Μαλακώνοντας το νερό Γιατί το μαλάκωμα έχει νόημα το νερό της βρύσης

Γιατί ένα Μαλάκωμα του νερού της βρύσης βγάζει νόημα

Το νερό της βρύσης χρησιμοποιείται συνεχώς: τα φρούτα και τα λαχανικά πλένονται, οι γλάστρες γεμίζουν με αυτό και ακόμη και ως Πόσιμο νερό είναι κατάλληλο. Στη Γερμανία αυτό είναι δυνατό επειδή το διάταγμα για το πόσιμο νερό παρακολουθεί προσεκτικά την ποιότητα του νερού της βρύσης από το 2001. Παρ ‘όλα αυτά, αποδεικνύεται ότι το νερό από τους σωλήνες έχει συχνά υψηλή αναλογία ασβέστη. Μόνο το μαλάκωμα μπορεί να βοηθήσει εδώ.

Στην πραγματικότητα, το 75 τοις εκατό των γερμανικών νοικοκυριών υποφέρουν από αυτό το φαινόμενο. Αν και η ουσία δεν είναι επικίνδυνη ή επικίνδυνη για την υγεία, ο ασβέστης μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του νερού, ακόμη και να προκαλέσει τη φθορά των ηλεκτρικών συσκευών.

Έχετε παρατηρήσει και το λευκό υπόλειμμα στο νερό σας; Στο παρακάτω άρθρο θα σας πούμε για το σκληρό νερό και πώς να το αντιμετωπίσετε.

Μαλακώνοντας το νερό Γιατί το μαλάκωμα έχει νόημα για την υγεία του σκληρού νερού

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σκληρό νερό

Το σκληρό νερό εμφανίζεται όταν η αναλογία ασβεστόλιθου στο έδαφος είναι πολύ υψηλή. Κατά συνέπεια, το σκληρό νερό χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστη. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος δείκτης του βαθμού σκληρότητας. Άλλα στοιχεία όπως τα ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου βοηθούν επίσης στη σκλήρυνση του νερού. Η σχέση ασβέστη και διοξειδίου του άνθρακα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Η σκληρότητα του νερού χρησιμοποιείται συχνά ως παράγοντας για την ποιότητα του νερού. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο προσωπική προτίμηση αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε και να πίνετε μαλακό ή σκληρό νερό. Επειδή το διάταγμα για το πόσιμο νερό διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από το ζωογόνο υγρό.

Έτσι αναγνωρίζετε το σκληρό νερό

Μια φορά το χρόνο οι εταιρείες παροχής νερού χτυπούν το κουδούνι των καταναλωτών και καθορίζουν τη σκληρότητα του νερού. Οι εταιρείες υποχρεούνται νομικά να το πράξουν και να παρέχουν τις πληροφορίες σε χιλιοστόλιτρα ανθρακικού ασβεστίου ανά λίτρο:

  1. Μαλακό νερό: κάτω από 1,5 mmol / l,
  2. Μεσαίο νερό: μεταξύ 1,5 και 2,5 mmol / l
  3. Σκληρό νερό: από 2,5 mmol / l

Ωστόσο, με μερικές συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να εξαγάγετε συμπεράσματα για τη σκληρότητα ακόμη και χωρίς συσκευές μέτρησης. Για παράδειγμα, οι εναποθέσεις αλάτων εμφανίζονται σε βρύσες ή στον πάτο μιας κατσαρόλας ή βραστήρα μετά το μαγείρεμα. Γίνε ποιος Μαλακώστε σωστά το νερό δεν χρειάζεται να γνωρίζει τον ακριβή βαθμό σκληρότητας του νερού.

Μαλακτικό νερό Γιατί είναι λογικό να χρησιμοποιείτε μαλακτικό νερό Πλύνετε τα χέρια σας

Πώς μπορείτε να αφαλατώσετε πολύ σκληρό νερό;?

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι που επηρεάζουν τη σκληρότητα του νερού. Για παράδειγμα, ένα σύστημα αποσκλήρυνσης νερού μπορεί να εγκατασταθεί στο σπίτι για την προστασία σωλήνων και οικιακών συσκευών από εναποθέσεις ασβεστίου. Επιπλέον, διάφορα φίλτρα όπως κανάτα, ανθρακικά ή ιοντικά φίλτρα νερού είναι επίσης κατάλληλα για μαλάκωμα. Είναι επίσης δυνατό να αναμειχθεί το νερό της βρύσης με αποσταγμένο νερό. Η σόδα έχει αποδειχθεί ως θεραπεία στο σπίτι. Μια πρέζα μαγειρική σόδα χρειάζεται μόνο να προστεθεί στο βραστό νερό της βρύσης για να μειωθεί η περιεκτικότητα σε ασβέστη.

Εσωτερική επεξεργασία νερού – καλύτερα όχι

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης εσωτερικές μεθόδους για να αντισταθμίσουν τις εναποθέσεις ασβεστίου. Οι μέθοδοι και τα μέσα που προσφέρονται διαφημίζονται με ένα «αναζωογονητικό» ή «ζωντανό» νερό και έχουν πολύ υψηλές τιμές. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι αυτή η προσέγγιση οδηγεί στην επιτυχία. Για το λόγο αυτό, το κέντρο συμβουλών καταναλωτών προειδοποιεί για την επεξεργασία εσωτερικού νερού και συμβουλεύει τη χρήση συμβατικών μεθόδων.

Μαλάκωμα του νερού Γιατί το να μαλακώνεις έχει νόημα να πίνεις νερό σκληρό νερό βρύσης

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του μαλακώματος του νερού;?

Δεδομένου ότι η μαλάκυνση του νερού είναι θέμα γούστου, πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται εάν είναι πραγματικά απαραίτητο να ληφθούν μέτρα κατά του σκληρού νερού. Υπάρχουν σημεία που μιλούν υπέρ και κατά.

πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα του μαλακώματος περιλαμβάνουν:

  • Μείωση των εναποθέσεων αλάτων
  • Ενεργώντας προς το συμφέρον του περιβάλλοντος: τα καθαριστικά χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά και οι ηλεκτρικές συσκευές έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • καλύτερη γεύση

μειονέκτημα

Το υπερβολικά μαλακό νερό έχει επίσης μειονεκτήματα: Εάν μειωθεί η ανάγκη για καθαριστικά – τόσο για το σπίτι όσο και για το σώμα – αλλά εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τη συνήθη ποσότητα, σύντομα θα βρείτε αντιαισθητικά καθαριστικά και υπολείμματα σαπουνιού στην κουζίνα και μπάνιο αντί για ασβέστη.

Επιπλέον, το σκληρό νερό περιέχει μεγάλη ποσότητα μετάλλων που έχουν θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Το ασβέστιο προάγει την ανάπτυξη των οστών και τη μετάδοση ερεθισμάτων στο νευρικό σύστημα. Το μαγνήσιο ενισχύει την ένταση στους μυς. Ωστόσο, αυτά τα μέταλλα μπορούν επίσης να ληφθούν από τα τρόφιμα.

Μαλακτικό νερό Γιατί είναι λογικό να χρησιμοποιείτε μαλακτικό νερό Πλύνετε με ένα σφουγγάρι