Ζήστε υγιεινά – Πώς το λουλούδι / φυτοθεραπεία επηρεάζει τον οργανισμό

Πώς θεραπεύετε την κούραση και την επίμονη ένταση; Θα πας πουθενά έξω από την πόλη το Σαββατοκύριακο; Είναι σίγουρα πολύ καλή ιδέα. Πρέπει να εξασφαλίσετε άμεση επαφή με τη φύση και τις άλλες ημέρες. Είναι αυτό που μας δίνει πολλή δύναμη και ενέργεια.

Ζήστε υγιείς και αναγνωρίστε τη θαυμαστή δύναμη των λουλουδιών

υγιεινή φυτοθεραπεία μπλε άνθος λευκές πέτρες

Ζήστε υγιεινά και περιστοιχίστε τον εαυτό σας με φυτά

ζωντανή επίδραση χρωμάτων υγιεινής θεραπείας λουλουδιών

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε το να είστε κοντά στη φύση. Μια καλή μέθοδος είναι η ανθοθεραπεία, γνωστή και ως φυτοθεραπεία. Το έχετε ακούσει; Είναι μια ολιστική μέθοδος για τη θεραπεία της ανθρώπινης ψυχής και σώματος.

Γνωρίζετε τη φυτοθεραπεία ως ολιστική μέθοδο?

υγιή ζωή πράσινα λουλούδια που σημαίνουν αποτέλεσμα

Τα όμορφα λουλούδια έχουν επίσης επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπινου σώματος

ζουν υγιή μπλε λουλούδια μικροσκοπικά γοητευτικά

Χωρίζουμε το άρθρο μας για το θέμα στα δύο. Πρώτον, θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές θεωρητικές πληροφορίες σχετικά με τη φυτοθεραπεία και να μοιραστούμε τη γνώμη μας για το γιατί είναι τόσο δημοφιλής. Στο δεύτερο μέρος του άρθρου, θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη πτυχή, δηλαδή πώς τα χρώματα των διαφορετικών λουλουδιών μπορούν να μας επηρεάσουν.

Γνωστό εδώ και αιώνες, συστηματοποιήθηκε πρόσφατα

Οι άνθρωποι απολαμβάνουν να εργάζονται με φυτά για αιώνες. Ωστόσο, η συστηματοποιημένη γνώση των ιδιοτήτων τους είναι ένα πρόσφατο επίτευγμα.

Σύμφωνα με ερευνητές όπως ο Edward Bach, για παράδειγμα, τα φυτά συσσωρεύουν πολλή ενέργεια ενώ αναπτύσσονται. Αφού συλλεχθούν, σκορπούν αυτήν την ενέργεια γύρω τους. Ο θεραπευτής Bach βλέπει μια ορισμένη δυνατότητα στα φυτά να ξεπεράσουν την αντίφαση μεταξύ νου και σώματος. Ακριβώς από αυτήν την αντίφαση ακολουθούν όλα τα άλλα προβλήματα, τόσο ψυχικά όσο και υγεία.

Τα λουλούδια μας βοηθούν να λύσουμε την αντίφαση μεταξύ νου και σώματος

ζωντανό υγιές φυτοθεραπευτικό κίτρινο αγγείο νάρκισσους

Η φυτοθεραπεία είναι ένας όρος -ομπρέλα για πολλές ολιστικές μεθόδους. Βασίζονται στο γεγονός ότι τα φυτά μπορούν να προβληθούν μαζί με το υποσυνείδητό μας, το οποίο νοείται ως η πηγή όλων των δεινών και της ίδιας της υγείας. Υπάρχουν τοπικά ρεύματα (κατά κανόνα, επηρεαζόμαστε καλύτερα από τα φυτά του περιβάλλοντός μας) και υπάρχουν επίσης διεθνώς διαδεδομένες μέθοδοι.

Ένα παράδειγμα του πρώτου τύπου θεραπείας είναι η ανθοθεραπεία Μπαχ.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του δεύτερου τύπου: ορισμένες θεωρίες για την ανθοθεραπεία βασίζονται στη γνώση των ειδικών ότι κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα. Περιβάλλοντας τον εαυτό μας με λουλούδια σε αντίστοιχες αποχρώσεις, η αντίστοιχη στάση ή ποιότητα έρχεται επίσης στο προσκήνιο.

Θέλετε να δοκιμάσετε μόνοι σας τη φυτοθεραπεία ως μέθοδο;?

ζωντανή υγιεινή φυτοθεραπεία ανθοδέσμη βάζο λευκά λουλούδια μοβ

Επιστημονική απόδειξη

Το θέμα της φυτοθεραπείας λαμβάνεται αρκετά σοβαρά σε ακαδημαϊκούς και ιατρικούς κύκλους και τα παλιά ταμπού απορρίπτονται ένα προς ένα. Αυτό φαίνεται, για παράδειγμα, από την αναφορά των «The New York Times» σχετικά. Παρατίθεται η δεσποινίς Νάνσυ Τσάμπερς – ​​ένας σεβαστός γιατρός από το νοσοκομείο του Έσσεξ. Λέει ότι η πρακτική της μιλά για την ολοένα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της φυτοθεραπείας και για την εξάλειψη των παλιών ταμπού. Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι οκτώ πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες εισάγουν τη φυτοθεραπεία ως ειδικότητα.

Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά φυτά

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η φυτοθεραπεία περιλαμβάνει διαφορετικές κατευθύνσεις. Σύμφωνα με ένα πιο καθολικό, μας επηρεάζουν μέσω των χρωμάτων τους.

Πετάξτε το στεγνό μπουκέτο και, μαζί με αυτό, πολλά ενοχλητικά προβλήματα

Σύμφωνα με τη θεωρία του Μπαχ, πετάμε τα προβλήματά μας μαζί με το στεγνό μπουκέτο. Επιπλέον, μπορεί κανείς να μάθει λίγο πολύ για τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη ανάλογα με την κατάσταση των λουλουδιών και των γλάστρες σε ένα σπίτι. Ασθένειες και άλλα προβλήματα ζωής στη συνέχεια απορρέουν από τον χαρακτήρα.

Προσέξτε να πετάξετε εγκαίρως τα μαραμένα λουλούδια

ζωντανό μπουκέτο υγιεινής φυτοθεραπείας

Τα λουλούδια μας επηρεάζουν με διαφορετικούς τρόπους. Εξαρτάται από το μέγεθος, το σχήμα και διάφορους άλλους παράγοντες. Το χρώμα των λουλουδιών είναι επίσης σημαντικό. Αυτή η πτυχή της εμφάνισης του λουλουδιού είναι επίσης η πιο σημαντική εκτός από το άρωμα.

Στη σημερινή εισαγωγή στη θεραπεία λουλουδιών Bach, θα ασχοληθούμε λοιπόν με το χρώμα των λουλουδιών.

Λευκά λουλούδια

Τα λευκά λουλούδια συνδέονται με όμορφες σκέψεις και καλές πράξεις. Συνιστώνται για συναισθηματικές κρίσεις.

Οι λευκές τουλίπες φαίνονται τόσο ρομαντικές και λεπτές

ζουν υγιείς λευκές τουλίπες λευκό φαινόμενο οργανισμός φυτοθεραπεία

Βάλτε τα λουλούδια σε ένα βάζο και διακοσμήστε το διαμέρισμα

ζωντανά υγιή λευκά λουλούδια επίδραση λευκό

Κίτρινα λουλούδια

Αυτό είναι το χρώμα του ήλιου, η νέα μέρα, η ελπίδα και οι καλές προσδοκίες. Τα κίτρινα λουλούδια μας βοηθούν στις μολυσματικές ασθένειες.

Το κίτρινο είναι ένα φρέσκο ​​χρώμα

υγιεινή ζωή φυτοθεραπεία λουλούδι αποτέλεσμα κίτρινο

Φέρτε ανοιξιάτικη διάθεση με κίτρινες τουλίπες

υγιείς ζωντανές κίτρινες τουλίπες επιδράσεις της φυτοθεραπείας

Κόκκινα λουλούδια

Τα κόκκινα λουλούδια συμβολίζουν την επιδίωξη της νίκης και της επιτυχίας. Διεγείρουν την όρεξη και διεγείρουν το νευρικό σύστημα. Τα κόκκινα λουλούδια είναι καλά για την ορμονική δραστηριότητα των ανθρώπων. Βοηθούν στη θεραπεία ασθενειών των εσωτερικών οργάνων.

Το κόκκινο είναι κυρίαρχο χρώμα

υγιή ζωή κόκκινα λουλούδια επίδραση οργανισμού

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι μια κομψή διακόσμηση στο σπίτι

υγιή διαβίωση κόκκινα τριαντάφυλλα λουλούδι διακόσμηση έννοια

Πράσινα λουλούδια

Τα πράσινα λουλούδια μας βοηθούν όταν θέλουμε να επικεντρωθούμε σε έναν στόχο. Συνεχίζουν να προάγουν τη μνήμη και τη συλλογιστική.

Οι πράσινες ορτανσίες είναι όμορφες και μυστηριώδεις

ζουν υγιή φυτοθεραπεία ορτανσίες φωτεινά πράσινα λουλούδια

Μπλε λουλούδια

Τα μπλε λουλούδια έχουν καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζουν την ταραχή και την επιθετικότητα. Αυτό καταπολεμά επίσης τις επιβλαβείς συνήθειες.

Τα μπλε λουλούδια καταπρανουν

χρώμα υγιεινής φυτοθεραπείας που σημαίνει μπλε

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι ένα μπουκέτο λουλούδια μπορεί να σημαίνει κάτι περισσότερο από μια ωραία χειρονομία. Δώστε συχνά στους αγαπημένους σας όμορφα λουλούδια, γιατί μπορείτε επίσης να τα θεραπεύσετε μαζί τους.

Πώς θα μάθουμε αν η φυτοθεραπεία είναι κατάλληλη για εμάς; Η γνώση για την επίδραση των λουλουδιών, των φυτών και στο συγκεκριμένο παράδειγμα – η θεραπευτική δύναμη των χρωμάτων τους ήταν πάντα διαισθητική. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε συνήθως να πειραματιστείτε μόνοι σας για να μάθετε αν αισθάνεστε καλύτερα χάρη στα λουλούδια ή όχι. Μια συστηματική βασική γνώση μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα τη θεραπευτική ενέργεια. Εάν όλα αυτά λειτουργούν, αξίζει συνήθως να βρείτε έναν θεραπευτή που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπευτικής μεθόδου.

Τα λουλούδια δεν είναι απλά μια διακόσμηση, είναι ένα είδος θεραπείας

υγιεινά λευκά λουλούδια ιδέες διακόσμησης λουλούδια

Τέλος, μια σημείωση: ο θεραπευτής πρέπει να είναι καλός και ευγενικός απέναντί ​​σας και να προκαλεί βαθιά συμπάθεια και εμπιστοσύνη. Μόλις αυτό δεν συμβαίνει, η θεραπεία συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα, ακόμη και αν το ίδιο άτομο έχει βοηθήσει πολλούς άλλους.