Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Τις προάλλες η εταιρεία αναπτύχθηκε Ντόξελ νέα έξυπνα ρομπότ που μπορούν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό τον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων. Εξοπλισμένο με το Σύστημα LIDAR, Συντομογραφία για “ανίχνευση φωτός και εμβέλεια”, τα νέα ρομπότ της Doxel μπορούν να ελέγξουν καλύτερα από οποιονδήποτε αρχιτέκτονα εάν τα κατασκευαστικά έργα πάνε πραγματικά όπως είχε προγραμματιστεί. Παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι διαδικασίες κατασκευής, τι και πού να εγκατασταθούν, αν ένα υλικό βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, κ.λπ. χρόνο και χρήμα Εξοικονομεί απώλειες. Μια πρόσφατη δοκιμή της τεχνολογίας αύξησε την παραγωγικότητα της εργασίας κατά 38% και μείωσε τους προϋπολογισμούς έως και 11%!

Λόγω του γεγονότος ότι το 98% των μεγάλων κατασκευαστικών έργων έχουν υλοποιηθεί για σχεδόν 80 χρόνια εάν υπερβεί ο προϋπολογισμός και καθυστερήσει έως και 20 μήνες, η ιδέα της Doxel είναι κάτι παραπάνω από σαφής. Η λύση στο πρόβλημα είναι η συνεχής στενή παρακολούθηση του έργου, χωρίς να αφήνει περιθώρια για λάθη. Η ιδέα του Doxel δεν είναι να βασίζεται σε ανθρώπους, αλλά σε ακριβείς μετρήσεις και δεδομένα.

Μόλις προ -προγραμματιστεί, το ρομπότ είναι εντελώς αυτόνομο

Το LIDAR και η τεχνητή νοημοσύνη από την Doxel βελτιώνουν τον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων των μικρών ρομπότ doxel

Πώς λειτουργεί το μικρό ρομπότ από το Doxel και το σύστημα LIDAR του?

Η «εργάσιμη ημέρα» του μικρού αυτόνομου ρομπότ από το Doxel με το ενσωματωμένο LIDAR ξεκινά μόλις κλείσει το εργοτάξιο για την ημέρα. Μέσα σε λίγες ώρες, η συσκευή σαρώνει στη συνέχεια ολόκληρη την κατασκευή. Το ρομπότ δεν έχει πρόβλημα να ακολουθήσει προκαθορισμένες διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων σκαλοπατιών, και περίπου 30 μέσα σε μια εβδομάδα.

000 τετραγωνικά μέτρα για σάρωση.

Ακόμα και οι σκάλες δεν αποτελούν πρόβλημα

Το LIDAR και η τεχνητή νοημοσύνη από την Doxel βελτιώνουν τον κατασκευαστικό τομέα και ο τομέας των ακινήτων το doxel ανεβαίνει σκάλες

Μόλις το ρομπότ ολοκληρώσει τις μετρήσεις, αποθηκεύει όλα τα δεδομένα στο σύννεφο. Εκεί επεξεργάζονται με τη σειρά τους οι τρισδιάστατοι αλγόριθμοι. Αυτά είναι σε θέση να αναγνωρίζουν όλους τους τύπους εξαρτημάτων με βάση το σχήμα, τη θέση και το μέγεθός τους. Η ακρίβεια του χάρτη lid που δημιουργήθηκε από την Doxel επιτρέπει στους διαχειριστές να επαληθεύσουν ότι οι κατασκευαστές τους χρησιμοποιούν τα σωστά υλικά στο σωστό μέρος και με τον σωστό τρόπο. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Τα σφάλματα δεν αναγνωρίζονται μέσα σε λίγες ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες. Διαφορετικά η λύση σας θα κοστίσει πολύ περισσότερο χρόνο, υλικό και εργασία.

Κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει τόσο ακριβώς και γρήγορα όσο το μικρό ρομπότ από το Doxel

Το LIDAR και η τεχνητή νοημοσύνη από την Doxel βελτιώνουν τον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων με αργές μετρήσεις

Όλα καλά και καλά, αλλά το ρομπότ Doxel και η κάρτα LIDAR του κάνουν πραγματικά τη διαφορά; Σύντομη απάντηση: ναι!

Η Doxel έχει ήδη πραγματοποιήσει μια πρακτική δοκιμή της τεχνολογίας της. Το ρομπότ βοήθησε στην επίβλεψη της κατασκευής ενός πολυώροφου κτηρίου ιατρικού γραφείου στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Το ρομπότ σάρωσε αυτόματα την κατασκευή κάθε μέρα για συνολικά 4,5 ώρες.

Στο τέλος της «εργάσιμης ημέρας», ο Doxel στέλνει μια λεπτομερή έκθεση

Το LIDAR και η Τεχνητή Νοημοσύνη από την Doxel βελτιώνουν τους τομείς των κατασκευών και των ακινήτων με ακριβή ανάλυση και χειρισμό σφαλμάτων

Η παραγωγικότητα της εργασίας αυξήθηκε κατά 38% κατά τη διάρκεια του έργου. Ως αποτέλεσμα, το έργο ήταν συνολικά 11% κάτω από τον προϋπολογισμό. Φυσικά, διαφορετικά κατασκευαστικά έργα θα δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Στους τομείς των κατασκευών και των ακινήτων, ωστόσο, ακόμη και ένα ή δύο τοις εκατό είναι πολύ σημαντικό.

Η Doxel χρησιμοποιεί επί του παρόντος επίσης drones με LIDAR σε περιορισμένο βαθμό. Ωστόσο, αυτά εξακολουθούν να απαιτούν επίβλεψη και έλεγχο από έμπειρους εργαζόμενους. Είναι εύκολο να δούμε πώς η ρομποτική αυτονομία θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα αυτών των διαδικασιών.

Ο Doxel βρήκε ένα σφάλμα εδώ και το σημειώνει με κόκκινο χρώμα

Το LIDAR και η Τεχνητή Νοημοσύνη από την Doxel βελτιώνουν τον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων Εντοπίστε τα λάθη γρήγορα και εύκολα