μοντέρνοι αρχιτέκτονες στεγάζουν τη μεσογειακή έπαυλη Hayes Mansion 200 Edenvale Ave San Jose

5 εξαιρετικά γνωστά μεσογειακά σπίτια που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για την κατασκευή του σπιτιού σας

Θέλετε να χτίσετε ένα σπίτι και αισθάνεστε καταβεβλημένοι από το ευρύ φάσμα πιθανών κατόψεων; Εδώ έχουμε μερικές λύσεις που μπορεί τελικά να άρουν το δίλημμα.

Έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο αρχιτεκτονικής που είναι διαχρονικός και πάντα επίκαιρος.

Αυτός ο τύπος σχεδίου κάτοψης εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση του μεσογειακού στυλ. Ορίζεται από ευάερα δωμάτια και τοξωτά παράθυρα. Με την επέκταση των μεσογειακών χωρών σε όλο τον κόσμο, αυτό το στυλ βρίσκεται σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να ταιριάζει πολύ σε διαφορετικές πόλεις και περιοχές.

Σήμερα ας δούμε πέντε σπίτια από τα οποία μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση.

Villa Vizcaya βρίσκεται στο Μαϊάμι. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να βρεθεί στην ιστορική περιοχή Coconut Grove. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1914. Η προσπάθεια έγινε να μιμηθεί την παράδοση της Αναγέννησης της Τοσκάνης. Τα τυπικά χαρακτηριστικά είναι το ταβάνι με τα κόκκινα πλακάκια και ο υπερμεγέθης ιταλικός κήπος. Το κατάλυμα είναι ελεύθερα προσβάσιμο στους επισκέπτες.

Διαχρονικά, μοντέρνα αρχιτεκτονικά σπίτια σε μεσογειακό στιλ

μοντέρνος αρχιτέκτονας στεγάζει μεσογειακή βίλα Vizcaya μεσογειακό σχεδιασμό κήπου

Greenacres Αυτό είναι το όνομα του επόμενου αρχιτεκτονικού έργου τέχνης, το οποίο θέλουμε να δούμε μαζί σας σήμερα. Χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’30. Η πηγή έμπνευσης για αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα είναι η Villa Palmeri. Βρίσκεται στη Φλωρεντία.

Έμπνευση από τον Μεσαίωνα

μοντέρνοι αρχιτέκτονες στεγάζουν τη μεσογειακή Harold Lloyd Estate Beverly Hills CA

Χερστ Κασλ είναι το επόμενο κτίριο στο σημερινό άρθρο. Μπορεί να πει κανείς ότι συμβολίζει την αναδρομή της μεσογειακής αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα. Σήμερα μπορεί να το επισκεφτεί το ευρύ κοινό.

Ανασκόπηση της μεσογειακής αρχιτεκτονικής

μοντέρνος αρχιτέκτονας με μεσογειακό σχεδιασμό κήπου

El Mirasol είναι η ισπανική κατοικία αναγέννησης, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από έναν από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα – τον Addison Mizner. Δυστυχώς καταστράφηκε το 1950.

Υπενθύμιση αξιόλογης ισπανικής κατοικίας

μοντέρνος αρχιτέκτονας στεγάζει μεσογειακό El Mirasol Palm Beach FL

Αρχοντικό Hayes βρίσκεται στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ και χτίστηκε το 1905. Ο μεσογειακός χαρακτήρας δεν μπορεί να αγνοηθεί εδώ.

Κλασικό, μοντέρνο και μεγαλοπρεπές

μοντέρνοι αρχιτέκτονες στεγάζουν τη μεσογειακή έπαυλη Hayes Mansion 200 Edenvale Ave San Jose