Όταν πρόκειται για όμορφο δέρμα, συνήθως σκεφτόμαστε το δέρμα στα πρόσωπά μας. Το δέρμα των ποδιών συχνά παραμελείται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάλους, οι οποίοι δεν αποτελούν ιατρικό πρόβλημα αλλά μπορεί να είναι αρκετά άβολα. Ειλικρινά, οι κάλοι φαίνονται αντιαισθητικοί στα πόδια σας, αλλά μην πανικοβληθείτε! Υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές μέθοδοι και σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε αυτόν τον ενοχλητικό κάλιο.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τον ενοχλητικό κερατοειδή?

Οι κάλοι αφαιρούν τους κάλους στα πόδια

Αντιμετωπίστε τους κάλους στα πόδια

Αφαίρεση κάλων Αντιμετωπίστε τους κάλους στα πόδια

Πώς να αφαιρέσετε τους κάλους?

Αν και οι κάλοι δεν είναι ακριβώς ευπρόσδεκτοι στο πόδι, αναπτύσσονται για να προστατεύουν το πόδι από περαιτέρω βλάβη. Όχι μόνο το δέρμα στα πόδια μας είναι πιο σκληρό, είναι επίσης πιο επιρρεπές στο να στεγνώσει, να ραγίσει και να μολυνθεί. Οι κάλοι προκαλούνται από άνιση κατανομή βάρους, γενικά στο κάτω μέρος του μπροστινού ποδιού ή της φτέρνας. Οι κάλους μπορεί να προκληθούν από ακατάλληλα υποδήματα ή από ανωμαλία του δέρματος. Ωστόσο, κάποιος βαθμός σχηματισμού κάλου στο πέλμα του ποδιού είναι αρκετά φυσιολογικός. Απαιτείται κατάλληλη συντήρηση εάν θέλετε να αφαιρέσετε τον κερατοειδή.

Κάλος στο πέλμα του ποδιού

Αφαίρεση κάλων Αντιμετωπίστε τους κάλους στα πόδια

Απολαύστε το απαλό δέρμα των ποδιών σας

Κάλους Αφαιρέστε τους κάλους στις άκρες των ποδιών

Ποδόλουτρο

Το ποδόλουτρο είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για «αφαίρεση κάλων». Έτσι το βράδυ μουλιάστε τα πόδια σας σε ένα κουβά με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Αυτό θα διαλύσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα μαλακώσει τον κερατοειδή. Μπορείτε επίσης να κάνετε μπάνιο με αλάτι Epsom για να καταπρανετε το δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να στεγνώσετε τελείως το δέρμα μετά το μούλιασμά του. Ενώ το ζεστό νερό είναι καλό για το δέρμα των ποδιών σας, η επίμονη υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις ζύμης.

Ένα ποδόλουτρο το βράδυ θα είναι καλό για τα πόδια σας

Αφαίρεση κάλων Αντιμετωπίστε τους κάλους

Αντιμετωπίστε τους κάλους και τους κάλους στα πόδια

Ελαφρόπετρα

Οι ελαφρόπετρες είναι ελαφριές, πορώδεις πέτρες που χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους για να ξεκολλήσουν το νεκρό δέρμα και τους κάλους. Αυτές οι πέτρες λειτουργούν καλύτερα μετά από ένα ποδόλουτρο. Η προσθήκη αλάτων Epsom στο νερό μπορεί μόνο να βελτιώσει τα αποτελέσματα. Όταν το δέρμα μαλακώνει, χρησιμοποιήστε απαλές κυκλικές ή πλάγιες κινήσεις για να αφαιρέσετε τον κάλο. Επαναλάβετε αυτό για αρκετές ημέρες στη σειρά για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Αφαιρέστε τον κάλο με ελαφρόπετρα

Αφαιρέστε τους κάλους Οι κάλιοι στα πόδια αντιμετωπίζουν την ελαφρόπετρα

Αρχεία ποδιών

Ένα αρχείο ποδιών είναι ένα άλλο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση κάλων. Όπως και με τις ελαφρόπετρες, είναι καλύτερο να μουλιάσετε τον κάλιο σε ζεστό νερό πριν χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λίμα ποδιών όταν κάνουν μπάνιο ή ντους. Μετά την κατάθεση του κάλου, η χρήση ενυδατικής κρέμας μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το δέρμα απαλό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λίμα ποδιών στο ντους

Αφαιρέστε τους κάλους Οι κάλιοι στα πόδια αντιμετωπίζουν τα αρχεία των ποδιών

Πάστα μαγειρικής σόδας

Η πάστα μαγειρικής σόδας είναι μια εναλλακτική λύση για τις εμπορικές κρέμες απολέπισης.

Για να φτιάξετε μόνοι σας μια τέτοια πάστα, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας νερό με αρκετό μπέικιν πάουντερ για να κάνετε μια πάστα και στη συνέχεια προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λάιμ.

Εφαρμόστε το μείγμα στις περιοχές με κάλους και στη συνέχεια τραβήξτε τις κάλτσες. Επαναλάβετε αυτήν την εφαρμογή κάθε βράδυ μέχρι να εξαφανιστεί ο κερατοειδής.

Σπιτική πάστα μαγειρικής σόδας

Αφαίρεση κάλων Κάλων στα πόδια Θεραπεία πάστας σόδας

Ενυδατικές κρέμες

Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα στον κερατοειδή, φορέστε κάλτσες και αφήστε την ενυδατική κρέμα όλη τη νύχτα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει τους κάλους και να αποτρέψει το δέρμα από το στέγνωμα.

 Μην ξεχάσετε την ενυδατική σας κρέμα!

Οι κάλιοι αφαιρούν τους κάλους του δέρματος του ποδιού

Μαξιλαράκι ποδιών

Τα επιθέματα ποδιών είναι ένας τύπος επίδεσμου με επένδυση που μπορεί να προστατεύσει ή να αποτρέψει τους κάλους. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτό και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Τα επιθέματα ποδιών μειώνουν στο μέγιστο την τριβή και την πίεση που προκαλεί ο κερατοειδής. Και έτσι προωθούν τη φυσική επούλωση του δέρματος στα πόδια.

Τα μαξιλαράκια ποδιών προστατεύουν από τους κάλους

Οι κάλλοι αφαιρούν τα μαξιλάρια των ποδιών

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τους κάλους?

  • Πλύνετε τα πόδια σας καθημερινά με σαπούνι και νερό, στη συνέχεια στεγνώστε τα καλά και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα
  • φορώντας παπούτσια που ταιριάζουν σωστά, καθώς τα υπερβολικά σφιχτά ή πολύ ψηλά τακούνια μπορούν να αυξήσουν την τριβή
  • Χρήση μαξιλαριών ποδιών ή ενθέτων αφρού για την αποφυγή υπερβολικής πίεσης στο δέρμα

Να φοράτε πάντα άνετα παπούτσια!

Αφαίρεση κάλων Οι κάλοι στα πόδια προκαλούν ακατάλληλα παπούτσια

Όλα τα πράγματα λαμβάνονται υπόψη

Οι κάλοι προκαλούνται από υπερβολική τριβή ή πίεση σε ορισμένες περιοχές του δέρματος. Μπορεί να είναι άβολα και άβολα, αλλά σπάνια αποτελούν λόγο ανησυχίας.

Μια σειρά από απλές θεραπείες στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κάλων, συμπεριλαμβανομένων των θεραπειών που μαλακώνουν το δέρμα. Προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση άνετων παπουτσιών, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης κάλων.

Χαλαρώστε και απολαύστε ένα ζεστό λουτρό ποδιών!

Αφαιρέστε τους κάλους Κάλους στα πόδια, περιποιηθείτε το ποδόλουτρο

Όμορφο και απαλό βρεφικό δέρμα ποδιών

Οι κάλοι αφαιρούν τους κάλους στα πόδια