Είναι συναρπαστικό ότι ένα χοντρό υλικό όπως το σκυρόδεμα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τέτοια υπέροχα έργα στην εσωτερική διακόσμηση. Στο σημερινό άρθρο θα θέλαμε να σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα όμορφο κηροπήγιο. Εκτός από τις οδηγίες βήμα προς βήμα, θα βρείτε επίσης υπέροχες εικόνες που απεικονίζουν τα υπέροχα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, θα βρείτε μια σειρά από άλλα υπέροχα παραδείγματα κηροπήγων από σκυρόδεμα. Έχουν διαφορετικό σχήμα από αυτό, το οποίο περιγράφεται στις οδηγίες. Η αρχή του σχεδιασμού είναι λίγο πολύ η ίδια.

Τα χρυσά και άλλα φωτεινά χρώματα είναι πολύ δημοφιλή για τους τσιμεντένιους κηροπήγους

Ιδέες DIY κάτοχος κεριών υπέροχη

Σκυρόδεμα κεριού σε σχήμα κελύφους αυγού

Το τσιμεντένιο κηροπήγιο, τις οδηγίες του οποίου σας περιγράφουμε, έχει το όμορφο σχήμα ενός σπασμένου κελύφους αυγού. Η απεικόνιση των μεμονωμένων βημάτων φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Θα χαρούμε όμως να σας τα εξηγήσουμε στο παρακάτω κείμενο.

βάση για κηροπήγιο

Τα υλικά που χρειάζεστε

Ακολουθούν τα υλικά που προτείνουμε για την κατασκευή ενός σκυροδέματος κεριού:

  • Ένα πλαστικό μπολ μεσαίου μεγέθους.
  • Διακοσμητικό χρυσό χρώμα?
  • Ένα μικρό πλαστικό βάζο.
  • Μια σπάτουλα για ανάμειξη.
  • Νερό;
  • Ενα μπαλόνι;
  • Πλαστικά γάντια?
  • Ένα μικρό άδειο βάζο μαρμελάδας.

Στο επόμενο σεμινάριο, θα περιγράψουμε την κύρια αρχή της κατασκευής ενός σκυροδέματος κεριού. Μπορείτε επίσης να το προσαρμόσετε σε διάφορα άλλα σχήματα! Αλλά ας μείνουμε πρώτα στο κύριο θέμα μας.

Το γκρι σκυρόδεμα δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση

πολύ καλές ιδέες για DIY - εξαιρετικές

Φτιάξτε μόνοι σας μπετόν για κεριά σε σχήμα κελύφους αυγών – έτσι ακριβώς λειτουργεί

Το έτοιμο σκυρόδεμα για χειροτεχνίες συνήθως συνοδεύεται επίσης από οδηγίες χρήσης. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, ρωτήστε τον πωλητή σχετικά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αναλογία μεταξύ σκυροδέματος και νερού, που στην περίπτωσή σας θα οδηγήσει στην επιτυχία του μικρού σας χειροτεχνικού έργου. Αναμίξτε το σκυρόδεμα με την κατάλληλη ποσότητα νερού σε ένα πλαστικό μπολ. Ανακατεύουμε δυνατά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Φουσκώστε το μπαλόνι και στη συνέχεια δέστε το στο άνοιγμα του μικρού βάζου μαρμελάδας όπως φαίνεται στην εικόνα.

Προσάρτηση του σκυροδέματος

Διανείμετε ομοιόμορφα το μείγμα σκυροδέματος ferite στην επιφάνεια του μπαλονιού και εξομαλύνετε την επιφάνεια. Μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες έως μια μέρα για να στερεοποιηθεί όλο το πράγμα. Μετά από αυτό, αφαιρέστε το μπαλόνι από το ποτήρι και αναποδογυρίστε το. Κόψτε ή σπάστε μέρος της κορυφής για να δημιουργήσετε ένα σχήμα παρόμοιο με αυτό στις εικόνες. Τώρα έρχεται στη χρήση του όμορφου χρυσού-πορτοκαλί χρώματος. Θα πρέπει να το εφαρμόσετε από μέσα. Φυσικά, θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε μια άλλη απόχρωση για το έργο σας. Επίσης, η αντίθεση θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη εάν επιλέξετε σκυρόδεμα με ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα.

Μια απαλή, αναζωογονητική αντίθεση έχει επιτευχθεί εδώ

Κερί στηρίξτε μόνοι σας φτιάξτε DIY ιδέες

Παραλλαγές τσιμεντένιων κηροπήγων

Το σχήμα της τσιμεντένιας λαμπάδας σας σχετίζεται φυσικά κυρίως με το είδος του αντικειμένου που χρησιμοποιείτε ως βάση. Για τις γεωμετρικά διαμορφωμένες λαμπάδες, οι οποίες είναι πολύ μοντέρνες, το χαρτόνι χρησιμοποιείται συνήθως ως βάση. Οι στερεές συσκευασίες σε διάφορα γεωμετρικά σχήματα μπορούν στη συνέχεια να καθορίσουν την όμορφη εμφάνιση των τσιμεντένιων κηροπήγων. Η δημιουργική επιλογή χρώματος και η αντίθεση με τις αποχρώσεις του ίδιου του σκυροδέματος μπορούν φυσικά να δημιουργήσουν άλλα πολύ έντονα εφέ.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χαρτόνι ως βάση για τέτοια γεωμετρικά σχήματα

DIY ιδέες Μικρά διακοσμητικά κηροπήγια

Χρήση βάσεων κεριών από σκυρόδεμα

Σίγουρα αναρωτιέστε αν μια τέτοια τσιμεντένια βάση κεριών μπορεί να ενσωματωθεί στο εσωτερικό σας σχέδιο ή στον σχεδιασμό του κήπου. Όσον αφορά το χρώμα, το σκυρόδεμα είναι ένα αρκετά ουδέτερο υλικό. Από αυτή την άποψη, είναι εγγεγραμμένο σε διάφορες διακοσμητικές έννοιες. Ωστόσο, έχει μια συγκεκριμένη, τραχιά επιφάνεια που είναι αρκετά αισθητή. Έτσι, ένα τέτοιο τσιμεντένιο κηροπήγιο εγγράφεται πολύ καλά στο εσωτερικό σας σχέδιο, τοίχοι ή άλλες επιφάνειες με παρόμοια υφή θα πρέπει να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο. Ωστόσο, αυτά είναι πολύ συνηθισμένα σε ορισμένα μοντέρνα στυλ. Ένα τσιμεντένιο κηροπήγιο θα φαίνεται επίσης υπέροχο στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

Κάπως έτσι μπορεί να μοιάζουν τα τσιμεντένια κηροπήγια

Ιδέες DIY - τετράγωνες ιδέες - φτιάξτε μόνοι σας κάτοχους κεριών

Τα κεριά για τη λαμπάδα από σκυρόδεμα

Η θήκη κεριών έχει επίσης έναν αυτόνομο χαρακτήρα από το ίδιο το κερί. Στο παράδειγμά μας, έχει επιλεγεί ένας πολύ απλός. Ωστόσο, θα μπορούσατε να είστε πιο δημιουργικοί όταν επιλέγετε κεριά και έτσι να συμβάλλετε στον εμπλουτισμό και την εξατομίκευση της δικής σας δουλειάς.

Για πολλές σύγχρονες έννοιες εσωτερικού σχεδιασμού, το οβάλ σχήμα είναι το καλύτερο δυνατό!

DIY ιδέες - καλά στρογγυλεμένες ιδέες και συμβουλές

Ένα άλλο μοντέλο για βάσεις κεριών από σκυρόδεμα, το οποίο μπορείτε να επιτύχετε υπέροχα με βάση το χαρτόνι 

μοντέρνες και μοντέρνες ιδέες DIY ιδέες

Τι πιστεύετε για αυτό το υπέροχο οβάλ σχήμα?

Βιολογικά σχήματα - DIY ιδέες - DIY ιδέες

Τα μοτίβα τέτοιων κατόχων κεριών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά

Στρογγυλές ιδέες - DIY ιδέες - υπέροχος σχεδιασμός