Στη σύγχρονη κουζίνα, χρησιμοποιούνται διάφορα στοιχεία για να ορίσουν εντυπωσιακά highlights που ενισχύουν το δωμάτιο. Υπό αυτή την έννοια, ο πίσω τοίχος της κουζίνας είναι η τέλεια σκηνή για δημιουργικές ιδέες. Σχεδιάζονται όλο και περισσότερο από γυαλί, ξύλο και μέταλλο. Έτσι, τα splashbacks της κουζίνας αναλαμβάνουν επίσης τη λειτουργία διακοσμητικών στοιχείων στην περιοχή μαγειρέματος. Αλλά σήμερα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στον κλασικό σχεδιασμό του πίσω τοίχου της κουζίνας, δηλαδή στην περιοχή με πλακάκια. Μια κουζίνα με καθρέφτη με πλακάκια σας δίνει την ίδια ελευθερία να πειραματιστείτε και παραμένει δημοφιλής τάση στο σχεδιασμό της κουζίνας. Συλλέξτε πολλές ιδέες και αντλήστε έμπνευση από τα παρακάτω.

Καθρέφτης πλακιδίων κουζίνας – Επιλέξτε ένα ελκυστικό σχήμα για τα πλακάκια τοίχου στην κουζίνα

πλακάκια κουζίνας καθρέφτης εξαγωνικά πλακάκια λευκό μοντέρνο

Ο καθρέφτης με πλακάκια εξακολουθεί να είναι μοντέρνος

Ο πίσω τοίχος της κουζίνας εκτίθεται σε νερό πλύσης, πιτσιλιές λίπους και κάθε είδους λεκέδες σε καθημερινή βάση. Το να καθαρίζονται εύκολα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια στο σχεδιασμό της κουζίνας γενικά. Η επιλογή πλακιδίων ως πίσω τοίχου κουζίνας είναι πραγματική επιτυχία! Όχι μόνο επειδή είναι ένα αιώνιο κλασικό, αλλά και λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων τους ως splashback κουζίνας.

Είναι πολύ εύκολο να σκουπιστούν, γεγονός που τα καθιστά ένα ιδιαίτερα εύκολο στη φροντίδα splashback κουζίνας. Ωστόσο, η φροντίδα των αρμών είναι λίγο πιο επίπονη, αλλά δεν αποτελεί πραγματικό μειονέκτημα του επιπέδου των πλακιδίων. Τα σημερινά πλακάκια κουζίνας είναι επίσης ιδιαίτερα ανθεκτικά. Ακόμα κι αν τα χτυπήσετε αρκετές φορές με το χείλος της κατσαρόλας, αυτό δεν είναι σημαντικό πρόβλημα στην πραγματικότητα.

Σήμερα, προτιμούνται συχνότερα αρκετές παραλλαγές του κλασικού μοτίβου πλακιδίων. Για παράδειγμα, μια μεγαλύτερη επιφάνεια του τοίχου της κουζίνας είναι επενδεδυμένη με πλακάκια αντί να πλακάρετε μόνο μια στενή περιοχή μεταξύ της επιφάνειας εργασίας και των ντουλαπιών του τοίχου. Για παράδειγμα, είναι πολύ μοντέρνο να τοποθετήσετε πλακάκια σε μια περιοχή του τοίχου που είναι πάνω από 60 εκατοστά υψηλότερη. Ο τοίχος έξω από την περιοχή εργασίας είναι επίσης συχνά επενδυμένος με κεραμίδια. Αυτό φέρνει μια συγκεκριμένη δυναμική στην επίπλωση της κουζίνας. Και έτσι μια όμορφη κουζίνα σας καλεί να μείνετε εκεί για πολύ καιρό.

Ο πίσω τοίχος της κουζίνας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο στο σχεδιασμό της κουζίνας

καθρέφτης κουζίνας από πλακάκια φρέσκα πλακάκια τοίχου γυαλιστερά

Υπάρχουν επίσης σημαντικές διαφορές τώρα όσον αφορά την επιλογή των πλακιδίων κουζίνας. Τα κεραμίδια ορθογώνιου και μεγάλου σχήματος είναι πολύ στη μόδα. Αυτά αντικαθιστούν τα τετράγωνα πλακάκια τοίχου που μπορούσαν να φανούν στις κουζίνες από τότε. Τα πλακάκια του μετρό ξεχωρίζουν ως μια εξαιρετική λύση για κάθε στυλ κουζίνας. Είναι μοντέρνα, φρέσκα και εύκολα προσαρμόσιμα.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι όλα τα πλακάκια κατάλληλα για τον πίσω τοίχο της κουζίνας. Ειδικά όταν πρόκειται για υλικό. Ενώ το κεραμικό είναι η τέλεια επιλογή για τον τοίχο της κουζίνας, τα πλακάκια από τερακότα δεν είναι καθόλου κατάλληλα για τον πίσω τοίχο της κουζίνας. Αλλά τα εκλεκτά πέτρινα είδη, η φαγιάντζα και η πορσελάνη είναι επίσης καλές λύσεις για το σχεδιασμό τοίχων στις σύγχρονες κουζίνες.

Ένα φρέσκο ​​και ταυτόχρονα λεπτό μοτίβο είναι μια καλή λύση για τη ζεστή κουζίνα

καθρέφτης κουζίνας με πλακάκια φρέσκο ​​μοτίβο μαύρα ντουλάπια κουζίνας

Καθρέφτης πλακιδίων κουζίνας – Πώς βγάζετε τα πλακάκια τοίχου στην κουζίνα?

Τα πλακάκια τοίχου παρέχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών σχεδιασμού στην κουζίνα. Ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης αυτών, προκύπτουν διαφορετικά οπτικά εφέ. Αυτό, με τη σειρά του, κάνει την κουζίνα να φαίνεται διαφορετική και πολύ ατομική. Σκεφτείτε λοιπόν προσεκτικά τη διάταξη των μοτίβων και δημιουργήστε ορισμένα οπτικά εφέ στο δωμάτιο. Κάντε το άνετο ή αφήστε το να φαίνεται πολύ μοντέρνο. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του splashback της κουζίνας με πλακάκια είναι ότι μπορείτε να τα τοποθετήσετε μόνοι σας. Έτσι δεν χρειάζεται απαραίτητα τεχνίτης, αλλά πρέπει να είστε πολύ ακριβείς και ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εργάζεστε.

Οι μικρές κόγχες μπορούν επίσης να επενδυθούν με πλακάκια. Εδώ μπορείτε να είστε πολύ δημιουργικοί και να δώσετε όμορφες προφορές μέσα από τον πίσω τοίχο της κουζίνας. Με μικρότερα πλακάκια τοίχου, για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε στην κουζίνα μια ιδιαίτερη γοητεία.

Με τον σωστό σχεδιασμό των αρμών, μπορείτε να σχεδιάσετε όμορφα ολόκληρη την κουζίνα σας και όχι μόνο τον πίσω τοίχο της κουζίνας. Κατά κανόνα, προτιμούνται οι μικρότερες αρθρώσεις επειδή διατηρούνται λιγότερο επίπονα αργότερα. Πάνω απ ‘όλα, όμως, είναι σημαντικό οι αρθρώσεις να είναι ομοιόμορφες και ευθείες.

Το νερό και η βρωμιά μπορούν εύκολα να σκουπιστούν από τα πλακάκια

καθρέφτης πλακιδίων κουζίνας ombre στυλ δημιουργικός σχεδιασμός τοίχου

συμπέρασμα: Για να διατηρήσετε την ομορφιά της κουζίνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει σίγουρα να σχεδιάσετε έναν κατάλληλο πίσω τοίχο κουζίνας εκ των προτέρων. Γιατί εδώ οι άνθρωποι μαγειρεύουν καθημερινά και οι λεκέδες στον τοίχο δεν είναι σπάνιοι. Εκτός από την προστασία από πιτσιλιές, τα splashbacks της κουζίνας προσφέρουν επίσης ένα υπέροχο διακοσμητικό αποτέλεσμα. Αυτό καθιστά απαραίτητο να εξετάσουμε προσεκτικά τον πίσω τοίχο της κουζίνας και να τον σχεδιάσουμε σε αρμονία με την επίπλωση της κουζίνας. Τα πλακάκια είναι κλασικά και ανθεκτικά, καθιστώντας τα μια πλεονεκτική επιλογή!

Τα μεταλλικά πλακάκια τοίχου δίνουν στην κουζίνα μια μοντέρνα εμφάνιση

καθρέφτης κουζίνας με πλακάκια ασημί εμφάνιση μοντέρνα επίπλωση κουζίνας

καθρέφτης κουζίνας με πλακάκια φρέσκες ιδέες λευκά ντουλάπια κουζίνας

πλακάκια κουζίνας καθρέφτη μάρμαρο εμφάνιση κομψή κουζίνα

πλακάκια κουζίνας καθρέφτης πράσινα πλακάκια τοίχου ασυνήθιστο νησί κουζίνας

καθρέφτης κουζίνας με πλακάκια φωτεινά χρώματα ιδέες φυτών ντεκό

Η κουζίνα καθρέφτη με πλακάκια κουζίνας έχει δημιουργήσει μεγάλη επιφάνεια εργασίας

καθρέφτης κουζίνας με πλακάκια φρέσκο ​​χρώμα συνδυασμός ράφια ανοιχτού τοίχου

καθρέφτης κουζίνας πλακάκια ασημένια πλακάκια ελαφριές συσκευές δρομείς χαλιών

καθρέφτης κουζίνας πλακάκια λευκά πλακάκια μαύρες πινελιές

καθρέφτης κουζίνας με πλακάκια λευκά πλακάκια μετρό προσκαλώντας κουζίνα

πλακάκια κουζίνας ψηφιδωτά πλακάκια ψηφιδωτά φωτεινά έπιπλα κουζίνας