Οι περισσότεροι τείνουν να αποφεύγουν να βραχούν στη βροχή – αλλά υπάρχει μια εξαίρεση: η ευχάριστη, ζεστή καλοκαιρινή βροχή. Τα ντους ψιλής βροχής, που αποτελούν το τελευταίο χαρακτηριστικό του μπάνιου, είναι πρότυπα του. Αν λαχταράτε μια ιδιαίτερη αίσθηση ντους, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πολυτελές ντους ψιλής βροχής.

Πολυτελές ντους ψιλής βροχής – © stefanocapra – Fotolia.com

στάζει ντους ντους βροχής μοντέρνα μπάνια

Ευεξία στο μπάνιο: τα πλεονεκτήματα των ντους ψιλής βροχής

Αν έχετε δοκιμάσει ποτέ ένα ντους ψιλής βροχής το καλοκαίρι, θα ξέρετε πόσο απαλό είναι το νερό στο δέρμα σας. Οι βροχοπτώσεις υπόσχονται ακριβώς αυτό το συναίσθημα. Δεν αφήνετε το νερό του ντους να κροταλίζει δυνατά και γρήγορα, αλλά μάλλον το νερό στάζει πιο απαλά και ομοιόμορφα.

Το πιο απαλό νερό φαίνεται να κάνει μασάζ στο δέρμα και σας καλεί να χαλαρώσετε στο ντους. Το νερό του ντους φτάνει στο σώμα σαν σταγόνες βροχής σταθερά και μάλλον αργά. Αυτό έχει να κάνει με την κατασκευή του ντους ψιλής βροχής. Έχει μια επίπεδη, φαρδιά, μεγάλη κεφαλή ντους, συχνά τετράγωνη μορφή. Χάρη σε εκατοντάδες ή χιλιάδες ακροφύσια, το καθαρό νερό κατανέμεται σε μεγάλη έκταση και χωρίς ενοχλητικό ψεκασμό ή ισχυρή πρόσκρουση. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν διαβρέχεται μόνο ένα μέρος του σώματος, αλλά φαίνεται ότι ολόκληρο το σώμα είναι τυλιγμένο σε ένα τροπικό ντους βροχής. Είναι δυνατή μια φυσική αίσθηση ντους καθώς και καθαρισμός με απαλό και χαλαρωτικό τρόπο.

Ντους όπως στους υπέροχους εξωτερικούς χώρους – αυτοί οι κατασκευαστές το κάνουν δυνατό

Το τροπικό ντους καθιερώθηκε για πρώτη φορά στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά οι κεφαλές ντους ψιλής βροχής είναι πλέον διαθέσιμες στα καταστήματα. Όπως και με τα συμβατικά ντους, υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα επιλογών ντους ψιλής βροχής. Με ορισμένα μοντέλα προστίθεται αέρας, με άλλα ντους τροπικών δασών ενσωματώνεται ένα φως LED. Ορισμένες εκδόσεις είναι ενσωματωμένες απευθείας στην οροφή του μπάνιου, ενώ άλλες ντουζιέρες τοποθετούνται όσο το δυνατόν ψηλότερα και μπορείτε προαιρετικά να αγοράσετε ένα κανονικό ντους χειρός. Αποκλειστικά ντους βροχής σε σχεδιασμό XXL μπορούν ακόμη και να συνδυαστούν με μονάδες ηχείων για ατμοσφαιρικό ήχο στο ντους ευεξίας.

Μεταξύ των γνωστών κατασκευαστών και μαρκών για ντους ψιλής βροχής ανήκουν

Μοντέρνα επίπλωση μπάνιου – © Andrey Volokhatiuk – Fotolia.com

Επικεφαλής ντους μοντέρνα μπάνια ντους ψιλής βροχής

Τι να προσέξετε κατά την αγορά?

Προσανατολιστείτε στις σχεδιαστικές σας προτιμήσεις, στο ύφος της επίπλωσης του μπάνιου και στις απαιτήσεις σας. Παρόλο που τα προϊόντα από γνωστές εταιρείες πείθουν με υψηλή ποιότητα και πολλή άνεση, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά. Ο παράγοντας κόστους πρέπει φυσικά να ληφθεί υπόψη. Κάνει επίσης τη διαφορά εάν έχετε μια μικρή καμπίνα ντους, μπανιέρα ή ακόμη και ένα ευρύχωρο ντους. Το μέγεθος της κεφαλής του ντους καθορίζει εάν διαβρέχεται ολόκληρο το σώμα ή μόνο η περιοχή του κεφαλιού και των ώμων. Από διάμετρο 50 έως 60 εκατοστά αισθάνεστε πραγματικά σαν ένα καλοκαιρινό ή τροπικό ντους βροχής. Ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας ντους ψιλής βροχής με αέρα αξίζει για πελάτες με υψηλές απαιτήσεις. Είναι σημαντικό να μην κάνετε τα μαθηματικά χωρίς την αυξημένη κατανάλωση νερού. Όσον αφορά το εξάρτημα, διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο και το μπάνιο. Είτε στον τοίχο, στην οροφή, ως κρυφή ή επιφανειακή έκδοση, ένας ειδικός γνωρίζει τι είναι σημαντικό – αφήστε τους ειδικούς να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το ντους σας, όπως BadDepot Συμβουλές ειδικών, έτσι ώστε το ντους ψιλής βροχής να είναι ευχάριστη!