Το πιο δημοφιλές φρούτο στη Γερμανία είναι σαφώς το μήλο. Τόσο ζουμερό, τόσο νόστιμο και, κυρίως, εξαιρετικά υγιεινό. Τι υπέροχο που σύντομα θα είναι ξανά η ώρα για μήλα! Γιατί τα φρέσκα μήλα της εποχής από τον δικό σας κήπο ή από την αγορά βιολογικών προϊόντων είναι φυσικά τα καλύτερα. Πάνω απ ‘όλα, οι παλιές ποικιλίες μήλου με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και καλή βαθμολογία ανοχής, ακόμη και για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Σε περιόδους παγκοσμιοποίησης, η ποικιλία των μήλων μειώνεται επίσης αισθητά. Και παρόλο που συμβατικές ποικιλίες μήλου μπορούν να βρεθούν στο σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο, για πολλούς αυτή δεν είναι ακόμα μια βιώσιμη λύση, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πομολόγοι και οι βιοκαλλιεργητές απευθύνονται επίσης σε εμάς τους καταναλωτές να εξοικονομήσουμε παλιές ποικιλίες μήλων αγοράζοντάς τις πιο συχνά ή ακόμα και να τις φυτεύουμε μόνοι μας στον κήπο μας. Διαβάστε περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Τα παιδιά επίσης αναβάλλουν τις παλιές ποικιλίες μήλων πολύ καλύτερα από τις συμβατικές

παλιές ποικιλίες μήλων υγιεινές και κατά των αλλεργιών

Γιατί οι παλιές ποικιλίες μήλου είναι επίσης κατάλληλες για αλλεργικούς?

Δεν είναι όλα τα μήλα ίδια. Επειδή οι ποικιλίες μήλων που βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ και στην αγορά βιολογικών προϊόντων διαφέρουν όχι μόνο ως προς την ετοιμότητά τους για μάζεμα, κατανάλωση και διάρκεια ζωής, αλλά και ως προς το θρεπτικό τους περιεχόμενο και άλλα συστατικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε ποικιλία μήλου έχει διαφορετική επίδραση στους ευαίσθητους οργανισμούς, όπως συμβαίνει με τους πάσχοντες από αλλεργίες, για παράδειγμα.

Αλλεργία στο μήλο; Δυστυχώς ναι. Περίπου 2-4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία υποφέρουν από αλλεργία στο μήλο. Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι οι αλλεργίες προκαλούνται κυρίως από συμβατικές ποικιλίες μήλων και ότι οι παλιές ποικιλίες μήλων, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν σχεδόν καμία αρνητική επίδραση στους πάσχοντες από αλλεργίες. Γιατί αυτό?

Προώθηση της διαφορετικότητας μέσω της κατανάλωσης

παλιές ποικιλίες μήλων βιολογικές και υγιεινές

Οι αλλεργικές αντιδράσεις οφείλονται σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες, γνωστές και ως αμυντικές πρωτεΐνες, που συσσωρεύονται ολοένα και περισσότερο στις νέες ποικιλίες μήλων. Αυτά παράγουν τους καρπούς επειδή έχουν εκτραφεί από αυτές οι φυσικές πολυφαινόλες. Και γιατί? Επειδή κάνει τα μήλα να φαίνονται πιο ωραία και δεν γίνονται καφέ τόσο γρήγορα αφού κόβονται. Οι πολυφαινόλες έχουν θεμελιώδη σημασία για τα μήλα, επειδή τα προστατεύουν από τη μούχλα και καθορίζουν επίσης τη γεύση και το χρώμα τους. Ένας φαύλος κύκλος που βλάπτει ιδιαίτερα εμάς τους καταναλωτές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σκόπιμο να προτιμάτε τις παλιές ποικιλίες μήλου επειδή περιέχουν επίσης πολλές πολυφαινόλες. Τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά και ως εκ τούτου εξαιρετικά υγιή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Εδώ είναι 5 παλιές ποικιλίες μήλου που μπορούν να βρεθούν στη Γερμανία

Δυστυχώς, δύσκολα μπορείτε να βρείτε τις παλιές ποικιλίες μήλων στο σούπερ μάρκετ. Αυτά είναι πιο πιθανό να βρεθούν σε αγροκτήματα ή σε καλά εφοδιασμένα βιολογικά καταστήματα και στις περισσότερες περιπτώσεις εξαρτώνται επίσης από την περιοχή. Παρακάτω προτείνουμε 5 δημοφιλείς παλιές ποικιλίες μήλων που εξακολουθούν να είναι σχετικά διαδεδομένες σε αυτήν τη χώρα και μπορούν να αγοραστούν χωρίς πολλή φασαρία.

1. Μήλο Πορτοκαλί Cox

παλιές ποικιλίες μήλου cox orange

Όμορφα χρωματισμένο σε καφέ-πορτοκαλί σε κίτρινο-πράσινο φόντο, αυτή η τυπική αγγλική ποικιλία μήλων προσελκύει με τον σταθερό, νόστιμο πολτό της. Εκτράφηκε τον 19ο αιώνα και είναι επίσης ένα δημοφιλές χειμερινό μήλο στη Γερμανία. Τα μήλα Cox σκοράρουν επίσης με το ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμά τους.

2. Μήλο Αλκμήνη (Early Windsor)

παλιές ποικιλίες μήλων αλκμενή

Αυτή η ποικιλία μήλων είναι στην πραγματικότητα μια διασταύρωση μεταξύ της Cox Orange και μιας άλλης παλιάς ποικιλίας μήλων, “ο ιδιωτικός σύμβουλος Dr. Όλντενμπουργκ ». Μπορεί να μαζευτεί τον Σεπτέμβριο και ως εκ τούτου είναι μια από τις πρώιμες φθινοπωρινές ποικιλίες. Σε σύγκριση με το Cox Orange, η ποικιλία ανέχεται ένα πολύ ξηρότερο κλίμα και έχει εξαιρετική γεύση. Η σάρκα είναι σταθερή και τραγανή και το δέρμα είναι χρυσοκίτρινο έως πορτοκαλί-κόκκινο.

3. Μήλο Boskop

παλιές ποικιλίες μήλου boskop

Γνωστή και ως η «όμορφη από το Boskoop», αυτή η υπέροχη, παλιά ποικιλία μήλων είναι σαφώς ένα από τα χειμερινά μήλα. Τα συχνά μεγάλα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά αυτό καλύπτεται από την οξύτητά τους. Αυτό κάνει τα μήλα να έχουν λίγο ξινή γεύση. Πολλοί λάτρεις των μήλων το εκτιμούν αυτό, από όλα. Τα μήλα Boskop μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους – σε μήλο, σε κέικ, ως ψημένα μήλα ή ως μηλόξιδο.

4. Φθινοπωρινό μήλο “Prima”

παλιές ποικιλίες μήλων υπέροχες

Αυτή η ποικιλία μήλων από τις ΗΠΑ είναι κάπως επίπεδη-σφαιρική και πολύ δημοφιλής σε πολλούς. Το δέρμα είναι λείο και κιτρινωπό έως βαθύ κόκκινο. Ο πολτός είναι μεσαίου σφιχτού και πολύ ζουμερός. Εξαιρετικό ως νόστιμο επιτραπέζιο μήλο. Τα πολύτιμα φρούτα μπορείτε να τα απολαύσετε από τον Σεπτέμβριο.

5. Χρυσό μήλο παρμανέ

παλιές ποικιλίες μήλων υγιεινό goldparmäne

Πιθανώς αυτή η ποικιλία μήλων προήλθε από τη Νορμανδία στις αρχές του 16ου αιώνα. Αυτό το καθιστά ένα από τα παλαιότερα. Το χρυσό παρμάν είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες και ονομάζεται “η βασίλισσα των ταράνδων”. Το δέρμα τους είναι κιτρινωπό-κόκκινο και έχει χαρακτηριστικές ρίγες. Η σάρκα είναι μάλλον γλυκιά και έχει λεπτό, καρυδιατό άρωμα. Δυστυχώς, τα νόστιμα φρούτα είναι επιρρεπή σε πολλές ασθένειες και παράσιτα. Ως αποτέλεσμα, αυτά βρίσκονται πολύ σπάνια, εκτός εμπορικής καλλιέργειας.

Άλλες καλά δοκιμασμένες και δημοφιλείς παλιές ποικιλίες μήλων σε αυτή τη χώρα είναι: Ο ιδιωτικός σύμβουλος Dr. Oldenburg και Berlepsch καθώς και η Ingrid Marie, η κόκκινη Gravensteiner ή η λευκή Klarapfel.

Καλά μήλα του Οντάριο

παλιές ποικιλίες μήλων ontario

Τα μήλα δεν χρειάζεται να φαίνονται τέλεια για να είναι υγιή

παλιές ποικιλίες μήλου κατά της αλλεργίας στα μήλα

Ακόμα και μικρές ανωμαλίες και μώλωπες δεν είναι ελάττωμα στα βιολογικά μήλα

παλιές ποικιλίες μήλων υγιεινές και για τους αλλεργικούς

Γιατί να μην φυτέψετε μια μηλιά στον κήπο σας;!

παλιές ποικιλίες μήλων στη Γερμανία

Και συλλέξτε νόστιμα, υγιή φρούτα σε βιολογική ποιότητα!

νόστιμες παλιές ποικιλίες μήλων υγιεινές