Ο σχολαστικός καθαρισμός, όπως ο ανοιξιάτικος καθαρισμός, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Έτσι θα εξασφαλίσετε καλύτερη υγεία στο σπίτι και φρέσκο ​​αέρα στους τέσσερις τοίχους σας. Σε τι όμως καταλήγουν όλα; Όχι απαραίτητα στα ακριβά προϊόντα καθαρισμού. Από πολλές απόψεις είναι ακόμη και επιβλαβείς την υγεία μας και το περιβάλλον. Πότε τα χρειάζεστε; Συχνά χρειαζόμαστε χημικά καθαριστικά για να καθαρίσουμε πολύ λερωμένα αντικείμενα και έπιπλα. Αλλά σε ένα καλά φροντισμένο σπίτι, μπορούμε σε μεγάλο βαθμό να το κάνουμε χωρίς αυτό.

Πώς να πραγματοποιήσετε έναν φιλικό προς το περιβάλλον βασικό καθαρισμό είναι το κύριο θέμα του άρθρου μας σήμερα. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουμε μια λίστα ελέγχου για τον φιλικό προς το περιβάλλον καθαρισμό σας.

Ο φιλικός προς το περιβάλλον ανοιξιάτικος καθαρισμός φέρνει περισσότερη υγεία

Ο πράσινος προϋπολογισμός είναι σημαντικός

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις ακόλουθες ερωτήσεις:

• Πώς πρέπει να οργανωθεί ένας συστηματικός καθαρισμός την άνοιξη;?

• Ποια είναι τα επιβλαβή συστατικά στα προϊόντα καθαρισμού?

• Με τι μπορείτε να τα αντικαταστήσετε;?

• Ποιες χρήσιμες συμβουλές πρέπει να έχουμε κατά νου για φιλικό προς το περιβάλλον καθαρισμό των επιμέρους δωματίων?

Φιλικό προς το περιβάλλον σημαίνει επίσης “ωραία μυρωδιά”

Η υγιεινή μπορεί επίσης να είναι φιλική προς το περιβάλλον

Οργάνωση ανοιξιάτικου καθαρισμού

Πόσο διαρκεί πραγματικά ο εαρινός καθαρισμός;?

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μερικές ημέρες για να το κάνουν αυτό. Η ακριβής διάρκεια εξαρτάται αφενός από το αν αφιερωνόμαστε σε αυτήν τη δραστηριότητα όλη την ημέρα ή προτιμούμε να μοιράσουμε το έργο σε λίγες ημέρες. Επιπλέον, το μέγεθος του διαμερίσματος ή του σπιτιού είναι φυσικά σημαντικό.

Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου για έναν λεπτομερή ανοιξιάτικο καθαρισμό:

– Πλήρης απομάκρυνση της σκόνης με ηλεκτρική σκούπα ή άλλα κατάλληλα μέσα: Εδώ συμπεριλαμβάνουμε το δάπεδο, τους τοίχους, τα έπιπλα, όλα τα υφάσματα, χαλιά, αποθηκευτικό χώρο, αξεσουάρ και αναλώσιμα.

– Πλύσιμο σε βάθος: Μερικά από τα ρούχα ή τα χαλιά μπορεί να είναι πολύ σκονισμένα. Είναι καλύτερα να πλένετε αυτά που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για πολύ καιρό πριν τα τοποθετήσετε ξανά στον κατάλληλο χώρο αποθήκευσης. Είναι καλύτερο να στείλετε τα χαλιά για επαγγελματικό καθαρισμό. Αυτό καθαρίζει επίσης το δάπεδο για λεπτομερή καθαρισμό.

– Καθαρισμός χώρων αποθήκευσης, επιφανειών, χώρων υγιεινής, νιπτήρων και νιπτήρων, αξεσουάρ.

– Πλήρης καθαρισμός δαπέδου, στο μπάνιο – επίσης τοίχων και οροφών. Ο καθαρισμός καθρεφτών και παραθύρων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Λιγότεροι πόροι και περισσότερη οργάνωση – έτσι λειτουργεί το φιλικό προς το περιβάλλον ελατήριο καθαρισμού

κάποια φιλικά προς το περιβάλλον μέσα

Η λογική κατεύθυνση

Ο αποτελεσματικός καθαρισμός έχει επίσης τις αισθήσεις του. Διαφέρουν από νοικοκυριό σε νοικοκυριό, αλλά υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι γενικές. Ένα θα ήταν: καθαρό από πάνω προς τα κάτω! Δεν αξίζει τον καθαρισμό του δαπέδου εάν πρόκειται να ξεσκονίσετε τα πάνω ράφια και την οροφή μετά. Θα ήταν επίσης λογικό να μετακινηθούμε από τις πιο κρυφές στις ορατές επιφάνειες. Τα δύσκολα και όχι συχνά καθαρισμένα μέρη στο σπίτι μαζεύουν τη μεγαλύτερη βρωμιά και σκόνη. Έχεις πολλά να κάνεις εκεί. Αντ ‘αυτού, ξεκινήστε με αυτό που βλέπετε κάθε μέρα και καθαρίζετε πιο συχνά, κάνοντας τη διπλή δουλειά για τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, θα τα κάνετε όλα ξανά βρώμικα με τη σκόνη από τα κρυμμένα μέρη. Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στο τέλος πρέπει να καθαρίσετε τα δωμάτια στα οποία ή πάνω από τα οποία πετάτε τα σκουπίδια και το βρώμικο νερό. Κυρίως αφορά το διάδρομο, τη βεράντα και το μπάνιο. Σημαντική συμβουλή: Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τους υπονόμους εδώ!

Κάντε μια καλή εκτίμηση του χρόνου και της σειράς του ανοιξιάτικου καθαρισμού και κάντε το δικό σας σχέδιο. Προσπαθήστε να είστε ρεαλιστές όσον αφορά τη διάρκεια και την προσπάθεια. Αφήστε μερικές ημέρες ως επιπλέον αποθεματικό!

Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα καθαριστικά που θα χρειαστείτε. Με καλό προγραμματισμό, χρειάζεστε λιγότερα. Επίσης, αφιερώστε χρόνο ερευνώντας καλές εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε την ανάγκη για χημικά ή μειώνετε την ανάγκη για αυτά στο ελάχιστο.

Το δεύτερο μέρος του άρθρου μας, το οποίο αφιερώνουμε σε αυτό το θέμα, θα σας βοηθήσει.

Ακολουθεί ένα βίντεο σχετικά με το θέμα με περισσότερες ιδέες και κόλπα για το σύστημα καθαρισμού:

Με λίγο σαπούνι και νερό, τα παράθυρα μπορούν να καθαριστούν γρήγορα και εύκολα

Απλώς καθαρίστε το παράθυρο

Ο καθαρισμός με μαγειρική σόδα μπορεί να γίνει με επιτυχία σε πολλά μέρη του νοικοκυριού

καθαρίστε με μαγειρική σόδα

Ένα βιώσιμο καθαρισμένο σπίτι μυρίζει όμορφα

φιλικά προς το περιβάλλον αρώματα καθαρισμού άνοιξης

Είναι δυνατός ο φιλικός προς το περιβάλλον καθαρισμός βρώμικων επιφανειών!

Καθαρίστε τις επιφάνειες με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο

Ο φιλικός προς το περιβάλλον καθαρισμός της άνοιξης είναι διασκεδαστικός!

ελάχιστη ανάγκη καθαρισμού