προϋπολογισμός για την ποιότητα του κόστους κατασκευής ποιότητας

Κρατήστε το κόστος κατασκευής σπιτιών στο προσκήνιο

Το όνειρο της ιδιοκτησίας σπιτιού ήταν σπάνια τόσο απτό όσο ήταν τα τελευταία χρόνια – χάρη στα χαμηλά επιτόκια. Για ορισμένους αναποφάσιστους κατασκευαστές κατοικιών, τα χαμηλά επιτόκια είναι πιθανό να είναι καθοριστικός παράγοντας στη λήψη των αποφάσεών τους. Ο φθηνός ενυπόθηκος δανεισμός, παρά τη μικρή αύξηση των επιτοκίων, εξακολουθεί να είναι εντός του πεδίου των δυνατοτήτων, αλλά θα πρέπει ωστόσο να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση των Υπολογισμός του κόστους πρέπει να ληφθούν υπόψη οι σημαντικότερες πτυχές.

Η σύγκριση των διαφόρων παρόχων είναι μόνο το πρώτο βήμα: Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη, για παράδειγμα, ένα προσιτό ποσό δανείου και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφορετικών όρων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δαπανηρή χρηματοδότηση παρακολούθησης. Αλλά ακόμη και με αυτό, ο οικονομικός σχεδιασμός για την κατασκευή έχει ολοκληρωθεί μόνο εν μέρει, επειδή ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο είναι το βοηθητικό κόστος κατασκευής σύμφωνα με το haus-bau-blog.de εκπροσωπώ.

Υπολογίστε το κόστος κατασκευής σπιτιού εκ των προτέρων

Πριν από την έναρξη της κατασκευής

Εκτός από το πραγματικό κτίριο ενός σπιτιού, η αγορά του ακινήτου που ανήκει σε αυτό προστίθεται συνήθως ως παράγοντας κόστους. Αυτό ισχύει επίσης για τα χρήματα γιατί τότε δεν οφείλεται μόνο η προμήθεια του μεσίτη αλλά και ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, ο οποίος μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 3,5 και 6,5 τοις εκατό της τιμής αγοράς, ανάλογα με το ομοσπονδιακό κράτος. Η πληρωμή πραγματοποιείται μόλις συμβολαιογραφική σύμβαση για την αγορά. Ο συμβολαιογράφος, ωστόσο, όχι μόνο συμβολαιογραφεί την ίδια την αγορά, είναι επίσης υπεύθυνος για τον καθορισμό των τελών γης και της υποθήκης. Αυτές είναι επιλογές προστασίας για έναν δανειστή, συνήθως για την τράπεζα. Για το έργο του συμβολαιογράφου, πρέπει να εκτιμηθεί τουλάχιστον ένα άλλο ποσοστό της τιμής αγοράς.

Στη συνέχεια, το ακίνητο και ο νέος ιδιοκτήτης εγγράφονται στο κτηματολόγιο. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα έξοδα για διάφορα αντικείμενα, ξεκινώντας από τις εγκρίσεις μέσω ειδοποίησης μεταφοράς – αυτό σημαίνει μεταβίβαση ιδιοκτησίας – την είσοδο τελών γης και πιθανούς συνιδιοκτήτες σε τέλη για εκτύπωση γης που φυλάσσεται στο μηχάνημα κανω ΕΓΓΡΑΦΗ.

το κόστος κατασκευής σπιτιού υπολογίζει το επιπλέον κόστος

Στη συνέχεια, μπορεί να προσεγγιστεί η οικοδομική άδεια, για την οποία όχι μόνο κοστίζει χρόνος – στη χειρότερη περίπτωση, η επεξεργασία μιας αίτησης κτιρίου μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες – αλλά κοστίζει και χρήματα. Εκτός από τα τέλη που επιβάλλονται από τους δήμους και τις οικοδομικές αρχές, περιλαμβάνονται άλλα κτίρια που απαιτούν έγκριση, όπως ένα γκαράζ και τεχνικά συστήματα, για παράδειγμα μια αντλία θερμότητας, καθώς και το κόστος κατασκευής του κελύφους και η χορήγηση της ίδιας της οικοδομικής άδειας στο τιμολόγιο. Μια έρευνα ιδιοκτησίας μπορεί επίσης να είναι δαπανηρή εάν δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί και τεκμηριωθεί.

Εάν δεν έχετε το σπίτι των ονείρων που χτίστηκε εξ ολοκλήρου από μια κατασκευαστική εταιρεία, αλλά προτιμάτε να το σχεδιάσετε από την αρχή με έναν αρχιτέκτονα μόνοι σας, θα πρέπει να υπολογίσετε ένα επιπλέον 12 έως 15 τοις εκατό του κόστους κατασκευής.

Κατά την κατασκευή

Προκειμένου οι πιθανοί κίνδυνοι και κίνδυνοι για το υπό κατασκευή κτίριο να μην σπάσουν τρύπες στο σχέδιο χρηματοδότησης, θα πρέπει να καλυφθούν με επαρκή ασφαλιστική προστασία. Η ασφάλιση αστικής ευθύνης νοικοκυριού και ιδιωτικής ευθύνης απλώς υπολείπεται στην περίπτωση κατασκευής ενός σπιτιού, αλλά η ασφάλιση αστικής ευθύνης του ιδιοκτήτη του κτιρίου προσφέρει πιο εκτεταμένη προστασία. Με την ασφάλιση κατασκευών, μπορείτε να καλύψετε απώλειες ή ζημιές που μπορεί να προκύψουν από κλοπή, καταιγίδα ή κατά τη μεταφορά οικοδομικών υλικών. Αυτό συμπληρώνεται από την ασφάλιση κελύφους πυρκαγιάς, η οποία – όπως υποδηλώνει το όνομα – ισχύει σε περίπτωση πυρκαγιάς στο κέλυφος, αλλά περιλαμβάνει επίσης ζημιές που προκαλούνται από κεραυνούς ή εκρήξεις. Εάν θέλετε να είστε απολύτως σίγουροι ότι η κατασκευή του σπιτιού θα ολοκληρωθεί ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, μπορείτε να σκεφτείτε μια ασφάλιση ολοκλήρωσης κατασκευής ως προστασία από την πτώχευση της εκτελεστικής εταιρείας.

Προκειμένου η ίδια η κατασκευή να μην προκαλέσει περαιτέρω έξοδα παρακολούθησης, ίσως αξίζει τον κόπο να καλέσετε έναν σύμβουλο κτιρίου για υποστήριξη. Στη συνέχεια συνοδεύει την κατασκευή από τη στιγμή που σχεδιάζεται η σύμβαση και βοηθά στην επίβλεψη των κατασκευαστών και των τεχνιτών. Εδώ είναι σημαντικό να σταθμιστούν οι όχι απαραίτητα οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες του συμβούλου – ένα ωρομίσθιο μεταξύ 60 και 100 ευρώ με συμβουλευτικό εύρος περίπου δέκα έως 15 ώρες – θα πρέπει να σταθμίζεται έναντι της ενδεχομένως ακόμη πιο δαπανηρής επισκευής κατασκευαστικών ελαττωμάτων.

Υπολογίστε σωστά το κόστος κατασκευής σπιτιού

Το υποχρεωτικό κόστος ανάπτυξης είναι σημαντικά ακριβότερο από την προαιρετική συμβουλή. Αυτό σημαίνει το κόστος για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων συνδέσεων που προκύπτουν σε ένα νέο κτίριο. Η σύνδεση φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος, πόσιμου νερού και λυμάτων καθώς και οι τηλεφωνικές γραμμές μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ανάλογα με τις περιστάσεις, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπολογίζεται πιο γενναιόδωρα παρά πολύ σφιχτά. Αυτό ισχύει κυρίως για τις εργασίες αποχέτευσης και για τυχόν μέτρα που μπορεί να προκύψουν, όπως ένας κατασκευαστικός δρόμος. Εκτός από αυτό, το εργοτάξιο πρέπει φυσικά να τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα και νερό – αυτό δεν συνεπάγεται μόνο το καθαρό κόστος κατανάλωσης, αλλά και ο τοπικός διαχειριστής δικτύου και οι ηλεκτρολόγοι που είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της παροχής ρεύματος θέλουν να πληρώνονται. Για να μην ξεχάσετε το ενοίκιο για το κουτί ισχύος του ιστότοπου.

Μετά την κατασκευή

Δυστυχώς, το κόστος δεν σταματά με την ολοκλήρωση της κατασκευής · σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να αυξηθεί σημαντικά. Αυτό ισχύει ιδίως για όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με την επίπλωση του σπιτιού, ξεκινώντας από τον προγραμματισμό σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα – εάν, για παράδειγμα, αναζητηθεί μια έξυπνη παραλλαγή σπιτιού – για την επιλογή θυρών, παραθύρων, πλακιδίων και, τελευταίων αλλά όχι λιγότερο, τα έπιπλα. Όποιος έχει επίσης ένα οικόπεδο με κήπο, σίγουρα θα θελήσει να το σχεδιάσει σύμφωνα με το γούστο του αφού μετακομίσει.

κατασκευή κατοικιών προβλέπουν κόστος υπολογίζουν σχέδιο

Εκτός από αυτό, θα πρέπει να είναι σαφές κατά την έναρξη της κατασκευής ότι το κόστος συντήρησης για επισκευές μπορεί πάντα να προκύψει. Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να έχουν καμία συνέπεια σε ένα νέο κτίριο, αλλά το αργότερο καθώς προχωρά η περίοδος κατοικίας, αναπόφευκτα θα εμφανιστούν σημάδια φθοράς. Για την κάλυψη ζημιών που προκλήθηκαν από πυρκαγιά, καταιγίδες κ.λπ., συνιστούμε να λάβετε ασφάλιση κτιρίων κατοικιών ή ασφάλιση φυσικού κινδύνου. Αυτό προστατεύει το ίδιο το κτίριο και καλύπτει πιθανά έξοδα για ανακατασκευή ή ανακαίνιση.

Εικονογραφήσεις

Εικόνα 1: pixabay.com © Αλέξανδρος Στάιν (CC0 Public Domain)

Εικόνα 2: pixabay.com © wokandpix (CC0 Public Domain)

Εικόνα 3: pixabay.com © Κάι Σταχωβιάκ (CC0 Public Domain)

Εικόνα 4: pixabay.com © Μάνφρεντ Αντρανιάς (CC0 Public Domain)