φτιάξτε μόνοι σας κορνίζες από χρυσό μπαρόκ

Φτιάξτε μόνοι σας κορνίζες – χρυσά πλαίσια σε μπαρόκ στιλ

Perhapsσως έχετε δει ένα περίτεχνο πλαίσιο εικόνας στο κατάστημα που σας αρέσει, αλλά το χρώμα του οποίου δεν ταιριάζει με το σπίτι σας; Or έχετε καν ένα πλαίσιο σε μπαρόκ στιλ στη σοφίτα; Τέλειος! Επειδή μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα μοναδικό κόσμημα σε χρόνο μηδέν, το οποίο θα θέτει όλες τις φωτογραφίες σας στο σωστό φως.

Προετοιμάστε την κορνίζα

Όταν αγοράζετε ένα νέο πλαίσιο, συνήθως δεν χρειάζεται να προετοιμαστείτε πολύ: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παλιά πλαίσια εικόνων. Οι ρωγμές στο ξύλο μπορούν να γεμιστούν με ακρυλικό υλικό πλήρωσης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να εξομαλύνετε ξανά την επιφάνεια. Τώρα, πιάστε λίγο γυαλόχαρτο (το 240 τρίξιμο είναι καλύτερο) και εξομαλύνετε τις άκρες. Εάν το χρώμα έχει ήδη ξεφλουδίσει σε ορισμένα σημεία, μπορείτε να αφαιρέσετε το στρώμα βερνικιού από το παλιό πλαίσιο με το γυαλόχαρτο αμέσως μετά.

Φτιάξτε μόνοι σας κορνίζες χρυσές μπαρόκ

Εφαρμόστε το αστάρι

Επιλέξτε ένα ακρυλικό βερνίκι ως αστάρι. Τα πιο σκούρα χρώματα κάνουν το πλαίσιο να φαίνεται κλασικά κομψό, ενώ τα χρώματα σε αντίθεση φαίνονται υπέροχα και πομπώδη. Πάρτε μια μαλακή βούρτσα και εφαρμόστε το γλάσο σε ολόκληρο το πλαίσιο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το χρώμα εισχωρεί σε όλες τις γωνιές των διακοσμητικών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν το αρχικό χρώμα του πλαισίου ξεχωρίζει σαφώς από το αστάρι που επιλέξατε.

φτιάξτε μόνοι σας κορνίζες μπαρόκ καθρέφτη

Ορίστε τόνους με χρυσό χρώμα

Χρησιμοποιήστε χρυσό χρώμα σε υγρή μορφή. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε την μπαρόκ εμφάνιση που θέλετε. Το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργηθεί μόνο πολύ επίπονα με φύλλα χρυσού ή σπρέι χρυσού. Με ένα πινέλο ή πανί, το χρώμα μπορεί να εφαρμοστεί πολύ συγκεκριμένα, αφενός, και αφετέρου έχει την εμφάνιση ενός ξεθωριασμένου στρώματος χρώματος.

φτιάξτε μόνοι σας κορνίζες μπαρόκ με εικόνες

Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο με χοντρές τρίχες και αφήστε το στεγνό. Ο στόχος είναι να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερη μπογιά με το πινέλο, έτσι ώστε το χρώμα να μην είναι επίπεδο, αλλά ραβδωτό χρώμα, στο οποίο το χρώμα της επιφάνειας παραμένει ορατό. Πώς να προχωρήσετε: Βυθίστε τη βούρτσα στο χρώμα και σκουπίστε την άκρη του δοχείου βαφής μέχρι να μην σχηματιστούν άλλες σταγόνες χρώματος και να φανεί καθαρά το φυσικό χρώμα των τριχών. Για να μειώσετε περαιτέρω την ποσότητα του χρώματος στο πινέλο, μπορείτε επίσης να το σκουπίσετε σε εφημερίδα ή κυτταρίνη. Πριν από το πρώτο χτύπημα στο πλαίσιο, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε λίγο λιγότερο χρώμα στο πινέλο και να το επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό το χρώμα να μην τρέχει.

φτιάξτε μόνοι σας κορνίζες μπαρόκ φωτογραφιών

Στη συνέχεια, εφαρμόστε το υπόλοιπο χρώμα, το οποίο εξακολουθεί να κολλάει στις τρίχες, στο ανάγλυφο του πλαισίου εικόνας. Αυτό θα βάψει μόνο το υψηλότερο επίπεδο του προφίλ, ενώ οι βαθύτερες περιοχές θα διατηρήσουν τη βασική απόχρωση του πρώτου στρώματος. Συνεχίστε μέχρι να βρείτε τις λωρίδες αρκετά χρυσές. Είναι σημαντικό μόνο το χρυσό χρώμα να μην μεταφέρεται απευθείας από το δοχείο βαφής στο πλαίσιο.

Περαιτέρω σχεδιασμός του πλαισίου

Το πλαίσιο της εικόνας μπορεί στη συνέχεια να υποβληθεί σε επεξεργασία με κερί. Το λεγόμενο “Shabby wax” ή ένα απλό άχρωμο κερί είναι κατάλληλα για αυτό. Αυτό εφαρμόζεται προσεκτικά στο πλαίσιο. Τέλος, γυαλίστε το όλο με ένα στεγνό πανί.

φτιάξτε μόνοι σας κορνίζες μπαρόκ χρυσές

Το πλαίσιο μπορεί επίσης να διακοσμηθεί περαιτέρω, π.χ. με την τεχνική χαρτοπετσέτας ή μικρές φιγούρες που είναι προσαρτημένες στο πλαίσιο με θερμή κόλλα. Θα πρέπει απλώς να είστε προσεκτικοί για να μην υπερφορτώσετε το κομμάτι με το σχέδιο, διαφορετικά το αποτέλεσμα της εικόνας θα χαθεί καθώς το πλαίσιο της εικόνας αποσπά την προσοχή..

φτιάξτε μόνοι σας κορνίζες μπαρόκ κορνίζες λουλούδια

Πηγές εικόνας από πάνω προς τα κάτω:

© rahmenversand.com

© Χρυσή κορνίζα – goldpictureframe (Flickr / CC BY SA 2.0)

© καθρέφτες τοίχος (Flickr / CC BY SA 2.0)

© Αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα (Flickr / CC BY ND 2.0)

© Μνήμη (Flickr / CC BY 2.0)

© Εικόνα στον τοίχο (Flickr / CC BY ND 2.0)

© Τουλίπες για την ημέρα της γυναίκας (Flickr / CC BY 2.0)