Είχατε ποτέ τη δύσκολη δουλειά να ηρεμήσετε ένα παιδί; Or ίσως πρέπει να ηρεμήσετε μια ολόκληρη ομάδα παιδιών; Τότε μάλλον ξέρεις πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Και ακόμα κι αν το κάνετε καλά, θα πρέπει να είστε ενεργητικοί και έξυπνοι ταυτόχρονα, σωστά; Εάν θέλετε να έχετε έναν άσο στο μανίκι σας σε καταστάσεις όπως αυτή, τότε εξοικειωθείτε με μερικές ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά. Σας παρουσιάζουμε 4 χρήσιμες τεχνικές αναπνοής παρακάτω …

Οι ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά βοηθούν σε αγχωτικές καταστάσεις

Οι ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά καταπολεμούν τον θυμό, τη λύπη με την αναπνοή

Η διατήρηση της ηρεμίας είναι μερικές φορές δύσκολη τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς

Οι ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά καταπρανουν τα παιδιά που κλαίνε

Τα παιδιά δυσκολεύονται να ελέγξουν τα συναισθήματά τους και συχνά ξεσπούν σε βίαιο κλάμα. Για να μπορέσουμε πραγματικά ως γονείς και ενήλικες να τους βοηθήσουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα τα συναισθήματά τους και να κοιτάμε πέρα ​​από την επιφάνεια. Πρέπει να είμαστε τόσο προσεκτικοί όσο και υπομονετικοί και αυστηροί, αλλά ευέλικτοι και τρυφεροί ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για εμάς τους μεγάλους, αλλά είναι στο χέρι μας να μάθουμε στα παιδιά μας να έχουν συνείδηση ​​για τα συναισθήματά τους.

Μπορείτε να λύσετε τις συγκρούσεις με απλές ασκήσεις αναπνοής;?

Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για τα παιδιά για την επίλυση συγκρούσεων

Όταν εμφανίζονται, για παράδειγμα, «μεγάλα συναισθήματα» όπως θυμός, απογοήτευση ή θλίψη, η εμπειρία μπορεί να είναι συντριπτική για το παιδί. Όταν αγχώθηκε, το σώμα μπήκε στη λεγόμενη λειτουργία «πάλεψε, φύγε ή πάγωσε». Ανεξάρτητα από την απειλή (πραγματική ή φανταστική), η καρδιά αρχίζει να χτυπά πιο γρήγορα και η αναπνοή γίνεται ρηχή. Αυτό γίνεται για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την πρόκληση και είναι χρήσιμο όταν πραγματικά πρέπει να ξεφύγετε από ένα λιοντάρι. Στην καθημερινή ζωή, τα παιδιά αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, ακόμα κι αν πρέπει να μοιραστούν ένα παιχνίδι, αν νιώθουν ότι έχουν μείνει εκτός ή απλά δεν καταλαβαίνουν κάτι κ.ο.κ..

Πώς αντιδρά το σώμα μας στο άγχος?

Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για τα παιδιά να μοιράζονται παιχνίδια συναισθημάτων θυμού

Πώς μπορούμε, όμως, να δώσουμε στο παιδί την ευκαιρία να ηρεμήσει και να αντιμετωπίσει ψυχικά την κατάσταση; Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε στο παιδί πώς να σταματά και να έχει επίγνωση των συναισθημάτων του. Τα παιδιά πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν πώς πραγματικά αισθάνονται και στη συνέχεια να νιώσουν χωρίς να αντιδράσουν γρήγορα. Εάν μπορείτε να επιλέξετε μία απάντηση, τότε έχετε πολλές περισσότερες επιλογές.

Βοηθήστε το παιδί να αντιληφθεί τα αληθινά του συναισθήματα

Οι ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά καταπρανουν το παιδί

Προκειμένου το παιδί σας να αποκτήσει νέες προοπτικές και να αλλάξει τη συναισθηματική του κατάσταση, απαιτούνται εσωτερικοί πόροι, τους οποίους μπορεί ακόμη να αναπτύξει. Υπάρχουν απλές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για να αρχίσουν να δημιουργούν αυτούς τους εσωτερικούς πόρους αμέσως. Θα πρέπει να εξασκήσετε τις ακόλουθες ασκήσεις αναπνοής όταν είστε χαλαροί και ήρεμοι και μόνο τότε να τις κάνετε σε αγχωτικές καταστάσεις.

Ανακαλύψτε επίσης γιατί τα παιδιά χρειάζονται γιόγκα όσο εμείς

Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά μητέρα γιόγκα παιδιών

Ασκήσεις γιόγκα για δύο 

Ασκήσεις γιόγκα αναπνοής για παιδιά ασκήσεις γιόγκα μητέρων παιδιών

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αντιμετωπίσετε μια αγχωτική κατάσταση είναι να αναπνέετε αργά και να εστιάζετε στην αναπνοή σας. Οι ακόλουθες τέσσερις ασκήσεις αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να αποκτήσει ευκολία και διαύγεια σε κάθε κατάσταση. Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι αρχαίες τεχνικές λειτουργούν εξίσου καλά σε όλες τις ηλικίες. Λοιπόν πάρτε μέρος!

1. Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά – πικραλίδα

Χρησιμοποιήστε αυτήν την άσκηση αναπνοής για να δημιουργήσετε αυτοπεποίθηση και να διώξετε το άγχος σε νέες καταστάσεις.

Πώς να κάνετε την άσκηση:

Καθίστε άνετα και ισιώστε τη σπονδυλική σας στήλη. Φανταστείτε μια πικραλίδα μπροστά σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά σαν να φυσάτε το λουλούδι. Επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές.

Η άσκηση με την πικραλίδα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τα παιδιά

Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά άσκηση πικραλίδα

2. Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά – βασιστείτε στην εκπνοή

Αυτή η άσκηση αναπνοής είναι χρήσιμη όταν θέλετε να αποκτήσετε διαύγεια σε απογοητευτικές καταστάσεις.

Πώς να κάνετε την άσκηση:

Καθίστε άνετα και ισιώστε τη σπονδυλική σας στήλη. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετρήστε σιωπηλά 1… 2… 3. Στη συνέχεια εκπνεύστε και μετρήστε ήσυχα 1… 2… 3 ξανά. Επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές.

3. Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά – κοιλιακή αναπνοή

Μπορείτε να κάνετε αυτήν την άσκηση αναπνοής για να ηρεμήσετε και να νιώσετε πιο άνετα με τη θλίψη και / ή τον τραυματισμό.

Πώς να κάνετε την άσκηση:

Ξαπλώστε άνετα ανάσκελα. Τοποθετήστε το ένα χέρι στο στήθος σας και το άλλο στο στομάχι σας. Εισπνεύστε βαθιά και αργά και νιώστε το στήθος και το στομάχι σας να ανεβοκατεβαίνουν καθώς ο αέρας εισέρχεται και βγαίνει από το σώμα σας. Επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές.

Οι σαπουνόφουσκες είναι επίσης πολύ διασκεδαστικές

Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για τα παιδιά να εξασκήσουν βαθιά αναπνοή

4. Ασκήσεις αναπνοής γιόγκα για παιδιά – αναπνοή με μπαλόνι

Αυτή η άσκηση αναπνοής βοηθά στην ηρεμία του άγχους και της ανησυχίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πώς να κάνετε την άσκηση:

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια στα πλάγια, τις παλάμες ψηλά. Εισπνεύστε από τη μύτη σας και φανταστείτε ότι το σώμα σας είναι γεμάτο αέρα σαν μπαλόνι. Στη συνέχεια, εκπνεύστε από το στόμα σας. Τι χρώμα έχει το μπαλόνι σου; Επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές.

Το να είναι ευτυχισμένο είναι φυσικό για τα παιδιά

Γιόγκα ασκήσεις αναπνοής για τα παιδιά κούνια να είναι ευτυχισμένοι