Η συμπύκνωση στο παράθυρο γίνεται θέμα σε πολλά νοικοκυριά μόλις φτάσει η βροχερή και χειμερινή ώρα. Γιατί είναι πραγματικά ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί; Πάνω απ ‘όλα, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο σχηματισμού μούχλας στο παράθυρο. Αυτό είναι φυσικά αρκετά επικίνδυνο για την υγεία όλων των κατοίκων. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να έχετε τη συνήθεια να αποφεύγετε τη συμπύκνωση και να την αφαιρείτε τακτικά.

Η συμπύκνωση στο παράθυρο δεν είναι σημάδι παλιών παραθύρων

συμπύκνωση στο εσωτερικό του παραθύρου

Είναι η συμπύκνωση σημάδι ελαττωματικών παραθύρων?

Υπάρχει πράγματι πρόβλημα με τα παράθυρα στα οποία σχηματίζεται συμπύκνωση; Πολλοί άνθρωποι πανικοβάλλονται και ανησυχούν για την ποιότητα των παραθύρων μόλις εμφανιστεί συμπύκνωση στο παράθυρο. Αυτό είναι εντελώς περιττό, γιατί ο σχηματισμός αυτού είναι απολύτως φυσιολογικό.

Είναι ακόμη και ένα σημάδι ότι έχετε πραγματικά αεροστεγή και καλά μονωμένα παράθυρα. Σύμφωνα με τους φυσικούς κανόνες, είναι απολύτως προφανές ότι αυτό πρέπει να συμβεί: Έχετε μια ζεστή επιφάνεια εσωτερικά και κρύα εξωτερικά. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία σχηματίζεται συμπύκνωση. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο πώς να το αποφύγουμε. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε!

Αποφύγετε τη συμπύκνωση, αποφύγετε επίσης τη μούχλα

τα παράθυρα σκουπίζονται μακριά από το νερό συμπύκνωσης

Το να σκουπίζετε τη συμπύκνωση στο παράθυρο είναι σημαντικό, αλλά πώς να το κάνετε σωστά?

Μόλις βρείτε συμπύκνωση στο παράθυρο, φροντίστε να το σκουπίσετε. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε απλά, αλλά ταυτόχρονα κατάλληλα εργαλεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανί ή χαρτί κουζίνας. Ξεκινήστε με τα τζάμια των παραθύρων και μετά προχωρήστε προσεκτικά στα πλαίσια των παραθύρων. Επίσης, καθαρίστε το περβάζι του παραθύρου, καθώς και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια που ενδέχεται να επηρεαστεί. Είναι σημαντικό να ελέγχετε ξανά και ξανά ότι το παράθυρο και η περιοχή γύρω από αυτό δεν έχουν αρχίσει να μουχλιάζουν. Όσο πιο γρήγορα το μάθετε αυτό, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αφαιρέσετε το καλούπι. Παρεμπιπτόντως, έχουμε ένα χρήσιμο άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα στον ιστότοπό μας. Σε αυτό θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες στο σπίτι για τη μούχλα. Τα χημικά παρασκευάσματα χρησιμοποιούνται ευρέως στο εμπόριο, αλλά είναι επιβλαβή για την υγεία.

Ο τακτικός διασταυρούμενος αερισμός βοηθά πολύ

ιδέες οικιακές συμβουλές συμπύκνωση ιδέες σπιτιού

Αερίστε σωστά

Ο σωστός αερισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη δημιουργία συμπύκνωσης στο παράθυρο. Αλλά πολλοί από εμάς έχουμε λανθασμένες αντιλήψεις για το πώς γίνεται αυτό στην πραγματικότητα. Οι περισσότεροι από εμάς γέρνουν το παράθυρο. Τα επιχειρήματα για αυτό είναι ότι υποτίθεται ότι εξοικονομεί ενέργεια. Σε αυτήν την περίπτωση, αποφεύγετε επίσης τον κρύο αέρα που εισέρχεται στο σπίτι ταυτόχρονα. Το δεύτερο επιχείρημα είναι κατανοητό, ενώ το πρώτο – εντελώς λάθος. Στην πραγματικότητα, χάνετε εξίσου πολλή ενέργεια μέσα σε λίγα λεπτά με ένα ανοιχτό παράθυρο, όπως όταν βρίσκεται πάνω του. Το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας βρίσκεται στους τοίχους. Όσον αφορά την εξάτμιση του νερού συμπύκνωσης, αυτή η στρατηγική είναι ακόμη αντιπαραγωγική. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει και ο κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασης είναι ακόμη μεγαλύτερος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διασταυρώσετε το σπίτι δύο έως τέσσερις φορές. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγετε παράθυρα και πόρτες έτσι ώστε να υπάρχει βύθισμα στο σπίτι. Θα παρατηρήσετε ότι το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων έρχεται αμέσως. Θα έχει επίσης πολύ περισσότερες θετικές συνέπειες.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τη δημιουργία ατμού!

συμπύκνωση στο σχέδιο περβάζι παραθύρου

Προσδιορίστε τις πηγές υγρασίας

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή θα ήταν να εντοπίσετε τις πηγές υγρασίας στο σπίτι σας. Ορισμένοι μπορούν να εξουδετερώσουν τα συνήθη μέτρα. Υπάρχει πολύς ατμός, ειδικά όταν μαγειρεύετε και κάνετε μπάνιο. Έχοντας πολλά φυτά στο σπίτι θα αυξήσει επίσης την υγρασία. Η ξήρανση ρούχων στο σπίτι και η χρήση ατμόπλοιων συμβάλλουν επίσης σε αυτό. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε στις περισσότερες από αυτές τις καταστάσεις.

Η συμπύκνωση είναι καλή – έτσι μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ υγρή!

συμπύκνωση στο παράθυρο ιδέες για συμβουλές για το σπίτι

Η καλή κυκλοφορία του αέρα βοηθάει στη συμπύκνωση του παραθύρου

συμβουλές οικιακού παραθύρου συμπύκνωσηςΞήρανση ρούχων

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα στην αποφυγή συμπύκνωσης στα παράθυρα είναι το στέγνωμα των ρούχων. Εάν δεν έχετε στεγνωτήριο, τότε πρέπει να βρείτε άλλη εναλλακτική λύση. Σε πραγματικά παγωμένους και βροχερούς καιρούς, το στέγνωμα των ρούχων στο μπαλκόνι δεν θα ήταν δυνατό. Εδώ έχουμε μια τέλεια συμβουλή ενάντια στην υγρασία: Υπάρχουν φορητά στεγνωτήρια ρούχων σε σχήμα σκηνών. Αυτά είναι συνήθως για κάμπινγκ, αλλά μπορούν επίσης να σας εξυπηρετήσουν καλά στο σπίτι. Μπορείτε να κρεμάσετε τα ρούχα σας σε αυτό. Θα στεγνώσουν σχετικά γρήγορα και σχεδόν καθόλου υγρασία θα αφαιρεθεί στη διαδικασία. Η προθέρμανση των χώρων είναι μια ευπρόσδεκτη παρενέργεια.

Η συμπύκνωση δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αν μπορείτε να το χειριστείτε

παράθυρο συμπύκνωσης υπέροχες συμβουλές για το σπίτι

Σωστή κυκλοφορία υγρού αέρα

Ένα άλλο μέτρο σχετίζεται με τη σωστή τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων. Τα καλύτερα δυνατά σημεία σαφώς δεν βρίσκονται στις γωνίες και στα άκρα. Μάλλον, θα πρέπει να βρίσκεστε σε μια καλή θέση Κυκλοφορία αέρα δίνει τη δυνατότητα. Αυτό με τη σειρά του είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο κατά της συμπύκνωσης στο παράθυρο.

Θα πρέπει να σκουπίζετε τη συμπύκνωση σε τακτική βάση 

συμπυκνωμένο νερό οικιακές συμβουλές εμπνεύσεις

Θέρμανση στο παράθυρο

Υπάρχουν τεχνικά μέτρα, όπως η θέρμανση παραθύρων. Διατίθεται σε διαφορετικές εκδόσεις και μπορεί να προσαρμόσει τη θερμοκρασία της εξωτερικής και εσωτερικής επιφάνειας μεταξύ τους. Τότε δεν θα σχηματιστεί συμπύκνωση. Ωστόσο, εάν δεν βρίσκετε τα άλλα μέτρα τόσο περίπλοκα, ίσως θελήσετε να εστιάσετε σε αυτά στην αρχή. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε τεχνικούς πόρους.

Το σκούπισμα δεν πρέπει να γίνεται με πορώδη μέσαιδέες συμπύκνωσης για το νοικοκυριό

Συνειδητοποιήστε τα οφέλη από την καταπολέμηση της συμπύκνωσης παραθύρων!

Τέλος, θέλουμε να σας καθησυχάσουμε ότι η συμπύκνωση στο παράθυρο δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Όπως μπορείτε να δείτε μόνοι σας, μπορεί να λυθεί με πολύ απλά μέτρα. Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να ανησυχείτε για το μυαλό σας. Τέλος, θα πρέπει να το λάβετε ως καλή συμβουλή που πρέπει να φροντίσετε για τη μείωση της υγρασίας στο σπίτι σας. Επειδή ο εξαερισμός και όλα τα άλλα μέτρα είναι απολύτως καλά για την υγεία σας και όλων των άλλων που ζουν στο σπίτι σας!

Γελάστε και χρησιμοποιήστε το νερό συμπύκνωσης για κάποια χειμερινή τέχνη!

ιδέες συμπύκνωσης για οικιακές συμβουλές

αποφύγετε τη συμπύκνωση στα παράθυρα

Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές θέρμανσης έχουν καλή κυκλοφορία αέρα?

αποφύγετε τη συμπύκνωση μέσα στις συμβουλές του σπιτιού

νερό συμπύκνωσης ιδανικό για οικιακές συμβουλές

αποφύγετε τη συμπύκνωση

Ένα άλλο υπέροχο έργο στη συμπύκνωση!

συμπύκνωση στις ιδέες τέχνης του παραθύρου

τέχνη και μεγάλες οικιακές συμβουλές συμπύκνωσης νερού

Σας ευχόμαστε έναν καλό χειμώνα με λίγη συμπύκνωση στο παράθυρο!

υπέροχες συμβουλές για το σπίτι - ιδέες για νερό συμπύκνωσης

υπέροχη έμπνευση - συμβουλές για το νερό συμπύκνωσης