Ποιες είναι οι τρέχουσες τάσεις των λαμπτήρων?

Το φως είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στο σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης. Όσο πιο φωτεινά φαίνονται τα δωμάτια, τόσο πιο φιλική είναι η ατμόσφαιρα. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός φωτισμού στους τέσσερις τοίχους ξεκινά ήδη από το κτίριο του σπιτιού, όταν σχεδιάζονται παράθυρα και πόρτες, ώστε να επιτρέπεται όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως στα δωμάτια. Επιπλέον, ο φωτισμός είναι μια καθοριστική πτυχή, η οποία λούζει το σπίτι με ευχάριστο φως τις σκοτεινές μέρες και το βράδυ. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές φωτιστικών αναπτύσσουν τακτικά καινοτομίες για να κάνουν τις επιλογές φωτισμού ακόμη πιο διαφορετικές.

τάσεις λαμπτήρων 2017 πηγές φωτός λαμπτήρες σχεδιασμός φωτισμού δωματίου

Τέλεια σύντηξη μεταξύ χρήσης και σχεδίασης

Ανάλογα με τον τύπο του φωτιστικού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε για άμεσο είτε για έμμεσο φωτισμό. Τα τελευταία χρόνια, οι λωρίδες LED και τα φώτα κάτω από το ντουλάπι έχουν γίνει δημοφιλή, παρέχοντας ατμοσφαιρικό φωτισμό στο πλίνθο της κουζίνας, σε σκάλες, δοκάρια ή ντουλάπια.

Ταυτόχρονα, ανεβάζουν εντυπωσιακά το δωμάτιο ή τα φωτισμένα έπιπλα.

Αντίθετα, τα φώτα κρεμαστών επιτρέπουν στο φως να κατευθύνεται ειδικά για έναν χώρο εργασίας, την κουζίνα ή την τραπεζαρία. Αυτά γίνονται όλο και πιο απλά στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι ώστε σε διαμερίσματα προσανατολισμένα στην τάση να βλέπετε συχνά φώτα που αποτελούνται μόνο από έναν κομψό “λαμπτήρα”. Αυτή δεν είναι πραγματικά η κλασική πηγή φωτός, απλώς μιμείται το όνομα του λαμπτήρα της. Αυτή η τάση συνεχίζεται το 2017 με μινιμαλιστικά φωτιστικά τραπεζιού και κρεμαστά, τα οποία επίσης αποτελούνται μόνο από μια διακοσμητική πρίζα και μια πηγή φωτός. Τα σχέδια κυμαίνονται από ξύλο έως έγχρωμο πλαστικό έως γυαλιστερό μέταλλο. Ως εκ τούτου, ο φωτισμός δεν χρησιμοποιείται μόνο για να παρέχει φως, αλλά και για να υπογραμμίσει το ύφος της επίπλωσης ή για να δώσει ασυνήθιστες πινελιές που κάνουν το σπίτι πιο ξεχωριστό.

Η φυσικότητα συναντά την επιστημονική φαντασία

Μια τάση που καθορίζει ήδη τα σχέδια επίπλων είναι ο προσανατολισμός προς φυσικά σχήματα και υλικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τάση το 2017 αφορά φώτα με οργανικά σχέδια που θυμίζουν μέδουσες ή κλαδιά, για παράδειγμα. Το ξύλο, το λινό, το βαμβάκι και η πέτρα καθώς και τα λουλουδάτα μοτίβα από λουλούδια ή φύλλα κυριαρχούν στο σχέδιο. Η χρήση υφασμάτων έχει επίσης ως αποτέλεσμα το φως που λάμπει να είναι πολύ απαλό. Αυτό καθιστά αυτά τα φώτα ιδιαίτερα κατάλληλα για ευχάριστο φωτισμό στο σαλόνι. Το σκυρόδεμα συνεχίζει επίσης να παίζει σημαντικό ρόλο. Το υλικό με την τραχιά του εμφάνιση ήταν δημοφιλές για το σχεδιασμό τοίχων και δαπέδων εδώ και αρκετό καιρό και μπορεί να βρεθεί σε κουζίνες με τη μορφή πάγκων εργασίας. Το σκυρόδεμα υπογραμμίζει το ολοένα και πιο δημοφιλές βιομηχανικό στυλ στην τελειότητα. Αυτός είναι ο λόγος που οι εσωτερικοί σχεδιαστές το χρησιμοποιούν εδώ και καιρό για αξεσουάρ σπιτιού, όπως βάζα και μπολ, καθώς και για φώτα.

Αυτές οι τάσεις των λαμπτήρων, που είναι εμπνευσμένες από τη φύση, ταιριάζουν με τα φώτα έναντι, που θα μπορούσε να προέλθει από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και θυμίζουν ιπτάμενα πιατάκια ή διαστημόπλοια. Αυτά δεν έχουν σχεδόν καμία ομοιότητα με μια λάμπα με τη συμβατική έννοια. Αντίθετα, μοιάζουν περισσότερο με γλυπτά και ως εκ τούτου μπορούν να γίνουν ένα διακοσμητικό αντικείμενο τέχνης που είναι ένα ιδιαίτερο βλέμμα στο σαλόνι. Αυτά είναι κυρίως κατασκευασμένα από μέταλλο, αλλά τα φουτουριστικά φώτα είναι επίσης κατασκευασμένα από γυαλί, πορσελάνη, ακρυλικό και πλεξιγκλάς.

τάσεις λαμπτήρων 2017 λαμπτήρες δαπέδου σχεδιασμός φωτισμού δωματίου

Θα είναι πολύχρωμο

Από κίτρινο σε ροζ έως βενζίνη και πράσινο έλατο – οι σχεδιαστές φωτισμού έκαναν μεγάλη χρήση της παλέτας χρωμάτων για τις τάσεις του 2017. Εάν το χρώμα είναι εμφανές, το σχέδιο συνήθως διατηρείται. Μπορείτε να ορίσετε ελκυστικές πινελιές σε απλά επιπλωμένα δωμάτια και να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή αίσθηση. Επιπλέον, τα μοντέρνα χρώματα ταιριάζουν απόλυτα με τη ρετρό εμφάνιση. Συνιστώνται φώτα σχεδιαστών, τα οποία υλοποιούν την τυπική εμφάνιση πιο αυθεντικά σε σύγκριση με τα φθηνά μοντέλα. Αυτά διατίθενται από εξειδικευμένους εμπόρους, για παράδειγμα εδώ. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής καθιστά τα έγχρωμα φώτα ευγενή, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τέλεια το εξαιρετικό τους αποτέλεσμα.

Το γκρι και το κίτρινο συνδυάζονται για να φέρουν αρμονία στο συνδυασμό χρωμάτων. Η ουδετερότητα του λεπτού γκρι χρώματος συμπληρώνεται επίσης αρμονικά με κοράλλι. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι επίσης κατάλληλοι για μοντέρνα και μινιμαλιστικά στυλ επίπλωσης.

Αν σας αρέσουν τα πράγματα λιγότερο πολύχρωμα, μπορείτε να επιλέξετε φώτα σε παστέλ χρώματα το επόμενο έτος. Αυτά είναι το τέλειο συμπλήρωμα στο δημοφιλές shabby chic, το οποίο ζει με ευαίσθητα χρώματα μαζί με vintage σχέδια.

Μπορείτε να φέρετε μια ανάσα φρέσκου αέρα στο σπίτι σας με αποχρώσεις του μπλε, οι οποίες το 2017 κυμαίνονται από απαλό μπλε του ουρανού έως έντονο βασιλικό μπλε. Μείγματα των διαφόρων αποχρώσεων του μπλε, που εφαρμόζονται ως ελκυστική κλίση χρώματος σε μερικά φώτα, είναι επίσης δημοφιλή.

Δικαιώματα εικόνας:

Εικόνα 1: © Digital Storm / shutterstock.com

Εικόνα 2: © Dirk Ercken / shutterstock.com