όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι κορεσμένα χρώματα σαλόνι ανατολίτικο

 Βοήθεια επιλογής χρώματος: Πώς να δημιουργήσετε όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι

Μην αποθαρρύνεσαι. Με αυτές τις στρατηγικές, η δημιουργία μιας συνεκτικής παλέτας για ολόκληρο το σπίτι σας είναι λιγότερο δύσκολη από ό, τι φαίνεται.

 Τώρα ας ρίξουμε μια άλλη ματιά στη δουλειά μας και αναζητήστε νέους τρόπους για να εμπνευστείτε χρώματα γύρω μας.

Σήμερα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την τελευταία και ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση, για να ολοκληρώσουμε το τελευταίο μέρος της σειράς χρωμάτων: Σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να αρωματίσετε όλο το σπίτι με χρώματα! Υπέροχο θέμα, έτσι δεν είναι?

Εάν η επιλογή ενός χρώματος βαφής είναι δύσκολη, πώς μπορείτε να βρείτε αντίστοιχα χρώματα για ένα ολόκληρο σπίτι; Πώς ξέρεις ότι θα πάνε μαζί; Από πού ξεκινάς Ελάτε μαζί μας καθώς περιηγούμαστε στη διαδικασία επιλογής χρωμάτων για ένα ολόκληρο σπίτι και συγκεντρώνουμε έμπνευση (και ίσως λίγο κουράγιο) για να πολεμήσουμε τους δικούς σας τοίχους.

Προσέξτε ποια δωμάτια βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι παραδοσιακή διακόσμηση τραπεζαρία κουζίνας

Περάστε από το σπίτι σας και σημειώστε τις περιοχές κάθε δωματίου που μπορείτε να δείτε. Χρησιμοποιήστε μια κάτοψη (ένα τραχύ σκίτσο είναι καλό) για να παρακολουθείτε τα πράγματα.

Τα παρακείμενα δωμάτια είναι μέρος του, αλλά μπορεί να μπορείτε να δείτε αρκετά πιο μακριά – για παράδειγμα, κάτω από την αίθουσα και στην κουζίνα. Αυτές οι σημειώσεις αποτελούν τη βάση ολόκληρου του συνδυασμού χρωμάτων του σπιτιού σας, οπότε κρατήστε τα κοντά σας.

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα χρώμα για το μεγαλύτερο, πιο κεντρικό δωμάτιο

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι παραδοσιακά διακοσμητικά ράφια τοίχου

Αυτό πιθανότατα θα είναι το σαλόνι ή η κουζίνα σας και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε να εργάζεστε σε όλη την γκάμα του σπιτιού σας.

Εάν τα επιλεγμένα χρώματα σας έχουν τονίσει, επιλέξτε μια απαλή, ουδέτερη απόχρωση για το κυρίως δωμάτιο, η οποία θα διευκολύνει την επιλογή των άλλων χρωμάτων. Και πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα λάθος με το λευκό χρώμα.

Or ξεκινήστε με το δωμάτιο που θέλετε να βάψετε με το πιο τολμηρό χρώμα

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι παραδοσιακή διακόσμηση τραπεζαρία με αμπαζούρ

Εάν σας αρέσει ένα χρώμα και έχετε ένα συγκεκριμένο χρώμα στο μυαλό σας για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί. Δείτε το δωμάτιο με έντονα χρώματα και επιλέξτε ένα πιο απαλό χρώμα για το επόμενο δωμάτιο. Μπορείτε φυσικά να βάλετε έντονα χρώματα το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά αυτό σημαίνει να ρισκάρετε περισσότερο – ζωγράφος, να είστε προσεκτικοί!

Δημιουργήστε την παλέτα σας με αποχρώσεις του ίδιου χρώματοςόμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι παραδοσιακές εικόνες διακόσμησης μετάβασης

 Αφού επιλέξετε ένα χρώμα για το πρώτο σας δωμάτιο, ένας εύκολος τρόπος είναι να επιλέξετε αποχρώσεις της ίδιας απόχρωσης για παρακείμενα δωμάτια ή τοίχους. Μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση από μια κοντινή χρωματική κάρτα, το επόμενο χρώμα πάνω ή κάτω στην ίδια χρωματική κάρτα ή ακόμα και να αναμίξετε το ίδιο χρώμα με το λευκό για μια πιο ανοιχτή έκδοση.

Το ωραίο με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι ότι τα χρώματα ταιριάζουν καλά.

Έχετε μια στρατηγική στην επιλογή χρωμάτων για έναν ανοιχτό χώρο

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι παραδοσιακοί καναπέδες κιγκλιδώματα δερμάτινα χαλιά

 Όταν ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού είναι ορατό ταυτόχρονα, όπως φαίνεται στο ανοιχτό σχέδιο εδώ, η επιλογή χρωμάτων που συνδυάζονται είναι ιδιαίτερα σημαντική. Χρώματα ή αποχρώσεις (τα χρώματα είναι πιο σκούρα, οι αποχρώσεις είναι πιο ανοιχτές) στην ίδια απόχρωση μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε αυτόν τον τύπο δωματίου. Μια άλλη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα περιβάλλον ως έμπνευση για ολόκληρο το δωμάτιο. Τα χρώματα που ταιριάζουν καλά στη φύση θα λειτουργήσουν επίσης καλά ως χρώμα για ζωγραφική.

Εργαστείτε στις πάνω και κάτω περιοχές

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι παραδοσιακή διακόσμηση φωτεινή σκάλα μετάβασης

 Εάν υπάρχει πραγματικός διαχωρισμός μεταξύ των ορόφων, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια διαφορετική διάθεση στον επάνω όροφο, στα χρώματα που επιλέγετε.

Φροντίστε να διατηρείτε τις περιοχές σύνδεσης ουδέτερες

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι παραδοσιακή διακόσμηση σκάλες ξύλο πολυθρόνας

Το λευκό, το μπεζ, το γκρι και τα παρόμοια είναι αρκετά ανόητες επιλογές για αίθουσες και προσγειώσεις και δίνουν στο μάτι ένα μέρος για να ξεκουραστεί ανάμεσα σε περιοχές με πιο κορεσμένα χρώματα.

Από την άλλη πλευρά, εάν αποφασίσετε να μείνετε με λευκά ή μαλακά ουδέτερα στο δωμάτιό σας, οι αίθουσες μπορούν να αισθανθούν σαν ένα εξαιρετικό μέρος για να πειραματιστείτε. Δεν χρειάζεται να είναι μια τεράστια απόκλιση από τα άλλα χρώματα που έχετε χρησιμοποιήσει – μόνο μία ή δύο σκούρες αρκετά πιο σκούρες για να επηρεάσετε.

Δοκιμάστε την πιθανή σας παλέτα

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι φύλλο χαρτιού μπλε αποχρώσεις

Δοκιμάστε την πιθανή σας παλέτα. Όταν έχετε περιορίσει τις επιλογές χρωμάτων και νομίζετε ότι μπορεί να έχετε κάποιους νικητές, φέρτε σπίτι δοκιμαστικά δοχεία βαφής. Τα παραδείγματα καρτών, ακόμη και τα μεγάλα, μπορεί να είναι παραπλανητικά.

Η ζωγραφική των δικών σας δειγμάτων μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε χρώμα στο δωμάτιο. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα αξιολογήσετε και να επαληθεύσετε ότι τα χρώματα μπορούν να συνεργαστούν σε οπτικά συνδεδεμένες περιοχές.

        Φωτεινή ατμόσφαιρα στο σαλόνι – φρέσκα πράσινα χρώματαόμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι πράσινος λευκός συνδυασμένος καθρέφτης τοίχου καθιστικού

Στο διάδρομο – πιθανή παλέτα χρωμάτων σε σκούρα χρώματα

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι φυτό λουλούδι γλάστρα συρτάρια ξύλο

Κομψή επίπλωση κρεβατοκάμαρας σε ζεστά χρώματα

όμορφη παλέτα χρωμάτων στο σπίτι υπνοδωμάτιο διπλό κρεβάτι άνετο

Παλέτα χρωμάτων για ένα πολυτελές και πολυτελώς επιπλωμένο σαλόνι

καλοκαιρινό σπίτι παλέτα χρωμάτων λωρίδες χαλί δερμάτινος καναπές πολυθρόνα καφέ