Η τραπεζαρία δεν είναι απλά μια απλή τραπεζαρία, εκπληρώνει επίσης μια σημαντική κοινωνική λειτουργία στο σπίτι. Είναι ένα κεντρικό σημείο συνάντησης για την οικογένεια, όπου μπορείτε να περάσετε χρόνο μαζί με ειρήνη και να ανταλλάξετε ιδέες. Οι τελευταίες τάσεις επίπλωσης περιλαμβάνουν συχνά ένα ανοιχτό σαλόνι, όπου η τραπεζαρία, η κουζίνα και το σαλόνι αποτελούν μια αρμονική μονάδα, η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει περισσότερη άνεση και επαρκή χώρο. Αλλά ακόμη και σε μικρότερα διαμερίσματα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη και ζεστή τραπεζαρία όπου μπορείτε να νιώσετε πολύ άνετα. Φυσικά, το δικό σας γούστο και οι προσωπικές προτιμήσεις παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που πρέπει να ακολουθείτε και θα σας βοηθήσουν πολύ όταν δημιουργείτε μικρά δωμάτια. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε ένα φωτεινό, ευρύχωρο δωμάτιο με λίγη προσπάθεια. Πώς λειτουργεί αυτό; Πανεύκολα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για εσάς.

επίπλωση της τραπεζαρίας καρέκλες τραπεζαρίας τραπεζομάντιλο από ξύλο σιζάλ χαλί λευκές κουρτίνες

Χρωματικός σχεδιασμός μικρών δωματίων

Βασικά, ο κανόνας ισχύει πάντα – τα ανοιχτά και ουδέτερα χρώματα επεκτείνουν οπτικά το μικρό δωμάτιο και το κάνουν να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε λευκούς τοίχους ή να χρησιμοποιήσετε ένα αρμονικό ζευγάρι χρωμάτων, όπως λευκό-γκρι ή τιρκουάζ-κρέμα. Αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα, μπορείτε να ενσωματώσετε μερικές φρέσκες πινελιές χρώματος στην επίπλωση της τραπεζαρίας με μαξιλάρια καθισμάτων, μαξιλάρια, διακοσμητικά παραθύρων ή τραπέζια. Τέτοιες προφορές συνήθως προσελκύουν την προσοχή και ξαφνικά το δωμάτιο φαίνεται πολύ μεγαλύτερο.

Τραπεζαρία επιπλωμένη τραπεζαρία ταπετσαρισμένες καρέκλες λευκός πολυέλαιος ξύλινη συρταριέρα

Ταιριάζει με έπιπλα και επαρκή χώρο αποθήκευσης

Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ελαφρύτερες αποχρώσεις επίπλων στη μικρή τραπεζαρία. Τραπεζαρία με καρέκλες ή ακόμα και με Πάγκοι από ελαφρύ μασίφ ξύλο είναι σίγουρα μια καλή επιλογή. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε μια πτυσσόμενη παραλλαγή επίπλων, η οποία σας δίνει επιπλέον ελευθερία κινήσεων. Οι αποχρώσεις φυσικού ξύλου και το λευκό είναι επίσης κατάλληλες για το μπουφέ ή τη συρταριέρα στην τραπεζαρία, η οποία παρέχει επίσης επιπλέον χώρο αποθήκευσης και χώρο στο ράφι.

τραπεζαρία επιπλωμένη τραπεζαρία πάγκος ελαφρύ ξύλο πολυελαίος sisal χαλί

Φως ημέρας και τεχνητός φωτισμός

Εξασφαλίστε ευχάριστες συνθήκες φωτισμού στην τραπεζαρία. Χάρη στις διαφανείς κουρτίνες και λεπτές κουρτίνες πόρτας Όχι μόνο το αρκετό φως της ημέρας ρέει στο δωμάτιο, τα ενοχλητικά κουνούπια και οι μύγες διατηρούνται επίσης μακριά. Όταν πρόκειται για τεχνητό φωτισμό, υπάρχουν τα λεγόμενα "Νησιά φωτός" μια μεγάλη ιδέα. Αυτό όχι μόνο κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο φαρδύ, αλλά και πολύ πιο σπιτικό. Ένα κομψό κρεμαστό φωτιστικό πάνω από την τραπεζαρία παρέχει επιπλέον φως όταν τρώτε και δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα το βράδυ. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να ταιριάζετε το μέγεθος και το σχέδιο του λαμπτήρα όσο το δυνατόν πιο κοντά με αυτό της τραπεζαρίας.

τραπεζαρία επίπλωση τραπεζαρία καρέκλες κουζίνα επίπλωση κουζίνα νησί μοντέρνος φωτισμός

Τέλος, μην ξεχνάτε τους καθρέφτες τοίχου! Αυτή η αλήθεια "Θαυματοποιός" Όπως είναι γνωστό, αντανακλούν το φως και δημιουργούν οπτική έκταση και νέες προοπτικές στο δωμάτιο. Οι μεγάλοι καθρέφτες μπορούν να στερεωθούν στον τοίχο σαν να ήταν μια πόρτα, η οποία λειτουργεί ως ανοιχτό σχέδιο. Οι μικρότεροι καθρέφτες τοίχου, από την άλλη πλευρά, μπορούν να τοποθετηθούν στρατηγικά στα επιθυμητά σημεία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επεκτείνετε και να φωτίσετε οπτικά το δωμάτιο όπως θέλετε.

Γεμίστε τον εαυτό σας και τολμήστε! Διασκεδάστε με τη σκέψη και τη ρύθμιση!

Τραπεζαρία με έπιπλα τραπεζαρίας οβάλ ξύλινες καρέκλες ξύλινοι πολυέλαιοι από πάτωμα