Χαρακτηριστικό ροζ κορίτσι, μοτίβα πειρατών στον τοίχο και άλλες παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες κάνουν ένα δωμάτιο το ιδανικό παιδικό δωμάτιο. Η ευφάνταστη και φιλική προς τα παιδιά εγκατάσταση προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για παιχνίδι και επιτρέπει στη δημιουργικότητα των παιδιών να αναπτυχθεί αρκετή ελευθερία. Αλλά κάποια στιγμή τα παιδιά γίνονται νέοι ενήλικες των οποίων τα ενδιαφέροντα και οι προτιμήσεις αλλάζουν καθώς μεγαλώνουν. Για να μπορούν οι νέοι να ταυτιστούν με το δωμάτιό τους και να νιώσουν άνετα σε αυτό, είναι σημαντικό οι γονείς να προσαρμόσουν το παιδικό δωμάτιο στις μεταβαλλόμενες ανάγκες.

Επιπλώστε ιδέες παιδικού δωματίου παίζουν παραδείγματα επίπλωσης σχεδιασμού γωνιών

επίπλωση νεανικών δωματίων παιδικά δωμάτια παιδικά έπιπλα παραδείγματα επίπλωσης

Ποια στοιχεία πρέπει να αλλάξουν?

Ένα κρίσιμο σημείο για τον προσδιορισμό ενός δωματίου νεότητας είναι ο σχεδιασμός του τοίχου. Ταπετσαρίες με παιδικά μοτίβα όπως αρκουδάκια, ελέφαντες και άλλα ζώα θα πρέπει να αντικατασταθούν με πιο ουδέτερα σχέδια ή να ζωγραφιστούν. Το αγαπημένο χρώμα των νέων, που μπορεί να είναι μπλε ή ροζ, αλλά δεν χρειάζεται να είναι, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο ως απόχρωση. Αφίσες ηθοποιών, τραγουδιστών, αθλητών και άλλων ειδώλων συνιστώνται επίσης για να κάνουν το φυτώριο να φαίνεται πιο δροσερό.

επίπλωση ιδεών για δωμάτια νεολαίας παραδείγματα επίπλωσης

Επιπλέον, η κατάλληλη στιγμή για ένα νέο κρεβάτι είναι το αργότερο μέχρι την ηλικία των εφήβων. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος, αυτό μπορεί να έχει μέγεθος 140 x 200 cm. Οι κουκέτες είναι ιδανικές για τη βέλτιστη χρήση του διαθέσιμου χώρου σε ένα δωμάτιο, αλλά οι περισσότεροι νέοι δεν θέλουν πλέον να πάνε για ύπνο μέσω σκάλας. Για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το χώρο όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, συνιστάται ένα κρεβάτι με ενσωματωμένα συρτάρια. Εναλλακτικά, ντουλάπια, ράφια ή μονάδα τοίχου μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από τον χώρο ύπνου. Από τη μία πλευρά, αυτό παρέχει αρκετό χώρο αποθήκευσης για χρήση και, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί μια οθόνη απορρήτου που επιτρέπει μια υπέροχη υποχώρηση για ανάγνωση ή όνειρα.

Επίπλωση δωματίων νεολαίας παραδείγματα νέων επίπλων

Ποια έπιπλα είναι σημαντικά για ένα δωμάτιο νεότητας?

Όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο γυμνάσιο, είναι σημαντικό να υπάρχει ένας μεγάλος χώρος εργασίας όπου οι εργασίες του σπιτιού μπορούν να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όπου υπάρχει επίσης χώρος για έναν υπολογιστή. Το γραφείο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό, ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του νεανικού δωματίου. Η καρέκλα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι λίγο πιο εμφανής. Για παράδειγμα, μοντέλα σε έντονα χρώματα (βλ στο Möbel Jack), τα οποία είναι μια δροσερή βουτιά χρώματος και σας βάζουν σε καλή διάθεση. Εάν υπάρχει ένα μικρό τραπέζι στο νεανικό δωμάτιο, οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αρκετές από αυτές τις καρέκλες ως καθίσματα όταν έρχονται φίλοι για επίσκεψη. Μια εναλλακτική λύση είναι ένας μικρός καναπές στον οποίο μπορείτε να νιώσετε άνετα να συζητάτε, να παίζετε βιντεοπαιχνίδια μαζί ή να μελετάτε. Εάν αυτό μπορεί να αφαιρεθεί, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για ύπνο, επειδή οι επισκέψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνονται πιο συχνές στους εφήβους. Δεδομένου ότι οι νέοι αναπτύσσουν το δικό τους μυαλό όλο και περισσότερο όταν πρόκειται για μόδα, χρειάζονται συνήθως μια μεγαλύτερη ντουλάπα. Τα περισσότερα κορίτσια αρέσκονται ιδιαίτερα στο στυλ από την εφηβεία τους και ως εκ τούτου χρειάζονται αρκετό χώρο για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, ώστε να μπορούν να διατηρούν τα πράγματα τακτοποιημένα. Για τα αγόρια, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως πιο σημαντικό να έχουν αρκετό χώρο για να ανταποκριθούν στις προτιμήσεις τους για ορισμένα αθλήματα ή παιχνίδια στον υπολογιστή. Επομένως, είναι σκόπιμο να επιλέξετε λειτουργικά έπιπλα που μπορούν εύκολα να αλλάξουν ή να μετακινηθούν στο πλάι. Μια πτυσσόμενη πολυθρόνα, για παράδειγμα, μπορεί να μετατραπεί σε ένα ευρύχωρο κάθισμα όπου οι φίλοι μπορούν να βρουν χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο ή αγώνες αυτοκινήτου μαζί στην κονσόλα παιχνιδιών. Εάν, από την άλλη πλευρά, θέλετε να παίξετε εικονικό γκολφ ή τένις με πλήρη δέσμευση, η πολυθρόνα μπορεί να διπλωθεί για να εξοικονομήσετε χώρο.

Επίπλωση δωματίων νεολαίας κόκκινα χρώματα τόνους επίπλωση παραδείγματα

Βασικά, είναι σκόπιμο οι γονείς να συμπεριλάβουν τα παιδιά στο σχεδιασμό του δωματίου των νέων και όχι απλώς να πραγματοποιήσουν τις δικές τους ιδέες. Εάν ο πατέρας και η μητέρα αποφασίσουν για την επιλογή του γραφείου έτσι ώστε να είναι εργονομικό και φιλικό προς την πλάτη, οι νέοι θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι το κρεβάτι ή τον καναπέ. Αυτό είναι σημαντικό για να σας ταιριάζει η επίπλωση και να νιώθετε άνετα στο εφηβικό σας δωμάτιο. Επιπλέον, αυτό καθιστά σαφές ότι οι δικές τους επιθυμίες και ιδέες γίνονται σεβαστές και τους βοηθά στο δρόμο τους προς την ενηλικίωση.