Πονοκέφαλος, πονοκέφαλος, ημικρανία…. Αυτά είναι τυπικά παράπονα για τα οποία ακούτε καθημερινά. Δεν είναι περίεργο που αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στη δυναμική καθημερινότητά μας, οι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς υπό στρες, το οποίο μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις στην υγεία τους. Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι ασθενής ή σοβαρός, να είναι πολύ οξύς και μετά να υποχωρήσει αργά. Με πονοκέφαλο αισθάνεστε μια άβολη και καταπιεστική πίεση στους κροτάφους και αισθάνεστε άβολα. Η συγκέντρωσή του πέφτει και μαζί με αυτό το κίνητρο για εργασία. Γιατροί και ιατροί ερευνούν εδώ και καιρό τους λόγους που προκαλούν πονοκεφάλους στους ανθρώπους. Και αναζητήστε ανακούφιση. Σήμερα θέλουμε να κάνουμε μια μέτρια συμβολή στο θέμα και να σας αποκαλύψουμε τα μυστικά των θεραπευτικών δυνάμεων της φύσης. Αντί να χρησιμοποιήσετε δοκιμασμένα φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου για πονοκεφάλους, θα σας δείξουμε τώρα άλλους τρόπους για την καταπολέμηση του δυσάρεστου πόνου. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε μερικά φαρμακευτικά βότανα και εξηγούμε τις θεραπευτικές τους επιδράσεις κατά των πονοκεφάλων.

Πονοκέφαλος σημαίνει έντονοι πόνοι στους κροτάφους που προκαλούν δυσφορία

φαρμακευτικά βότανα για τον πονοκέφαλο φυσικές θεραπείες για τον πονοκέφαλο

Οι αιτίες των πονοκεφάλων είναι εξαιρετικά ποικίλες και έτσι ακριβώς μπορούν να θεραπευτούν. Για παράδειγμα, το να κάθεστε μπροστά από τον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους. Οι κοινές αιτίες αυτής της αδιαθεσίας περιλαμβάνουν την υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρων, πολύ άγχος, λίγο ύπνο, έλλειψη υγρών, ορμονικές αλλαγές, κακή ποιότητα του εσωτερικού αέρα και ευαισθησία στον καιρό.

Για σοβαρούς και χρόνιους πονοκεφάλους, απαιτούνται ιατρικές εξετάσεις για να συνταγογραφηθεί επαρκής θεραπεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, ζητήστε τη συμβουλή του οικογενειακού σας γιατρού! Σήμερα δεν μιλάμε για φάρμακα που καταπολεμούν τον πονοκέφαλο. Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στα φάρμακα της φύσης που βοηθούν σε αυτές τις ασθένειες. Το τζίντζερ, το βάλσαμο λεμονιού, το δεντρολίβανο, η βανίλια και η λεβάντα σίγουρα βοηθούν στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Θέλουμε να αναφέρουμε αμέσως τη θεραπευτική δύναμη αυτών των βοτάνων. Ακριβώς ως προκαταρκτικές πληροφορίες, θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτά τα φαρμακευτικά φυτά παρασκευάζονται κυρίως και λαμβάνονται ως τσάι. Η παρασκευή τσαγιού είναι εύκολη, αλλά το θεραπευτικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ μεγάλο!

Τα ακόλουθα φαρμακευτικά βότανα έχουν ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε εντελώς από τον πονοκέφαλο.

Τζίντζερ (Zingiber officinale)

Το τζίντζερ ήταν ένα πολύ γνωστό φάρμακο από αμνημονεύτων χρόνων, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται συχνά και ευρέως στην παρασκευή πολυάριθμων πιάτων και επιδόρπια. Οι ρίζες των φυτών μπορούν να βρεθούν φρέσκες ή αποξηραμένες στην αγορά. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου μπορούν να εντοπιστούν στα συστατικά που περιέχει. Εκτός από τη gingerol, το zingiberen και τη βορνεόλη, περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες, όπως βιταμίνη C, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο και φώσφορο. Το τσάι τζίντζερ έχει κάπως ζεστή, αλλά πολύ ευχάριστη γεύση. Λειτουργεί κατά των πονοκεφάλων, αλλά βοηθά επίσης στη ναυτία και τον εμετό.

  Πρέπει να έχετε φρέσκο ​​τζίντζερ στο σπίτι όλη την ώρα

φαρμακευτικά βότανα για πονοκεφάλους τζίντζερ στο τσάι

Λεβάντα (Lavandula angustifolia)

Η λεβάντα είναι ευρέως διαδεδομένη σε αυτή τη χώρα και μπορεί να δει σε πολλά αγροκτήματα το καλοκαίρι. Τα μοβ άνθη του γίνονται αμέσως αντιληπτά και το διακριτικό, ευχάριστο άρωμά του παρασύρει τις αισθήσεις. Το άρωμα λεβάντας έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα και βελτιώνει τη διάθεση. Στη φυσιοπαθητική, η ανακουφιστική της επίδραση στους πονοκεφάλους είναι από καιρό γνωστή και είναι αδιαμφισβήτητη. Το αρωματικό τσάι μπορεί να παρασκευαστεί από αποξηραμένα φύλλα λεβάντας, το οποίο έχει αναλγητική δράση στους πονοκεφάλους. Έχει επίσης αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά αποτελέσματα. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία. Λαμβάνεται από φρέσκα άνθη του φαρμακευτικού βοτάνου. Η ποσότητα των θεραπευτικών συστατικών και η συνολική σύνθεση του ελαίου λεβάντας εξαρτώνται από το έδαφος και το κλίμα, δηλαδή τη θέση όπου καλλιεργείται η λεβάντα.

Φυσική βοήθεια κατά των ημικρανιών και των πονοκεφάλων

φαρμακευτικά βότανα για πονοκέφαλο λεβάντα

Melissa (Melissa officinalis)

Λέγεται ότι το βάλσαμο λεμονιού μυρίζει λεμόνι, γι ‘αυτό αυτό το φαρμακευτικό φυτό εξακολουθεί να ονομάζεται βάλσαμο λεμονιού. Προέρχεται αρχικά από τις νότιες χώρες της περιοχής της Μεσογείου. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική και σημαίνει μέλισσα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το λεπτό άρωμα αυτού του φαρμακευτικού φυτού προσελκύει τις μέλισσες. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του βάλσαμου λεμονιού ήταν ακόμα γνωστές στον Μεσαίωνα, από τότε μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί για να ηρεμήσει το υπερδιεγερμένο νευρικό σύστημα. Τα φύλλα του φαρμακευτικού φυτού περιέχουν αιθέριο έλαιο, τα συστατικά του οποίου είναι κιτράλ, λιναλοόλη και γερανιόλη, ροσμαρινικό οξύ, φλαβονοειδή και ουρολικό οξύ. Αυτή η εξαιρετική σύνθεση καταπρανει τα θυμωμένα νεύρα, ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ζάλη και κουδούνισμα στα αυτιά. Η ηρεμιστική επίδραση του βάλσαμου λεμονιού είναι πάντα στο προσκήνιο της χρήσης αυτού του φαρμακευτικού βοτάνου. Ένα φαρμακευτικό τσάι φτιαγμένο από τα φύλλα του σας φέρνει για ξεκούραση το βράδυ και σας εγγυάται έναν καλό ύπνο. Το βάλσαμο λεμονιού βοηθά επίσης στο νευρικό στομάχι και στην έλλειψη όρεξης.

Ο χριστιανός μουσικός του Μεσαίωνα Hildegard von Bingen αποκάλεσε το βάλσαμο ένα μέσο που “κάνει την καρδιά χαρούμενη”

Καταπολεμήστε τους πονοκεφάλους Τα φύλλα Melissa officinalis

Δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis)

Το αγαπημένο μας σε αυτή τη λίστα βοτάνων για πονοκεφάλους είναι το δεντρολίβανο. Θεωρείται ολόπλευρος στην ιατρική. Το δεντρολίβανο προέρχεται επίσης από την περιοχή της Μεσογείου. Σήμερα μυρίζει ωραία έξω στους γερμανικούς κήπους ή τουλάχιστον στο κουτί με βότανα, χρησιμοποιείται συχνά ως μπαχαρικό και οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι αναμφίβολα. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βρεθούν σε υψηλές συγκεντρώσεις στο δεντρολίβανο. Τα πολύτιμα συστατικά του περιλαμβάνουν τανίνες, πικρές ουσίες, φλαβονοειδή και ρητίνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το άρωμα δεντρολίβανου είναι πολύ δροσιστικό. Εάν έχετε πονοκέφαλο, μπορείτε να τρίψετε απαλά μερικά φύλλα δεντρολίβανου ή δύο σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου στην παλάμη του χεριού σας και να εισπνεύσετε το άρωμα του φαρμακευτικού βοτάνου. Αυτό καταπολεμά τους πονοκεφάλους, βοηθά στις ημικρανίες και ανακουφίζει από την ένταση στους κροτάφους.

 Η Ελληνίδα θεά Αφροδίτη εκτιμούσε ακόμα τη θεραπευτική δύναμη του δεντρολίβανου

φαρμακευτικά βότανα για πονοκέφαλο έλαιο δεντρολίβανου για πονοκέφαλο

 Βανίλια (Vanilla planifolia ή Vanilla fragrans)

Η βανίλια με ευχάριστο άρωμα έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία μας. Το μπαχαρικό έχει θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Πριν από αιώνες ονομάστηκε ακόμη και «τονωτικό για τον εγκέφαλο». Η βανίλια ήταν ακόμα γνωστή ως παυσίπονο στην αρχαία Αίγυπτο. Σήμερα οι γιατροί και οι φυσιοπαθείς γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τις καταπραϋντικές επιδράσεις της βανίλιας. Το βανιλικό οξύ αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης και νοραδρεναλίνης και αισθανόμαστε χαλαροί και ευτυχισμένοι. Το λάδι βανίλιας χρησιμοποιείται συνεχώς στην αρωματοθεραπεία, βελτιώνει τη διάθεση και χαλαρώνει το σώμα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι οι λοβοί βανίλιας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιτυχή καταπολέμηση των ημικρανιών και των πονοκεφάλων. Το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει ευγενόλη, ένα αιθέριο έλαιο με αναλγητικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Το συνημμένο βίντεο δείχνει επίσης ότι η βανίλια είναι ένα πραγματικό μαγικό φίλτρο.

Η βανίλια καταπολεμά τους πονοκεφάλους και κάνει καλό στον ψυχισμό σας

φαρμακευτικά βότανα για τον πονοκέφαλο Vanilla fragrans

Συνεχίστε να μαθαίνετε λίγο περισσότερα για τα φαρμακευτικά φυτά και τις επιδράσεις τους και απαλλαγείτε από τους πονοκεφάλους σας για πάντα!

 Ανακουφίστε τους πονοκεφάλους με φυσικά φάρμακα Rosmarinus officinalis

φαρμακευτικά βότανα για πονοκεφάλους τζίντζερ Zingiber officinale

ανακούφιση από τον πονοκέφαλο χωρίς φαρμακευτική αγωγή Lavandula angustifolia

ανακουφίσει τους πονοκεφάλους με φυσικό δεντρολίβανο

φαρμακευτικά βότανα για πονοκέφαλο άρωμα δεντρολίβανου

καταπολεμήστε τους πονοκεφάλους με φυσικά μέσα

ο πονοκέφαλος ανακουφίζει τα φύλλα Melissa officinalis για τσάι