Οι τάσεις του σπιτιού του 2017 είχαν ήδη επισημανθεί στην πρώτη έκθεση σπιτιού της χρονιάς – της διεθνούς έκθεσης Heimtextil Frankfurt σαφώς. Πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13 Ιανουαρίου και συμμετείχαν σχεδόν 3000 εκθέτες από 67 χώρες. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες προέρχονταν από την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν και την Τουρκία. Ένας μεγάλος αριθμός εμπορικών επισκεπτών ήταν επίσης εκεί και πολλοί λάτρεις του σχεδιασμού και της επίπλωσης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις τελευταίες τάσεις στα υφάσματα. Γιατί φέτος το σλόγκαν της εμπορικής έκθεσης είναι επίσης πολύ συναρπαστικό: Εξερεύνηση!

Αφιέρωμα στο αιώνιο πνεύμα της ανακάλυψης της ανθρωπότητας, που οδηγεί σε νέες εφευρέσεις και ανακαλύψεις και αποτελεί άπειρη πηγή δημιουργικής έμπνευσης.

Στο θεματικό πάρκο στην αίθουσα 6.0, οι επισκέπτες είχαν ήδη τις πρώτες τους ματιές στις τελευταίες τάσεις στη διαβίωση και την επίπλωση. Πολλοί από τους συμμετέχοντες κατασκευαστές εξέθεσαν άνετες, προσκαλώντας εσωτερικές συνθέσεις που υποτίθεται ότι λειτουργούσαν ως ένα μοντέρνο ορεκτικό. Δη σε αυτό το σημείο έγινε σαφές ποια είναι τα τέσσερα βασικά θέματα της έκθεσης: Εικονικότητα. Φύση. Πλανήτες. Πολιτισμός.

Το Heimtextil Frankfurt 2017 δείχνει τις τελευταίες τάσεις ζωής στα υφάσματα σπιτιού

heimtextil frankfurt 2017 τάσεις διαβίωσης βαμβακερά καινοτόμα υφάσματα ευεξίας

Καινοτόμες τάσεις ζωής 2017

Η καινοτομία, η βιωσιμότητα, η άνεση και η χαλάρωση είναι οι κύριες κατευθύνσεις που χρησιμεύουν ως πηγή κινήτρων για διεθνείς σχεδιαστές υφασμάτων – έρευνα και εξερεύνηση σε όλους τους τομείς της ζωής και προβληματισμός για την κατανόηση του εαυτού του και του σώματός του..

Στο Heimtextil Frankfurt 2017 έγινε όλο και πιο αισθητό πώς η φαντασία και η εικονικότητα μπορούν επίσης να γίνουν πραγματικότητα. Τα υφάσματα και τα υλικά έχουν εμπλουτιστεί και αναπτυχθεί περαιτέρω μέσω των τελευταίων ψηφιακών τεχνολογιών. Αντανακλάσεις φωτός, ολογραφικά εφέ, δονητικές αποχρώσεις δεν είναι πλέον οράματα, αλλά μόνιμο μέρος των τελευταίων συλλογών υφασμάτων παγκοσμίως. Οι νεαροί σχεδιαστές υφασμάτων δείχνουν υψηλή κλάση και εφευρετικότητα, όπως η Σουηδή Malin Bobeck με τις ευφάνταστες εγκαταστάσεις της σε υδάτινους κόσμους και εντυπώσεις του σύμπαντος – απλά υπέροχα!

Μια εντελώς νέα τάση στο Heimtextil Frankfurt 2017: Λαμπτήρες LED στα υφάσματα. Μικροσκοπικά φώτα ενσωματώνονται στην ταπετσαρία και οποιοδήποτε μοτίβο ή μοτίβο εμφανίζεται στον τοίχο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Συναρπαστικές εμπειρίες σχεδιασμού στο Θεματικό Πάρκο του Heimtextil Frankfurt 2017

θεματικό πάρκο ζωντανών τάσεων heimtextil frankfurt 2017

Διάσημοι και καλλιτέχνες στην εμπορική έκθεση

Φυσικά, ούτε οι διάσημοι δεν έλειψαν στη διεθνή έκθεση. Ο σχεδιαστής μόδας Michael Michalsky παρουσίασε την τελευταία μάλλον λεπτή συλλογή υφασμάτων. Όπου ο εκκεντρικός Harald Glööckler, από την άλλη πλευρά, παρουσίασε τις ασυνήθιστες, φρικτές ιδέες ταπετσαρίας του με λαμπερά μοτίβα και στρας.

Το μοντέλο και σχεδιάστρια Eva Padberg ήταν επίσης εκεί με τη δική της ετικέτα – μάλλον συγκρατημένη και σπιτική, με χαριτωμένα απαλά υφάσματα, σιωπηλά χρώματα και ένα παιχνιδιάρικο boho swing.

Οι εμπορικοί επισκέπτες και οι φανατικοί σχεδιαστές γοητεύονται από τις τελευταίες τάσεις ζωής

Φρανκφούρτη ζωντανές τάσεις καινοτομία ψηφιακά υφάσματα

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν και πάλι πολύ συναρπαστικό και πολύχρωμο στο Heimtextil Frankfurt. Μια γιορτή για τις αισθήσεις και μια αξέχαστη εμπειρία για πραγματικούς φανατικούς σχεδιαστές όπως εμείς.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι άλλες τάσεις στο σπίτι θα φέρουν οι IMM Κολωνία και Salone del Mobile στο Μιλάνο. Έχοντας αυτό κατά νου: μείνετε εμπνευσμένοι και αφήστε τον εαυτό σας να γίνει μοντέρνος!

Heimtextil Frankfurt 2017 – σίγουρη επιτυχία!

heimtextil frankfurt 2017 τάσεις διαβίωσης υφάσματα νέες τεχνολογίες ψηφιακές

Χάρη σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και δέσμευσης

heimtextil frankfurt 2017 τάσεις διαβίωσης υφάσματα τάσεις ταπετσαρίας

Καινοτόμα υφάσματα και επαναστατικά υλικά

heimtextil frankfurt 2017 τάσεις διαβίωσης βαμβακερά ψηφιακά υφάσματα υλικά

Πειραματισμός και προσοχή στη λεπτομέρεια

heimtextil frankfurt 2017 τάσεις διαβίωσης καινοτόμα υφάσματα

Επιστροφή στη φύση στο Heimtextil Frankfurt 2017

heimtextil frankfurt 2017 ζωντανές τάσεις φύση βιώσιμα υφάσματα

Η Ινδία και το Πακιστάν είναι δύο από τους σημαντικότερους συμμετέχοντες και φέτος

heimtextil frankfurt 2017 τάσεις διαβίωσης βαμβακερά κλινοσκεπάσματα Ινδία

Μαζί με την Κίνα, φυσικά

heimtextil frankfurt 2017 τάσεις διαβίωσης υφάσματα ταπετσαρίας ζωικές εκτυπώσεις

εκθέτες υφασμάτων heimtextil frankfurt 2017 ζωντανές τάσεις

heimtextil frankfurt 2017 τάσεις ζωής νέες τάσεις ψηφιακές τεχνολογίες υλικά υφάσματα

heimtextil frankfurt 2017 υφάσματα ψηφιακές τεχνολογίες