μήνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση σε άτομα των οποίων η αρτηριακή πίεση είναι ελαφρώς αυξημένη.
 • Μείωση της υψηλής χοληστερόλης: Η λήψη ελαίου μαύρου σπόρου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την υψηλή χοληστερόλη. Είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά οξέα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιέστερα επίπεδα χοληστερόλης.
 • Βελτίωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας: Η λήψη του ελαίου μαύρου σπόρου από το στόμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της φλεγμονώδους ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
 • Μείωση συμπτωμάτων άσθματος: Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του ελαίου μαύρου σπόρου μπορούν να επεκταθούν στη βελτίωση των συμπτωμάτων του άσθματος. Τα αποτελέσματά του στη μείωση της φλεγμονής των αεραγωγών μπορεί επίσης να βοηθήσουν με τα συμπτώματα της βρογχίτιδας.
 • Μείωση της στομαχικής διαταραχής: Η κατανάλωση μαύρου σπόρου ή η λήψη ελαίου μαύρου σπόρου έχει συνδεθεί με την ανακούφιση του πόνου και των κράμπες στο στομάχι. Το έλαιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αερίων του στομάχου και στην εμφάνιση ελκών επίσης.

Το μαύρο σπορέλαιο θεωρείται επίσης ότι έχει ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, το έλαιο μαύρου σπόρου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο των συμβατικών θεραπειών για τον καρκίνο.

Υποστηρίξτε την υγεία σας με φυσικά μέσα

Μαύρο σπορέλαιο αποτέλεσμα χρήση μαζί

Επίδραση ελαίου μαύρου σπόρου – οφέλη για την ομορφιά

Το έλαιο μαύρου σπόρου χρησιμοποιείται επίσης για ορισμένα δερματικά προβλήματα που αναφέρονται παρακάτω:

 • Ακμή: Μια λοσιόν προσώπου με 10% έλαιο μαύρου σπόρου μπορεί να μειώσει αισθητά την ακμή για περίοδο 2 μηνών.
 • Ενυδάτωση μαλλιών: Το έλαιο μαύρου σπόρου μπορεί να εφαρμοστεί στα ανθρώπινα μαλλιά για να μαλακώσει και να προωθήσει τη λάμψη του.
 • Oriasisωρίαση: Η εφαρμογή ελαίου μαύρου σπόρου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις πλάκες ψωρίασης.
 • Το δέρμα γίνεται πιο απαλό: Το έλαιο μαύρου σπόρου έχει προστεθεί σε έλαια και υγραντικά για να βελτιώσει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος.
 • Θεραπεία πληγών: Η χρήση ελαίου μαύρου σπόρου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και υποστηρίζει την επούλωση πληγών.
 • Θυμηθείτε, το έλαιο μαύρου σπόρου δεν πρέπει να αντικαθιστά τις συνταγογραφούμενες θεραπείες που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.

Το λάδι μπορεί να βρεθεί σε πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία

Επίδραση ελαίου μαύρου σπόρου Οφέλη για την υγεία από τη χρήση λαδιού μεταφοράς

Αφήστε το δέρμα σας να λάμψει!

Η επίδραση του ελαίου μαύρου σπόρου ωφελεί την ομορφιά της όμορφης επιδερμίδας

Μάσκα προσώπου από σκόνη κουρκουμά, μέλι και έλαιο μαύρου κύμινου

Το αποτέλεσμα του μαύρου σπόρου έχει οφέλη για την ομορφιά

Πάρτε ένα καλής ποιότητας λάδι μαύρου σπόρου

Το έλαιο μαύρου σπόρου διατίθεται σε υγρή μορφή και σε κάψουλες γέλης. Μπορείτε να αναμίξετε το υγρό λάδι με άλλες λοσιόν, σαμπουάν ή έλαια φορέα (όπως jojoba, rose hip, argan και αβοκάντο) και να το εφαρμόσετε στο δέρμα ή το τριχωτό της κεφαλής σας. Αλλά πρώτα, κάντε ένα patch test για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί.

Μετά από μια δοκιμή, το λάδι γίνεται μασάζ στο δέρμα

Το έλαιο μαύρου σπόρου επηρεάζει τα οφέλη του δέρματος για την ομορφιά

Ακολουθούν μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε λάδι μαύρου σπόρου για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε το καλύτερο δυνατό προϊόν:

 • Επιλέξτε λάδι ψυχρής έκθλιψης καθώς άλλες μέθοδοι εξαγωγής συνήθως περιλαμβάνουν υψηλή θερμότητα. Αυτό θα μπορούσε να βλάψει τις ευεργετικές ενώσεις και τα λιπαρά οξέα στο λάδι.
 • Επιλέξτε ένα οργανικό έλαιο μαύρου σπόρου. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε ένα προϊόν χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
 • Αποφύγετε τα προϊόντα λαδιού μαύρου σπόρου που απαριθμούν πολλά συστατικά και πρόσθετα. Χρειάζεστε μόνο ένα πράγμα: 100% έλαιο μαύρου σπόρου.
 • Επιλέξτε ένα λάδι που έρχεται σε σκούρο μπουκάλι. Αυτό θα εμποδίσει το λάδι σας να χαλάσει.

Ποια είναι η σωστή δοσολογία του ελαίου μαύρου σπόρου?

Δεν υπάρχει επίσημη δοσολογία ελαίου μαύρου σπόρου για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών. Επομένως, είναι καλύτερο να τηρήσετε τη συνιστώμενη δόση, η οποία είναι συνήθως μεταξύ 1 και 3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που παίρνετε λάδι μαύρου σπόρου, ξεκινήστε με μισό κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η ημερήσια δοσολογία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα και τον κατασκευαστή.

Η φύση είναι η καλύτερη πηγή υγείας

Επίδραση ελαίου μαύρου κύμινου από σπόρους μαύρου κύμινου

Ακολουθήστε τις συμβουλές εφαρμογής του κατασκευαστή

Το αποτέλεσμα του μαύρου σπόρου συμβουλεύει την υγεία

Σάλτσα μουστάρδας με μέλι με λάδι μαύρου σπόρου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο μαύρου σπόρου σε ντρέσινγκ, να το προσθέσετε σε smoothies, να περιχύσετε με πιάτα δημητριακών ή να το προσθέσετε σε οτιδήποτε καλύπτετε συνήθως με αρωματικό λάδι. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν πασπαλίζετε περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Μην το προσθέτετε σε τίποτα πολύ ζεστό, διαφορετικά τα θρεπτικά θρεπτικά συστατικά του λαδιού θα παραβιαστούν.

Παρακάτω είναι μια συνταγή για ένα ντύσιμο μουστάρδας με μέλι με λάδι μαύρου σπόρου.

Το μαύρο σπορέλαιο έχει μια μάλλον πικάντικη, πικρή και κάπως πιπεράτη γεύση

Μαύρο σπορέλαιο αποτέλεσμα σάλτσα σαλάτας

Συστατικά:

 • ¼ φλιτζάνι λάδι μαύρου σπόρου
 • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 • 2 κουταλιές ακατέργαστο μέλι
 • ¼ φλιτζάνι μηλόξυδο
 • 2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
 • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη
 • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Παρασκευή:

 • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.
 • Ραντίζετε με σαλάτες ή χρησιμοποιείτε ως ντιπ για λαχανικά.
 • Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Επωφεληθείτε από τις θεραπευτικές ιδιότητες του μαύρου σπορέλαιου και μείνετε υγιείς!

Επίδραση ελαίου μαύρου κύμινου από καρύκευμα σαλάτας μαύρου κύμινου Επίδεσμος μαύρου σπόρου επίδεσμος μαύρου σπόρου Επίδραση ελαίου μαύρου κύμινου από έλαιο μαύρου κύμινου