Το Tamanu είναι ένα αειθαλές δέντρο που προέρχεται από την Ασία και την Πολυνησία και θεωρείται ιερό εκεί. Αυτά μπορούν επίσης να βρεθούν με τα ονόματα Foraha, Kamanu, Domba, Alexandrian Laurel και μια σειρά άλλων τοπικών ονομάτων. Το λάδι που εξάγεται από τον πυρήνα του φρούτου Tamanu ονομάζεται φυσικά Tamanu Oil, αλλά είναι γνωστό ως “πράσινος χρυσός” λόγω του χρώματος και των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιδράσεις και τις χρήσεις του Tamanu Oil.

Το λάδι Tamanu είναι ένα θεραπευτικό ελιξίριο για το δέρμα

Tamanu Oil Green Gold Polynesia Healthy Skin Care

Το δέντρο Tamanu είναι εγγενές στην Πολυνησία

Συμβουλές φροντίδας δέρματος ειδών Tamanu Oil Polynesia

Θεραπευτικό λάδι από την Πολυνησία

Για αιώνες, αυτό το θεραπευτικό έλαιο έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς από τους Πολυνησιακούς ανθρώπους και εκείνους άλλων νησιών του Ειρηνικού. Χρησιμοποιείται τοπικά για την ανακούφιση τεράστιου αριθμού δερματικών παθήσεων όπως κοψίματα, εγκαύματα, έκζεμα, τσιμπήματα, δαγκώματα, ακμή, ξηροδερμία, ακόμη και μυρωδιά σώματος και ποδιών.

Φρούτα Tamanu στο δέντρο

Λάδι Tamanu Πολυνησία δέντρο με καρπούς Tamanu Oil Polynesia Tree Species Οφέλη για την υγεία

Οι Πολυνησιακοί άνθρωποι ανακάλυψαν γρήγορα ότι η χρήση του ελαίου Tamanu μπορεί να προωθήσει την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και την αποκατάσταση του δέρματος όταν εφαρμόζεται στο δέρμα. Το χρησιμοποιούσαν ακόμη και τακτικά στο δέρμα των βρεφών καθώς είναι αρκετά απαλό και εξαιρετικά θρεπτικό για το δέρμα τους.

Σήμερα ο δυτικός κόσμος επωφελείται επίσης από τα υπέροχα οφέλη του Tamanu Oil. Είναι ένα αιχμηρό και βαθύ πράσινο λάδι που έχει εκπληκτικά ισχυρή επίδραση στο δέρμα και αναγεννά τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πιο αγνή του μορφή. Αλλά είναι επίσης πολύ ευεργετικό όταν αναμειγνύεται με προϊόντα δέρματος και προσωπικής φροντίδας.

Το λάδι από το Tamanu έχει βαθύ πράσινο χρώμα

Tamanu Oil Polynesia Healthy Skin Care

Παρασκευή λαδιού Tamanu

Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, το Tamanu Oil παρασκευάζεται από τους καρπούς του δέντρου Tamanu. Η συλλογή των πυρήνων Tamanu είναι πολύ βιώσιμη καθώς συλλέγονται από το έδαφος αφού έχουν πέσει φυσικά από το δέντρο. Οι ανοιχτόχρωμοι πυρήνες αφήνονται να στεγνώσουν στον ήλιο για περίπου 6-8 εβδομάδες. Μόλις τα καρύδια Tamanu αρχίσουν να στεγνώνουν, γίνονται καστανοκόκκινα και γίνονται εξαιρετικά κολλώδη! Αυτή η μακρά διαδικασία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι παράγεται λάδι υψηλής ποιότητας.

Τα φρούτα Tamanu αφήνονται να στεγνώσουν στον ήλιο

Tamanu Oil Polynesia Tamanu Tree Fruits Αφήστε τα να στεγνώσουν Tamanu Oil Polynesia Tamanu Tree Fruits

Στη συνέχεια, παίρνετε λάδι από τους πυρήνες τους

Λάδι Ταμανού Πολυνησία είδη δέντρων Φρούτα και πυρήνες Ταμανού

Τα αποξηραμένα καρύδια Tamanu στη συνέχεια συμπιέζονται εν ψυχρώ σε μια βιδωτή πρέσα για να εξαχθεί το λάδι. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι παίρνετε μόνο μερικές σταγόνες από αυτό το ισχυρό λάδι Tamanu από ένα καρύδι. Το αποτέλεσμα από 22,5 κιλά φρούτων Tamanu είναι μόνο 1 κιλό εκχυλισμένου ελαίου. Αυτή λοιπόν είναι μια εξαιρετικά επίπονη διαδικασία και για το λόγο αυτό το υψηλής ποιότητας λάδι Tamanu κοστίζει λίγο πιο ακριβά σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές λαδιού χαμηλής ποιότητας που μπορεί να έχουν κίτρινο ή μαύρο χρώμα. Το κίτρινο λάδι Tamanu συνήθως σημαίνει ότι το λάδι έχει αλλάξει χημικά. Και το μαύρο λάδι είναι το αποτέλεσμα της καύσης των ξηρών καρπών για να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Το υψηλής ποιότητας λάδι Tamanu, από την άλλη πλευρά, έχει βαθύ πράσινο χρώμα και έντονο, ξυλώδες άρωμα.

Η διαδικασία είναι αργή και επίπονη

Tamanu oil φροντίδα του δέρματος συμβουλές θεραπευτικές ιδιότητες

Επίδραση του ελαίου Tamanu?

Το λάδι Tamanu μπορεί να βοηθήσει με μια ποικιλία δερματικών προβλημάτων, όπως ραγάδες και ακμή. Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη! Πολλή χημεία εμπλέκεται σε αυτό το φυσικό προϊόν. Περιέχει ένα μοναδικό λιπαρό οξύ που ονομάζεται καλοφυλλικό οξύ, ένα φυσικό αντιβιοτικό που ονομάζεται λακτόνες και ένα φυσικό, μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο που ονομάζεται καλοφυλλολίδη. Και αυτό που διακρίνει το έλαιο Tamanu από άλλα έλαια είναι το λιπιδικό καλοφυλλολίδιο, το οποίο δεν μπορεί να βρεθεί σε κανένα άλλο έλαιο. Αυτό το λιπίδιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση και ανακούφιση δερματικών παθήσεων όπως έκζεμα, ακμή και ερεθισμό. Το λάδι Tamanu μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης υπερχρωματισμού με βαθιά περιποίηση του δέρματος.

Το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο

Συμβουλές φροντίδας του δέρματος Tamanu Oil Polynesian

Επιστημονικά αποδεδειγμένες ιδιότητες με μια ματιά:

 • Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα.
 • Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.
 • Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία.
 • Έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
 • Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Η τακτική φροντίδα του δέρματος με λάδι Tamanu εξασφαλίζει άψογη και υγιή επιδερμίδα

Συμβουλές φροντίδας δέρματος Tamanu Oil Polynesia

Όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, το Tamanu Oil προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Καταπρανει το δέρμα.
 • Προωθεί τη δημιουργία νέου ιστού και υγιούς δέρματος.
 • Βοηθάει σε φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος όπως δερματίτιδα, ψωρίαση και έκζεμα.
 • Αντιμετωπίζει την ακμή.
 • Επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.
 • Θεραπεύει και μειώνει τις ουλές.
 • Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα.

Μια φυσική θεραπεία για τις ουλές

Λάδι Tamanu υγιεινή φροντίδα δέρματος

Λάδι Tamanu και υγιές δέρμα

Όταν εφαρμόζεται σε πληγές, το Tamanu Oil έχει την αξιοσημείωτη ικανότητα να ενθαρρύνει το σχηματισμό νέου ιστού. Ως αποτέλεσμα, το λάδι Tamanu βοηθά στην επιτάχυνση της επούλωσης και της ανάπτυξης υγιούς δέρματος. Αυτή η διαδικασία σχηματισμού νέου ιστού είναι επιστημονικά γνωστή ως «ουλές». Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, το Tamanu Oil εφαρμόζεται σε κοψίματα, εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων, ηλιακά εγκαύματα, ξηρό ή ξεφλουδισμένο δέρμα, φουσκάλες και έκζεμα κ.λπ..

Οι Πολυνησιακές γυναίκες εφαρμόζουν το λάδι Tamanu τοπικά για να προωθήσουν ένα υγιές, λείο, άψογο δέρμα και να το κάνουν μασάζ στα μωρά για να αποτρέψουν εξάνθημα και εξανθήματα από την πάνα.

Αυτό το λάδι είναι επίσης κατάλληλο για ευαίσθητο βρεφικό δέρμα

Επίδραση λαδιού Tamanu Πολυνησία υγιεινή φροντίδα δέρματος

Αυτό το μοναδικό λάδι μπορεί να είναι το ελιξίριο για όλα τα δερματικά μας προβλήματα. Είναι εκπληκτικό ότι δεν έχει ξεσηκώσει τον κόσμο, αλλά και πάλι, μπορεί να είναι το μικρό μας μυστικό ομορφιάς!

Εμπιστευτείτε τη δύναμη της φύσης!

Συμβουλές φροντίδας του δέρματος Tamanu Oil Polynesia Plant Fruits Kernels

Αλοιφή Tamanu

Tamanu Oil EffectPolynesia Healthy Skin Care Balm