Όλοι χρειαζόμαστε έναν τέλειο βραδινό ύπνο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας φορτίζουμε νέα ενέργεια και ξυπνάμε ζωντανά και με καλή διάθεση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη νέα μέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καλός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για όλους. Ωστόσο, για να ξεκουραστείτε σωστά, χρειάζεστε την έξυπνα σχεδιασμένη, αρμονική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο. Πώς μπορείτε να το δημιουργήσετε αυτό, δείξαμε στην πρώτη μας ανάρτηση σχετικά με τα παξιμάδια και τις βίδες των ιδεών κρεβατοκάμαρας του Φενγκ Σούι. Εκεί οι πιστοί αναγνώστες μας μπορούν να λάβουν βασικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των κανόνων του Φενγκ Σούι για το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας. Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να συνεχίσουμε το θέμα των ιδεών υπνοδωματίου Feng Shui και να εστιάσουμε περισσότερο στα πιθανά λάθη στο σχεδιασμό του δωματίου. Φυσικά, θα λάβετε επίσης πρακτικές συμβουλές για το πώς να αποφύγετε τέτοια λάθη για να απολαύσετε μια ισορροπημένη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιό σας.

Όλοι πρέπει να αισθάνονται ήρεμοι και ισορροπημένοι στο υπνοδωμάτιο

Ιδέες για υπνοδωμάτια φενγκ σούι

Η εφαρμογή των κανόνων του Φενγκ Σούι και οι υπέροχες ιδέες για υπνοδωμάτια που βασίζονται στην κινεζική φιλοσοφία της ζωής θα μπορούσαν να δώσουν στην προσωπική σας ζωή μια ισχυρή ώθηση. Maybeσως σας έχει ήδη φέρει αυτή η σκέψη, σωστά; Μείνετε συντονισμένοι και διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να αυξήσετε την ευοίωνη ενέργειά σας!

Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πρώτα πώς να τοποθετήσετε σωστά το κρεβάτι. Μόνο τότε ρίχνουμε μια ματιά σε εκείνα τα πράγματα που δεν έχουν θέση στην κρεβατοκάμαρα του Φενγκ Σούι. Στο τέλος, σίγουρα θα νιώσετε εμπλουτισμένοι από αυτές τις έξυπνες συμβουλές του Feng Shui για το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας και θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε πολλές από τις ιδέες της κρεβατοκάμαρας που περιγράφονται εδώ στο δικό σας υπνοδωμάτιο.

Οι έξυπνες ιδέες υπνοδωματίου περιλαμβάνουν την καλύτερη σειρά και τέλεια υγιεινή σε αυτόν τον πολύ σημαντικό και πολύ προσωπικό χώρο

Οι ιδέες υπνοδωματίου παραγγέλνουν καλύτερα τέλεια υγιεινή

  • Έξυπνες ιδέες υπνοδωματίου βασισμένες στο Feng Shui: επιλέξτε τη σωστή θέση για το κρεβάτι

Οι πόρτες αποτελούν μεγάλη υπόθεση στην τέχνη του εσωτερικού σχεδιασμού του Φενγκ Σούι και συμβολίζουν τόσα πολλά πράγματα. Κατά κανόνα, ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατάτε το κρεβάτι όσο το δυνατόν πιο μακριά από μια πόρτα. Οι ειδικοί του Φενγκ Σούι συνιστούν να τοποθετήσετε το κρεβάτι έτσι ώστε να κοιμάστε με το κεφάλι προς την πόρτα και όχι με τα πόδια. Εν ολίγοις, το κρεβάτι δεν πρέπει να είναι στη γραμμή της πόρτας. Διαφορετικά, πολύ ενέργεια τσι θα μπορούσε να ρέει στο δωμάτιο, πιο κρεμώδης προς την κατεύθυνση του κρεβατιού. Μια ισχυρή ροή τσι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας και, στη χειρότερη περίπτωση, να σας προκαλέσει καρδιακά προβλήματα.

Στο τέλειο υπνοδωμάτιο Feng Shui, το κρεβάτι ύπνου δεν πρέπει να βρίσκεται στη γραμμή της πόρτας

Ιδέες για το υπνοδωμάτιο του κανόνα Feng Shui

Το κρεβάτι πρέπει να απέχει τουλάχιστον ενάμιση μέτρο από το παράθυρο

Ιδέες για υπνοδωμάτια φενγκ σούι

Θεωρείται επίσης ότι το κρεβάτι πρέπει να απέχει τουλάχιστον ενάμιση μέτρο από το παράθυρο, διαφορετικά η ενέργεια τσι θα μπορούσε εύκολα να ρέει έξω. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας κάτω από ένα παράθυρο. Αυτό μπορεί σταδιακά να αποστραγγίσει την προσωπική σας ενέργεια καθώς το παράθυρο δεν προσφέρει ούτε υποστήριξη ούτε προστασία. Προσπαθήστε να επιλέξετε το καλύτερο μέρος για το κρεβάτι στο κατάλληλο δωμάτιο. Με τη σωστή θέση του κρεβατιού θα αποφύγετε την ένταση και τη νευρικότητα στις προσωπικές σας σχέσεις.

Επιπλέον συμβουλή: Μην τοποθετείτε το κρεβάτι σας κάτω από ένα δοκάρι. Σύμφωνα με τον γενικό κανόνα του Feng Shui, συνιστάται να μην τοποθετείτε το κρεβάτι σας απευθείας κάτω από ένα δοκάρι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα πίεσης, που μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο και να βλάψουν την υγεία σας.

 Ένα αναρτημένο κεφαλάρι είναι μια εξαιρετική ιδέα σχεδιασμού υπνοδωματίου

Κεφαλάρι τέλειες ιδέες για υπνοδωμάτιο

  • Κάτι άλλο για το κρεβάτι σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι

Είναι αυτονόητο ότι το κρεβάτι είναι το πιο σημαντικό έπιπλο σε κάθε υπνοδωμάτιο. Η θέση του όχι μόνο είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγεία μας, για την εσωτερική ειρήνη και ισορροπία, αλλά υπάρχουν και άλλες απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ένα κρεβάτι Feng Shui. Αρχικά ξεκινάμε με αυτό Κεφαλάρι. Τη νύχτα, το σώμα σας χρειάζεται καλή προστασία και ασφαλή άνεση για να ξεκουραστείτε από τη δουλειά και το άγχος της ημέρας και να ανακουφίσετε όλα τα άσχημα συναισθήματα. Το Feng Shui συνιστά τη χρήση συμπαγών κεφαλαριών από ξύλο. Ένα κεφαλάρι με καλή επένδυση γίνεται δεκτό από πολλούς επειδή κάνει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους – είναι απαλό και υποστηρικτικό.

 Ένα άνετο στρώμα σας εγγυάται την απαραίτητη άνεση στον ύπνο

Ιδέες για υπνοδωμάτια στρωμάτων

Το Feng Shui κυβερνά αυτό Μαρατζέ ορίζονται επίσης σαφώς. Η ποιότητά τους είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί όσο καλύτερα ξεκουράζεστε τη νύχτα, τόσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε για τη μέρα σας. Επιλέξτε το στρώμα σας με σύνεση και βεβαιωθείτε ότι σας δίνει σταθερό κράτημα και προάγει τον καλό σας ύπνο. Μην αγοράζετε ποτέ μεταχειρισμένο στρώμα, καθώς αυτό δεν είναι μόνο εξαιρετικά ανθυγιεινό. Πιστεύεται ότι έχει συσσωρευτεί ενέργεια από προηγούμενους ιδιοκτήτες και, κατ ‘αρχήν, δεν έχετε ιδέα τι είδους ενέργεια θα μπορούσε να είναι. Αποφύγετε κρεβάτια και στρώματα που διπλώνουν στους τοίχους καθώς συνήθως είναι άβολα και δεν είναι υγιή για το σώμα σας.

 Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά ελεύθερου χώρου κάτω από το κρεβάτι για να ρέει ελεύθερα η ενέργεια Chu

Ιδέες για κρεβάτι ύπνου

Τότε είναι Heightψος κρεβατιού Σύμφωνα με το δόγμα Feng Shui, είναι πολύ σημαντικό για υγιή ύπνο. Αυτό επιτρέπει μια ομαλή ροή ενέργειας κάτω από το κρεβάτι. Φροντίστε λοιπόν το κρεβάτι σας να είναι αρκετά ψηλό, τουλάχιστον 30 εκατοστά από το πάτωμα, έτσι ώστε η ροή της ενέργειας να κυκλοφορεί ελεύθερα. Τα κρεβάτια με πλατφόρμα ή αυτά με χώρο αποθήκευσης κάτω από το στρώμα είναι κακές αποφάσεις του Φενγκ Σούι καθώς δεν αφήνουν χώρο κάτω από το κρεβάτι. Εκεί η ενέργεια chi δεν μπορεί να ρέει, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλα προβλήματα.

Το εκλεκτικό είναι απολύτως αδύνατο στην κρεβατοκάμαρα Feng Shui

Εκλεκτικές ιδέες κρεβατοκάμαρας

  • Τι δεν επιτρέπεται στην κρεβατοκάμαρα Feng Shui?

Όπως αναφέραμε στην αρχή αυτού του άρθρου, υπάρχουν μερικά λάθη στο σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας που δυστυχώς κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού. Εδώ εστιάζουμε σε αυτά και σας δείχνουμε ποια αντικείμενα δεν έχουν καθόλου χώρο στο αρμονικά επιπλωμένο υπνοδωμάτιο. Πρώτον, πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε την ακαταστασία και τη συσσώρευση αντικειμένων ή ρούχων εντελώς. Η υπερβολική ακαταστασία σημαίνει ότι η ενέργεια τσι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο υπνοδωμάτιό σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αγάπη και προβλήματα υγείας. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή γύρω από το κρεβάτι σας είναι καθαρή και χωρίς σκουπίδια.

 Δεν πρέπει να υπάρχει διαταραχή στην κρεβατοκάμαρα του Φενγκ Σούι.

Διακόσμηση ιδεών υπνοδωματίου Feng Shui

Είναι επίσης καλό να γνωρίζουμε ότι τα βιβλία μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα συντριπτική πηγή ακαταστασίας. Πάρα πολλά βιβλία μπορεί να διαταράξουν την ηρεμία και την ησυχία της κρεβατοκάμαράς σας. Κάνοντας το δωμάτιο να μοιάζει με αυτό, αισθάνεστε ότι είναι ένα μέρος για να εργαστείτε. Στην κρεβατοκάμαρα επιτρέπονται μερικά βιβλία, αλλά όχι περισσότερα! Τα βιβλία πρέπει γενικά να τοποθετούνται σε διαφορετικό χώρο του σπιτιού.

Παρακαλώ, δεν υπάρχει τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο!

Ιδέες για υπνοδωμάτια Το Φενγκ Σούι δεν κυβερνά την τηλεόραση

Οι τηλεοράσεις είναι μια ανθυγιεινή προσθήκη στα περισσότερα δωμάτια. Όχι μόνο δημιουργούν επιβλαβή μαγνητικά πεδία που διαταράσσουν τον ύπνο. Σας κρατούν επίσης αποσπασμένους από την ιδέα του υπνοδωματίου φενγκ σούι ότι αυτό πρέπει να είναι ένας χώρος χαλάρωσης. Επομένως, δεν υπάρχει χώρος για τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό σας, λάβετε αυτό υπόψη!

Αυτό ισχύει και για τα γραφεία. Η εργασία σε υπολογιστή στην κρεβατοκάμαρα δεν είναι καλή ιδέα σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο διαβίωσης, θα ήταν σκόπιμο να καλύψετε το φορητό υπολογιστή με ένα μαντήλι ή πανί όταν δεν χρησιμοποιείται.

 Δεν πρέπει να υπάρχουν φυτά σπιτιού σε ένα υπνοδωμάτιο σχεδιασμένο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Οι ιδέες του υπνοδωματίου Feng Shui δεν στεγάζουν φυτά

Το Yang είναι η πολύ ενεργή αρχή του σύμπαντος, που χαρακτηρίζεται ως αρρενωπή και σχετίζεται με τον ουρανό, τη ζέστη και το φως. Πιστεύεται ότι τα φυτά έχουν πολλά από αυτά που τα καθιστούν ακατάλληλα για ένα υπνοδωμάτιο. Τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και εσωτερικής δραστηριότητας μπορούν να αφαιρέσουν την ειρηνική ηρεμία σας. Θα ήταν λοιπόν πολύ καλύτερο να πάρετε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και να κόψετε λουλούδια από το δωμάτιο. Αν θέλετε να τα διατηρήσετε στο υπνοδωμάτιό σας, προσπαθήστε να τα κρατήσετε μακριά από τα μάτια σας όταν είστε στο κρεβάτι.

 Αποφύγετε τους καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο.

Καθρέπτης στο υπνοδωμάτιο φενγκ σούι

Οι ειδικοί του Feng Shui προειδοποιούν ότι οι καθρέφτες σε ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία και να προσκαλέσουν απιστία στο δωμάτιο. Οι καθρέφτες θεωρούνται επίσης πολύ ενεργητικοί για έναν τόσο χαλαρωτικό χώρο. Εάν οι καθρέφτες είναι απαραίτητοι, οι ειδικοί προτείνουν να τοποθετηθούν πίσω από τις πόρτες του ντουλαπιού.

Στοιχεία νερού όπως σιντριβάνια και ενυδρεία δεν ανήκουν στο υπνοδωμάτιο του Φενγκ Σούι

Ενυδρείο στον τοίχο υπνοδωμάτιο Feng Shui

Αφαιρέστε από το υπνοδωμάτιό σας όλα τα αντικείμενα που περιέχουν ή αντιπροσωπεύουν νερό. Αυτό περιλαμβάνει ενυδρεία, βρύσες και εικόνες λιμνών ή ποταμών.

Το Φενγκ Σούι προειδοποιεί ότι αυτά θεωρούνται ως αρνητικά στοιχεία και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανή οικονομική απώλεια ή ληστεία. Κανείς δεν το θέλει, σωστά?

Ακολουθήστε τις πρακτικές συμβουλές και τις δημιουργικές ιδέες υπνοδωματίου και σχεδιάστε τον προσωπικό σας χώρο ως μια πραγματική όαση χαλάρωσης! Η συντακτική ομάδα μας σας εύχεται καλή διασκέδαση και επιτυχία!

Η διδασκαλία Feng Shui σας βοηθά να δημιουργήσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι!

Υπνοδωμάτιο φενγκ σούι