Τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου σωστά κομψό μοτίβο κηρήθρας σε ανοιχτό γκρι χρώμα

Τοποθέτηση σωστών πλακιδίων μπάνιου

Ξεφλουδισμένα και χαλαρά πλακάκια – ποιος δεν γνωρίζει το πρόβλημα; Εάν το υπόστρωμα δεν έχει προετοιμαστεί σωστά, η πίεση μεταξύ των πλακιδίων αυξάνεται και ξεφλουδίζουν ή το κονίαμα ραγίζει. Σχεδόν όλα τα υλικά και οι επιφάνειες στο σπίτι φθείρονται με την πάροδο του χρόνου – διαστέλλονται ή συρρικνώνονται.

Αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν αισθητές ακόμη και στον πίνακα ξυλότυπου.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες επαγγελματικές συμβουλές για την προετοιμασία και την τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου που θα σας βοηθήσουν πολύ.

Πρώτα απ ‘όλα, αποφύγετε τα μεγάλα πλακάκια. Οι πολλές αρθρώσεις σε μικρότερα κεραμίδια δεν τους επιτρέπουν να κινούνται και να εξαπλώνονται με την πάροδο του χρόνου. Εάν έχετε ένα μεγάλο, φωτεινό μπάνιο όπως αυτό που φαίνεται παρακάτω, τότε ο καλύτερος δρόμος είναι τα μικρότερα κεραμίδια σε ουδέτερους, ελαφρύτερους τόνους. Τα πιο σκούρα πλακάκια απορροφούν πολύ φως και θερμότητα και έτσι επεκτείνονται πολύ περισσότερο.

Το χρώμα της άμμου είναι ιδανικό για αυτό

πλακάκι μπάνιου για σωστή οβάλ ανεξάρτητη μπανιέρα από λευκό κεραμικό

Βεβαιωθείτε ότι το υπόστρωμα πλακιδίων είναι απαλλαγμένο από σκόνη, βρωμιά ή κολλητικό κονίαμα είναι. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση των πλακιδίων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια έξυπνη εγκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που μετράει περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι σύνδεσμοι σύνδεσης δεν έχουν γεμίσει με συγκολλητικό ή συμβατικό κονίαμα.

Με αυτόν τον τρόπο, το υπόστρωμα πλακιδίων μπορεί να κινείται ανεμπόδιστα χωρίς να προκαλεί απολέπιση

Τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου σωστά, σε χρώμα άμμου και λεία

Οδηγείτε συχνά πάνω από γέφυρες; Αν ναι, τότε πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι οι γέφυρες έχουν αρμούς διαστολής. Ναι, ακριβώς – είναι αυτό το περίεργο κρότο κάτω από τα ελαστικά. Μπορείτε να το ακούσετε ειδικά όταν κρυώνει γιατί το σκυρόδεμα συρρικνώνεται. Το καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το υλικό διαστέλλεται ξανά και οι αρμοί γεμίζουν.

Πρέπει να σκεφτείτε παρόμοια κατά την τοποθέτηση πλακιδίων. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα πλακάκια είναι κινητά. Για να κάνετε το πλακάκι σας ευέλικτο, χρειάζεστε σίγουρα μεμβράνες αποσύνδεσης.

Οι μεμβράνες Strata Mat από LATICRETE αποτελούν σύσταση υψηλής ποιότητας

Τοποθετήστε σωστά τα πλακάκια του μπάνιου χρησιμοποιώντας ένα λαστιχένιο σφυρί

Δυστυχώς, αν ακούσετε ένα θόρυβο όταν περπατάτε στο νεόστρωτο δάπεδο με πλακάκια, θα μπορούσε να σημαίνει πιθανό χτύπημα. Ο λόγος για αυτό είναι πολύ πιθανό ένα κακώς εφαρμοσμένο αστάρι ή ανεπαρκής ποσότητα κονιάματος.

Με τη λαβή από ένα λαστιχένιο σφυρί, χτυπήστε απαλά την ύποπτη περιοχή. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

Το ίδιο ισχύει και για τη βάση της μπανιέρας

πλακάκια μπάνιου για σωστή τοποθέτηση μπανιέρας με πλίνθο

Με ντους ατμού πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε έναν ειδικό ενέματα που προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στην υψηλή θερμοκρασία και την ακραία υγρασία.

Τα ντους ατμού, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή το χειμώνα, πρέπει, κατ ‘αρχήν, να αντιμετωπίζονται χωριστά

Τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου σωστά Θαλάμου ντους με γυάλινη πόρτα

Το γυαλί διαστέλλεται ιδιαίτερα έντονα. Με τόσο μεγάλα γυάλινα πάνελ, που επιτρέπουν να περάσει πολύ φως και θερμότητα, η εσωτερική θερμοκρασία στο μπάνιο αυξάνεται πολύ γρήγορα και οδηγεί σε πιο εντατική διαστολή υλικού, ακόμη και στα κεραμίδια.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε μεμβράνες διπλού στρώματος, αδιάβροχες για τις γωνίες του θαλάμου ντους

Τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου σωστά, καλά αεριζόμενο χάρη στα μεγάλα παράθυρα

Προϊόντα όπως οι μεμβράνες NobleSeal TS είναι παχύτερα και μπορούν να αντέξουν υψηλότερη πίεση.

Στην περίπτωση μεγάλων μπάνιων, δεν πρέπει να ξεχνάτε τους αρμούς διαστολής. Εάν το μπάνιο σας είναι μεγαλύτερο ή μεγαλύτερο από 4 μέτρα, θα πρέπει σίγουρα να το θυμάστε αυτό και να χρησιμοποιείτε ειδικά μείγματα κονιάματος και κόλλες πλακιδίων που μπορούν να αντέξουν τη συρρίκνωση και τη διαστολή των πλακιδίων χωρίς να σας ανησυχούν.

Με αυτήν την επαγγελματική συμβουλή, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι όσον αφορά τα κεραμίδια και σίγουρα δεν θα έχετε άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις με το πλακάκι σας, τουλάχιστον ελπίζουμε!

Τοποθετήστε σωστά πλακάκια μπάνιου σε μινιμαλιστικό, γυαλιστερό γκριζωπό χρώμα