Παρόλο που κάποιος πληκτρολογεί κείμενα στο πληκτρολόγιο όλο και πιο συχνά ή δημιουργεί λίστες υποχρεώσεων στο smartphone, μπορεί ακόμα να συμβεί ότι λεκέδες με στυλό ή λεκέδες μελάνης στα ρούχα. Και φυσικά αυτό μπορεί να είναι πολύ άβολο, ειδικά αν έχετε βάψει το αγαπημένο σας πουκάμισο. Αλλά δεν έχει σημασία αν είστε οπλισμένοι με μερικές έξυπνες συμβουλές. Μάθετε πώς να αφαιρείτε λεκέδες από στυλό και στη συνέχεια δεν χρειάζεται να αποχαιρετήσετε το αγαπημένο σας πουκάμισο.

Αφαίρεση λεκέδων από στυλό – αυτό είναι ένα δύσκολο έργο?

Οι λεκέδες με στυλό αφαιρούν το λεκέ μελάνι από λευκό πουκάμισο

Η αφαίρεση λεκέδων μελάνης από υφάσματα μπορεί να είναι μια μεγάλη ή σχετικά μικρή πρόκληση. Το επίπεδο δυσκολίας εξαρτάται από τον τύπο μελανιού που αντιμετωπίζετε. Ωστόσο, υπάρχουν δύο τύποι μελανιών με τους οποίους έρχεστε σε επαφή στην καθημερινή ζωή-μελάνια με βάση το νερό και με βάση το λάδι.

Εάν αντιμετωπίζετε ένα λεκέ μελάνης με βάση το νερό, τότε είστε πραγματικά τυχεροί.

Οι λεκέδες μελάνης με βάση το νερό είναι μια μικρή πρόκληση και αφαιρούνται σχετικά εύκολα από υφάσματα που πλένονται. Από την άλλη πλευρά, ένας λεκές μελάνης με βάση το λάδι, για παράδειγμα από έναν μόνιμο δείκτη, μπορεί να είναι ένας απόλυτος εφιάλτης.

Με μερικά κόλπα, μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες μελανιού σε χρόνο μηδέν

Μολύβι στυλό αφαίρεση λεκέδων λευκό πουκάμισο τσέπης στυλό

Πόσο δύσκολο είναι όμως να αφαιρέσετε λεκέδες από στυλό; Έτσι το μελάνι στυλό πέφτει κάπου στη μέση καθώς είναι δύσκολο να αφαιρεθεί αλλά ανταποκρίνεται καλά στις περισσότερες θεραπείες.

Οι λεκέδες μελανιού μπορούν να είναι με βάση το νερό ή με βάση το λάδι

Οι λεκέδες με στυλό αφαιρούν τις μεθόδους καθαρισμού

Κάθε τύπος μελανιού αντιδρά διαφορετικά στις μεθόδους καθαρισμού που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Μόνο τα οικιακά φάρμακα χρησιμοποιούνται για αυτό – από τον παραδοσιακό συνδυασμό νερού και απορρυπαντικού έως απροσδόκητα προϊόντα όπως το γάλα ή το αλάτι. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε με επιτυχία έναν λεκέ μελάνης από ρούχα και υφάσματα, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά τον τύπο μελανιού και να επιλέξετε έναν κατάλληλο παράγοντα. Μια άλλη σημαντική συμβουλή είναι να μην πλένετε και στεγνώνετε τα ρούχα σας – το στεγνωτήριο θα κλωτσήσει στο λεκέ και θα το κάνει πολύ πιο δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να το αφαιρέσετε.

Τα σπιτικά φάρμακα βοηθούν στην καταπολέμηση των λεκέδων από το στυλό

Οι σπιτικές θεραπείες αφαίρεσης λεκέδων με στυλό χρησιμοποιούν λεκέ μελάνης

Οι στυλογράφοι αφαιρούν λεκέδες με νερό και απορρυπαντικό

Αυτή η παραδοσιακή μέθοδος καθαρισμού είναι ιδανική για λεκέδες που προκαλούνται από μελάνια με βάση το νερό. Τοποθετήστε τα ρούχα σε μια καθαρή, στεγνή πετσέτα. Εφαρμόστε νερό στην λεκιασμένη περιοχή και προσπαθήστε να αφαιρέσετε το λεκέ από στυλό με ένα άλλο καθαρό πανί. Αυτό μεταφέρει τον λεκέ στο πανί καθαρισμού. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού στο λεκέ μελάνης και αφήστε το ύφασμα να καθίσει για 3 έως 5 λεπτά. Το απορρυπαντικό πιάτων δεν είναι καλό υποκατάστατο σε αυτή την περίπτωση, οπότε χρησιμοποιήστε μόνο απορρυπαντικό ρούχων.

Οι λεκέδες με στυλό είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθούν από υφάσματα που πλένονται

Οι λεκέδες με στυλό αφαιρούν τις θεραπείες στο σπίτι

Πλύνετε τα λεκιασμένα ρούχα όπως συνιστάται. Πριν στεγνώσετε, βεβαιωθείτε ότι ολόκληρος ο λεκές έχει ήδη αφαιρεθεί. Εάν υπάρχει ίχνος της λεκιασμένης περιοχής, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα καθαρισμού. Εάν τα ρούχα είναι ήδη στεγνά και ο λεκές δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί εντελώς μετά.

Αφαιρέστε τον λεκέ εντελώς και μόνο στη συνέχεια αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν

Κόκκινα κόλπα αφαίρεσης μελάνης μελάνης αφαίρεσης λεκέδων με στυλό

Χρησιμοποιήστε αλκοόλ για να αφαιρέσετε τους λεκέδες μελάνης

Συνιστάται η χρήση αλκοόλ για τρίψιμο όταν αντιμετωπίζετε μόνιμο λεκέ μελάνης. Ο καλύτερος τρόπος για να διαλύσετε έναν επίμονο λεκέ μελάνης είναι με τρίψιμο αλκοόλ.

Πάρτε μια καθαρή λευκή πετσέτα και τοποθετήστε τη λεκιασμένη περιοχή πάνω της. Αρχικά, δοκιμάστε το αλκοόλ τρίψιμο σε μια κρυφή ραφή του υφάσματος. Εάν το προϊόν δεν φαίνεται κατεστραμμένο, επεξεργαστείτε το λεκέ μελάνης και με το οινόπνευμα. Η πετσέτα από κάτω μπορεί επίσης να αποχρωματιστεί καθώς το μελάνι διαρρέει. Αφήστε το αλκοόλ να δράσει για 3 έως 5 λεπτά. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε αυτό το βήμα μέχρι να διαλυθεί ο λεκές. Ξεπλύνετε τα ρούχα εντελώς χωρίς αλκοόλ. Μπορεί να απαιτηθούν αρκετά ξεβγάλματα.

Ξεπλύνετε και επαναλάβετε ολόκληρη τη μέθοδο καθαρισμού

Αφαίρεση λεκέδων με στυλό με λεκέ μελάνι πλύσης

Όταν αφαιρείτε λεκέδες από στυλό, εφαρμόστε υγρό απορρυπαντικό στην περιοχή που έχει υποστεί αγωγή μετά το αλκοόλ και αφήστε το να δράσει για 3 έως 5 λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα όπως συνιστάται.

Χρησιμοποιώντας στυλό για την αφαίρεση λεκέδων ασετόν

Αυτή η θεραπεία στο σπίτι είναι σκληρή, επομένως συνιστάται για μόνιμους λεκέδες μελάνης, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι το ντεμακιγιάζ θα βλάψει το ύφασμα. Πρώτα δοκιμάστε το σε ένα μανδύα ή σε μια κρυφή περιοχή ρούχων. Μόνο τότε μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους λεκέδες με ντεμακιγιάζ νυχιών. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη μέθοδο καθαρισμού με αλκοόλ που αναφέρθηκε παραπάνω.

Κυρίες, σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να φτάσετε στο ντεμακιγιάζ νυχιών

Οι στυλογράφοι αφαιρούν λεκέδες Το βερνίκι νυχιών χρησιμοποιεί λεκέ μελάνης

Τοποθετήστε τη λεκιασμένη περιοχή σε μια καθαρή, στεγνή πετσέτα και εφαρμόστε ντεμακιγιάζ νυχιών χρησιμοποιώντας ένα άλλο πανί, για παράδειγμα. Αφού διαλύσετε τελείως τον λεκέ, ξεπλύνετε το ντεμακιγιάζ νυχιών από τον ιστό.

Μπορείτε να πλένετε τα ρούχα μόνο στο πλυντήριο ρούχων ως συνήθως αφού έχει φύγει ο λεκές μελάνης

Οι λεκέδες με στυλό αφαιρούν το λεκέ μελάνης υγρού απορρυπαντικού

Χρησιμοποιήστε ένα στυλό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες Σπρέι μαλλιών

Τα περισσότερα σπρέι μαλλιών περιέχουν αλκοόλ. Και όπως ήδη γνωρίζετε, το αλκοόλ μπορεί να διαλύσει τους λεκέδες μελάνης.

Ως στόχο, προσπαθήστε να βρείτε ένα σπρέι μαλλιών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Συχνά οι φθηνότερες μάρκες είναι οι καλύτερες για αυτό. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κάτω από το ύφασμα στο οποίο υπάρχει ο λεκές, ψεκάστε τον λεκέ καλά με το λακ μαλλιών και στη συνέχεια αφαιρέστε το με μια άλλη καθαρή πετσέτα. Μόνο τότε πλένετε τα ρούχα σας ως συνήθως.

Αυτό είναι ένα άλλο φάρμακο που έχουν όλες οι γυναίκες στο χέρι

Λεκές από στυλό αφαιρέστε το λευκό πουκάμισο μελάνι λεκέ αφαιρέστε το λακ μαλλιών

Οι στυλογράφοι αφαιρούν λεκέδες με γάλα

Πιθανότατα δεν το περιμένατε αυτό, αλλά το μούλιασμα του ρούχου στο λουτρό γάλακτος μπορεί να έχει ένα μαγικό αποτέλεσμα. Γεμίστε ένα ρηχό μπολ ή άλλο δοχείο με αρκετό γάλα για να καλύψει το λεκέ μελάνης και αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να βρείτε έναν κατάλληλο διαλύτη στο ψυγείο

Οι λεκέδες με στυλό αφαιρούν το λεκέ μελάνης γάλακτος

Μουλιάστε τα λεκιασμένα ρούχα όλη τη νύχτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε

Αφαίρεση λεκέδων από στυλό με στυλό Βουτήξτε υφάσματα όλη τη νύχτα Αφαιρέστε το μελάνι

Οι στυλογράφοι αφαιρούν λεκέδες με αλάτι

Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να εντοπίσετε το λεκέ μελάνης πριν στεγνώσει, πιάστε το αλατιέρα! Καλύψτε το λεκέ με αλάτι, σκουπίστε το απαλά με μια υγρή χαρτοπετσέτα και καθαρίστε το αλάτι. Επαναλάβετε αυτό μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Το αλάτι επίσης εξαφανίζει τους λεκέδες από το στυλό

Αλάτι αφαίρεσης λεκέδων με στυλό μελάνης αφαίρεσης μελανιού

Οι στυλογράφοι αφαιρούν λεκέδες με ξύδι και άμυλο καλαμποκιού

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι και άμυλο καλαμποκιού για να αφαιρέσετε λεκέδες από στυλό.

Αρχικά, βρέξτε το λεκέ με λίγο ξύδι. Στη συνέχεια, ετοιμάστε μια πάστα από 2 μέρη ξύδι και 3 μέρη αμύλου καλαμποκιού και επεξεργαστείτε τη λεκιασμένη περιοχή. Αφήστε την πάστα να στεγνώσει εντελώς πριν πλύνετε το ρούχο. Και τώρα ο λεκές έχει φύγει!

Το ξύδι και το άμυλο καλαμποκιού σε συνδυασμό έχουν ευεργετική επίδραση στους λεκέδες μελανιού

Οι λεκέδες με στυλό αφαιρούν το λεκέ μελάνι από ξύδι καλαμποκιού

Είστε τώρα καλά οπλισμένοι και σίγουρα μπορείτε να αντιδράσετε γρήγορα εάν πρέπει να αφαιρέσετε λεκέδες από μελάνι ή λεκέδες από στυλό. Επικοινωνήστε με μια αποδεδειγμένη θεραπεία στο σπίτι από αυτές που αναφέρονται παραπάνω και χρησιμοποιήστε το για να διορθώσετε το ενοχλητικό πρόβλημα!

Λεκές από μελάνι στον καναπέ – μην πανικοβληθείτε!

Ballpoint Pen Stain Remotal Καναπές μελάνι μελάνι αφαίρεσης λεκέδων για το σπίτι