Εάν οι μπανάνες είναι υγιείς, μπορείτε επίσης να φάτε τη φλούδα?

Φυσικά, όταν μιλάτε για μπανάνες, σκέφτεστε λίγο τα ίδια τα φρούτα. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η φλούδα της μπανάνας συνιστάται επίσης ως ένα πολύ υγιεινό προϊόν. Γνωρίζατε ότι περιέχει έως και τρεις φορές περισσότερα συστατικά από τον ίδιο τον πολτό?

Σήμερα λοιπόν θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο σας για να σας δείξουμε γιατί η φλούδα της μπανάνας είναι τόσο υγιεινή.

Οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα υγιείς για τους μυς

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα σούπερ μάρκετ κομμάτια φλούδας μπανάνας

Τόσο η φλούδα όσο και ο πολτός είναι κατάλληλα για φαγητό

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα - πλήρη σκιά κομμάτια φλούδας μπανάνας

Λίγοι γνωρίζουν ότι η φλούδα της μπανάνας είναι βρώσιμη

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη η εικόνα γεμάτη

Η κατανάλωση μπανάνας είναι πάντα καλή

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα τρώγοντας κομμάτια φλούδας μπανάνας

Λιγότερη κακή χοληστερόλη

Οι φλούδες της μπανάνας περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Είναι πολύ περισσότερα από ό, τι στα ίδια τα φρούτα. Βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

Ποιος ξέρει καλύτερα?

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα γεμάτη μανιτάρια φλούδας μπανάνας

Ηλεκτρολύτες στους μυς

Πολλοί είναι εξοικειωμένοι με τους μυϊκούς σπασμούς που εμφανίζονται ταυτόχρονα. Αν συμβαίνουν συχνά, επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητά μας να κινούμαστε.

Με τη συμβουλή ενός γιατρού, θα μάθετε πώς η κατανάλωση μπανάνας μπορεί να θεραπεύσει τέτοιους μυϊκούς σπασμούς. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Υπάρχουν πολλά υγιή αμινοξέα στις μπανάνες και ακόμη περισσότερα στις φλούδες της μπανάνας.

Τρώτε τακτικά μπανάνες

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα γεμάτη κομμάτια φλούδας μπανάνας

Φλούδες μπανάνας για καλύτερη διάθεση

Το ότι οι μπανάνες είναι υγιεινές δεν είναι θέμα και τι γίνεται με τις φλούδες της μπανάνας; Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σεροτονίνης, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας. Χάρη σε αυτό, η διάθεση, η θερμοκρασία του σώματος, ο ύπνος, η όρεξη και πολλές σημαντικές διαδικασίες στο σώμα μας ρυθμίζονται.

Οι μπανάνες φτιάχνουν τη διάθεση 

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη η εικόνα γεμάτη

Βελτιώνουν τον ύπνο

Χάρη στις φλούδες της μπανάνας, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε σημαντικά τον ύπνο σας. Αυτό οφείλεται και πάλι σε ορισμένα αμινοξέα στις μπανάνες.

Κόψτε σε μικρές φέτες, η φλούδα μπορεί να γίνει καλύτερα ανεκτή 

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα γεμάτη φέτες φλούδας μπανάνας φέτες

Χάστε βάρος πιο εύκολα

Η φλούδα της μπανάνας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο εύκολα. Είναι τρόφιμα χαμηλών θερμίδων που περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας, και όλα αυτά κάνουν τη φλούδα μπανάνας ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για την απώλεια βάρους.

Δεδομένου ότι οι μπανάνες είναι πολύ υψηλές σε θερμίδες, μικρές ποσότητες είναι αρκετές 

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα γεμάτη κομμάτια φλούδας μπανάνας

Ενισχύστε τα ερυθρά αιμοσφαίρια

Ο ρόλος των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι να μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα. Οι φλούδες μπανάνας είναι σε θέση να προωθήσουν αυτή τη διαδικασία. Ταυτόχρονα, προστατεύουν τα κύτταρα του αίματος από τη φθορά.

Αν κάνετε πολύ άθλημα, οι μπανάνες δεν πρέπει να λείπουν από το μενού σας 

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα πλήρη κομμάτια φλούδας μπανάνας μάτσο

Φροντίστε τα μάτια

Οι φλούδες της μπανάνας είναι υγιείς γιατί έχουν ευεργετική επίδραση στα μάτια. Αυτό οφείλεται στο συστατικό λουτεΐνη, το οποίο περιέχει. Το τελευταίο είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση ότι μπορούμε να δούμε στο σκοτάδι. Επίσης, μας προστατεύει από τον καταρράκτη και άλλες ασθένειες των ματιών.

Μια μπανάνα την ημέρα είναι απαραίτητη 

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα κομμάτια φλούδας μπανάνας γυμνά

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι φλούδες μπανάνας είναι επίσης σε θέση να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Τα συστατικά συμμετέχουν στο σχηματισμό καλών βακτηρίων στον οργανισμό. Αυτό εξασφαλίζει αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα κομμάτια φλούδα μπανάνας κομμάτια πουλίΠώς μπορείτε να φάτε τη φλούδα της μπανάνας?

Φυσικά, ο ευκολότερος τρόπος θα ήταν να φάμε τις φλούδες της μπανάνας τραχιά. Αλλά δεν είναι πάντα πολύ νόστιμο και μερικές φορές δύσκολο για το στομάχι. Καλύτερα να ψηθούν οι φλούδες της μπανάνας μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Έτσι γεύονται και μυρίζουν πολύ καλύτερα. Μπορείτε επίσης να τα κουτάρετε ή να τα αναμίξετε σε smoothies. Έτσι αποκτάτε έναν υπέροχο χυμό που σας δίνει πολλή ενέργεια.

μπανάνες υγιεινή ολόκληρη εικόνα κομμάτια φλούδας μπανάνας σταφυλιών