Η υγιεινή διατροφή και η πείνα είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Οι σύγχρονοι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν ήδη αποδείξει αρκετές φορές ότι η συνειδητή διατροφή είναι το κλειδί για μια καλή φυσική κατάσταση που διαρκεί. Αν τρώμε προϊόντα που είναι υγιεινά ως προς το περιεχόμενό τους, καταναλώνονται γρήγορα από το σώμα μας και νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια. Αυτό συμβαίνει με τα προϊόντα ολικής αλέσεως! Τα τρόφιμα με επιβλαβείς ουσίες ερεθίζουν τον μεταβολισμό μας, παραμένουν σφηνωμένα στο σώμα μας και μας παχαίνουν, ακόμα κι αν είναι χαμηλές σε θερμίδες.

Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε πραγματικό ψωμί ολικής αλέσεως και όχι χρωματιστό λευκό ψωμί!

Bωμί με βούτυρο - υγιεινές ιδέες - δημητριακά ολικής αλέσεως

Τι σημαίνει ολικής άλεσης ούτως ή άλλως?

Για λόγους καλύτερης γεύσης, πολλά τρόφιμα τυπικά περνούν από τη διαδικασία εξευγενισμού. Έτσι φτιάχνεται το νόστιμο λευκό ψωμί. Τέτοια τρόφιμα έχουν πολύ ευχάριστη γεύση και ξεπαγώνουν στο στόμα μας με εξαιρετικό τρόπο. Ωστόσο, στη διαδικασία του εξευγενισμού, πολλά συστατικά χάνονται από τα φυτά.

Αυτό σημαίνει ότι παραλείπονται επίσης πολλά υγιεινά συστατικά. Οι περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και φυτικές ίνες, βρίσκονται στο κέλυφος του σιταριού, του ρυζιού και άλλων προϊόντων σιτηρών. Αυτό που απομένει είναι ένα καθαρό πληρωτικό με το οποίο το σώμα δεν ξέρει τι να κάνει στη συνέχεια. Όπως ήδη τονίστηκε στην εισαγωγή, τέτοια συστατικά συνήθως αποθηκεύονται στο σώμα μας. Σχηματίζονται οι εξαιρετικά δυσάρεστες εναποθέσεις λίπους.

Η δίαιτα No White Food εγγυάται την πρόσληψη πολλών βιταμινών

Σκούρο ψωμί - ιδέες ολικής αλέσεως

Αρκετά προϊόντα μπορεί να είναι δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να είναι όχι μόνο ψωμί, αλλά και πολλά άλλα προϊόντα. Ακολουθεί η λίστα με τα σημαντικότερα από αυτά:

  • ρύζι,
  • μαγιά,
  • σίκαλη,
  • Καλαμπόκι,
  • κεχρί,
  • κριθάρι,
  • κινόα.

Έτσι έχετε την ευκαιρία να συμπεριλάβετε πολλά υπέροχα πιάτα ολικής αλέσεως και στυλ ζαχαροπλαστικής στο μενού σας.

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως σας γεμίζουν γρηγορότερα

Νόστιμα αλλαντικά ολικής αλέσεως

Πώς συνηθίζετε στα προϊόντα ολικής αλέσεως?

Η μακρά κατανάλωση ραφιναρισμένων προϊόντων σιτηρών οδηγεί σε ισχυρή εξάρτηση από αυτά. Αναπτύσσουμε έναν ορισμένο εθισμό σε αυτά τα γούστα. Εάν προσπαθήσετε να στραφείτε σε προϊόντα ολικής αλέσεως, μπορεί να διαπιστώσετε ότι όλα δεν έχουν τόσο καλή γεύση στην αρχή. Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο! Το αργότερο τη δεύτερη εβδομάδα, θα νιώσετε τη βελτίωση της πέψης σας και θα είστε γεμάτοι ενέργεια. Θα συνηθίσετε αυτή τη γεύση και δεν θα σας λείψουν τόσο άσχημα τα προϊόντα “λευκά τρόφιμα”. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως σε κάνουν να χορτάσεις χωρίς να δημιουργείς την αίσθηση της «πληρότητας». Λαμβάνετε πολλά υγιή λίπη και πρωτεΐνες καθώς και βιταμίνες από την ομάδα Α και Β. Αυτό σας κάνει πιο ζωντανούς και πιο αθλητικούς. Η ανάγκη για υπερφαγία μειώνεται σημαντικά. Χάνετε βάρος αυτόματα και είστε ικανοί για εντατική προπόνηση ακόμη και με μικρότερες μερίδες.

Ο συνδυασμός τροφίμων σε συνδυασμό με δίαιτα No White Food θα σας φέρει στην επιθυμητή λεπτή φιγούρα πολύ γρήγορα

Νόστιμα κομμάτια ψωμιού ολικής αλέσεως

Δημητριακά ολικής αλέσεως σε συνδυασμό με άλλα μέτρα μείωσης βάρους

Ιδανικά, η διατροφή ολικής αλέσεως πρέπει να συνδυάζεται με άλλες υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Είναι καλύτερο να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης και γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο συνδυασμός τροφίμων θα συμβάλει επίσης σε πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα. Από τη μία πλευρά, είναι αρκετά δύσκολο να είσαι συνεπής με αυτό το είδος διατροφής. Αλλά θα μπορούσατε να χάσετε βάρος και να γίνετε πιο υγιείς χωρίς να πεινάτε. Επιπλέον, δεν έχει σημασία αν συμβιβάζεστε ενδιάμεσα. Απλώς δεν χρειάζεται να ξαναγίνει συνήθεια.

Η ποικιλία από λιχουδιές ολικής αλέσεως αυξάνεται συνεχώς

αρκετά νόστιμα κομμάτια - ολικής αλέσεως

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε πραγματικά δημητριακά ολικής αλέσεως!

Πολλά από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ προσφέρουν φθηνά προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δημητριακά ολικής αλέσεως. Απλώς σκουραίνουν με τη βοήθεια του συνθετικού χρωματισμού τροφίμων. Υπάρχουν δύο βασικά κριτήρια για την αναγνώριση και τη διαφοροποίηση αυτών, δηλαδή η τιμή και η γεύση. Εάν έχετε δοκιμάσει μερικές φορές προϊόντα ολικής αλέσεως από ένα ποιοτικό φούρνο ή ένα καλό κονιάκ, θα αναγνωρίσετε γρήγορα το ψεύτικο. Τέτοιος Fεύτικα προϊόντα ολικής αλέσεως δυστυχώς δεν θα σας κάνει πιο υγιείς. Λίγο περισσότερο, είναι επιβλαβείς λόγω των συνθετικών χρωμάτων. Να είστε λοιπόν επικριτικοί όταν επιλέγετε!

Εάν θέλετε να βελτιώσετε γρήγορα τη σιλουέτα και τη φυσική σας κατάσταση, πρέπει επίσης να τρώτε λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα γαλακτοκομικά προϊόντα 

μεγάλες φέτες ψωμιού - δημητριακά ολικής αλέσεως

Αργή μετάβαση στη διατροφή ολικής αλέσεως

Έτσι, η δίαιτα No White Food σημαίνει αντικατάσταση των εκλεπτυσμένων τροφίμων με υποκατάστατα ολικής αλέσεως στο καθημερινό σας μενού. Για τους περισσότερους ανθρώπους, λειτουργεί καλύτερα μακροπρόθεσμα εάν επιτύχετε μια ομαλή μετάβαση. Η συμβουλή μας: Καταρτίστε ένα σχέδιο τεσσάρων εβδομάδων στο οποίο προγραμματίζεται η ακριβής ποσότητα λευκού αλευριού και προϊόντων ολικής αλέσεως για κάθε μέρα. Η μείωση από την πρώτη θα πρέπει να είναι σταδιακή και σταδιακή. Μετά από αυτό, πρέπει να προσπαθήσετε να φάτε μόνο δημητριακά ολικής αλέσεως. Μείνετε συντονισμένοι για τουλάχιστον άλλες έξι εβδομάδες. Μετά από αυτό, ο εθισμός στα προϊόντα σίτου πιθανότατα θα έχει τελειώσει. Θα προτιμήσετε φυσικά τις υγιεινές εναλλακτικές λύσεις ολικής αλέσεως. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να τρώτε τα εκλεπτυσμένα προϊόντα μόνο για ειδικές περιστάσεις, για παράδειγμα σε πάρτι ή γιορτές.

Είναι εγγυημένο ότι θα αισθάνεστε πιο υγιείς μετά από μερικές εβδομάδες και αργά αλλά μόνιμα θα χάσετε βάρος.

Μετά από μια ορισμένη περίοδο συνήθισης, απλά θα δοκιμάσετε καλύτερα τα προϊόντα ολικής αλέσεως

Ολικής αλέσεως - νόστιμες φέτες ψωμιού

Κάντε ένα ατομικό σχέδιο για την ομαλή μετάβαση σε μια διατροφή ολικής αλέσεως

Ολικής αλέσεως - στρογγυλό ψωμί - νόστιμες ιδέες

Μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν όλα τα δημοφιλή είδη ζαχαροπλαστικής με δημητριακά ολικής αλέσεως 

Ολικής αλέσεως - πολύ υγιές αλεύρι

Το αλεύρι ολικής αλέσεως μπορεί να παρασκευαστεί από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων

Ολικής αλέσεως - υπέροχος σάκος αλεύρι

Είναι καλύτερο να αγοράζετε ψωμί ολικής αλέσεως μόνο σε καλά αρτοποιεία

Δημητριακά ολικής αλέσεως μια εξαιρετικά νόστιμη διατροφή

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως αφομοιώνονται καλύτερα 

Νόστιμο ψωμί ολικής άλεσης

Έτσι μοιάζει με ένα σάντουιτς ολικής αλέσεως!

Ολικής αλέσεως υπέροχες ιδέες υγιεινή ζωή

Μπαγκέτες ολικής αλέσεως; Γιατί όχι??

Διαφορετικές ιδέες ολικής αλέσεως