Ο ρυθμός με τον οποίο η τεχνολογία εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό είναι εγγυημένα ότι θα σας εντυπωσιάσει. Με κάθε νέο βήμα, εταιρείες από όλους τους τομείς αποδεικνύουν ότι οι μεγαλύτερες είναι πάντα καλύτερες. Άλλωστε, οι τηλεοράσεις 4K είναι σχεδόν ο κανόνας! Απλά ρίξτε μια ματιά στο νέο τηλεοπτικό σετ Sony! Είναι η πρώτη οθόνη 16K στο είδος της και περιέχει 16 φορές περισσότερα pixel από μια τηλεόραση 4K ή 64 φορές περισσότερα από μια συμβατική τηλεόραση HD 1080p. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σταθείτε πολύ κοντά στην τερατώδη τηλεόραση, η οποία παρεμπιπτόντως είναι μεγαλύτερη από ένα λεωφορείο ή περίπου δύο ορόφους ψηλά, χωρίς η εικόνα να φαίνεται θολή.

Η Sony κατάφερε για άλλη μια φορά να επιφέρει μια τεχνική επανάσταση

Η Sony εμφανίζει την πρώτη οθόνη 16K που είναι μεγαλύτερη από τη λεωφορεία που έκανε η Sony ξανά

Η οθόνη 16K της Sony σπάει όλα τα ρεκόρ για το μέγεθος της οθόνης

Η εκπληκτική οθόνη 19,2 x 5,4 m εγκαθίσταται αυτήν τη στιγμή σε ένα νέο ερευνητικό κέντρο που άνοιξε πρόσφατα για τους Ιάπωνες Ομάδα καλλυντικών Shiseido στην πόλη Γιοκοχάμα νότια του Τόκιο. Είναι τόσο μεγάλο που εκτείνεται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου.

Η Sony ανακοίνωσε την ανάπτυξη στο NAB (National Association of Broadcasters), που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Λας Βέγκας. «Προχωράμε σιγά -σιγά προς τηλεοράσεις 8K στο τέλος της δεκαετίας. Ποιος ξέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να πάει πέρα ​​από αυτό, οπότε οι οθόνες 16K θα περιοριστούν προς το παρόν στον εταιρικό κόσμο », σχολίασε ο David Mercer, Strategy Analytics. «Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία. Αυτές οι οθόνες είναι απίστευτα εντυπωσιακές – ακόμη και τα 8K σε μια μεγάλη οθόνη είναι σχεδόν μαγευτικά ».

Το gaming θα μπορούσε σύντομα να είναι επίσης δυνατό στα 16K?

Η Sony παρουσιάζει την πρώτη οθόνη 16K που είναι μεγαλύτερη από ένα λεωφορείο, gaming σε ανάλυση 16k

Φανταστείτε ένα τέτοιο ψήφισμα

Η Sony εμφανίζει την πρώτη οθόνη 16K που είναι μεγαλύτερη από ένα λεωφορείο, περίπου 16k

Μια οθόνη 16K απαιτεί εντελώς νέες τεχνολογίες και συμβατά πλάνα

Η Sony είχε προηγουμένως σχεδιάσει μια ξεχωριστή οθόνη 16K που προβλήθηκε στο αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο το 2014. Φαινόταν σαν να αποτελούταν από δεκάδες μικρότερες οθόνες αντί για μια ενιαία απρόσκοπτη εικόνα.

Οι πρώτες οθόνες 16K χωρίστηκαν ορατά σε πολλές οθόνες

Η Sony δείχνει την πρώτη οθόνη 16K, η οποία είναι μεγαλύτερη από ένα λεωφορείο, μεγαλύτερη από ένα λεωφορείο, είναι υψηλότερη από δύο ορόφους

Η νέα εγκατάσταση «υπερ-μεγέθους» αποτελείται στην πραγματικότητα από πολλές αρθρωτές οθόνες. Ωστόσο, επειδή είναι χωρίς πλαίσιο, μπορούν να ενωθούν ασταμάτητα χωρίς ορατά κενά. Αυτή η τεχνολογία δημιουργεί την εντύπωση μιας μοναδικής γιγαντιαίας οθόνης. Η Sony ονομάζει αυτήν την τεχνολογία “Κρυστάλλινο LED“, Η επωνυμία της τεχνολογίας οθόνης micro-LED. Η καινοτομία δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό και ταυτόχρονα είναι πολύ πιο φωτεινή από τις οθόνες OLED. Παρ ‘όλα αυτά, αποδίδει παρόμοιους βαθύ μαύρους τόνους. Αυτή τη στιγμή η Sony προσφέρει μια σειρά από μικρότερες οθόνες Crystal LED με χαμηλότερες αναλύσεις για χρήση σε γραφεία, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, κινηματογράφους και λούνα παρκ.

Με τη νέα τεχνολογία, οι τηλεοράσεις μπορούν να γίνουν απείρως μεγάλες και να εξακολουθούν να εμφανίζονται ως μία εικόνα

Η Sony παρουσιάζει την πρώτη οθόνη 16K που είναι μεγαλύτερη από τις οθόνες led από κρύσταλλο από τη Sony

Δεδομένου ότι επί του παρόντος ουσιαστικά δεν υπάρχει κατάλληλο υλικό βίντεο και εικόνας για οθόνη 16K, η Sony έπρεπε να δημιουργήσει τη δική της ταινία για το Shiseido. Αυτό έδειξε διαφορετικό ζωικό κόσμο σε φυσικό μέγεθος. Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τη συγκεκριμένη διαδικασία. Πριν από αυτό, ωστόσο, αποκτήθηκε το λεγόμενο υλικό εικόνας «τετραπλού υψηλής ευκρίνειας» χρησιμοποιώντας μια διαδικασία γνωστή ως demosaicing. Μια παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται από τις τρέχουσες τηλεοράσεις 4K για την επεξεργασία βίντεο 1080p.

Η Sony απεικονίζει τον ζωικό κόσμο σε πραγματικό μέγεθος

Η Sony παρουσιάζει την πρώτη οθόνη 16K που είναι μεγαλύτερη από ένα λεωφορείο που δείχνει άγρια ​​ζωή σε φυσικό μέγεθος

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να τοποθετήσουμε μια οθόνη 16K στο σαλόνι σύντομα. Αν ψάχνετε ακόμα για μεγάλες τηλεοράσεις, τότε σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά “Ο τοίχος“Να ρίξω. Η Samsung παρουσίασε τη δική της τηλεόραση 4K 219 ιντσών στην CES 2019 και έχει ήδη επιτύχει εξαιρετική επιτυχία με αυτήν.

Η Samsung δεν είναι πολύ πίσω

Η Sony εμφανίζει την πρώτη οθόνη 16K που είναι μεγαλύτερη από ένα λεωφορείο στον τοίχο της samsung ces 2019