Σε ποιον δεν αρέσουν οι κλειδαριές; Τις βλέπουμε σε ταινίες, τις διαβάζουμε σε βιβλία και τις συνδυάζουμε με ρομαντικές ιδέες διακοπών. Έχουμε δημοσιεύσει πολλά άρθρα στον ιστότοπό μας σχετικά με τα ευρωπαϊκά ταξίδια. Όμορφα αλλά άγνωστα κάστρα σε όλη την Ευρώπη θα μπορούσαν να είναι μια εξαιρετική συμβουλή για όσους τους αρέσει να ταξιδεύουν. Mayσως εκπλαγείτε πόσα υπέροχα αριστουργήματα αυτού του τύπου υπάρχουν, που βρίσκονται εκτός της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, μεταξύ άλλων. Διανέμονται όμορφα σε όλη την ήπειρο και ο χάρτης μαζί τους θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ένα νήμα για ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής.

Chateau Clochard – συναρπαστικά ιστορικά ερείπια

Θέα στο κάστρο Pont-Remy

Chateau Clochard, Pont-Remy, Γαλλία

Αυτό το κάστρο είναι εντελώς έρημο, αλλά εξακολουθεί να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.  ερείπια συχνά λένε περισσότερα για το παρελθόν παρά καλά διατηρημένα αναπαλαιωμένα κτίρια. Φαίνεται το ίδιο με αυτό το κάστρο στη Γαλλία. Μέσα σε τέτοια κτίρια, μπορείτε να παρατηρήσετε τις πέτρες μόνοι σας και να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με την προηγούμενη δομή και τη ζωή των ιδιοκτητών.

  Τέτοια κάστρα είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς, ειδικά αν σας ενδιαφέρει η τέχνη και η αρχιτεκτονική. Beenταν ένας προορισμός για πολλά μέλη των βασιλικών οικογενειών, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Μαρίας των Σκωτσέζων και του βασιλιά Ερρίκου Β. Με την πάροδο του χρόνου το κάστρο σταμάτησε να ζει, αλλά είναι πλέον ένα μυστικιστικό και πολύ δημοφιλές τουριστικό σημείο.

Αυτό το κάστρο είναι γνωστό από το Film Hostel

krumolov ιδέα της Τσεχικής Δημοκρατίας

Κάστρο Krumlov, Τσεχία

Η Πράγα και η Τσεχία είναι γενικά γνωστά για τα όμορφα κάστρα τους. Maybeσως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε ήδη το Κάστρο Κρούμλοφ. Άλλοι θα αναγνωρίσουν την ατμόσφαιρα από την ταινία τρόμου “Hostel”. Γιατί αυτή η ταινία γυρίστηκε ακριβώς εκεί και αυτό έχει γίνει επίσης ένα ακόμη μεγαλύτερο πόλο έλξης από πριν. Μέσα στο κτίριο βρίσκεται το καλύτερα διατηρημένο μπαρόκ θέατρο στον κόσμο. Είναι ένας ενδιαφέρων ταξιδιωτικός προορισμός που μπορείτε να επισκεφθείτε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Αυτό είναι φυσικά ένα μεγάλο πλεονέκτημα για πολλούς επισκέπτες με πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Άποψη του παλατιού Pena στην Πορτογαλία

pena Palace Πορτογαλία - αρχιτεκτονική

Παλάτι Pena, Πορτογαλία

Η Πορτογαλία είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών από μόνη της και μέρη όπως το Pena Palace είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Είναι επίσης κάτι σπάνιο για την Πορτογαλία, καθώς υπάρχουν λίγα κάστρα ακριβώς στον ωκεανό σε αυτή τη χώρα. Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει με αυτό το γραφικό κτίριο. Βρίσκεται στη μέση των παλιών καταπράσινων δασών. Το κάστρο χτίστηκε το 1854 και φυσικά δεν είναι καθόλου το παλαιότερο κάστρο στον κόσμο. Αλλά είναι σίγουρα ένα από τα πιο ελκυστικά από αυτά. Εδώ οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να παρατηρήσουν διάφορα ενδιαφέροντα φυτά και είδη ζώων. Οι βοτανολόγοι έχουν φέρει πολύ διαφορετικά είδη εδώ από όλο τον κόσμο.

Το Αλκαζάρ είναι ένα από τα ομορφότερα κάστρα της Ισπανίας 

ιδέα του κάστρου αλκαζάρ

Κάστρο Αλκαζάρ

Το κάστρο Αλκαζάρ βρίσκεται στη γειτονική χώρα της Πορτογαλίας, δηλαδή στην Ισπανία. Αυτή η έλξη είναι ιδιαίτερα συναρπαστική λόγω του μυστικισμού γύρω από τη δημιουργία της. Τα πρώτα στοιχεία για τη δημιουργία του είναι από τον 12ο αιώνα, αλλά μετά από αυτό το κάστρο εξυπηρετούσε πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Onceταν κάποτε ένα σπίτι για τους εκπροσώπους των βασιλικών οικογενειών, αλλά άλλες φορές ήταν επίσης μια φυλακή. Το κάστρο έχει πολύ μεγάλη ιστορία και πολλά στάδια του είναι άγνωστα. Όταν είστε εκεί, σίγουρα πρέπει να ανεβείτε στον Πύργο του Χουάν, από όπου θα έχετε μια πολύ ωραία θέα στο περιβάλλον και ολόκληρη την πόλη.

Η πόλη κάνει το Swallow’s Nest κάτι ξεχωριστό

χελιδονια φωλια ουκρανη

Φωλιά του Χελιδονιού

Η φωλιά των χελιδονιών είναι η μετάφραση αυτού του πανέμορφου κάστρου στη Μαύρη Θάλασσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν πάει εκεί και έχουν επισκεφθεί πολλά άλλα κάστρα θεωρούν ότι αυτό είναι ένα από τα πιο ρομαντικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν και είναι πολύ μικρό, δεν είναι λιγότερο μεγάλο από άλλα. Το κάστρο οφείλεται φυσικά στην υπέροχη θέα και τη θέση του πάνω από τους βράχους. Αυτό το κάστρο βρίσκεται στην Ουκρανία και η κατασκευή του είναι εμπνευσμένη από τα γερμανικά λαϊκά παραμύθια.

Το κάστρο Malbork χαρακτηρίζεται από την τούβλινη κατασκευή του

Κάστρο Μάλμπορκ Πολωνία

Κάστρο Malbork

Είναι ένα από τα πιο όμορφα κάστρα στην Πολωνία, αλλά σίγουρα όχι ένα από τα πιο διάσημα. Είναι πιθανότατα επειδή υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε σε αυτήν την όμορφη χώρα! Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ξεκίνησε το 1406, όταν το κτίριο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους. Μπορεί να επισκεφθεί σήμερα και υπάρχει ένα μουσείο στο εσωτερικό για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για την ιστορία αυτού του κάστρου. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την πολιτιστική ιστορία θα πρέπει να περάσετε μια ολόκληρη μέρα εκεί. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να κάνετε κράτηση για διαμονή σε αυτό το κάστρο και υπάρχουν επίσης ξεναγήσεις τη νύχτα.

Το Schloss de Haar χρονολογείται από τον 14ο αιώνα

κατέληξε όμορφα ο Ντε Χάαρ

Castle de Haar

Το De Haar συμβολίζει σίγουρα την ιδέα των περισσότερων ανθρώπων για μεσαιωνικά κάστρα. Έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Το κάστρο χτίστηκε το 1390 και φαίνεται να έχει μέλλον. Γιατί αυτή τη στιγμή διοργανώνονται πολλές ανοιχτές εκδηλώσεις εδώ. Το πιο δημοφιλές ονομάζεται Elf Fantasy Fair – μια παράσταση που φαίνεται υπέροχη στη μέση της φύσης και είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις.

Το κάστρο Dunnottar έχει μαγική αρχιτεκτονική και τοποθεσία

μεγάλο κάστρο dunnottar

Κάστρο Dunnottar

Εδώ είναι ένα άλλο όμορφο κάστρο στη λίμνη. Αυτός είναι ίσως ο σωστός προορισμός για εσάς που σας αρέσει να βιώνετε έντονα συναισθήματα. Το κάστρο είναι τοποθετημένο από απόσταση σε έναν βράχο που πέφτει απότομα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός όχι πολύ βολικού, στενού μονοπατιού. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς οικογένειες της Σκωτίας έχουν ζήσει εδώ. Αυτό μας δίνει μια κατανόηση του γιατί το κτίριο είναι τόσο απομακρυσμένο και απομονωμένο. Οι ρίζες πηγαίνουν πίσω στον Μεσαίωνα. Το κάστρο Dunnottar είναι πλέον ανοιχτό για τους επισκέπτες. Ωστόσο, λόγω της ιδιαίτερης θέσης του, δεν είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, μόνο σε συγκεκριμένες ώρες.

Το Chilones βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας

κάστρο chilones - αρχιτεκτονική

Κάστρο Τσίλον

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσει να ζουν σε κάστρα για μεγαλύτερα ή μικρότερα χρονικά διαστήματα. Εδώ στο Chillon έχετε αυτήν την επιλογή, επειδή μπορείτε να νοικιάσετε ένα μικρό μέρος του κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Για όσους δεν τους αρέσει να εμπλέκονται στη ζωή στα κάστρα, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν αυτά τα αξιοθέατα κατά τις ώρες λειτουργίας. Το όμορφο κάστρο βρίσκεται στη λίμνη της Γενεύης μεταξύ Ελβετίας και Γαλλίας. Η περιοχή δεν είναι πολύ γνωστή, αλλά έχει πολύ μεγάλη ιστορία που χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού.

Το κάστρο Peles στη Ρουμανία είναι ένα άλλο δημοφιλές μέρος για τους τουρίστες

αρχιτεκτονική σπιτιού peles

Κάστρο Peles στη Ρουμανία

Το τελευταίο από τα κάστρα που θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ονομάζεται Peles και βρίσκεται στη Ρουμανία. Δεν πρέπει απλώς να συνδέσετε τα ορόσημα αυτής της χώρας με τον Δράκουλα! Έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, όπως άλλα όμορφα γοτθικά κάστρα, συμπεριλαμβανομένου αυτού που παρουσιάζεται εδώ. Η πανέμορφη αρχιτεκτονική φαίνεται να εξαφανίζεται στη φύση με έναν υπέροχο τρόπο και να μεταμορφώνεται σε ένα οργανικό τμήμα της. Το κάστρο ολοκληρώθηκε το 1883 και έχει περίπου 160 δωμάτια, μερικά από τα οποία έχουν γυάλινα παράθυρα και τοίχους με σχέδια. Θα πρέπει επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο έργο τέχνης στο κάστρο.

Γνωρίζατε ήδη ένα ή περισσότερα από αυτά τα κάστρα; Ελπίζουμε ότι μπορέσαμε να σας εμπνεύσουμε σε νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς και περιπέτειες.