Μια φορά το χρόνο, το πράσινο είναι το κυρίαρχο χρώμα σε πολλά μέρη του πλανήτη μας. Ο κόσμος λάμπει στο πράσινο και αυτό συμβαίνει πάντα στις 17 Μαρτίου όταν γιορτάζετε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Πρόκειται για την ιρλανδική εθνική γιορτή, κατά την οποία οι Ιρλανδοί τιμούν τον προστάτη άγιο τους St. Patrick. Εκατομμύρια μη Ιρλανδοί και Ιρλανδοί μετανάστες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν μαζί τους. Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου υπολογίζεται ως μία από τις περίεργες διακοπές στο ετήσιο ημερολόγιο. Αυτή τη μέρα, γνωστά ορόσημα σε διαφορετικές χώρες έχουν χρώμα πράσινο, ακόμη και ποτάμια! Μεγάλες παρελάσεις γίνονται σε πολλές πόλεις και στη συνέχεια διοργανώνονται πάρτι στη συνέχεια. Οι ιρλανδικές παμπ είναι πολύ απασχολημένες στις 17 Μαρτίου! Το φεστιβάλ απολαμβάνει επίσης αυξανόμενη δημοτικότητα εδώ στη Γερμανία. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να δείτε ανθρώπους με πράσινα καπέλα να περπατούν στους δρόμους σε όλη τη χώρα. Φορούν ακόμα αξεσουάρ τριφύλλι, πίνουν πράσινη μπύρα και ακούνε ιρλανδική μουσική. Γιορτάζεται μέχρι τη νύχτα! Συνήθως Ιρλανδικά!

Ιδιαίτερα οι νέοι έλκονται από την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Νέοι άνθρωποι της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου ντυμένοι στα πράσινα

 Γιορτάζεται για πολύ καιρό!

Οι νέοι της ημέρας του Αγίου Πατρικίου ντυμένοι με πράσινες ιδέες

 Αυτή την ημέρα, το πράσινο είναι το κυρίαρχο χρώμα.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου η διακόσμηση του πάρτι όλα σε πράσινο χρώμα

  • Σύντομο ιστορικό των εθνικών εορτών της Ιρλανδίας, Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Στην Ιρλανδία, η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι κυρίως θρησκευτική γιορτή. Αυτό γιορτάζεται προς τιμήν του ιρλανδικού εθνικού αγίου Πάτρικ. Σύμφωνα με την παράδοση, λέγεται ότι ήταν ο πρώτος χριστιανός ιεραπόστολος στην Ιρλανδία. Alsoταν επίσης ο πρώτος επίσκοπος των Χριστιανών της Ιρλανδίας και τώρα θεωρείται ο προστάτης των κατοίκων της Σμαραγδένιας Νήσου. Μέχρι τώρα, η προσωπικότητά του ήταν τυλιγμένη σε θρύλους και μύθους. Για παράδειγμα, ο Πάτρικ λέγεται ότι εξήγησε την Αγία Τριάδα στους Ιρλανδούς ειδωλολάτρες με έναν ενδιαφέροντα τρόπο κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος στον αγρό. Βρήκε ένα τριφύλλι τριφύλλι και το συνέκρινε με την Τριάδα του Θεού Πατέρα, Υιού και Αγίου Πνεύματος. Αυτό μπορεί επίσης να εξηγήσει το γεγονός ότι το πράσινο τριφύλλι έχει γίνει πλέον σύμβολο της ιρλανδικής εθνικής υπερηφάνειας. Λέγεται ότι φέρνει τύχη σε όλους.

Το πράσινο τριφύλλι λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη σε όλους.

Πράσινη διακόσμηση της ημέρας του Αγίου Πατρικίου από το τριφύλλι τζακιού

 Το τετράφυλλο τριφύλλι είναι το αιώνιο σύμβολο της τύχης παγκοσμίως.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου τετράφυλλο τριφύλλι σύμβολο της τύχης παγκοσμίως

Ο Ιρλανδός άγιος λέγεται ότι πέθανε στις 17 Μαρτίου 461 ή 463. Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, σήμερα είναι 17 Μαρτίου, επίσημη αργία στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, το βρετανικό υπερπόντιο έδαφος του Monserrat και την καναδική επαρχία Newfoundland. Στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία γιορτάζεται μέσω εορταστικών λειτουργιών. Με τους αιώνες, αυτή η χριστιανική γιορτή έγινε κοσμική. Τώρα παρελάσεις με πράσινο χρώμα και επακόλουθα πάρτι χαρακτηρίζουν το φεστιβάλ. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πώς γιορτάζει ο κόσμος την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, εντός και εκτός Ιρλανδίας.

  • Τι δεν πρέπει να λείπει σε ένα πάρτι την ημέρα του Αγίου Πατρικίου?

Γιορτάστε όπως οι Ιρλανδοί την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου! Το βράδυ διοργανώνονται πάρτι όπου το πράσινο κυριαρχεί στη διακόσμηση. Αλλά όχι μόνο εκεί! Μπορείτε να δείτε το πράσινο τριφύλλι παντού. Κρεμάται σε πράσινες γιρλάντες και σφραγίζεται σε μπαλόνια. Το ιρλανδικό τριφύλλι κοσμεί τους τοίχους και χρησιμοποιείται ως διακόσμηση τραπεζιού. Είναι η απόλυτη τυχερή γοητεία των Ιρλανδών και συνδυάζεται ακόμη και με άλλα τυπικά σύμβολα τύχης και επιτυχίας, π.χ. με ένα πέταλο και χρυσά νομίσματα. Τα μικρά πράσινα καπέλα είναι επίσης μέρος της διακόσμησης του πάρτι. Ναι, ξαφνικά όλα γίνονται πράσινα γιατί είναι η ημέρα του Αγίου Πατρικίου!

Το σπίτι είναι επίσης διακοσμημένο με πράσινο με την ευκαιρία των διακοπών.

Διακόσμηση πάρτι ημέρας Αγίου Πατρικίου στο σπίτι με πράσινο χρώμα

Το πράσινο τριφύλλι και τα χρυσά νομίσματα φαίνονται παντού αυτήν την ημέρα.

Πράσινα τριφύλλια χρυσά νομίσματα του Αγίου Πατρικίου παντού ως διακόσμηση

 Αυτά τα λαμπερά χρυσά νομίσματα και οι πράσινες καραμέλες είναι σίγουρο ότι έχουν νόστιμη γεύση!

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου διακοσμήθηκε εορταστικά τραπέζι πράσινες καραμέλες χρυσά νομίσματα από σοκολάτα

Όλα αυτά τα σύμβολα μπορούν επίσης να βρεθούν στο μπαρ ποτών. Υπάρχει άφθονη πράσινη μπύρα και άλλα ποτά με πράσινο χρώμα. Στέκονται δίπλα σε πράσινα σνακ και μάφιν, επίσης μαζεμένα σε σχήμα τριφυλλιού ή διακοσμημένα με τα σύμβολα της τύχης. Πράσινα κεριά και φυτά σπιτιού σε πράσινες γλάστρες διακοσμούν την εορταστική ατμόσφαιρα. Ναι, μια φορά το χρόνο όλα γίνονται πράσινα, γιατί θέλεις να κάνεις πάρτι όπως οι Ιρλανδοί! Το έχεις δοκιμάσει και αυτό; Τότε σας ευχόμαστε Καλή Ημέρα Αγίου Πατρικίου!

Μικρά διακοσμητικά στοιχεία υποδηλώνουν το ιρλανδικό φεστιβάλ.

St. Patricks Day πάρτι διακόσμηση σπιτιού πράσινα κεριά βιβλία λουλούδια τριφύλλι φύλλο τριφύλλι

Το μπαρ ποτών την ημέρα του Αγίου Πατρικίου συνήθως μοιάζει με αυτό.

St. Patricks Day ποτό μπαρ διακοσμημένο με πράσινα ποτά μπύρας

St. Patricks Day πράσινα muffins ποτά

 Το πάρτι μπορεί να ξεκινήσει!

Πράσινα μπαλόνια του Αγίου Πατρικίου στο γιορτινό διακοσμημένο τραπέζι

 Μπορείτε να αντλήσετε περαιτέρω έμπνευση για τις διακοσμήσεις του πάρτι σας την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου από τη συλλογή εικόνων μας!

Εορταστικά διακοσμημένο τραπέζι για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου όλα σε πράσινο χρώμα

Διακοσμητικά στοιχεία για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου για το ιρλανδικό φεστιβάλ

Στοιχεία ιδεών διακόσμησης για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου για το ιρλανδικό φεστιβάλ

Διακόσμηση σπιτιού για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου για το ιρλανδικό φεστιβάλ

Άσπρα κεριά της ημέρας του Αγίου Πατρικίου σε ποτήρια διακοσμημένα με πράσινες κορδέλες

Εορταστικές διακοσμήσεις για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο τζάκι

Διακόσμηση τραπεζιού ημέρας St. Patricks μικρά πράσινα καπέλα λευκά μπαλόνια με τριφύλλι