Είτε ως ένδειξη ενός ήρεμου, ισορροπημένου τρόπου ζωής είτε λόγω ενδιαφέροντος για τον υποβρύχιο κόσμο, τα ενυδρεία είναι πολύ δημοφιλή στα σαλόνια της Γερμανίας. Για να γίνουν όχι μόνο το τέλειο βιότοπο για τα φυτά και τα ψάρια, αλλά και ένα πραγματικά εντυπωσιακό από άποψη διακόσμησης, υπάρχουν μερικά βασικά που πρέπει να προσέξετε. Πάνω απ ‘όλα, ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε το ενυδρείο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Η ποικιλία των ενυδρείων είναι μεγάλη

Πρώτα απ ‘όλα, ο τύπος του ενυδρείου είναι για το είδος των ψαριών και φυτών που θέλει κάποιος να διατηρήσει σε αυτό. Αλλά το μέγεθος και ο σκοπός παίζουν επίσης ρόλο, όπως δείχνει η παρακάτω λίστα διαφορετικών επιλογών.

Εικόνα 2 τύποι

 • Ενυδρεία ειδών έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι συνθήκες διατήρησης να είναι ακριβώς προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ζώων και των φυτών που φυλάσσονται εκεί. Είναι ιδανικά για την καλή παρατήρηση των ζώων και τη συμπεριφορά τους – σε μια κατάσταση χωρίς άγχος χωρίς άλλα ψάρια ή επιδράσεις που επηρεάζουν. Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα είδος ψαριού διατηρείται σε αυτόν τον τύπο ενυδρείου.

  Είναι πολύ δημοφιλείς γι ‘αυτό

 • Piranhas
 • Discus fish
 • Killifish
 • Νάνος puffer fish ή
 • γαρίδα

Αντίθετα, υπάρχουν πολύ συχνά τα λεγόμενα σε αυτή τη χώρα Κοινοτικά ενυδρεία, Στις δεξαμενές τους διαφορετικά ειρηνικά ζώα, που απαιτούν παρόμοιες συνθήκες στέγασης, ζουν μαζί.

Διατηρήστε το ενυδρείο στο σπίτι σωστά στο σαλόνι

 • Μια άλλη μορφή δημοφιλούς ενυδρείου είναι αυτή Ενυδρείο βιοτόπων, στο οποίο ο φυσικός βιότοπος της χλωρίδας και της πανίδας μπορεί να βρεθεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα στο είδος του Λεκάνη Αμαζονίου ή ενυδρείο Αμαζονίου, στο οποίο φυλάσσονται ζώα και φυτά των οποίων οι βιότοποι ταιριάζουν επίσης στη φύση. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι οι διαφορετικοί τύποι ψαριών έχουν σχεδόν τις ίδιες απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα του νερού και τη ρύθμιση του ενυδρείου. Άλλες επιλογές για αυτές τις λεκάνες βιοτόπων είναι
 • Λεκάνη Νότιας Αμερικής
 • Λεκάνη της Κεντρικής Αμερικής
 • Ασιατική λεκάνη ή
 • Λεκάνη Μαλάουι

ενυδρείο χρυσόψαρο στο σπίτι

 • Η παλαιότερη μορφή μεταξύ των τύπων ενυδρείων είναι αυτή Ενυδρείο κρύου νερού. Βασικά, είναι απλά μια πισίνα που σκόπιμα δεν θερμαίνει το νερό. Εάν θέλετε να παρέχετε επιπλέον ψύξη, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέλο με ενσωματωμένη μονάδα ψύξης. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σαφές ότι τέτοια ενυδρεία δεν πρέπει ποτέ να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως για να μην ζεσταθούν. Για το σκοπό αυτό, όλα τα είδη ψαριών που βρίσκονται στην Κεντρική Ευρώπη μπορούν να διατηρηθούν εκεί. Το χρυσόψαρο είναι σίγουρα πιο γνωστό σε αυτό το πλαίσιο.
 • Αντίθετα, δείχνει α Θαλάσσιο ενυδρείο, επίσης έτσι όπως Ενυδρείο κοραλλιογενών υφάλων ονομάζεται πολύχρωμος κόσμος του κοραλλιογενούς οικοσυστήματος. Όποιος ενδιαφέρεται για αυτόν τον τύπο ενυδρείου θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο η εκτεταμένη τεχνογνωσία όσο και η εκτεταμένη φροντίδα και υποστήριξη είναι απαραίτητες για τη διατήρησή του. Κρίσιμα για την υποστήριξη της ζωής αυτού του μικρού οικοσυστήματος είναι
 • συμμόρφωση με ακριβείς τιμές νερού
 • τέλεια συντονισμένος φωτισμός για το ενυδρείο
 • καλά ισορροπημένες θερμοκρασίες στο νερό.

ενυδρείο σπίτι εξωτικά κοράλλια ψαριών

Για αυτό, ο ενυδρείος ανταμείβεται με μια πολύχρωμη ποικιλία ψαριών που αισθάνονται άνετα στο κοραλλιογενές ενυδρείο. Εκτός από τα κοράλλια που του δίνουν το όνομα, αυτά είναι:

 • Αυθόρμητος
 • Νάνος αγγελόψαρος
 • Κοράλλι ψάρια
 • Σαλιγκάρια
 • Οστρακόδερμο
 • Ερημίτες Καβούρια

Παρεμπιπτόντως, το ενυδρείο αλμυρού νερού γενικά θεωρείται μάλλον χρονοβόρο και απαιτητικό. Ένα άρθρο δείχνει ότι, με σωστό προγραμματισμό και φροντίδα, μπορεί επίσης να είναι κατάλληλο για φιλόδοξους αρχάριους Meerwasser-Guide.de.

Τα φυτά έχουν επίσης σημαντική επίδραση

Τα φυτά για ενυδρεία έρχονται σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και χρώματα, με μια παλέτα που κυμαίνεται από φυσικά ανοιχτό πράσινο έως έντονο σκούρο κόκκινο. Συνήθως τα φυτά φυτεύονται απευθείας στο υπόστρωμα. Υπάρχουν όμως και είδη όπως η φτέρη Java, η οποία αναπτύσσεται σε διακοσμητικά αντικείμενα στη δεξαμενή. Τα πλωτά φυτά, όπως το παπί, επιπλέουν ελεύθερα στην επιφάνεια στο νερό και προσφέρουν προστασία και οπτικά εφέ σε ίσο βαθμό. Βασικά, οι ιδιοκτήτες ενυδρείων έχουν δύο επιλογές για τα φυτά, δηλαδή τα φυτά στελέχους και τα φυλλώδη φυτά. Ενώ το πρώτο – όπως υποδηλώνει το όνομα – αναπτύσσει τα νέα φύλλα κατά μήκος του στελέχους του, το φυτικό φύλλο έχει μόνο ένα φύλλο ανά μίσχο. Πωλούνται εμπορικά σε γλάστρα, δηλαδή ως φυτό σε γλάστρες, ενώ τα φυτά στελέχους διατίθενται ως δέσμη.

Κατά την επιλογή, πρέπει να δώσετε προσοχή στο μέγεθος του φυτού, επειδή μερικές φορές είναι διαθέσιμα με ένα εκατοστό, αλλά αργότερα μπορούν να φτάσουν σε ένα μέτρο σε ύψος. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει τέλεια ένα ενυδρείο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μικρότερα φυτά στο προσκήνιο του οπτικού πεδίου, ενώ τα μεγαλύτερα φυτά έρχονται στη μέση και τα μεγάλα είδη τοποθετούνται πολύ πίσω στη δεξαμενή. Ειδικότερα, οι νεοεισερχόμενοι δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν στην οπτική σε αυτό το θέμα, αλλά θα πρέπει πρώτα να ασχοληθούν με τα βασικά της υδατοκαλλιέργειας. Εκτός από την απλή εσωτερική διακόσμηση, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη σωστή φροντίδα του νερού, τα τεχνικά εξαρτήματα, τα φίλτρα και την ιδανική τοποθεσία και, τέλος, ο καθαρισμός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Το ZooRoyal έχει ένα σχετικά με αυτό Είσοδος για αρχάριους δημιουργήθηκε περιγράφοντας τα πρώτα σημαντικά βήματα στο χόμπι ενυδρείου βήμα προς βήμα.

https://www.youtube.com/watch?v=hQ95goMnY-M

Τα φυτά δεν έχουν μόνο σχεδιαστικούς σκοπούς σε ένα ενυδρείο, είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την ποιότητα του νερού. Τα ψάρια χωρίζουν μεταξύ άλλων

 • αμμώνιο
 • νιτρικό άλας
 • φωσφορικό άλας
 • Διοξείδιο του άνθρακα

που απορροφούν τα φυτά και τα χρησιμοποιούν για ανάπτυξη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μετατρέπονται σε ζάχαρη ή υδατάνθρακες μέσω της φωτοσύνθεσης. Τα φυτά εκκρίνουν οξυγόνο στη διαδικασία, την οποία αναπνέουν τα ψάρια. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα μόνο όταν υπάρχει αρκετό φως. Επομένως, μια επαρκής παροχή φωτός στο ενυδρείο είναι απολύτως απαραίτητη και διατηρεί την ποιότητα ζωής των κατοίκων του ενυδρείου.

Εάν υπάρχει πολύ λίγο οξυγόνο, τα φύκια θα αναπτυχθούν συχνότερα. Ωστόσο, η διατροφική τους βάση μπορεί να αποσυρθεί από τα σωστά φυτά, σύμφωνα με τα οποία τα ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά είναι υπεύθυνα για τη διασφάλιση ότι τα φύκια δεν πολλαπλασιάζονται πάρα πολύ. Επομένως, θα πρέπει ιδανικά να εμφανιστούν οι ακόλουθοι τύποι:

 • Waterweed
 • Valisnerie
 • Ποτήρι νερού
 • Εργοστάσιο ξίφους Αμαζονίου
 • Φτέρη Java
 • Ινδός λάτρης του νερού
 • Ινδικό δοχείο νερού
 • Hornwort

Εάν θέλετε να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία στο ενυδρείο σας, μπορείτε να ρωτήσετε σε εξειδικευμένα καταστήματα και να ορίσετε τις κατάλληλες προφορές.

ενυδρείο οικιακά φύκια υδρόβια φυτά

Η επιλογή του υποστρώματος είναι οπτικά σημαντική

Ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται το έδαφος στο ενυδρείο δεν έχει μόνο οπτικό αντίκτυπο, αλλά έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ίδιου του δοχείου. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό φιλτράρεται εδώ, υπάρχει μια παροχή θρεπτικών συστατικών και θα πρέπει να αποτελεί υποστήριξη φυτά. Μια βασική διάκριση μπορεί να γίνει εδώ μεταξύ άμμου και χαλικιού. Αν τώρα αναρωτιέστε πού βρίσκεται η διαφοροποίηση, αυτό μπορεί εύκολα να εξηγηθεί:

 • Η άμμος έχει μέγεθος κόκκου 2 χιλιοστά, οτιδήποτε μεγαλύτερο θεωρείται χαλίκι.
 • Η λεπτή άμμος ενυδρείου έχει συχνά μέγεθος κόκκου από 0,1 έως 0,5 χιλιοστά.

Ποιο υπόστρωμα είναι το κατάλληλο για το επιλεγμένο ενυδρείο εξαρτάται επίσης από τον τύπο του ψαριού που διατηρείται σε αυτό. Ενώ οι πρωτόγονοι κάτοικοι όπως το θωρακισμένο γατόψαρο προτιμούν την ψιλή άμμο, καθώς μπορούν να σκάψουν εύκολα εδώ και σχεδόν «ξεπλένουν» τα βράγχια τους, τα καβούρια και οι γαρίδες προτιμούν την πιο χοντρή άμμο. Αυτά αναζητούν επίσης το έδαφος για φαγητό, αλλά μπορούν να σηκώσουν τους κόκκους και να τους γυρίσουν με το ψαλίδι.

Φυσικά υπάρχουν και αρκετοί κάτοικοι ενυδρείων που τους αρέσει να κρατιούνται στο χαλίκι. Περιλαμβάνουν γατόψαρο και λοσιόν, αλλά και κιχλίδες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα φυτά στο ενυδρείο είναι γενικά ευκολότερο να τοποθετηθούν σε χοντρό χαλίκι και είναι επίσης πιο εύκολο να κρατηθούν εκεί.

Υπόδειξη: Εάν θέλετε να αγοράσετε άμμο ή χαλίκι για το σπίτι των ψαριών σας, θα πρέπει να φροντίσετε να επιλέξετε ποικιλίες χωρίς ασβέστη. Πρέπει επίσης να αποφευχθεί το αιχμηρό έδαφος, καθώς θα μπορούσε να τραυματίσει συγκεκριμένα είδη ψαριών.

Μόλις αποσαφηνιστούν οι ποιοτικές ιδιότητες της άμμου, η εμφάνιση μπορεί επίσης να παίξει καθοριστικό ρόλο. Ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις σας, το υλικό διατίθεται σε πολλά χρώματα, αν και οι πιο σκούροι τύποι είναι πιο κατάλληλοι. Εάν στη συνέχεια τοποθετήσετε ένα σκοτεινό πίσω τοίχο, μπορείτε να αυξήσετε το αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο. Πάνω απ ‘όλα, τα έντονα χρώματα των γαρίδων φαίνονται πολύ έντονα σε μια μαύρη άμμο ενυδρείου. Εάν θέλετε να έχετε μια λεκάνη Amazon, πρέπει να βάλετε χαλίκι

 • σκούρα κόκκινα
 • μαύρος
 • ή καφέ

Επιλέγω. Για τα αφρικανικά ενυδρεία, από την άλλη πλευρά, οι πιο ανοιχτόχρωμοι γκρι και λευκοί τόνοι είναι ιδανικοί, καθώς οι προτιμώμενες ζωντανές κιχλίδες έρχονται στις δικές τους εδώ.

ενυδρείο φύκια ψαριών στο σπίτι

Ο δεξιός πίσω τοίχος δημιουργεί ατμόσφαιρα

Όσο οπτικά εντυπωσιακή μπορεί να είναι η πολύχρωμη χλωρίδα και πανίδα σε ένα ενυδρείο, ο δεξιός πίσω τοίχος είναι επίσης καθοριστικός για την οπτική εμπειρία. Αυτό απλώς δημιουργεί τη σωστή ατμόσφαιρα, με την επιλογή να είναι τεράστια χάρη σε πολλά φύλλα μοτίβου ή ειδικά εφέ 3D. Όποιος επιλέξει ένα δομικό τοίχο ενισχύει το εφέ βάθους και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διακόσμηση στο νερό. Επιπλέον, φαίνονται ιδιαίτερα φυσικά και, με ανάγλυφο σχεδιασμό, προσφέρουν επιπλέον εδαφικές δυνατότητες για μεμονωμένα είδη ψαριών.

Ένας πολύ δημοφιλής τρόπος σχεδιασμού των πίσω τοίχων είναι με φύλλα. Αυτά μπορούν εύκολα να συνδεθούν μόνοι σας και η επιλογή μοτίβων είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχουν εκείνα με υποβρύχια μοτίβα που απεικονίζουν, για παράδειγμα, έναν τοίχο από βράχο ή ένα πράσινο φυτεμένο ενυδρείο. Αν θέλετε να υποτιμήσετε, μπορείτε να επιλέξετε έναν πίσω τοίχο σε ένα χρώμα σε μαύρο. Επιπλέον, ένα σκούρο υπόστρωμα συνδυάζεται έτσι ώστε το χρώμα των ψαριών και το πλούσιο πράσινο των φυτών να έρθουν στο δικό τους. Οι δομικοί οπίσθιοι τοίχοι, από την άλλη πλευρά, διατίθενται σε διαφορετικές μονάδες και μπορούν εύκολα να στερεωθούν στη λεκάνη με κόλλα ή σιλικόνη. Εάν είστε λίγο προικισμένοι από τεχνική άποψη και έχετε υπομονή, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να προσαρτήσετε μόνοι σας αυτούς τους πίσω τοίχους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι χρησιμοποιείται το σωστό υλικό προκειμένου να αποφευχθούν επιβλαβείς επιπτώσεις στο νερό και τα ψάρια. Οι παρακάτω οδηγίες δείχνουν πώς λειτουργεί αυτό.

Η απόφαση για το αν και ποιος πίσω τοίχος χρησιμοποιείται για ενυδρείο θα πρέπει επίσης να εξαρτάται από το πού βρίσκεται. Ενώ τα καλά σχεδιασμένα μοντέλα είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε τοίχο ή στο κεντρικό οπτικό πεδίο και παρέχουν ειδικά εφέ, είναι σκόπιμο να μην υπάρχει πίσω τοίχος όταν χρησιμοποιείτε το ενυδρείο ως διαχωριστικό δωματίου. Γιατί τότε υπάρχει η δυνατότητα να κοιτάξουμε το νερό και τον ζωντανό κόσμο του, ας πούμε, που δημιουργεί μια πολύ ατομική ατμόσφαιρα. Τότε η θέα του πολύχρωμου κόσμου των ψαριών και των φυτών δεν διακόπτεται ή αποσπάται και εκτείνεται πέρα ​​από το ενυδρείο σε απόσταση.

Σε όποιο πίσω τοίχο αποφασίσει ένας ιδιοκτήτης ενυδρείου, είναι σαφές ότι τόσο η προσάρτηση όσο και η πιθανή αφαίρεση είναι πολύ χρονοβόρα μετά από λίγο. Η πισίνα πρέπει να αδειάσει εντελώς για αυτό.