Η ροδόχρου ακμή είναι μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια στη Γερμανία. Αρκετά εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες υποφέρουν από το κοινό στην γερμανόφωνη περιοχή Χάλκινο τριαντάφυλλο. Οι περισσότεροι από τους πάσχοντες δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από δερματική νόσο. Η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική και συνήθως είναι ακίνδυνη. Δεδομένου ότι η ασθένεια μπορεί να είναι πολύ αγχωτική για αισθητικούς λόγους, είναι σημαντικό να γίνει διάγνωση και θεραπεία της ροδόχρου ακμής όσο το δυνατόν νωρίτερα.

ροδόχρου ακμή τριαντάφυλλο ασθένεια του δέρματος

Συμπτώματα τριαντάφυλλου χαλκού

Η δερματική νόσος συνήθως εξελίσσεται σε εξάρσεις και συνήθως ξεκινά με κοκκίνισμα του προσώπου. Οι προσβεβλημένοι συνήθως αισθάνονται μια συναρπαστική αίσθηση στο πρόσωπο. Επιπλέον, το δέρμα αισθάνεται ζεστό. Με την κανονική πορεία της νόσου, τα αιμοφόρα αγγεία στα μάγουλα και τη μύτη γίνονται ορατά μετά από λίγο. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μικρές φουσκάλες και οζίδια σχηματίζονται επίσης στο δέρμα του προσώπου. Οι πάσχοντες ασθενείς αναφέρουν επίσης φαγούρα και πόνο στις πληγείσες περιοχές.

δερματική νόσος ροδόχρου ακμή συμπτώματα

Επιδείνωση λόγω εξωτερικών επιδράσεων

Ροδόχρου ακμή δεν είναι πλήρως ιάσιμη, αλλά η πορεία μπορεί να ανακουφιστεί σημαντικά με την έγκαιρη ανίχνευση της νόσου. Εκτός από τη χορήγηση φαρμάκων, η αλλαγή στον τρόπο ζωής βοηθά συχνά, καθώς πολλοί εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη του τριαντάφυλλου χαλκού. Sunλιος, ζέστη, κρύο, άνεμος, αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ και πικάντικων πιάτων μπορεί να οδηγήσει σε εντατικοποίηση των δυσάρεστων συμπτωμάτων. Όποιος έχει ροδόχρου ακμή ή υποψιάζεται ότι έχει ροδόχρου ακμή πρέπει να αποφεύγει οποιονδήποτε από τους παραπάνω παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν τη νόσο.

ροζάκια χαλκού τριαντάφυλλο καλοκαίρι

Κανόνες συμπεριφοράς για ασθενείς με ροδόχρου ακμή

Το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Συνιστάται να μένετε στο σπίτι ή τουλάχιστον στη σκιά το μεσημέρι, όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες. Επιπλέον, συνιστάται η εφαρμογή αντηλιακού. Αυτό προστατεύει το δέρμα και έτσι βοηθά να διατηρηθούν τα συμπτώματα υπό έλεγχο.

Αλλά ακόμη και τις κρύες μέρες του χειμώνα δεν πρέπει να περνάτε πολύ καιρό σε εξωτερικούς χώρους. Το κρύο και ο κυρίως δυσάρεστος άνεμος μπορεί να επιβαρύνει πολύ το δέρμα και να επιδεινώσει την πορεία του τριαντάφυλλου χαλκού. Οι ασθενείς με ροδόχρου ακμή που πίνουν πολύ αλκοόλ, καπνίζουν και τρώνε ανθυγιεινά θα πρέπει να μειώσουν δραστικά αυτές τις συνήθειες. Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι αυτό μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να κάνει τους πάσχοντες να αισθάνονται πολύ πιο άνετα.

υγιεινή διατροφή για τη νόσο της ροδόχρου ακμής

Ζητήστε ιατρική συμβουλή

Δεδομένου ότι πολλοί πάσχοντες δεν έχουν επίγνωση της νόσου και της Συμπτώματα τριαντάφυλλου χαλκού, είναι πολύ παρόμοιες με εκείνες άλλων ασθενειών, θα πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή ενός επαγγελματία πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οι γιατροί συνήθως μπορούν πολύ γρήγορα να ταξινομήσουν τα συμπτώματα, να κάνουν μια αξιόπιστη διάγνωση και να προτείνουν μια κατάλληλη θεραπεία. Σήμερα δεν χρειάζεται καν να βγείτε από το σπίτι για να μιλήσετε με έναν δερματολόγο. Χρησιμοποιώντας εφαρμογές από εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης όπως η Kry, μπορείτε να προγραμματίσετε μια βιντεοδιαβούλευση με έναν γιατρό σε λίγα μόνο λεπτά. Οι έμπειροι γιατροί μπορούν συνήθως να εντοπίσουν γρήγορα τη ροδόχρου ακμή με βάση τη συζήτηση γιατρού-ασθενούς και τις εικόνες βίντεο και να συστήσουν μια κατάλληλη θεραπεία.

εφαρμογή διάγνωσης ροδόχρου χαλκού τριαντάφυλλο