Το φθινόπωρο έρχεται σε εμάς με όμορφα χρώματα της φύσης. Αλλά ταυτόχρονα αυτή η σεζόν έχει κάποια μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, συνδέουμε την αλλαγή μεταξύ των διαφορετικών εποχών με καταθλιπτικές καταστάσεις, διαταραχές ύπνου ή τουλάχιστον μελαγχολία. Υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές θεραπείες που σίγουρα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτές τις ασθένειες. Το λάδι λεβάντας είναι ένα από αυτά, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ευρέως. Γνωρίζατε ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στον κόσμο; Σε αυτό το άρθρο θα χαρούμε να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από τις καλές του ιδιότητες!

Η λεβάντα είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την υγεία μας!

υγιεινή διακόσμηση λεβάντας και θεραπείες

Πώς να αποκτήσετε λάδι λεβάντας και ποιες είναι οι κύριες ιδιότητές του?

Το έλαιο λεβάντας λαμβάνεται με απόσταξη των λουλουδιών του φυτού Lavandula hybrida. Σε πολλά νοικοκυριά είναι απαραίτητο και αγοράζεται ξανά και ξανά. Το λάδι λεβάντας βοηθάει στην κούραση, την αϋπνία και την κατάθλιψη. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να θεραπεύσετε διάφορες πληγές και άρρωστες περιοχές στο δέρμα σας.

Γενικά, το λάδι λεβάντας και λεβάντας ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με Κινέζους ερευνητές, το έλαιο λεβάντας θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση των δυνατοτήτων του εγκεφάλου μας.

Το λάδι λεβάντας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και πολύτιμο

υγιεινή διαβίωση λεβάντα γραφική ιδέα

Το λάδι λεβάντας στην επιστήμη

René-Maurice Gattefossé είναι ο πρώτος επιστήμονας που ανακάλυψε τις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού λεβάντας. Έκαψε το χέρι του πολύ άσχημα και χρησιμοποίησε αδιάλυτο λάδι λεβάντας για τη θεραπεία. Μετά από αυτό το ατύχημα, ανακάλυψε ότι αυτό το προϊόν έχει πολύ καλές θεραπευτικές ιδιότητες. Μετά από αυτό, άρχισε προσεκτική εξερεύνηση αυτού. Άλλοι επιστήμονες έδειξαν αργότερα ότι το έλαιο λεβάντας βοηθά στην αϋπνία, την κατάθλιψη και ακόμη και το Αλτσχάιμερ. Επιπλέον, οι ασθενείς με διαβήτη μπορούν να βελτιώσουν πολύ την κατάστασή τους. Η χρήση ελαίου λεβάντας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας υπό καλύτερο έλεγχο και θα προκαλέσει επίσης τα συμπτώματα του διαβήτη. Οι αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες του ελαίου λεβάντας έχουν επίσης αποδειχθεί.

Η λεβάντα βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας

υγιεινά αρώματα λεβάντας και θεραπείες

Συμβουλές εφαρμογής!

Το λάδι λεβάντας πρέπει να χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τα συμπτώματα ή τα προβλήματα που προσπαθείτε να καταπολεμήσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πιστεύουμε ότι αντιστοιχούν στους πιο συνηθισμένους τύπους αναγκών εφαρμογής.

Λάδι λεβάντας για την αϋπνία

Μερικές σταγόνες χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Μέχρι 5 μπορούν να απλωθούν στο κρεβάτι και 2-3 μπορούν να εφαρμοστούν στο λαιμό και το στήθος.

Λάδι λεβάντας για δερματικά εγκαύματα και άλλα δερματικά προβλήματα

Ανακατέψτε σε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας 2-3 σταγόνες λάδι λεβάντας. Αυτό αντιμετωπίζει τη φλεγμονή του δέρματος, τα εγκαύματα και άλλα προβλήματα με θετικό τρόπο. Σε πολλές περιπτώσεις, αρκεί να διαγραφούν.

Θα μπορούσατε ακόμη και να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη με λεβάντα

υγιεινή διαβίωση λεβάντα τεράστια ιδέα λιβαδιού

Λάδι λεβάντας για κατάθλιψη και άγχος

Το λάδι λεβάντας μπορεί να είναι μια υπέροχη θεραπεία για το άγχος και τη νευρικότητα. Μπορείτε να βάλετε μερικές σταγόνες στο πλάι των ματιών, στους καρπούς και στα πέλματα των ποδιών. Επιπλέον, μερικές σταγόνες σε μια λάμπα αρώματος θα μπορούσαν να είναι αρκετές για εσάς. Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε την ίδια στρατηγική για να μειώσετε το σάκχαρό σας και να διατηρήσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο. Στις γυναίκες, το λάδι λεβάντας θα οδηγήσει σε καλύτερη ορμονική ισορροπία. Για καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτό το θέμα, σκεφτείτε να το αναμίξετε με μέντα!

Πολλοί επιλέγουν να χρησιμοποιούν αρωματική αρωματική λεβάντα στο σπίτι

υγιεινή διαβίωση λεβάντας υπέροχα αρωματικά κεριά

Διαδώστε το άρωμα της λεβάντας με διάφορα μέσα

Μιλήσαμε κυρίως για λάδι λεβάντας γιατί είναι συμπυκνωμένο και λειτουργεί πολύ γρήγορα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλωναράκια λεβάντας καθώς και αρωματικά κεριά στην εσωτερική σας διακόσμηση. Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών και της αρωματοποιίας, που περιέχουν αυτό το συστατικό. Θα έχουν επίσης ευεργετική επίδραση και ταυτόχρονα θα προσθέσουν αξία στην εσωτερική διακόσμηση και την επίπλωσή σας. Ιδέες για αυτό μπορείτε επίσης να βρείτε στις εικόνες που έχουμε επιλέξει για να απεικονίσουν αυτό το θέμα.

Έχετε κάνει ήδη μπάνιο με λάδι από λεβάντα;?

υγιεινή διαβίωση λεβάντα υπέροχο λάδι και άλλες ιδέες

Λεβάντα στη διακόσμηση

Έχουμε γράψει πολλά για το λάδι λεβάντας. Θα μπορούσατε πραγματικά να κάνετε πολλά με μεμονωμένους μίσχους λεβάντας και τα μικρά λουλούδια. Χρησιμεύουν ως υπέροχη διακόσμηση στο σπίτι, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσαν να έχουν πολύτιμη επίδραση στην υγεία σας. Τα κεριά με την αρωματική και μαγική μοβ απόχρωση της λεβάντας θα απομακρύνουν την κατάθλιψη και την κακή διάθεση από το σπίτι σας. Θα μπορούσατε επίσης να συνδυάσετε τη φυσική διακόσμηση λεβάντας με το αντίστοιχο μοβ χρώμα στα κοσμήματα στο σπίτι για ακόμα πιο δυνατό αποτέλεσμα. Το συνδυασμό του με πολλά άλλα χαλαρωτικά χρώματα και αρώματα είναι επίσης κατάλληλο.

Όλα όσα χρειάζεστε για μπάνιο με λεβάντα!

υγιή κλαδιά λεβάντας με λεβάντα

Οι καλές ιδιότητες της λεβάντας είναι γνωστές από τον 19ο αιώνα!

διορθώνει ιδέες υγιεινή ζωή λεβάντα

Υπέροχο λιβάδι λεβάντας – έμπνευση και για ζωγράφους και φωτογράφους!

όμορφο λιβάδι υγιεινής ζωής λεβάντα

Τι πιστεύετε για ένα μπουκέτο λεβάντας; Σε ποιον θα έδινες ένα;?

υπέροχο μπουκέτο με υγιεινή ζωή λεβάντα

Η λεβάντα βοηθά ακόμη και σε μικρές ποσότητες!

πέφτει και αφήνει υγιή ζωντανή λεβάντα