στιβαρή φουτουριστική αρχιτεκτονική αυστραλιανού σπιτιού

Στερεός σχεδιασμός φουτουριστικού σπιτιού που βρίσκεται στην Αυστραλία

Η αυστραλιανή εταιρεία Charles Wright Architects χρησιμοποιεί ένα μείγμα προκατασκευασμένου και χυτού σκυροδέματος για να χτίσει ένα σπίτι που μπορεί να αντέξει τους ισχυρότερους κυκλώνες στο βόρειο Κουίνσλαντ.

Η διώροφη κατοικία κρέμεται στην άκρη μιας λίμνης σε μια περιοχή τροπικού δάσους στην παραλία

στερεά φουτουριστική κατοικία σχεδιασμό κατοικία Αυστραλία

Η περιοχή του τροπικού δάσους είναι επιρρεπής σε τροπικούς κυκλώνες που βρίσκονται στο πάνω άκρο των μετεωρολογικών κλιμάκων. Οι χοντροί όγκοι με πρόβολο δεν είναι μόνο αρκετά ισχυροί για να αντέξουν αυτούς τους κυκλώνες αλλά επίσης κρατούν το νερό έξω κατά τη διάρκεια των συνοδευτικών πλημμυρών.

Το κτίριο μπορεί να αντέξει τους ισχυρότερους κυκλώνες στο βόρειο Κουίνσλαντ

σταθερή μαζική φουτουριστική σχεδίαση σπιτιού αυστραλία αδιάβροχη μάζα

Οι αρχιτέκτονες του Charles Wright σχεδίασαν το κτίριο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αυτάρκης και να λειτουργεί εντελώς εκτός δικτύου. Τα ηλιακά πάνελ στην οροφή παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, ενώ ένα σύστημα νερού 250.000 λίτρων επιτρέπει στους κατοίκους να επωφεληθούν από τις τεχνολογίες ανακύκλωσης βρόχινου νερού και γκρίζου νερού.

στερεά φουτουριστική σχεδίαση σπιτιού δομή της Αυστραλίας

“Ο στόχος δεν ήταν απλώς η παραγωγή ενός τεχνικού αποτελέσματος”, εξηγούν οι αρχιτέκτονες, “αλλά μάλλον η δημιουργία ενός κτιρίου που ως επί το πλείστον χρησιμοποιεί τις φυσικές ανέσεις και επανεισάγει το περιβάλλον του εγγενή υγροβιότοπου”.

Το σπίτι παρέχει μια κλιματικά ουδέτερη λύση για ένα οικολογικά ευαίσθητο μέρος στην άκρη του τροπικού δάσους της παραλίας FNQ

Στερεά φουτουριστική σχεδίαση σπιτιού αυστραλία αδιάβροχοι κυκλώνες

Το κτίριο ονομάζεται Stamp House και έχει εξωραϊσμένο εξωτερικό με ένα πλέγμα κυκλικών εσοχών που περνούν τους τοίχους και τη στέγη.

Η είσοδος στο κτίριο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο

στερεό φουτουριστικό σχέδιο σπιτιού εσωτερικό Αυστραλία

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται μέσω διασταύρωσης – μιας μεγάλης γέφυρας πάνω από το νερό. Στο εσωτερικό, ένα μεγάλο κύριο σαλόνι προσφέρει διάφορους χώρους καθιστικού, κουζίνα, τραπεζαρία και γυμναστήριο. Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στις πτέρυγες.

Το σκυρόδεμα είναι κατασκευασμένο και μονώνει το ενσωματωμένο πάνελ με ηλιακό περίβλημα για να παρέχει μια σταθερή πιο δροσερή και πιο άνετη ετήσια θερμοκρασία περιβάλλοντος

στερεό φουτουριστικό σχέδιο σπιτιού αυστραλία ισόγειο

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες από τους αρχιτέκτονες Charles Wright:

Γραμματόσημο

Ο πελάτης του έργου προσέγγισε το CWA για να παράσχει μια κλιματικά ουδέτερη λύση για ένα οικολογικά ευαίσθητο μέρος στην άκρη του FNQ Strand Rainforest. Ο στόχος δεν ήταν απλώς η παραγωγή ενός τεχνικού αποτελέσματος, αλλά η κατασκευή ενός κτιρίου που θα χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις φυσικές ανέσεις. Το κτίριο έχει ένα κατασκευασμένο οικοσύστημα νερού που είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας συνεργασίας με εθνικά πάρκα, περιβαλλοντικές υπηρεσίες, κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις.

 Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί τεράστιους προβόλους για να μετριάσει τις επιπτώσεις των πιθανών πλημμυρών και των πλημμυρών της «παλίρροιας» με δραστηριότητα κυκλώνων. Το έργο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε στερεούς και έντονους κυκλώνες.

Ο σχεδιασμός διαμορφώνεται σε έναν καινοτόμο συνδυασμό προκατασκευασμένου σκυροδέματος στην πλατεία     στερεός φουτουριστικός σχεδιασμός σπιτιού φωτισμός Αυστραλίας