Αρχικά, ας καλύψουμε την αλήθεια και τους μύθους για τον κίνδυνο περιστεριών. Πολύ συχνά αυτά τα πουλιά ονομάζονται “αρουραίοι του αέρα”. Συχνά λέγεται ότι τα περιστέρια μεταδίδουν πολλές διαφορετικές ασθένειες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα λευκά περιστέρια θεωρούνται πουλιά της ειρήνης; Δεν μπορείς να είσαι τόσο κακός! Πράγματι, τα περιστέρια μπορεί να είναι άβολα για πολλούς διαφορετικούς λόγους, αλλά πραγματικά δεν είναι τόσο επικίνδυνα. Αν δείτε ένα τραυματισμένο πουλί στο δρόμο, μπορείτε να το βοηθήσετε χωρίς φόβο για την υγεία σας. Φυσικά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας μετά! Επιπλέον, σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να πάτε το πουλί στον κτηνίατρο. Σίγουρα θα σας δώσει συμβουλές για την υγεία σας. Ας μείνουμε στο θέμα μας: Πώς μπορούμε να διώξουμε τα περιστέρια και με ήπιο τρόπο ώστε να μην υποφέρουν τα ίδια τα πουλιά, αλλά ταυτόχρονα οι στέγες και τα μπαλκόνια μας να παραμείνουν καθαρά.

Τα περιστέρια είναι μέρος του αστικού τοπίου πολλών μεγάλων πόλεων

τρία μεγάλα γκρίζα περιστέρια στη στέγη

Οδήγηση περιστεριών: η δουλειά ξεκινά στη φωλιά

Οι φωλιές των περιστεριών είναι αρκετά απλές – σίγουρα θα υπάρχουν μερικά κλαδιά κοντά και αυτό θα συμβεί. Εάν βρείτε μια δομή όπως αυτή στο μπαλκόνι ή την οροφή σας, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να την αφαιρέσετε.

  Μια μόνιμη στρατηγική για τη μείωση του αριθμού των περιστεριών στην πόλη είναι η αφαίρεση όλων ή πολλών αυγών από τις φωλιές. Με αυτόν τον τρόπο, τα πουλιά δεν φοβούνται αμέσως, αλλά ο πληθυσμός τους περιορίζεται. Θα μπορούσατε φυσικά να τα καταστρέψετε τελείως και να καθαρίσετε καλά το μπαλκόνι σας. Τότε τα πουλιά δεν θα έχουν λόγο να επιστρέψουν κοντά σας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι περιστεριών

σκάφος με δύο περιστέρια

Σωστή υγιεινή ως πρόληψη

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι που μπορεί να αρέσει στα περιστέρια το μπαλκόνι ή η στέγη σας. Από τη μία πλευρά, θα μπορούσε να υπάρχει ένα καλά προστατευμένο μέρος όπου μπορούν να χτίσουν τη φωλιά τους πολύ καλά. Αυτά είναι συνήθως μέρη που προστατεύονται καλά από τον άνεμο και άλλες δυσάρεστες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, στα περιστέρια αρέσει να βρίσκονται σε μέρη όπου έχουν κάτι να φάνε. Εάν έχετε αγκώνες και άλλα βρώσιμα αντικείμενα στα σκουπίδια στο μπαλκόνι, τότε αυτός είναι ένας μεγάλος πειρασμός για αυτά τα πουλιά. Εάν καθαρίζετε τακτικά όλους τους χώρους και τις γωνίες στο μπαλκόνι σας, θα μπορείτε να διώξετε τα περιστέρια γιατί δεν θα έχουν την απαραίτητη ηρεμία και ησυχία που χρειάζονται συνήθως για να φτιάξουν μια φωλιά.

Περιστέρια στον τοίχο της πόλης

περιστέρια στον τοίχο ενός κτιρίου

Δίκτυα και άλλα προληπτικά μέτρα

Υπάρχει μια ομάδα προληπτικών μέτρων που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για λίγο. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ειδικά δίχτυα, τα οποία δεν είναι καθόλου εμφανή με το σχεδιασμό τους. Συχνά συνδέονται με μεγάλα αρχοντικά. Οι αποκαλούμενες πλαστικές αιχμές ή ειδικές αιχμές από πλαστικό έχουν επίσης παρόμοια αποτελεσματικότητα. Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού αποφασίζουν να κάνουν ένα σταφύλι ή να τρομάξουν τα πουλιά με ανεμογεννήτριες. Όλα αυτά είναι καλά και εύκολα στην εφαρμογή, αλλά τα αποτελέσματά τους είναι περιορισμένα στο χρόνο. Τα περιστέρια είναι αρκετά έξυπνα πουλιά και παρακολουθούν και παρατηρούν πότε δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος. Υπάρχουν αρκετές αστείες εικόνες στο διαδίκτυο, όπως περιστέρια που χαλαρώνουν δίπλα σε ένα δίχτυ περιστεριών ή τρομάζουν περιστέρια! Ωστόσο, ο συνδυασμός ορισμένων παραγόντων θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός, ειδικά αν καθαρίζετε και περνάτε συχνά χρόνο στο μπαλκόνι.

Συχνά πρέπει να διώξετε περιστέρια από ηλιακές στέγες

περιστέρια σε ηλιακό σύστημα οροφής

Δεν πρέπει να υπάρχουν κολλώδεις ουσίες και επιζήμια μέτρα!

Βρίσκουμε τα περιστέρια ενοχλητικά επειδή βλάπτουν την άνεσή μας, αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα πουλιά έχουν δικαίωμα να υπάρχουν. Ο εναέριος χώρος και το περιβάλλον δεν ανήκουν μόνο στους ανθρώπους. Απαγορεύεται απολύτως, ακόμη και αν θέλετε να διώξετε τα περιστέρια, να λάβετε οποιαδήποτε επιθετικά και επιζήμια μέτρα. Τα πτηνά δεν πρέπει ποτέ να πυροβολούνται ή να τραυματίζονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Αυτό είναι αξιόποινο αδίκημα! Ορισμένοι ιδιοκτήτες μπαλκονιών χρησιμοποιούν κολλώδεις ουσίες για να απαλλαγούν από τα πουλιά. Δεν είναι απαγορευμένο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλή ιδέα. Πρώτον, δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό. Το μόνο που κάνει είναι ότι κάνει κακό στα πουλιά. Τα πόδια σας θα κολλήσουν και έτσι θα τραυματιστούν επίσης με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο και απλά θα κάνετε το μπαλκόνι σας βρώμικο. Οι κολλώδεις ουσίες είναι πραγματικά δύσκολο να απαλλαγούμε.

Τα δίκτυα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά δεν είναι πάντα αποτελεσματικά

περιστέρι αέτωμα εικόνα στέγη

Σύγχρονα συστήματα με ηλεκτρισμό, υπερηχογράφημα και υπερήχους

Υπάρχουν πλέον ειδικά ηλεκτρικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διώξουν τα περιστέρια και άλλους εισβολείς. Το ρεύμα πρέπει να είναι χαμηλό για να μην τραυματιστούν τα ζώα. Ωστόσο, τα αποτελέσματά του είναι αρκετά καλά ώστε να υπάρχουν όντως αποτελεσματικά αποτελέσματα. Τα συστήματα υπερήχων και υπερήχων θα επιτύχουν παρόμοιο αποτέλεσμα με θορύβους που δεν ακούγονται στον άνθρωπο. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικό για ορισμένα κατοικίδια ζώα. Σε ένα ορισμένο επίπεδο, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία.

Τα λευκά περιστέρια είναι σύμβολο ειρήνης

περιστέρια - σύμβολο της ειρήνης

Γκρίζα περιστέρια παρατηρούνται συχνά στη μέση της πόλης

περιστέρια σε μια στέγη

Υπάρχουν επίσης πολύχρωμα περιστέρια

περιστέρια σε ένα κλαδί

Είναι δύσκολο να διώξετε τα περιστέρια εάν υπάρχει φαγητό κοντά

τα περιστέρια τρώνε ένα ντόνατ

Υπάρχουν περιστέρια κάτω από όλους τους τύπους στέγης

περιστέρια κάτω από μια ηλιακή στέγη