Αν διαβάζετε ήδη αυτό το άρθρο, σημαίνει – είστε λάτρεις των παχύφυτων ή θέλετε να μάθετε λίγο περισσότερα για την ξεχωριστή ομορφιά αυτών των ειδικών φυτών. Εμείς στην συντακτική ομάδα ανυπομονούμε να σας δούμε μαζί μας. Έχετε έρθει στο σωστό μέρος, επειδή σε μια σειρά από ενδιαφέροντα άρθρα αναφέρουμε διάφορα χυμώδη και τις ιδιότητές τους, σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές φροντίδας και σας βοηθούν να καλλιεργήσετε αυτά τα φυτά στο σπίτι ή έξω στον κήπο. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε δημιουργικές ιδέες διακόσμησης με παχύφυτα και συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε με επιτυχία ένα τεράριουμ στους τέσσερις τοίχους σας ή έναν βραχόκηπο έξω. Μπορείτε επίσης να μάθετε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα παχύφυτα για εσωτερικούς χώρους. Σήμερα ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια άλλη ομάδα αυτών των φυτών – τα υπαίθρια παχύφυτα.

 Τα παχύφυτα έξω κοσμούν τον κήπο και του δίνουν μια εξωτική πινελιά

χυμώδη είδη για ιδέες δημιουργικής διακόσμησης στον κήπο

Σε εξωτερικούς χώρους, είναι καλύτερο να φυτέψετε πολυετή είδη από αυτούς τους τέλειους επιζώντες. Ανάμεσα στα πολλά χυμώδη είδη, υπάρχουν και αυτά που είναι σίγουρα ανθεκτικά. Όπως όλοι οι άλλοι, έτσι και αυτά τα παχύφυτα φροντίζονται εύκολα. Τα φυτά προέρχονται αρχικά από τις υποτροπικές περιοχές, όπου είναι πολύ πιο ζεστό από εδώ, και έχουν αναπτύξει καλά όργανα αποθήκευσης.

Έχουν σαρκώδη φύλλα και πυκνούς μίσχους, όπου εναποθέτουν τέλεια νερό και επιβιώνουν εύκολα μεγάλες περιόδους ξηρασίας. Τα παχύφυτα αρέσκονται σε ηλιόλουστες τοποθεσίες έξω, όπου το χώμα είναι καλά στραγγισμένο. Αν φυτεύατε αυτά τα εξωτικά είδη στον κήπο και σχηματίζετε σμήνη παχύφυτων εκεί, θα εισάγατε μια ισχυρή εξωτική πινελιά στον εξωτερικό σας χώρο. Χωρίς να απαιτείται μεγάλη προσοχή ή προσπάθεια, τα παχύφυτα έξω θα βελτιώσουν την εμφάνιση του κήπου σας και θα κάνουν ολόκληρο τον εξωτερικό χώρο να φαίνεται ακόμα πιο ελκυστικό.

Η συμβουλή μας: Προσέξτε κατά το πότισμα, γιατί τα εξωτικά φυτά με χοντρόφυλλα δύσκολα αντέχουν υπερβολική υγρασία.

 Τυπικοί «νότιοι» εισβάλλουν στους γερμανικούς κήπους

Ζουμερά είδη για εξωτερική αγαύη και βότσαλα

Τα παχύφυτα φυτρώνουν έξω στους γερμανικούς κήπους

Τα ανθεκτικά παχύφυτα είναι τα κλασικά σε κάθε μεσογειακό κήπο. Εδώ μαζί μας, αυτοί οι τυπικοί “νότιοι” ανάμεσα στα φυτά του κήπου μπορούν εύκολα να επιβιώσουν από έναν χιονισμένο χειμώνα. Δεν χρειάζεται καν να καθαρίσετε το παχύ στρώμα χιονιού κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες, καθώς αυτό χρησιμεύει ως προστατευτικό στρώμα για τα παχύφυτα. Αλλά η βροχή και η υγρασία δεν κάνουν καλό στα φυτά. Επιλέξτε μια προστατευμένη, νότια τοποθεσία στην πλαγιά του λόφου για αυτούς και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε τις καλύτερες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

 Οι συμβουλές φροντίδας για όλα τα χυμώδη είδη είναι παρόμοιες

παχύφυτα στο μονοπάτι κήπου κήπου από πέτρες

 Εάν τα γνωρίζετε καλά, μπορεί να μην έχετε κανένα πρόβλημα στη φροντίδα αυτών των εξωτικών φυτών

οι χυμώδεις echeverias δίνουν στον κήπο μια κομψή εμφάνιση

Τα 5 αγαπημένα μας από ανθεκτικά παχύφυτα για εξωτερικούς χώρους

Για να ολοκληρώσουμε την εικόνα, θέλουμε να παρουσιάσουμε εν συντομία τα δημοφιλή παχύφυτα για εξωτερικούς χώρους παρακάτω. Αυτό δεν αφορά μόνο το γνωστό φυτό sedum και την ελκυστική νοικοκυρά. Επιλέξαμε άλλες ποικιλίες και θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή αμέσως.

Echeveria

Αυτά είναι αειθαλή χυμώδη φυτά που προέρχονται αρχικά από το Μεξικό. Αυτά τα χοντράφυλλα φυτά οφείλουν το όνομά τους στον Μεξικανό συντάκτη και εικονογράφο Atanasio Echeverria y Godoy. Τα φυτά σχηματίζουν καλά σχηματισμένες ροζέτες φύλλων με χοντρόσαρκα φύλλα, συχνά χωρίς στέλεχος. Τα άνθη του είναι πραγματικά εντυπωσιακά, κυρίως ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν είδη Echeveria που είναι ανθεκτικά και έχουν προσαρμοστεί στον κρύο χειμωνιάτικο καιρό στην Ευρώπη.

Τα Echeveria είναι εξωτικά φυτά με παχύφυλλα που αψηφούν το κρύο

αναπαραγωγή χυμώδους echeveria στον κήπο n

Sedum

Περίπου 420 είδη Sedum είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο · αυτά τα φυτά με χοντρόφυλλα τα λέμε ακόμα sedum ή stonecrop. Αυτά είναι ανθεκτικά χυμώδη φυτά που διακοσμούν πολυάριθμους γερμανικούς κήπους κάθε καλοκαίρι.

Τα είδη Sedum αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των γερμανικών κήπων

Συνδυάστε το χυμώδες sedum στον κήπο με πέτρες

αγαύη

Οι Αγάβες είναι επιδεικτικά χυμώδη φυτά που ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους σε γλάστρες και σε εξωτερικούς χώρους σε γλάστρες ή απευθείας στο χώμα του κήπου. Αρχικά προέρχονται από τις ερημικές περιοχές της Αμερικής. Πάνω από 200 είδη είναι γνωστά παγκοσμίως. Όλοι ξεχωρίζουν κυρίως λόγω των χοντρών, σαρκώδη, σε σχήμα ξίφους, πράσινου χρώματος. Υπάρχουν όμως είδη αγαύης στα οποία τα φύλλα είναι γαλαζοπράσινα και έχουν λευκές λωρίδες. Αυτός ο αποχρωματισμός ενισχύει το διακοσμητικό αποτέλεσμα αυτών των παχύφυτων. Τα φυτά αποθηκεύουν αρκετό νερό στα φύλλα τους και επιβιώνουν οποιαδήποτε ξηρασία εύκολα και χωρίς προβλήματα. Μερικά ανθεκτικά είδη αναπτύσσονται εδώ. Έξω στον κήπο, πρέπει να φυτευτούν σε ένα καλά στραγγιζόμενο και φτωχό σε θρεπτικά συστατικά υπόστρωμα. Ωστόσο, προκειμένου αυτά τα εξωτικά είδη να αδρανοποιήσουν καλά μαζί μας, χρειάζονται ένα καλά προστατευμένο χειμερινό τρίμηνο ή πρέπει να προστατεύονται έξω από τον παγωμένο χειμερινό καιρό στη Βόρεια Ευρώπη.

Τα πράσινα φύλλα της αγαύης σε σχήμα ξίφους είναι αμέσως αισθητά

χυμώδης αγαύη στον κήπο σε γλάστρες διακοσμούν τις σκάλες

Φραγκόσυκο (opuntia)

Τέλος, θα σας δείξουμε δύο κάκτους που θα κάνουν τον κήπο σας να φαίνεται ακόμα πιο εξωτικός. Η opuntia είναι επίσης γνωστή με το όνομα φραγκόσυκο. Το φυτό προέρχεται αρχικά από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, όπου έχει συνηθίσει σε διάφορες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Στην Ευρώπη, ο κάκτος έχει εγκατασταθεί καλύτερα στις νότιες περιοχές της Μεσογείου, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί εδώ. Υπάρχουν είδη που είναι ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν το παγωμένο χειμωνιάτικο κρύο στις περιοχές μας, αλλά κατ ‘αρχήν αυτός ο τύπος κάκτου θα έπρεπε να αδρανοποιήσει σε προστατευμένο μέρος. Το φραγκόσυκο κοσμεί τους κήπους από την αρχή της άνοιξης, όπου ευδοκιμεί καλά σε θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών Κελσίου. Το φραγκόσυκο μπορεί να φτάσει ένα τεράστιο ύψος 5 μ. Και να μετατραπεί σε εντυπωσιακό στον εξωτερικό σας χώρο. Προσοχή όμως! Έχει ψιλά αλλά επικίνδυνα αγκάθια! Τα άνθη του είναι μαγευτικά όμορφα και ευαίσθητα, συνήθως έχουν χρώμα κίτρινο, ροζ και πορτοκαλί.

 Φραγκόσυκο – το οριστικό που τραβάει τα βλέμματα στον κήπο

Ζουμερά είδη για εξωτερικούς χώρους Φραγκόσυκο

Μπάλα κάκτος

Το επόμενο χυμώδες με αγκάθια είναι ο κάκτος με σφαίρα, γνωστός ως κάθισμα πεθεράς ή πεθεράς. Στον σφαιρικό κάκτο αρέσει ένα φωτεινό, ηλιόλουστο σημείο στον κήπο, το άμεσο ηλιακό φως είναι καλό για αυτό. Μόνο το χειμώνα το εξωτικό χρειάζεται ένα δροσερό μέρος όπου η θερμοκρασία είναι γύρω στους 10 βαθμούς. Στην αρχή του κρύου χειμερινού χρόνου αρχίζει η περίοδος ανάπαυσης, έτσι ώστε να πρέπει να σταματήσετε το πότισμα και τη λίπανση. Επιπλέον, ο κάκτος μπάλα θεωρείται εύκολο στη φροντίδα και είναι ακόμη κατάλληλος για αρχάριους στην κηπουρική.

Κάντε τον κήπο σας όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον και διαφορετικό

καλλιέργεια παχύφυτων για εξωτερικούς χώρους

Κάντε τον κήπο σας όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον και ποικίλο με ανθεκτικά παχύφυτα

παχύφυτα στον κήπο κάκτος φραγκοσυκιού στην γλάστρα

 Τα παχύφυτα εξωτερικού χώρου είναι συνήθως εκφραστικά και ανθεκτικά φυτά

χυμώδη στον κήπο echeverien

Τα παχύσαρκα φύλλα τους είναι κυρίως πράσινα, αλλά μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικό χρώμα

τα παχύφυτα στον κήπο φέρνουν μια δόση εξωτισμού

 Τα παχύφυτα έξω μπορούν να φυτευτούν μεμονωμένα ή σε ομάδες

χυμώδη είδη που μπορούν να καλλιεργηθούν στον κήπο

Και στις δύο περιπτώσεις είναι πάντα πολύ αισθητές

παχύφυτα για εξωτερική αγαύη

 Στιβαρό, ανθεκτικό και όμως εντυπωσιακό!

Τα χυμώδη είδη για έξω εξωραΐζουν την είσοδο

 Ανακαλύψτε τον απεριόριστο κόσμο των παχύφυτων!

χυμώδεις είδη πέτρες και κομψά δοχεία φυτών ομορφαίνουν τον κήπο

χυμώδη είδη ιδέες deco με φυτά για εξωτερική χρήση

χυμώδη είδη κρεβάτια φυτών και μονοπάτια με χαλίκια

Διακοσμήστε παχύφυτα με πέτρες για εξωτερικούς χώρους

Στρώστε παχύφυτα για τον υπαίθριο βραχόκηπο και διακοσμήστε με παχύφυτα