Οι Φινλανδοί το εφηύραν – τη σάουνα. Το ωφέλιμο "Ιδρώτα καταφύγιο" από τότε έγινε γνωστό σχεδόν παντού στον κόσμο και είναι μια δημοφιλής εμπειρία SPA, ειδικά στα γεωγραφικά πλάτη μας. Η παρηγορητική αίσθηση και τα πολλά οφέλη για την υγεία που φέρνει μια σάουνα, οδηγούν όλο και περισσότερο στην απόφαση να αγοράσετε τη δική σας σάουνα. Ενώ οι ορθογώνιες καμπίνες σάουνας είναι πιο κατάλληλες στο σπίτι, έχετε την επιλογή να τοποθετήσετε μια βαρέλι σάουνα στον κήπο. Ακόμα και ο μικρός κήπος μπορεί να γίνει ένας πραγματικός, ιδιωτικός παράδεισος ευεξίας. Μπορείτε να μάθετε από εμάς σήμερα τι είναι σημαντικό σε μια βαρέλι σάουνα και γιατί πρέπει να το επιλέξετε.

βαρέλι σάουνα σχεδιασμός κήπου

Τι είναι η βαρέλι σάουνα?

Μερικές φορές ονομάζεται επίσης βαρέλι σάουνα, έχει το χαρακτηριστικό σχήμα ενός βαρελιού κρασιού. Αυτός ο ιδιαίτερος τύπος εξωτερικής σάουνας σκοράρει με την γραφική, ρουστίκ γοητεία του και δίνει στον κήπο κάτι σίγουρο. Οι σάουνες με βαρέλι στήνονται τόσο οριζόντια όσο και κάθετα και έχουν δύο έως έξι θέσεις, ανάλογα με το μέγεθός τους. Συνήθως τέτοιες σάουνες είναι κατασκευασμένες από μασίφ ξύλο ερυθρελάτης ή κέδρου, το οποίο δημιουργεί μια ακόμη πιο άνετη ατμόσφαιρα εκεί. Παραδοσιακά, μια τέτοια σάουνα ψήνεται με ξύλο. Οι ηλεκτρικές σόμπες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και προτιμώνται από πολλούς λάτρεις της σάουνας.

Αυτό που διακρίνει μια σάουνα βαρέλι υψηλής ποιότητας?

Προκειμένου να απολαύσετε το μέγιστο και, κυρίως, για μεγάλο χρονικό διάστημα Βαρέλι σάουνα θα πρέπει σίγουρα να επιλέξετε έμπειρους και αξιόπιστους κατασκευαστές και προμηθευτές κατά την αγορά. Οι υπαίθριες σάουνες υψηλής ποιότητας είναι γενικά κατασκευασμένες από μασίφ ξύλο ερυθρελάτης ή θερμόξυλο. Αυτό προσφέρει υψηλότερες τιμές μόνωσης και εξασφαλίζει καλύτερη σταθερότητα και βέλτιστη αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Το πάχος του τοιχώματος της σάουνας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 42 mm και όταν πρόκειται για σταθερή στέγη, τα ασφαλτικά βότσαλα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Βεβαιωθείτε ότι οι σφιγκτήρες τάνυσης είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα και ότι το γυαλί στα παράθυρα και τις πόρτες είναι ειδικά σκληρυμένο.

βαρέλι σάουνα ξύλο ερυθρελάτης

5 καλοί λόγοι που μιλούν για βαρέλι σάουνα

Τα πολλά πλεονεκτήματα μιας τέτοιας σάουνας στον δικό σας κήπο είναι προφανή. Αυτά έχουν σχεδιαστεί τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά ή ακόμη και συναισθηματικά. Εδώ είναι οι κυριότερες:

  • μια τέλεια εμπειρία σάουνας

Χάρη στο τοξωτό, κυλινδρικό σχήμα της σάουνας, η θερμότητα και η υγρασία κατανέμονται ομοιόμορφα όταν κάνετε σάουνα. Σε αντίθεση με τις ορθογώνιες σάουνες, δεν αισθάνεστε δυσάρεστες θερμοκρασιακές διαφορές και ως εκ τούτου μπορείτε να χαλαρώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • καλύτερη ενεργειακή απόδοση

Αυτή η ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας και υγρασίας στο βαρέλι της σάουνας ευνοεί επίσης την ταχύτερη θέρμανση και εξοικονομεί ενέργεια. Το αν θα επιλέξετε ηλεκτρική ή ξυλόσομπα εξαρτάται φυσικά από εσάς. Απλώς σημειώστε ότι κάθε παραλλαγή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και λάβετε συμβουλές από την καμινάδα της περιοχής σας πριν χρησιμοποιήσετε τη θερμάστρα σάουνας.

βαρέλι σάουνα στον κήπο

  • περισσότερη ιδιωτικότητα

Σε αυτή τη ζεστή, μικρή σάουνα με βαρέλια έχετε έναν πολύ ιδιαίτερο ιδιωτικό χώρο που προορίζεται μόνο για εσάς ή τους αγαπημένους σας. Μπορείτε να σχεδιάσετε και να απολαύσετε τις συνεδρίες σάουνας όπως επιθυμείτε.

  • απαιτείται λιγότερος χώρος

Το συμπαγές, οβάλ σχήμα του βαρελιού της σάουνας εξασφαλίζει ότι απαιτείται πολύ λίγος χώρος κατά τη ρύθμιση του. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε μια σάουνα με βαρέλια ακόμη και στον μικρότερο κήπο ή ακόμα και σε μια βεράντα.

  • μοναδικό που τραβάει τα βλέμματα

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η σάουνα σε σχήμα βαρελιού σκοράρει με μια αδιαμφισβήτητη εμφάνιση. Μετατρέπει τον κήπο σας σε μια πολύ ιδιαίτερη όαση ηρεμίας και χρησιμεύει ως ένα αποτελεσματικό, σχεδόν μαγικό μάτι που τραβάει ταυτόχρονα.

βαρέλι σάουνα από έλατο ξύλο κήπο ευεξίας

Χαρίστε στον εαυτό σας την απόλυτη άνεση ευεξίας και τη μέγιστη ιδιωτικότητα μιας σάουνας βαρέλι της επιλογής σας ενώ κάνετε σάουνα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν πολύ απλή δομή ή, ακόμα καλύτερα, προσφέρονται πλήρως συναρμολογημένα από τον πάροχο. Τοποθετήστε τα όπου θέλετε και απολαύστε ένα μικρό, χαλαρωτικό διάλειμμα ή χαλαρωτικές σύντομες διακοπές στον κήπο σας ανά πάσα στιγμή!

μικρό βαρέλι σάουνα δίπλα στη λίμνη