θαύμα αρχιτεκτονικής σπίτι φάντασμα kolmanskop namibia shabby μεγάλα παράθυρα

Αρχιτεκτονικό θαύμα

Υπέροχα κάστρα, κανονικά προαστιακά σπίτια, διαμερίσματα ουρανοξυστών και κάθετες φτωχογειτονιές έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους και έχουν ερειπωθεί. Είτε ήταν κάποτε πλούσια ιερά των πλουσίων είτε κάποιες από τις πιο σοκαριστικές συνθήκες της άθλιας φτώχειας στον κόσμο, αυτά τα 7 εκπληκτικά εγκαταλελειμμένα αρχιτεκτονικά θαύματα είναι υπέροχα ανατριχιαστικά και παράξενα όμορφα, αν και λίγο θλιβερά..

Chateau de Noisy, Βέλγιο

εγκαταλελειμμένο θαύμα της αρχιτεκτονικής και μαγευτικό ευγενές κάστρο θορυβώδες

Η παλιά μεγάλη σκάλα φαίνεται εντελώς κατεστραμμένη

θαύμα της αρχιτεκτονικής εγκαταλελειμμένο και ευγενές Chateau de noisy stairwell

 Ανατριχιαστική ατμόσφαιρα σε ασπρόμαυρο

θαύμα της αρχιτεκτονικής εγκαταλελειμμένο και ευγενές chateau de θορυβώδες μαύρο λευκό

θαύμα της αρχιτεκτονικής εγκαταλελειμμένο και ευγενές κάστρο θορυβώδες

Επισήμως ονομάστηκε Chateau Miranda, αυτό το νεογοτθικό κάστρο χτίστηκε το 1866 από έναν Άγγλο αρχιτέκτονα που πέθανε πριν αποφοιτήσει.

Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία για μια πλούσια οικογένεια, και στη συνέχεια επιστρατεύτηκε από τους Ναζί. Για τις επόμενες δεκαετίες, το Chateau Miranda χρησιμοποιήθηκε ως ξενοδοχείο και κατάλυμα για παιδιά από Βέλγους υπαλλήλους δρόμου, αλλά το 1991 μια πυρκαγιά οδήγησε στην εγκατάλειψη. Έκτοτε, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην αποσύνθεσή του.

Μια περιήγηση στο ερειπωμένο κάστρο είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς οι περισσότεροι από τους επάνω ορόφους έχουν καταρρεύσει. Είναι κρίμα να βλέπεις κάτι που κάποτε γκρεμίστηκε τόσο όμορφα. Οι αστικοί εξερευνητές τραβούν μερικές όμορφες φωτογραφίες από το εσωτερικό TalkUrbex.com επί.

Μοναδικός ουρανοξύστης Sathorn, Ταϊλάνδη

θαύμα της αρχιτεκτονικής ουρανοξύστης sthorn στην Ταϊλάνδη από κάτω θαύμα της αρχιτεκτονικής πανίσχυρο και υπέροχο

Ο 47όροφος Sathorn, ο μοναδικός πύργος, σχεδιάστηκε για να είναι μια άρτια εξοπλισμένη, σύγχρονη κατοικία για πλούσιους πολίτες της Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Τώρα είναι ένας πύργος -φάντασμα που στέκεται απίστευτα κενός και ακίνητος μπροστά στον ορίζοντα της πόλης, και του οποίου οι τσιμεντένιες επιφάνειες είναι ήδη βρώμικες και σκουριασμένες.

Οι επιχειρηματίες δημιούργησαν αυτόν και πολλούς άλλους ουρανοξύστες στην Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής άνθησης, αλλά τα περιουσιακά στοιχεία έπεσαν, οι επιχειρηματίες πτώχευσαν και τα κτίρια παρέμειναν άδεια. Σε μια καταιγίδα, τα μπάζα πέφτουν στο δρόμο. Στο εσωτερικό του είναι σχεδόν μαύρο και οι ανοιχτοί μεταλλικοί σωλήνες και τα πλαίσια κάνουν τους ερευνητές να αναρωτιούνται πότε έκαναν για τελευταία φορά έναν εμβολιασμό κατά του τετάνου. Στην κορυφή, ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί αυτό θα μπορούσε να γίνει μία από τις πιο διάσημες διευθύνσεις στην πόλη.

Εγκαταλειμμένο σπίτι του πρίγκιπα, Ρωσία

θαύμα της αρχιτεκτονικής πριγκίπισσα σπίτι στη Ρωσία από έξω  αρχιτεκτονικό θαύμα πριγκίπισσα στο ρωσικό διάδρομο με υπέροχους κίονες

Perhapsσως τα εγκαταλελειμμένα αρχοντικά, τα κάστρα και οι πύργοι είναι τόσο συναρπαστικά γιατί είναι δύσκολο για πολλούς από εμάς να καταλάβουν γιατί τα ακριβά περιουσιακά στοιχεία αφήνονται να φθαρούν. Κάποιος αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες στο σχεδιασμό του σπιτιού, στην επιλογή των διακοσμητικών στοιχείων και στην αγορά εξαιρετικών εξαρτημάτων, έτσι ώστε όλα να μετατραπούν σε ερείπια πολύ σύντομα. Το σπίτι αυτού του Ρώσου πρίγκιπα, που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα στην Αμπχαζία, είναι ένα παράδειγμα αυτού. Όσον αφορά αυτό που η ανώτερη τάξη των Ρώσων αποκαλούσε «Ρωσική Ριβιέρα», αυτό το κάστρο είναι σχεδόν 200 ετών.

Το σπίτι, όπως και πολλά άλλα πράγματα, έχασε τη λαμπρότητα του στη σοβιετική εποχή. Κατόπιν εντολής του Στάλιν, μετατράπηκε σε Hotel Seemöwe, μια θερινή κατοικία για άνδρες κυβερνητικούς αξιωματούχους από τη Μόσχα. Εγκαταλείφθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Γεωργία βρίσκεται σε πόλεμο τόσο συχνά που η ανακαίνιση δύσκολα θα μπορούσε να αποτελέσει προτεραιότητα.

Kolmanskop, Ναμίμπια

θαύμα της αρχιτεκτονικής που εγκαταλείφθηκε στην έρημο kolmanskop Namibia

Το σμαραγδένιο πράσινο των τοίχων μπορεί να θαυμάζεται ακόμα και σήμερα 

θαύμα της αρχιτεκτονικής σπίτι φάντασμα kolmanskop namibia shabby μεγάλα παράθυρα

Μια γριά αποικιοκρατική κυρία

θαύμα της αρχιτεκτονικής σπίτι φάντασμα kolmanskop namibia

Ένα από τα πιο σουρεαλιστικά κλεισίματα είναι η παλιά πόλη εξόρυξης διαμαντιών Kolmanskop στη Ναμίμπια. Αυτή η πόλη -φάντασμα ήταν κάποτε ένα μικρό αλλά πολύ πλούσιο χωριό, γεμάτο Γερμανούς ανθρακωρύχους που έλκονταν από τη δυνατότητα για γρήγορο και εύκολο πλούτο. Είναι χτισμένο σε γερμανικό αρχιτεκτονικό στιλ. Η πόλη παρακμάζει μετά τον Α ’Παγκόσμιο Πόλεμο και εγκαταλείπεται εντελώς το 1954.

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για το Kolmanskop είναι το γεγονός ότι τα σπίτια του, το νοσοκομείο, η αίθουσα χορού, το σχολείο και άλλα κτίρια είναι τώρα γεμάτα με άμμο και φαίνεται ότι πρόκειται να εξαφανιστούν στην άμμο. Αυτό σημαίνει ότι το θυελλώδες κλίμα της ερήμου φυσάει άμμο σε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες.

Το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό του Στιβ Τζομπς, Καλιφόρνια

θαύμα της αρχιτεκτονικής steve jobs σαλόνι στην Καλιφόρνια

Το βράδυ – μεξικάνικο ειδύλλιο

θαύμα της αρχιτεκτονικής steve jobs από έξω το βράδυ

Τα όμορφα πολύχρωμα πλακάκια μοιάζουν ακόμα σαν καινούργια

αρχιτεκτονικό θαύμα steve jobs εγκαταλειμμένο σπίτι στην Καλιφόρνια

Η ζωή του Στιβ Τζομπς είναι ήδη ένας θρύλος, αλλά εδώ είναι μια ιστορία που πολλοί δεν γνωρίζουν: αυτή της εγκαταλελειμμένης έπαυλης του Τζομπς στο Γούντσαϊντ της Καλιφόρνια. Το Jackling Mansion χτίστηκε το 1925 ως κατοικία για τον βαρόνο Daniel Cowan Jackling και την οικογένειά του και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα George Washington Smith σε ισπανικό νεοαποικιακό στιλ. Ο Steve Jobs αγόρασε το σπίτι 153 τετραγωνικών μέτρων το 1984 και έζησε εκεί για περίπου 10 χρόνια πριν το νοικιάσει. Το 2000, ο Στιβ Τζομπς φέρεται να σταμάτησε να εξυπηρετεί το κτίριο και έπεσε σε άθλια κατάσταση. Δεν άργησε να αρχίσει να καταρρέει η ιστορική δομή, τα τρομερά στοιχεία της – μαζικό όργανο, για παράδειγμα – να σαπίσουν.

Ο Τζομπς σχεδίαζε να κατεδαφίσει το αρχικό αρχοντικό και να χτίσει ένα νέο εκεί, αλλά μια ομάδα τοπικών συντηρητών αντιτάχθηκε, με αποτέλεσμα μια νομική μάχη που κράτησε μέχρι το 2011. Ο Τζομπς κατέληξε να κερδίσει το δικαίωμα να κατεδαφίσει το σπίτι και κατεδαφίστηκε λίγους μήνες πριν από το θάνατό του. Ευτυχώς, ο φωτογράφος θα μπορούσε Τζόναθαν Χάμπερ τραβήξτε αυτές τις φωτογραφίες σε μια σχετικά σταθερή κατάσταση του κτιρίου.

Τα 45.000 εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Ντιτρόιτ

αρχιτεκτονική αναρωτιέται εγκαταλελειμμένα σπίτια σε κόκκινα τούβλα του Ντιτρόιτ  Μπορείτε ακόμα να δείτε την κομψή αρχιτεκτονική αρχιτεκτονικό θαύμα εγκαταλελειμμένα σπίτια στην πρώην κομψότητα του Ντιτρόιτ αρχιτεκτονικό θαύμα εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Ντιτρόιτ

Τα ερείπια του Ντιτρόιτ είναι εκπληκτικά. Η πόλη έχει γίνει ένα ισχυρό σύμβολο οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, με χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείπουν την παρακμή της αυτοκινητοβιομηχανίας που οδήγησε στην πιο δύσκολη και δραματική φτώχεια και κοινωνικές συγκρούσεις. Το Ντιτρόιτ έχει περίπου 45.000 εγκαταλελειμμένα σπίτια, με τον συνολικό αριθμό εγκαταλελειμμένων ακινήτων να αγγίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες. Ακόμα και τα δημόσια πάρκα του κλείνουν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα αστικό τοπίο απόκοσμο, γεμάτο με τα σάπια κατάλοιπα της ανθρώπινης κατοικίας. Πολλά από τα σπίτια έχουν ξεπεραστεί από τη φύση, καμουφλαρισμένα στο κατάφυτο πράσινο γύρω τους.

Edificio Sao Vito, Βραζιλία

θαύμα της αρχιτεκτονικής εγκαταλελειμμένο και γιγάντιο in sao vito με γκράφιτι

Μια ματιά από κάτω

θαύμα της αρχιτεκτονικής εγκαταλελειμμένο και γιγαντιαίο σε ολόκληρη την πρόσοψη του sao vito

Η πρόσοψη φαίνεται σχεδόν αποκαλυπτική

θαύμα της αρχιτεκτονικής εγκαταλελειμμένο και γιγαντιαίο in sao vito

Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του από το 1959 έως το 2004, το Edificio São Vito ήταν γνωστό ως η μεγαλύτερη κάθετη φτωχή γειτονιά στο Σάο Πάολο. Οι ντόπιοι το ονόμασαν Treme-Treme (τρέμουν-τρέμουν), το κτήριο 27 ορόφων, ύψους 110 μέτρων σχεδιάστηκε ως λύση για δημοφιλή κατοικία, που απευθυνόταν σε ελεύθερους επαγγελματίες, μετανάστες, ταξιδιώτες και επανεγκαταστάτες από άλλες πόλεις. Αρχικά είχε 624 διαμερίσματα, το καθένα 27 τετραγωνικά μέτρα. Μέχρι το 1985 κατοικούνταν από τρεις χιλιάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι με χαμηλό εισόδημα και τα διαμερίσματα έχουν αρχίσει να χωρίζονται σε πολλές μονάδες. Η έλλειψη υπηρεσιών απορριμμάτων σήμαινε ότι τα σκουπίδια και το βρώμικο νερό απλώς πετάχτηκαν από το παράθυρο. Το 2002 λειτουργούσε μόνο ένας από τους τρεις ανελκυστήρες, ο οποίος χρειάστηκε μισή ώρα αναμονής. Το κτίριο έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο – ένα αναπόφευκτο μοιραίο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Με τα χρόνια, λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας, οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν το κτίριο μέχρι να εγκαταλειφθεί τελικά. Εκκενώθηκε το 2004 και τελικά κατεδαφίστηκε το 2011.