Ινδικά μπαχαρικά για την παρασκευή τσαγιού κουρκουμά, φαρμακευτικές ιδιότητες κουρκουμά

Τυπικά ινδικά μπαχαρικά: κουρκουμάς και οι θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι ένα φαρμακευτικό φυτό και ένα από τα πιο σημαντικά μπαχαρικά στην ινδική κουζίνα.

Αφού έχουμε ήδη εξηγήσει τα θεραπευτικά αποτελέσματα του κουρκουμά, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια πρακτική ιδέα για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε το σώμα και το μυαλό σας σε υγιή κατάσταση.

Επωφεληθείτε από τις αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά, ετοιμάζοντας νόστιμα πιάτα με το ινδικό μπαχαρικό. Και μπορείτε να το κάνετε και αυτό Τσάι κουρκουμά μαγειρεύετε και πίνετε τακτικά. Έτσι ενισχύετε φυσικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αν θέλετε να ζήσετε πολύ και υγιεινά, πιείτε τσάι κουρκουμά

προετοιμασία ινδικών μπαχαρικών κουρκουμά τσάι κουρκούμη ρίζα και σκόνη

Τι είναι ο κουρκουμάς?

Ινδικό μπαχαρικό κουρκουμά αποτέλεσμα

Ο κουρκουμάς είναι ένα ποώδες φυτό που προέρχεται από τη Νότια Ασία. Τα ριζώματα του μοιάζουν πολύ με τα ριζώματα τζίντζερ και λόγω του έντονου κίτρινου χρώματος τους, το φυτό ονομάζεται επίσης κίτρινο τζίντζερ. Τα ριζώματα κουρκουμάς χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως μπαχαρικό στην ασιατική κουζίνα.

Και όταν ο κουρκουμάς δεν χρειάζεται στην κουζίνα, χρησιμοποιείται ως χρωστικός παράγοντας.

Στη δυτική κουλτούρα, ο κουρκουμάς είναι γνωστός ως κίτρινη σκόνη που χρησιμοποιείται για τη γεύση «εξωτικών» πιάτων. Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος στην Ευρώπη για τις θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά. Ο κουρκουμάς θεραπεύει και δυναμώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και καταπολεμά τον καρκίνο. Αυτό ακούγεται πραγματικά πρωτοποριακό, αλλά μέχρι να αναπτυχθεί ένα φάρμακο φτιαγμένο από κουρκουμά, μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι για την υγεία μας. Ένα φλιτζάνι τσάι κουρκουμά σίγουρα θα μας κάνει καλό …

Σκόνη κουρκουμά

τυπικά ινδικά μπαχαρικά κουρκούμη σε σκόνη

Ρίζα κουρκουμά

Ινδικά μπαχαρικά ρίζα κουρκουμά ρίζα κουρκουμά

Πόσο θεραπευτικό είναι στην πραγματικότητα ο κουρκουμάς?

ινδικά μπαχαρικά τι είναι το τσάι κουρκουμά

Για την παρασκευή ενός φλιτζανιού τσάι κουρκουμά χρειάζεστε κουρκούμη σε σκόνη και φυσικά νερό στις ακόλουθες αναλογίες:

♦ φλιτζάνι βραστό νερό

♦ 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

Αφήστε το τσάι απότομο και στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και να το γλυκάνετε με μέλι. Απλά αφήστε τον εαυτό σας να γευτεί!

Τσάι κουρκουμά – το μυστικό της μακροζωίας

Αγοράστε ινδικά μπαχαρικά και φτιάξτε τσάι κουρκουμά

Μια άλλη υγιεινή ποικιλία τσαγιού είναι το τσάι κουρκουμά με τζίντζερ. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​κονδύλο τζίντζερ αντί για σκόνη τζίντζερ. Εάν μπορείτε επίσης να βρείτε κόνδυλο κουρκουμά στην αγορά, τότε μπορείτε να ετοιμάσετε ένα φρέσκο ​​θεραπευτικό ελιξίριο και να το απολαύσετε στον ελεύθερο χρόνο σας.

Σύντομα θα βρείτε μια συνταγή για ένα καλημέρα smoothie με κουρκουμά στο blog μας και τώρα μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά από το παρακάτω βίντεο …

Μπορεί ο κουρκουμάς να καταπολεμήσει τον καρκίνο?

Πώς να φτιάξετε τσάι κουρκουμά …

Τσάι κουρκουμά κάνοντας συνταγές κουρκουμά

Πώς μοιάζει ο κουρκουμάς?

Ινδικά μπαχαρικά αγοράζουν κουρκουμά τσάι συνταγή κουρκούμη αποτέλεσμα

Το ινδικό μπαχαρικό πωλείται στην αγορά ως σκόνη

τυπικά ινδικά μπαχαρικά τι είναι κουρκούμη σε σκόνη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε το μπαχαρικό κουρκουμά 

τυπικά ινδικά μπαχαρικά αγοράζουν κουρκούμη σε σκόνη

Στον κόσμο των μπαχαρικών

αγοράστε τυπικά ινδικά μπαχαρικά κουρκούμη

Ινδική κουζίνα χωρίς κουρκουμά; – Αδιανόητο!

Ινδικά πιάτα με κουρκουμά Ινδική κουζίνα

Βράζουμε τσάι με τζίντζερ και κουρκουμά

Προετοιμάστε ινδικό τσάι κουρκουμάς τι είναι ο κουρκουμάς και πώς παρασκευάζεται το τσάι από κουρκουμά

Θεραπευτικό ελιξίριο για όλο το σώμα

Ινδικό μπαχαρικό ανακατεύουμε τσάι κουρκουμά με τζίντζερ με λεμόνι και μέλι

Γλυκάνετε με μέλι 

Ετοιμάστε ινδικά μπαχαρικά τσάι κουρκουμά με μέλιΙνδικά μπαχαρικά τσάι κουρκουμά με τζίντζερ Ινδικό μπαχαρικό ανακατεύουμε τσάι κουρκουμά με λεμόνι Μίγμα ινδικών μπαχαρικών για την παρασκευή τσαγιού κουρκουμά τζίντζερ Συνταγές ινδικής κουζίνας για την παρασκευή τσαγιού κουρκουμάπροετοιμασία ινδικών μπαχαρικών κουρκουμά τσαγιούτυπικά ινδικά μπαχαρικά για την παρασκευή συνταγής τσαγιού κουρκουμάΑσιατική επιρροή και ινδική κουζίνα που φτιάχνει τσάι κουρκουμά ινδικά μπαχαρικά υγιεινά ποτά με κουρκουμά ινδικά μπαχαρικά θεραπευτικά ποτά κουρκουμά τσάι Τα ινδικά μπαχαρικά αγοράζουν συνταγές κουρκουμά Τα ινδικά μπαχαρικά αγοράζουν τσάι κουρκουμά με μέλι Ινδικά μπαχαρικά θεραπευτικές ιδιότητες τσαγιού κουρκουμάινδικά μπαχαρικά κουρκουμά τσάι ποτό κουρκουμά θεραπευτικές ιδιότητες