μοντέρνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες επίπεδη στέγη μεγάλη βεράντα

Η αλήθεια για απλές σύγχρονες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες

 Μπορεί να μην φαίνονται τόσο ακριβά και εύκολα στην κατασκευή τους, αλλά η πόρτα και τα πάνελ χρειάζονται ένα ακριβές χέρι.

Ένα από τα έργα στα οποία συμμετείχα ήταν η επέκταση του σπιτιού ενός κτιρίου του 1970 στη Βόρεια Ακτή, προάστιο του Σικάγο.

Αυτό το σπίτι διαθέτει όλα τα μοντέρνα χαρακτηριστικά κατασκευής: φαρδιούς γυάλινους τοίχους, μπλοκ πόρτας, επίπεδη κεκλιμένη οροφή με εσωτερικές αποχετεύσεις οροφής. Όλες αυτές οι λεπτομερείς κατασκευές ήταν άτυπες για το αρχιτεκτονικό ύφος των έργων στα οποία κυρίως δούλευα.

Ως αποτέλεσμα, και επειδή θέλαμε την απρόσκοπτη επέκταση σε ένα υπέροχο κτίριο, διασκέδασα πολύ χτίζοντας αυτό το μοντέρνο σπίτι.

Αυτό που είναι προφανές είναι το γεγονός ότι μια σύγχρονη κατοικία αυτού του μεγέθους κοστίζει περισσότερο για να κατασκευαστεί από ένα συγκρίσιμο παραδοσιακό σπίτι. Thinkσως νομίζετε ότι η προφανής έλλειψη λεπτομερειών καθιστά το έργο πιο οικονομικό. Κάνεις λάθος σε αυτό.

Εδώ είναι μερικές σύγχρονες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και πώς έγιναν.

Η αποκάλυψη

Η αποκάλυψη είναι ένα κλασικό μοντέρνο στοιχείο. Ένα παράδειγμα αυτού είναι όταν η πλίνθο βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το ανώτερο γυψοσανίδα, αλλά χωρίζεται από ένα κενό αέρα ή αποκαλύπτεται ενδιάμεσα. Αυτή η λεπτομέρεια είναι κλασικά μοντέρνα. Αν και κάθε μέρος είναι ελεύθερο να κινηθεί, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Και είναι λειτουργικό καθώς η βάση είναι ανθεκτική στα ίχνη.

Ενώ πρόκειται για μια πραγματικά χαριτωμένη μικρή λεπτομέρεια, χρειάζεται πολλή δουλειά

σύγχρονες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες αποκαλύπτουν

Πρώτα υπάρχουν συνήθως δύο στρώματα πάνελ Rigips από το συνηθισμένο, το οποίο φυσικά διπλασιάζει το κόστος αυτών των τοίχων. Το κάτω στρώμα γυψοσανίδας εφαρμόστηκε από το δάπεδο μέχρι την οροφή, όπως και πολλές άλλες εργασίες γυψοσανίδας.

Πρώτα απ ‘όλα, το εξωτερικό ή το ανώτερο στρώμα του γυψοσανίδας είναι μια διακοσμητική επένδυση με ειδικό σχήμα. Το θέμα είναι να έχουμε την διατομή του εξωτερικού να αποκαλύπτεται τέλεια ευθεία και ομοιόμορφη.

Η αποκάλυψη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βγάλει τα ανοίγματα της πόρτας και του παραθύρου

μοντέρνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες εργονομική πολυθρόνα με οθωμανική

Η κατασκευή της αποκάλυψης γύρω από το πλαίσιο της πόρτας είναι πολύ πιο περίπλοκη από τη βάση. Και όπως και με την πλίνθο, η παραγωγή μιας ευθείας, ομοιόμορφης αποκάλυψης που συγχωνεύεται στο επίπεδο του πλαισίου δεν είναι εύκολη δουλειά.

Για να ολοκληρωθεί το στοιχείο, πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί το πλαίσιο της πόρτας, μόνο τότε μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση γυψοσανίδας. Αυτό δεν αντιστοιχεί στην κανονική τεχνική διαδικασία και μπορεί να ρίξει έναν άπειρο κατασκευαστή εκτός γραμμής.

Φυσικά, το επιπλέον υλικό και η δουλειά αθροίζονται. Ανάλογα με το υλικό που επιλέγεται για την επένδυση τοίχων, ένα τέτοιο στοιχείο μπορεί να προσθέσει έως και περίπου 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο περισσότερο στο κόστος του έργου.

Και εκεί είναι! Αυτό είναι το σοβάτισμα που γίνεται μεταξύ των βημάτων και των ανυψωτικών. Αυτό ακριβώς δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η σκάλα εξαφανίζεται πίσω από τον τοίχο.

Όπως και με άλλες αποκαλύψεις, εδώ απαιτείται ένα επιπλέον στρώμα γυψοσανίδας και ακριβής χειροτεχνία

μοντέρνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στενή μινιμαλιστική σκάλα

Η πόρτα από πάνελ

Το άλλο μοντέρνο στοιχείο είναι η πόρτα από πάνελ με άνω και κάτω περιστρεφόμενα ρουλεμάν και τους τυπικούς μεντεσέδες πεταλούδας. Τα περιστρεφόμενα ρουλεμάν είναι προσαρτημένα τόσο στο πάτωμα όσο και στο άνω πλαίσιο της πόρτας.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την τοποθέτηση της πόρτας και του τοίχου στο ίδιο επίπεδο

μοντέρνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ντουλάπι τοίχου από ξύλο με τραχύ κόκκο

Όταν οι πόρτες είναι κλειστές, ο τοίχος έχει ομοιόμορφη εμφάνιση και σίγουρα ένα μοντέρνο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα. Και όταν η πόρτα είναι ανοιχτή …

… είναι σαν να υπήρχε ένα μεγάλο πάνελ, ένα από τα πολλά από τα οποία είναι φτιαγμένος ο τοίχος, αυτό που ανοίγετε. Αρχιτεκτονικά, η πόρτα εμφανίζεται ως μέρος του τοίχου, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό σχεδιασμό.

Η πόρτα φαίνεται εντελώς ξεχωριστή από αυτή του John Lum Architecture, Inc.

μοντέρνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες από ανοιχτόχρωμο ξύλο

Πράγματι, στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η πόρτα στέκεται μάλλον παρά ένα κύριο κομμάτι που ανακοινώνει τη σύνδεση μεταξύ των δωματίων. Στη σύγχρονη αισθητική, η πόρτα υποτάσσεται στην επιφάνεια του τοίχου.

Αυτοί οι μεντεσέδες και η εγκατάστασή τους κοστίζουν βασικά περισσότερο από τα συνηθισμένα έξοδα. Για σετ μεντεσέδες πεταλούδας υψηλής ποιότητας

 πληρώνετε περίπου 37,00 ευρώ και για τα ρουλεμάν ταλάντευσης πιθανότατα θα προσθέσετε 147,00 ευρώ.

Η πρόσοψη του παραθύρου

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της μοντέρνας αρχιτεκτονικής είναι η γυάλινη πρόσοψη. Σε σύγκριση με το σύστημα ξύλινων πλαισίων, το σύστημα πλαισίου αλουμινίου σάς επιτρέπει να γυαλίζετε μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή με μικρότερα προφίλ και εξαρτήματα στήριξης.

Το αποτέλεσμα θα ήταν “από πάτωμα σε οροφή” και “από τοίχο σε τοίχο” – τζάμια.

Το γυάλινο σύστημα αφυδατώνει τρεις τοίχους και έτσι ολόκληρη την περιοχή του σπιτιού

μοντέρνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή στο διάδρομο

Όπως ήταν αναμενόμενο, το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή προσόψεων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της επιφάνειας με τζάμια.

Στην κατασκευή του γυάλινου βαρελιού, το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο δεν είναι πολύ υψηλό σε σύγκριση με τα συνηθισμένα παράθυρα. Ωστόσο, το υπερβολικό μέγεθος του τοίχου του παραθύρου σε ένα σύγχρονο σπίτι σημαίνει ότι αυξάνεται το ποσοστό του κόστους του γυαλιού και των υαλοπινάκων.

Τα χαμηλά ταβάνια

Τι θα ήταν το σύγχρονο σπίτι χωρίς τα επίπεδα, χαμηλά ταβάνια; Τέτοιες οροφές απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή γιατί αν η κατασκευή και ο σχεδιασμός δεν είναι σωστές, μπορούν επίσης να διαρρεύσουν.

Γκραφίτη γκρι και ανοιχτόχρωμες, ζεστές αποχρώσεις ξύλου

μοντέρνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες κομψή ημι-σκεπαστή βεράντα

Και επειδή οι υδρορροές και οι εκροές θα καταστρέψουν ολόκληρη την εξωτερική αρχιτεκτονική, τις περισσότερες φορές οι σύγχρονοι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αποχετεύσεις εσωτερικής οροφής για να εκτρέψουν το νερό από την οροφή.

Προκειμένου να κατευθυνθεί το νερό προς τις αποχετεύσεις και μακριά από την υπερχείλιση στους εξωτερικούς τοίχους, οι στέγες έχουν συνήθως ένα στηθαίο ή έναν πολύ χαμηλό τοίχο κατά μήκος ολόκληρης της οροφής. Το στηθαίο όχι μόνο εκτρέπει το νερό μακριά από την οροφή, αλλά επίσης κρύβει την άκρη και την κλίση της οροφής. Ένα στηθαίο στο εξωτερικό δίνει στην οροφή αυτό το εντελώς ομοιόμορφο και ίσιο σχήμα, το οποίο διαφορετικά δεν έχει.

Ορθογώνια μορφή

 Τέλος, το μοντερνιστικό σπίτι είναι χτισμένο σε σχήμα βασικά ορθογώνιο και σε σχήμα κουτιού. Το εξωτερικό αυτών των κουτιών είναι τυλιγμένο με υλικά που δίνουν μια ομοιόμορφη εμφάνιση που δεν ξεφεύγει από το συνολικό σχήμα. Η οριζόντια, ομαλή, σχεδόν χωρίς ένωση επένδυση τοίχων είναι το τυπικό σύστημα πάνελ. Κατά κανόνα, το τσιμέντο από ίνες χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μιας συνολικής εξωτερικής εμφάνισης. Σημειώστε τη χρήση της τεχνικής αποκάλυψης μεταξύ των πάνελ. Με την αποκάλυψη της εσωτερικής και εξωτερικής πλευράς, επιτυγχάνετε τη συνέπεια των στοιχείων – το σήμα κατατεθέν ενός μοντέρνου σπιτιού.

μοντέρνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες με γραφίτη σε τοίχο