εκτεθειμένο τσιμεντένιο σπίτι έρημος βάναυση αρχιτεκτονική

Το έρημο σπίτι από εκτεθειμένο σκυρόδεμα

Αυτό το εξαιρετικό σπίτι της ερήμου σχεδιάστηκε από τρεις Έλληνες αρχιτέκτονες. Το «Casa Brutale» χτίστηκε σε μια προεξοχή ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Αφορά κυρίως εκτεθειμένο σκυρόδεμα και βρουταλιστική αρχιτεκτονική. Η δομή του κτιρίου είναι τραχιά, αλλά ακόμα ελκυστική και πολυτελής. Το πανόραμα κόβει την ανάσα και είναι τεράστιο ταυτόχρονα.

Οι αρχιτέκτονες Λαέρτης Αντώνιος, Άντο Βασιλείου και Παντελής Καμπουρόπουλος ίδρυσαν μαζί την OPA Works και έκτοτε συνεργάστηκαν σε μοναδικά έργα. Ένα από τα αγαπημένα της στυλ στην αρχιτεκτονική είναι το βάναυσο.

Αυτό το τσιμεντένιο κτίριο αποτελεί έναν ποιητικό φόρο τιμής στη βαρβαρότητα ως μοντέρνο αρχιτεκτονικό στυλ

εκτεθειμένο τσιμεντένιο σπίτι υπόγεια κατασκευή βάναυση αρχιτεκτονική

Αυτό το στυλ είχε την ακμή του μεταξύ 1953 και 1967. Ο ίδιος ο όρος προέρχεται από τα γαλλικά – μπετόν μπρουτ στην πραγματικότητα ονομάζεται ακατέργαστο σκυρόδεμα ή καλύτερα εκτεθειμένο σκυρόδεμα. Πρόκειται για ένα στιβαρό δομικό υλικό που συναρπάζει με την απλότητα, την αντοχή και την ανομοιομορφία του. Στη βαρβαρότητα, οι γραμμές είναι ευθείες και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός ωθείται στα όριά του.

Στη δεκαετία του 50 του 20ού αιώνα, αυτό το αρχιτεκτονικό στυλ συνδέθηκε με το όνομα του Σουηδού αρχιτέκτονα Hans Asplund. Η αρχιτεκτονική του Le Corbusier είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Γνωστά κτίρια σε στιλ βρουταλισμού είναι z. Για παράδειγμα, το μοναστήρι Sainte-Marie de la Tourette κοντά στο Éveux-sur-l’Arbresle και η Unité d’Habitation στη Μασσαλία. Άλλα σημαντικά κτίρια βρουλιστών είναι η Ρωσική Πρεσβεία στην Αβάνα, το Geomatikum του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, το πολυώροφο Bredero στο Ανόβερο, το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο, Λονδίνο, η ενοριακή εκκλησία του Saint-Nicolas στο Hérémence, το σπίτι του Sindlingen στα δυτικά. μπροστά και το κτίριο Rotaprint, Βερολίνο -Πολύ καλά.

Ατελείωτη έκταση και γαλάζιο γαλάζιο

εκτεθειμένο σκυρόδεμα βρουλισμού αρχιτεκτονική θάλασσα

Στην περίπτωση του Casa Brutale, το βάναυσο αρχιτεκτονικό προφίλ απεικονίστηκε λίγο πιο δραματικό και ταυτόχρονα πιο ρομαντικό. Οι πρωταρχικές δυνάμεις της φύσης εντείνουν την επίδραση της πρωταρχικής χοντρότητας αυτού του αρχιτεκτονικού στυλ. Ο απέραντος ωκεανός επεκτείνεται μπροστά σας και η γιγαντιαία έρημος με όλες τις προκλήσεις εκτείνεται πίσω σας.

Επιβλητικό και στιβαρό στην εμφάνιση

εκτεθειμένο τσιμεντένιο σπίτι εξωτερική πισίνα υπόγειο

Ο πραγματικός χώρος διαμονής εκτείνεται στο υπόγειο και η υπέροχη εξωτερική πισίνα στο ισόγειο εξασφαλίζει τέλεια θερμομόνωση και ταυτόχρονα προσφέρει πολύτιμη, δροσιστική δροσιά στον έντονο ήλιο.

Όλο το σπίτι είναι μια επιτυχημένη εφαρμογή της βρουταλιστικής αρχιτεκτονικής με απλό και εξελιγμένο τρόπο. Είναι ένα καταφύγιο ονείρου για πραγματικούς καθαρολόγους με κάπως πρωτόγονο γούστο που αγωνίζονται για ελευθερία και ασφάλεια ταυτόχρονα.

Πουριστικός σχεδιασμός σαλονιού με υπέροχη θέα

εκτεθειμένο τσιμεντένιο σπίτι βρουλισμός υπνοδωμάτιο μινιμαλιστικό

Ανοιχτό σχέδιο και εκτεθειμένο σκυρόδεμα

εκτεθειμένο σπίτι από σκυρόδεμα ανοιχτό σχέδιο

Ευθείες γραμμές και στιβαρή σταθερότητα

εκτεθειμένο σκυρόδεμα σπίτι πανοραμικό παράθυρο σαλόνι

Εξαιρετικό ταβάνι που χαρίζει δροσιά

εκτεθειμένο τσιμεντένιο ταβάνι πισίνας σπιτιού

Διακριτικός ρομαντισμός στην έρημο

εκτεθειμένο τσιμεντένιο σπίτι υπόγεια αρχιτεκτονική έρημος