Επιτέλους άνοιξη! Η νέα περίοδος κηπουρικής ξεκινά ξανά. Περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο έξω στον καθαρό αέρα και απολαμβάνουμε τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου στο έπακρο. Οι ιδιοκτήτες κήπων αρχίζουν σιγά σιγά να ανανεώνουν και να ομορφαίνουν τις πράσινες οάσεις τους. Αγοράζονται νέα έπιπλα κήπου, αντικαθίστανται αξεσουάρ κήπου, ο φωτισμός πρέπει να επανασχεδιαστεί και όλη η διακόσμηση κήπου φαίνεται αρκετά φθαρμένη. Ανεξάρτητα από το αν είναι ένας μεγάλος κήπος ή ένας μικρός κήπος, θα πρέπει να νιώθετε άνετα εκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όχι μόνο οι τελευταίες τάσεις είναι σημαντικές όσον αφορά τον σχεδιασμό του κήπου, αλλά και το δικό σας γούστο και τρόπος ζωής. Πριν θέλετε να αρωματίσετε ή να επανασχεδιάσετε τον κήπο σας, σκεφτείτε το προσεκτικά εκ των προτέρων. Πώς πρέπει να είναι ο κήπος σας; Ποιο στυλ θα θέλατε να ακολουθήσετε; Ποιες δραστηριότητες έχουν προτεραιότητα για εσάς και τους αγαπημένους σας?

αξεσουάρ κήπου φυτά κήπου νυχτολούλουδα νάρκισσος λαστιχένιες μπότες πράσινες

Επιλέγοντας τα σωστά έπιπλα κήπου

Εάν εκτιμάτε την άνεση και τη χαλάρωση στον κήπο, τα έπιπλα κήπου είναι απλά απαραίτητα. Ένας κομψός καναπές με λεπτά χρώματα, ένα άνετο νησί ή μια διπλή ξαπλώστρα με οροφή και ίσως επίσης μια κούνια βεράντας με λειτουργία ανάκλισης: αυτό που θα αποφασίσετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς!

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι φυσικά να δοθεί προσοχή στην καλή ποιότητα και να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργικότητα. Οι μικρότεροι κήποι χρειάζονται ιδίως πολυλειτουργικά έπιπλα κήπου που εξοικονομούν χώρο και δεν εμποδίζουν και εξακολουθούν να εκπληρώνουν τον ρόλο τους τέλεια.

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και να τα φροντίζετε εύκολα, ώστε να μπορείτε να τα απολαμβάνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα με λίγη δαπάνη χρόνου και χρήματος. Τα υλικά και οι ουσίες έχουν θεμελιώδη σημασία εδώ. Το πλαστικό ψάθινο και το πολυ μπαστούνι είναι δύο από τα πιο δημοφιλή κλασικά όταν πρόκειται για έπιπλα κήπου. Αυτά τα υλικά φροντίζονται πολύ εύκολα και αψηφούν τον άνεμο και τον καιρό χωρίς προβλήματα και, κυρίως, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε ακόμη και να τα αφήσετε έξω όλο το χειμώνα.

Εάν προτιμάτε φυσικά υλικά, μπορείτε να επιλέξετε τύπους ξύλου όπως τικ, μπαμπού, ευκάλυπτο ή ρομπίνια. Από τη φύση τους, αυτά τα ξύλα είναι αρκετά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και προστατεύονται καλά από τα αιθέρια έλαιά τους και είναι σχετικά ανθεκτικά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα και την επιλογή των επίπλων κήπου σας εδώ ανάγνωση. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία επίπλων κήπου, π.χ. Ιάγκο24.

έπιπλα κήπου από καθίσματα μπαστούνι στη βεράντα

Πρέπει να έχετε εργαλεία κήπου – τη λίστα ελέγχου

Ο κατάλογος των απαραίτητων αξεσουάρ κήπου είναι μακρύς και πολύπλευρος. Ανάλογα με τον τύπο του κήπου και τις προσωπικές προτιμήσεις, ο καθένας από εμάς χρειάζεται διαφορετικά σκεύη στον κόσμο του κήπου μας. Συνεπώς, δημιουργήσαμε μια σαφή λίστα ελέγχου που προορίζεται να χρησιμεύσει ως μικρή βοήθεια. Θα είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο για εσάς εάν δεν έχετε έναν πράσινο αντίχειρα ή αν είστε περισσότερο αρχάριος στην κηπουρική και το σχεδιασμό.

Βασικός εξοπλισμός για τον κήπο:

  • Φτυάρι (ονομάζεται επίσης φτυάρι) – ένα σημαντικό εργαλείο εκσκαφής για μεγάλες ποσότητες εδάφους
  • Φτυάρι – εργαλείο εκσκαφής που χρησιμοποιείται ειδικά για κατεργασία εδάφους, π.χ. Β. Τραβήξτε προς αυλάκι
  • Σκαπάνη και σπορά δοντιού – απαραίτητα εργαλεία για τη χαλάρωση του εδάφους
  • Τσουγκράνα (ονομάζεται επίσης τσουγκράνα) – χρήσιμο όταν συλλέγετε φύλλα, κλαδιά και μέρη φυτών
  • Πριόνια και θαμνοκοπτικά
  • Edαλίδι φράχτη και γκαζόν
  • Πολλοί κάδοι και γλάστρες σε διαφορετικά μεγέθη

κηπουρική άνοιξη μαγειρικά βότανα σκεύη κήπου

άντρας με χλοοκοπτική μηχανή το καλοκαίρι

Κάτι σίγουρο στον κήπο

Φυσικά, άλλα στοιχεία για έναν επιτυχημένο σχεδιασμό κήπου συνιστώνται και είναι ακόμη επιθυμητά, όπως ψησταριά μπάρμπεκιου, αψίδα τριαντάφυλλου και βοηθήματα αναρρίχησης, καθώς και λίμνες κήπου ή σιντριβάνια. Ωστόσο, σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί στον ίδιο βαθμό με τον σωστό φωτισμό σε ήπιες καλοκαιρινές βραδιές. Εδώ, ηλιακά φώτα, προβολείς με χωνευτό δάπεδο, μεταλλικές λάμπες κήπου, φαναράκια, ακόμη και φακοί, δημιουργούν μια μαγική, ρομαντική ατμόσφαιρα και σας προσκαλούν να καθυστερήσετε και να χαλαρώσετε.

Δημιουργήστε και συντηρήστε μια λίμνη κήπου

ροζ νούφαρο στη λίμνη κήπου

Όταν επιλέγετε τα σωστά αξεσουάρ κήπου, βασίζεστε πάντα σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και συμβουλές από ειδικούς. Ευτυχώς, υπάρχουν πολυάριθμοι, αξιόπιστοι εμπειρογνώμονες κηπουρικής και έμποροι που μπορούν να σας υποστηρίξουν με τον σχεδιασμό του κήπου – όχι μόνο στον ιστότοπο, αλλά και στο διαδίκτυο.

Ξεκινήστε τη νέα σεζόν κηπουρικής τώρα και απολαύστε τη ζωή σε εξωτερικούς χώρους!

 Φυτέψτε καλοκαιρινά λουλούδια στον δικό σας κήπο

Πηγή εικόνας: Pixabay, CCO δημόσιος τομέας