Αν σας αρέσει να περπατάτε στο δάσος από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, τότε σίγουρα θα έχετε μικρά κίτρινα λουλούδια στα λιβάδια. Πεδία, ξέφωτα ή ρωγμές στους τοίχους. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι και απλά το προσπερνούν. Άλλοι βρίσκουν επίσης «το ενοχλητικό ζιζάνιο» στην πόλη, όπου δεν σταματά σε δρόμους και πεζοδρόμια. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι πρόκειται για την πικραλίδα. Και αυτό είναι πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε. Αυτό είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που συχνά υποτιμάται. Η λεγόμενη κοινή πικραλίδα (Taraxacum offcinale) είναι ένα πολυετές, ποώδες και καλά προσαρμόσιμο φυτό. Δεν είναι σε καμία περίπτωση δηλητηριώδες, αντίθετα, είναι νόστιμο και υγιεινό. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας κεντρίσουμε το ενδιαφέρον: μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε περισσότερα για την πικραλίδα. Εδώ παρουσιάζουμε επίσης τα οφέλη για την υγεία και αναφέρουμε ποιες ασθένειες και ασθένειες μπορούν να βοηθήσουν τα ζιζάνια.

 Μπορείτε να βρείτε την πικραλίδα ενώ περπατάτε στο δάσος ή σε ένα λιβάδι.

Οι πικραλίδες ενώ περπατούν στο δάσος στο λιβάδι βλέπουν τα κίτρινα λουλούδια ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό

 Στις πόλεις, όπου ο αέρας δεν είναι ακόμη πολύ μολυσμένος, το φαρμακευτικό φυτό αναπτύσσεται στα πεζοδρόμια και στους δρόμους.

Η πικραλίδα καλά σχηματισμένα ηλιοκίτρινα πέταλα είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του φαρμακευτικού φυτού

  • Πώς αναγνωρίζετε την κοινή πικραλίδα?

Η πικραλίδα προέρχεται αρχικά από τη Δυτική Ασία και είναι πλέον διαδεδομένη στην Κεντρική Ευρώπη. Το υγιές βότανο μπορεί επίσης να βρεθεί σε άλλα μέρη του κόσμου στο βόρειο ημισφαίριο. Λέγεται ακόμα πικραλίδα ή πεταλούδα. Το φυτό μπορεί επίσης να έχει άλλα ονόματα όπως κοινό λουλούδι αγελάδας ή πραγματική ή κοινή πικραλίδα. Ανεξάρτητα από το πώς λέμε το φυτό και πού το βρίσκουμε, τραβάει την προσοχή με τα ηλιοκίτρινα λουλούδια του. Τα μακριά, οδοντωτά φύλλα του θυμίζουν δόντια λιονταριού, εκεί που συνήθως ονομάζεται το φυτό. Τα φύλλα της γλώσσας αναπτύσσονται σε ένα φύλλο, κοίλο στέλεχος. Ολόκληρο το άγριο φυτό μπορεί να έχει ύψος περίπου 10-30 εκατοστά. Έχει μια παχιά και στιβαρή ρίζα που μπορεί να έχει μήκος ένα έως δύο μέτρα. Είναι ενδιαφέρον ότι όλα τα μέρη του φυτού, από το λουλούδι μέχρι το στέλεχος έως τη ρίζα, είναι βρώσιμα και υγιή. Το ιδιαίτερο με την πικραλίδα είναι ο λευκός γαλακτώδης χυμός που περιέχεται στα μέρη του.

Τα ηλιοκίτρινα πέταλα και τα οδοντωτά πράσινα φύλλα είναι τα πιο χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του φαρμακευτικού βοτάνου.

Χαρακτηριστική πικραλίδα διαθέτει κίτρινα λουλούδια οδοντωτά πράσινα φύλλα όλα τα μέρη του φυτού βρώσιμα

Θα δείξουμε πρώτα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της πικραλίδας, ώστε να μην τη συγχέετε με κανένα άλλο ζιζάνιο.

Πικραλίδα κίτρινα λουλούδια στελέχη πράσινα φύλλα ρίζες όλα τα μέρη του φυτού βρώσιμα

Επιπλέον συμβουλή: Ο τυπικός λευκός γαλακτώδης χυμός στο στέλεχος της πικραλίδας ονομάζεται λανθασμένα δηλητηριώδης. Αυτό δεν ισχύει καθόλου, αντίθετα, είναι πολύ υγιές για τον άνθρωπο! Για το λόγο αυτό, η πικραλίδα ονομάζεται επίσης ευρωπαϊκό ginseng.

Προσοχή, κίνδυνος σύγχυσης! Η κοινή πικραλίδα μπορεί εύκολα να συγχέεται με δηλητηριώδη άγρια ​​φυτά όπως η σχετική πικραλίδα προβάτου και το κοινό χόρτο χοιριδίων! Προειδοποιήστε και σκεφτείτε ότι τα στελέχη αυτών των δύο φυτών δεν είναι κούφια!

 Όλα τα μέρη αυτού του φαρμακευτικού φυτού είναι βρώσιμα!

Πικραλίδα λουλούδι στέλεχος πράσινα φύλλα ρίζα όλα τα μέρη του φυτού βρώσιμα

  • Η πικραλίδα ως παραδοσιακό φαρμακευτικό φυτό και όπου βοηθάει?

Δεδομένου ότι όλα τα μέρη του φυτού πικραλίδα είναι βρώσιμα και περιέχουν τεράστια ποσότητα χρήσιμων συστατικών, πολλά μπορούν να παρασκευαστούν από αυτά. Από ένα ζεστό τσάι και πράσινο smoothie μέχρι φρέσκια σαλάτα πικραλίδα και μια νόστιμη σούπα. Αλλά θα αναφέρουμε τη χρήση του γνωστού φαρμακευτικού φυτού στην κουζίνα στο επόμενο άρθρο μας. Σήμερα θέλουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της πικραλίδας για την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ότι υπάρχει πολύ βιταμίνη C και προβιταμίνη Α στα φύλλα της πικραλίδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να καταπολεμήσετε την εαρινή κόπωση με ένα τσάι πικραλίδα, για παράδειγμα. Επιπλέον, οι πικρές ουσίες που περιέχει η πικραλίδα διεγείρουν την όρεξη και βοηθούν πολύ με τα πεπτικά προβλήματα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ανακουφίσετε τα οξέα συμπτώματα και να προχωρήσετε σε θεραπεία αποτοξίνωσης. Ποια άλλα οφέλη για την υγεία μας προσφέρει αυτό το φαρμακευτικό φυτό, συνοψίζουμε για εσάς στην ακόλουθη επισκόπηση:

Το φαρμακευτικό φυτό έχει ευέλικτο αποτέλεσμα και μπορεί να βοηθήσει σε πολλές ιατρικές παθήσεις.

Φαρμακευτικό φυτό πικραλίδα πολλαπλών χρήσεων για διάφορες ιατρικές παθήσεις Φλιτζάνι τσάι πικραλίδα στο κίτρινο λουλούδι γρασίδι

  • Διουρητικό και καθαριστικό αίματος: Η πικραλίδα τροφοδοτεί το σώμα με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα και ταυτόχρονα έχει διουρητική δράση. Περιέχει κάλιο, οπότε το σώμα μας δεν μπορεί ποτέ να υποφέρει από διατροφικές ελλείψεις. Ως ομοιοπαθητικό διουρητικό, το φαρμακευτικό φυτό χρησιμοποιείται κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Η τακτική κατανάλωση πικραλίδα μπορεί επίσης να αποτρέψει το σχηματισμό λίθων στα νεφρά. Το φαρμακευτικό βότανο χρησιμοποιείται επίσης ευρέως ως διουρητικό και καθαριστικό του αίματος, για παράδειγμα στη θεραπεία έκπλυσης και κατά των ρεμάτων και της ουρικής αρθρίτιδας.

Το τσάι πικραλίδα αποτοξινώνει και ζωντανεύει το σώμα!

Πικραλίδα κίτρινα άνθη αφήνει ρίζα Πικραλίδα τσάι αποτοξινώνει και αναζωογονεί το σώμα

  • Η πικραλίδα βοηθά στον διαβήτη: Ένα φλιτζάνι τσάι πικραλίδα ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα ρίζας μπορούν να βοηθήσουν πολύ στον διαβήτη, καθώς οδηγούν σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αποκαθιστούν την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα.
  • Το φαρμακευτικό βότανο ενισχύει τη χολή και το συκώτι: Η κατανάλωση πικραλίδων αυξάνει την παραγωγή χολής και βελτιώνει το μεταβολισμό του λίπους. Βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των λιπών. Αυτό προάγει την υγιή απώλεια βάρους και σας κάνει να νιώθετε ζωτικοί και ζωντανοί. Το φαρμακευτικό βότανο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για ηπατίτιδα, πέτρες στη χολή, κίρρωση του ήπατος. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε ότι μια τέτοια θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται πάντα υπό ιατρική επίβλεψη!

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με πικραλίδες, πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από το γιατρό σας ή έναν εναλλακτικό επαγγελματία!

Πικραλίδα κίτρινα λουλούδια Εφαρμόστε βάμμα πικραλίδα και ζητήστε συμβουλές από γιατρό

  • Η πικραλίδα χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει τα γαστρεντερικά παράπονα: Η θεραπευτική δύναμη των πικραλίδων έχει επίσης αποδειχθεί για απώλεια όρεξης, αέρια, φούσκωμα κ.λπ. Ο μεταβολισμός διεγείρεται και η εντερική χλωρίδα διατηρείται ανέπαφη.
  • Καλό για δερματικά προβλήματα: Ένας λευκός χυμός πιέζεται από τους μίσχους του φαρμακευτικού φυτού, ο οποίος βοηθά με δερματικά προβλήματα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται σε κάλους, καλαμπόκια και κονδυλώματα. Έχει αντιβακτηριακή δράση και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για έκζεμα.

 

Το καλύτερο φάρμακο προέρχεται από τη φύση!

Πικραλίδα κίτρινα λουλούδια αφήνει φλιτζάνι τσάι πικραλίδα μικρό μπολ με μέλι δίπλα του

Συμπέρασμα: Ανακαλύψτε τη θεραπευτική δύναμη της φύσης και λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες για τις θεραπευτικές επιδράσεις των πικραλίδων. Μπορεί να μοιάζει με ενοχλητικό ζιζάνιο, αλλά περιέχει πολλές ουσίες που κάνουν καλό στην υγεία μας. Εντάξτε την πικραλίδα στο καθημερινό σας μενού και επωφεληθείτε από τα θεραπευτικά ταλέντα της. Μείνετε υγιείς και απολαύστε τη ζωή!

 Η πικραλίδα είναι μια πραγματική πολυμορφία μεταξύ των φαρμακευτικών φυτών!

Πικραλίδα ένα πολυτάλαντο μεταξύ των φαρμακευτικών φυτών κίτρινα λουλούδια οδοντωτά αφήνει ένα φλιτζάνι τσάι