Ο παλιός αχυρώνας μετατράπηκε σε ελκυστική κατοικίαΟ παλιός αχυρώνας μετατράπηκε σε ελκυστική κατοικία

Το να δώσετε νέα ζωή σε ένα παλιό κτίριο με ανακαίνιση και αποκατάσταση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι σίγουρα πιο δύσκολο από το να σχεδιάζεις ολοκαίνουργιες κατοικίες και σπίτια. Βρίσκεται στην όμορφη ολλανδική πόλη Geldermalsen, το House G είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανακαίνισης που φαίνεται έξυπνο και κομψό.

Αρχικά αυτή η οικοδομική δομή ήταν ένας παλιός, ζοφερός αχυρώνας. Σήμερα παρουσιάζουμε τη μετατροπή τους Αρχιτέκτονες Macwan + Αστικοί σε μια ευάερη, γοητευτική, μοντέρνα κατοικία.

Στο υψηλότερο επίπεδο

Παλαιός αχυρώνας σε μια ελκυστική κατοικία με δοκάρια στη σοφίτα

Μεγάλος χώρος καθιστικού και μαλακό χαλί

Παλαιός αχυρώνας σε ένα ελκυστικό χαλί μοντέρνου σχεδιασμού κατοικίας

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες το έχουν ήδη επεκτείνει κατακόρυφα, χτίζοντας δύο νέους ορόφους, πράγμα που βελτίωσε λίγο ολόκληρο το σχέδιο. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ανακαίνιση ήταν να αφήσουμε περισσότερο φυσικό φως να ρέει στο δωμάτιο και να αφαιρέσω τις σκοτεινές γωνίες. Παρέχονται μεγάλα κενά στη σοφίτα και προστίθενται φεγγίτες σε αυτόν τον στόχο. Οι ψηλότεροι όροφοι του σπιτιού δημιουργούν μια ανοιχτή, φιλόξενη εμφάνιση.

Το χαμηλότερο επίπεδο του House G δείχνει πιο ιδιωτικούς χώρους με κομψό σαλόνι, εργονομική, μοντέρνα κουζίνα και μεγάλη τραπεζαρία. Ένα νησί κουζίνας σε τροχούς λειτουργεί επίσης ως μονάδα αποθήκευσης και η τεράστια βιβλιοθήκη σπιτιών δημιουργεί ένα όμορφο φόντο για τις ξύλινες σκάλες που οδηγούν στο ανώτερο επίπεδο.

Με έναν ισορροπημένο συνδυασμό ρουστίκ και μοντέρνων λεπτομερειών, το House G προσφέρει ένα εξαιρετικό καταφύγιο. Η κομψή μεταμόρφωση συνδέει το σπίτι με το όμορφο, φυσικό τοπίο έξω και προσφέρει μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Ενσωματωμένο τζάκι καλυμμένο με πλακάκια – ζεστή γωνιά ανάγνωσηςΠαλαιός αχυρώνας σε μια ελκυστική βιβλιοθήκη κατοικίας ενσωματωμένο τζάκι

Οι κόκκινες καρέκλες τραπεζαρίας είναι εντυπωσιακές

Αχυρώνας σε μια ελκυστική κατοικία δοκάρια ξύλινα ρουστίκ

Ceilingευδοροφή από ξύλο

Παλαιός αχυρώνας σε μια ελκυστική κουζίνα κατοικίας στον χαμηλό όροφο

Μινιμαλιστική πλωτή σκάλα

Αχυρώνας σε μια ελκυστική κατοικία που επιπλέει σκάλες

Ξύλινα δοκάρια για ρουστίκ εμφάνιση

Παλαιός αχυρώνας σε ένα ελκυστικό παράθυρο κατοικίας με φυσικό φως

Οι σκάλες οδηγούν στον τελευταίο όροφο

Παλαιός αχυρώνας σε μια ελκυστική κατοικία στον επάνω όροφο  Οι σκοτεινές γωνιές του σπιτιού είχαν φύγει

Εσωτερικό σπίτι G πριν από την αποκατάσταση στη συνέχεια

  Σχεδιασμός από δύο επίπεδαΠαλαιός αχυρώνας σε μια ελκυστική κατοικία με ανοιχτό σχέδιο