Ντουλάπες για μοντέρνο σχεδιασμό: ποια είναι τα συνήθη κριτήρια κατά την επιλογή τους?

Η ντουλάπα είναι ένα από τα πιο κεντρικά στοιχεία σε κάθε εσωτερικό σχεδιασμό. Έχει πολλές λειτουργίες στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Θα πρέπει να κρύβει ρούχα και άλλα αντικείμενα, αλλά και να εξασφαλίζει άνεση και αρμονικό αποτέλεσμα στο σπίτι.

Το ντουλάπι μπορεί να το πετύχει αυτό χρησιμεύοντας ως προφορά ή ενσωματώνοντας απρόσκοπτα στο δωμάτιο χωρίς να το κατακερματίσετε.

Η τελευταία σημαντική πτυχή είναι η ευκολία στη χρήση. Ντουλάπες με πρακτικούς μηχανισμούς, όπως αυτές με συρόμενες πόρτες, έχουν αποδειχθεί ότι είναι τέτοιες. Έχουν καθιερωθεί ως η πιο πρακτική από πολλές πιθανές παραλλαγές. Αλλά από τι άλλο έχουμε να διαλέξουμε?

Σύγχρονες ντουλάπες με συρόμενες πόρτες

Ντουλάπες με συρόμενο ξύλινο ντουλάπι

Σχεδιασμός και λειτουργία

Ντουλάπες με συρόμενες πόρτες ασπρόμαυρες

Το πρώτο, αποφασιστικό κριτήριο για την επιλογή των ντουλαπιών είναι οι λειτουργίες. Εδώ είναι αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να εκπληρωθούν:

  • Πρέπει να πάρετε τα ρούχα που χρειάζεστε για την τρέχουσα σεζόν εύκολα και εύκολα σε μια ντουλάπα.
  • Οι καλές σύγχρονες ντουλάπες σας δίνουν την ευκαιρία να διατηρήσετε τα ρούχα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
  • Έχετε αρκετά διαμερίσματα για μικρά ρούχα και άλλες αποδόσεις.

Οι ντουλάπες έχουν μερικές επιπλέον λειτουργίες ανάλογα με το δωμάτιο που βρίσκονται.

Κομψή ντουλάπα για το υπνοδωμάτιο

Ντουλάπες με συρόμενες πόρτες με καθρέφτη

Τα πλεονεκτήματα της ντουλάπας

Ντουλάπες με συρόμενη ξύλινη ντουλάπα

Ντουλάπες στο σαλόνι

Εδώ οι ντουλάπες πρέπει να κρύψουν όλα τα απαραίτητα αντικείμενα για να ελευθερώσουν περισσότερο χώρο στο σαλόνι. Έχουν πολύ έντονη αισθητική λειτουργία. Μέσα στη μοντέρνα γκαρνταρόμπα θα πρέπει επίσης να έχετε χώρο για μερικά άλλα αντικείμενα, όπως τεχνολογία και άλλα αξεσουάρ.

Ντουλάπα στο σαλόνι με διαφανείς πόρτες

Ντουλάπες με συρόμενες ξύλινες διαφανείς πόρτεςΝτουλάπες με συρόμενες πόρτες ξύλινο σχέδιο επίπλωνΠηγή: Πόρτες Πόρτα

Ντουλάπες στο νηπιαγωγείο

Ρούχα και παιχνίδια μερικές φορές κατανέμονται τόσο στο παιδικό δωμάτιο που προκαλούν το μεγαλύτερο χάος. Για το λόγο αυτό, μια ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να το αποφεύγει και να αποθηκεύει τα πάντα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Φυσικά, η ασφάλεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο παιδικό δωμάτιο. Δώστε μεγάλη αξία στην εγκατάσταση και αναζητήστε μοντέλα χωρίς αιχμηρά άκρα και άλλα επικίνδυνα σημεία.

Ντουλάπες στο υπνοδωμάτιο

Εάν υπάρχει περισσότερος χώρος, οι ντουλάπες είναι πάντα μια καλή επιλογή. Χρησιμεύουν ως αποδυτήρια, καθώς όλα τα ρούχα μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί και έτσι αποφεύγετε το χάος. Έχετε ακόμα την επιλογή να διατηρήσετε την καλή ποιότητα της ντουλάπας σας περισσότερο.

Οι ενσωματωμένες ντουλάπες με συρόμενες πόρτες είναι περαιτέρω μοντέρνες και υπερλειτουργικές παραλλαγές, τις οποίες σίγουρα πρέπει να λάβετε υπόψη ως επιλογή.

Ενσωματωμένη ντουλάπα σε υψηλή στιλπνότητα

Ντουλάπες με συρόμενες πόρτες σε λευκό γυαλιστερό

Στο υπνοδωμάτιο, ο απρόσκοπτος σχεδιασμός είναι θεμελιώδης. Είναι πολύ σημαντικό να μην κατακερματίζει το δωμάτιο ή να μην φαίνεται ασυνήθιστο. Για να έχετε έναν υγιή ύπνο, η ομοιόμορφη εμφάνιση μπορεί να σας βοηθήσει μόνο από αυτή την άποψη.

Αξιοποιήστε τη γωνιά – προσαρμοσμένη ντουλάπα

Ντουλάπες με συρόμενες ξύλινες πόρτες

Ντουλάπα για άνδρες με στιλ

Ντουλάπες με συρόμενα ξύλινα ανδρικά υπνοδωμάτια

Με χώρο αποθήκευσης για όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ

Ντουλάπες με συρόμενα ξύλινα έπιπλα υπνοδωματίου

Και μερικές ακόμη συμβουλές από τη συντακτική ομάδα μας

Οι ντουλάπες πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και από φινίρισμα. Σε καμία πλευρά δεν επιτρέπεται να προτιμάται το μειονέκτημα του άλλου. Υπάρχουν καλά μοντέλα κατασκευασμένα από σχεδόν όλα τα υλικά. Επιλέξτε βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.

Παρακαλώ σημειώστε επίσης τα εξής: Οι καλές ντουλάπες όχι μόνο φαίνονται καλές, αλλά είναι επίσης ιδανικά εγγεγραμμένες στην έννοια του εσωτερικού σχεδιασμού.

Η αγορά της σωστής γκαρνταρόμπας είναι σημαντική, αλλά ακόμα και με τα καλύτερα υλικά, η φροντίδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αναζητήστε ήπια σκευάσματα που εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού.

Γκαρνταρόμπα

Ντουλάπες με συρόμενους ξύλινους καθρέφτες

Χώρος εισόδου εξοπλισμένος με πρακτικά και κομψά έπιπλα αίθουσας 

Ντουλάπες με συρόμενη ξύλινη πόρτα με καθρέφτηΝτουλάπες με συρόμενη ξύλινη επένδυση

Με κλασικό σχεδιασμό

Ντουλάπες με συρόμενες ξύλινες πόρτες λευκά κομψά υπνοδωμάτια με καθρέφτη

Σε υψηλή γυαλάδα

Ντουλάπες με συρόμενες πόρτες, λευκή γυαλάδα

Δικαιώματα εικόνας: Κ. Πόρτες

Αφήστε τις παρακάτω ντουλάπες να σας εμπνεύσουν

δωμάτιο-ντουλάπα με συρόμενο φωτισμό Ντουλάπα Jesse HOPUS DELUXE με συρόμενες πόρτες τοποθετημένες σε ύψος δωματίου Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες χρώμα τόνου κίτρινο Ντουλάπα με συρόμενες γυαλιστερές πόρτες λευκό Σχεδιάστε μια ντουλάπα με συρόμενες πόρτες για παιδικό δωμάτιο Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες μοντέρνες ντουλάπες Ντουλάπα με συρόμενες σύγχρονες ντουλάπες Ενσωματωμένη ντουλάπα με συρόμενες πόρτες μέχρι το ταβάνι Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες, ενσωματωμένος φωτισμός μέχρι την οροφή Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες ενσωματωμένες σε ύψος δωματίου, μεγάλη γυαλάδα Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες ενσωματωμένη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες χτισμένες σε ξύλο Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες χτισμένη σε ύψος μαύρου έως οροφής Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες, ενσωματωμένος καθρέφτης Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες τοποθετημένη στο γυναικείο υπνοδωμάτιο με καθρέφτη οροφής Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες, ενσωματωμένη πόρτα καθρέφτη Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες ενσωματωμένες πόρτες με καθρέφτη μέχρι το ταβάνι Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες ενσωματωμένη στο υπνοδωμάτιο με καθρέφτες με καθρέφτη Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες ενσωματωμένη σε καθιστικό καθρέφτη από το δάπεδο μέχρι την οροφή Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες χτισμένη σε λευκό χρώμα Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες σε ύψος δωματίου, πολύχρωμο Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή ασπρόμαυρη Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες έπιπλα κρεβατοκάμαρας καθρέφτη δαπέδου έως οροφής Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες τοίχου καθρέφτη σε ύψος Ντουλάπα με συρόμενες ντουλάπες καθρέφτη Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες ιδέες κρεβατοκάμαρας Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες καθρέφτη έπιπλα υπνοδωματίου Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες λευκό δωμάτιο ψηλά μινιμαλιστικές ντουλάπες επίπλων υπνοδωματίου με συρόμενες πόρτες μινιμαλιστική ντουλάπα με έπιπλα κρεβατοκάμαραςΙδέες κρεβατοκάμαρας ντουλάπες με συρόμενες πόρτεςΈπιπλα υπνοδωματίου μεγάλη ντουλάπα με συρόμενες πόρτεςΈπιπλα κρεβατοκάμαρας ντουλάπες με συρόμενες πόρτεςΈπιπλα κρεβατοκάμαρας ντουλάπες με ανακλαστικές συρόμενες πόρτεςΈπιπλα κρεβατοκάμαρας μοντέρνες ντουλάπες με συρόμενες πόρτες