Συμβουλές για υγιεινή διατροφή για παιδιά

Κορυφαία πιάτα για υγιεινή διατροφή για παιδιά

Είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα ήταν πιο δύσκολο: να κάνουμε δυνατή την υγιεινή διατροφή για τα παιδιά ή να τους κάνουμε να τρώνε περισσότερο από αυτό. Τα παιδιά αγαπούν όλα όσα είναι χρωματιστά, νόστιμα, γεμάτα ζάχαρη και γενικά ανθυγιεινά.

Η διατήρηση αυτού του καταναγκασμού υπό έλεγχο και η σωστή ανάπτυξη της γεύσης τους είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς.

Ποικιλία φαγητών για τα μικρά

Υγιεινή τροφή για παιδιά καρπούζι φρούτων

Όλα είναι πιο εύκολα από όσο νομίζετε

Όπως και σε άλλες καταστάσεις ζωής, η καθημερινή πίεση και το άγχος κάνουν κάποια πράγματα να φαίνονται πολύ πιο δύσκολα από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας υγείας ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να κάνετε τα παιδιά σας υγιή και νόστιμα.

Δημιουργήστε αστείους χαρακτήρες φρούτων

Υγιεινή διατροφή για παιδιά φρούτα ακτινίδιο

Απλώς σημειώστε μερικά βασικά προϊόντα. Κάθε φορά που υπάρχει έλλειψη πόρων, είτε πρόκειται για περισσότερα χρήματα είτε για χρόνο, μπορείτε να δώσετε έμφαση σε αυτό.

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό!

Υγιής διατροφή για παιδιά Σκαντζόχοιρος σταφυλιών αχλαδιών

καρπός

Προσπαθήστε να ικανοποιήσετε την επιθυμία των μικρών να έχουν κάτι γλυκό με τα φρούτα. Διάφορα επιδόρπια και ενδιαφέρουσες μορφές παρουσίασης είναι επίσης μεγάλη βοήθεια.

Συνδυάστε με ξηρούς καρπούς και μέλι για πιο έντονη γεύση.

Τρώτε φρέσκα φρούτα ενδιάμεσα και για επιδόρπιο

Υγιεινή διατροφή για παιδιά φρέσκα φρούτα

λαχανικά

Η αποστολή λαχανικών δεν είναι τόσο αδύνατη όσο νομίζουν κάποιοι. Τις περισσότερες φορές, απλά πρέπει να είσαι πιο δημιουργικός. Τα φυλλώδη λαχανικά μπορούν να προστεθούν σε ένα νόστιμο σάντουιτς. Άλλες ποικιλίες μπορούν να κοπούν σε ενδιαφέροντα σχήματα.

Να είσαι δημιουργικός!

Υγιεινή διατροφή για παιδιά λαχανικά

Αυγά

Τα αυγά είναι ένα προϊόν που μπορεί επίσης να προσφερθεί σε πολλές ενδιαφέρουσες μορφές. Στα περισσότερα παιδιά αρέσουν. Τα αυγά εξασφαλίζουν επαρκείς πρωτεΐνες στον οργανισμό.

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα υγιεινό πρωινό για εσάς και τα παιδιά σας

Υγιεινά τρόφιμα για παιδιά τηγανητό αυγό

Σκληρά βραστά αυγά επίσης

Υγιεινά τρόφιμα για παιδιά βραστά αυγά

γιαούρτι

Η υγιεινή διατροφή για τα παιδιά είναι πρακτικά αδύνατη ή ελάχιστα δυνατή χωρίς γιαούρτι. Αυτό έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Είναι το πιο υγιεινό στη φύση γιατί δεν έχει ζάχαρη. Το γιαούρτι έχει καλύτερη γεύση με νόστιμα φρούτα και ξηρούς καρπούς παρά γλυκαντικό.

Ένα μπολ γιαούρτι χορταίνει τη μικρή πείνα

Υγιεινό φαγητό για παιδιά γιαούρτι

Το γιαούρτι με φρούτα είναι ένα υγιεινό γλυκό 

Υγιεινή τροφή για παιδιά γιαούρτι με φρούτα

τυρί

Το τυρί είναι υγιεινό και γενικά δημοφιλές στα παιδιά. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να «πουλήσετε» άλλα λιγότερο δημοφιλή τρόφιμα. Φτιάξτε σάντουιτς λαχανικών και κατσαρόλες με αυτό.

Γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά

Υγιεινή διατροφή για παιδιά γαλακτοκομικά προϊόντα τυρί

Κόκκοι

Με γιαούρτι, μέλι, γάλα και άλλες υγιεινές λιχουδιές, έχετε την ευκαιρία να προσφέρετε με επιτυχία προϊόντα σιτηρών σε κανένα. Φτιάξτε ένα καλό πρωινό από αυτό όσο πιο συχνά γίνεται.

Μαγείρεμα με προϊόντα σιτηρών

Υγιεινή διατροφή για τα σιτηρά των παιδιών

Μπαχαρικά για ανατολίτικη γεύση

Υγιεινά τρόφιμα για παιδιά Ανατολίτικη γεύση Μπαχαρικά

ψάρι

Πρέπει να πούμε κάτι για τις επιπτώσεις των ψαριών στην υγεία; Νομίζουμε ότι έχει γραφτεί πάνω από αρκετά παντού. Το καθήκον σας όσον αφορά την υγιεινή διατροφή για τα παιδιά θα ήταν να κάνετε το γεύμα ψαριών τόσο νόστιμο και λιγότερο τρομακτικό (π.χ. χωρίς μάτια).

Νόστιμα πιάτα με ψάρι

Υγιεινή διατροφή για παιδιά πιάτο ψαριού με σαλάτα

Ποπ κορν

Σίγουρα αυτό είναι πολύ καλό νέο για πολλούς γονείς και τα παιδιά τους, έτσι δεν είναι; Το ποπ κορν είναι χαμηλό σε λιπαρά, έχει καλή γεύση και είναι επίσης υγιεινό. Είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, σύμφωνα με έρευνες.

Στα παιδιά αρέσει να τρώνε ποπ κορν

Υγιή παιδιά που τρώνε ποπ κορν

Μετά από αυτήν τη λίστα, η υγιεινή διατροφή για παιδιά εξακολουθεί να σας φαίνεται περίπλοκη; Όλα είναι αρκετά απλά, έτσι δεν είναι; Με λίγη φαντασία, τα πιάτα φαίνονται επίσης έτσι ώστε τα μικρά να έχουν όρεξη για αυτό. Κι εσύ, ή?