Το Android Q Beta έκδοση 1 της Google είναι επιτέλους εδώ. Όπως πάντα, οι χρήστες του Google Pixel θα είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για το νέο λειτουργικό σύστημα. Το Android Q αναμένεται να είναι ο πρώτος παίκτης Google I / O 2019 από τις 7 έως τις 9 Μαΐου. Μέχρι τότε, οι κάτοχοι μιας από τις τρεις γενιές του Pixel μπορούν να έχουν πρόσβαση στη νέα έκδοση beta. Ενας περαιτέρω έκδοση έχει κυκλοφορήσει για χρήση με τον εξομοιωτή Android, επιτρέποντας στους προγραμματιστές εφαρμογών να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό του νέου λειτουργικού συστήματος χωρίς φυσικές συσκευές.

Το Android Q 10 Beta είναι τώρα εδώ για χρήστες Pixel και Android Emulator

Το Android Q Beta είναι εδώ για το Google Pixel android 10 maskot με q

Σημειώστε, φυσικά, ότι το Android Q Beta είναι ακόμα μια πολύ πρώιμη έκδοση του κώδικα και δεν θα κυκλοφορήσει πλήρως μέχρι αργότερα φέτος. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη πολλοί προγραμματιστές εφαρμογών και τελικοί χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν την έκδοση beta του Android Q. Τι έχει όμως να μας προσφέρει αυτή τη φορά η Google και αξίζει να στραφούμε στο νέο λειτουργικό σύστημα;?

Φαίνεται ότι η Google έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο απόρρητο των χρηστών κατά την ανάπτυξη της.

Όπως πάντα, το λογότυπο είναι υπέροχα σχεδιασμένο

Το Android Q Beta είναι εδώ για το Google Pixel android q logo google

Τι αλλαγές θα μας προσφέρει το νέο Android Q;?

Το νέο Android Q θα προσφέρει σημαντικές αλλαγές σχεδόν σε κάθε πτυχή, αλλά κυρίως όσον αφορά την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων. Η ορατότητα και ο έλεγχος των δεδομένων στα δεδομένα στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μεμονωμένες εφαρμογές είναι τώρα πολύ μεγαλύτερη. Η πρόσβαση σε δεδομένα σε κοινόχρηστο εξωτερικό χώρο αποθήκευσης, όπως το cloud, υπόκειται σε νέους περιορισμούς. Εφαρμόστηκαν επίσης νέοι περιορισμοί με τους οποίους οι δραστηριότητες μπορούν να ξεκινήσουν στο παρασκήνιο χωρίς αλληλεπίδραση χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν την κοινή χρήση τοποθεσίας για εφαρμογές μόνο εάν βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Οι πολιτικές πρόσβασης στα αναγνωριστικά υλικού έχουν επίσης αλλάξει. Αυτό περιορίζει την πρόσβαση εφαρμογών στο IMEI, τον σειριακό αριθμό, τη διεύθυνση MAC και άλλα δεδομένα. Οι χρήστες έχουν τώρα καλύτερο έλεγχο των δικαιωμάτων τοποθεσίας που σχετίζονται με WiFi, Bluetooth, κινητά τηλέφωνα και μεταδεδομένα κάμερας.

Το νέο λειτουργικό σύστημα θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια δεδομένων χρήστη

Το Android Q Beta είναι εδώ για το Google Pixel περισσότερη ασφάλεια με το νέο android

Το Google Android Q ασχολείται με τα επερχόμενα νέα αναδιπλούμενα

Άλλες αλλαγές στο Android Q σχετίζονται με νέους παράγοντες μορφής. Συσκευές όπως οι επερχόμενες Huawei Mate X και Samsung Galaxy Fold ορίστε την αρχή των αναδιπλούμενων και το Android Q θα διαθέτει ειδικά API για τέτοιες συσκευές. Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους από αυτή την άποψη σε περιβάλλοντα στα οποία τα μεγέθη και τα σχήματα οθόνης δεν καθορίζονται και στα οποία οι μεταβάσεις μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών οθονών είναι κοινές.

Τώρα επίσης συμβατό με πτυσσόμενα

Το Android Q Beta είναι εδώ για υποστήριξη Google Pixel για αναδιπλούμενα τηλέφωνα

Θα υπάρχουν επίσης νέα API για κοινή χρήση, συνδεσιμότητα, μέσα και βιομετρικά στοιχεία. Προς το παρόν, ωστόσο, το Android Q Beta απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές εφαρμογών και λιγότερο σε τελικούς χρήστες. Εξάλλου, υπάρχουν ακόμα λίγες εφαρμογές που είναι συμβατές με το νέο λειτουργικό σύστημα. Είναι επίσης σκόπιμο να εκτελέσετε τον κωδικό σε ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο όταν δοκιμάζετε όλα τα είδη betas. Μετά από όλα, το ελαττωματικό λογισμικό στο τηλέφωνο του σπιτιού σας μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό. Ειδικά αν ξαφνικά δεν μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε όταν χρειάζεται. Μπορείτε να μεταβείτε στο πρόγραμμα Android Q beta της Google εδώ πρόσβαση.

Έτσι φαίνεται το Android 10 στο Pixel

Το Android Q Beta είναι το νέο λογισμικό λειτουργικού συστήματος για το Google Pixel