Βασιστείτε στην υπεύθυνη κατανάλωση!

Η αγορά φυτών και η επίσκεψη σε κέντρα κήπου ακούγεται βασικά σαν μια πολύ ευχάριστη και όχι πολύ επικίνδυνη υπόθεση, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, εάν είστε πεπεισμένοι για αυτό, τότε κάνετε λίγο λάθος. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι εκεί και θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε τουλάχιστον 10 από αυτούς.

Οι πρακτικές συμβουλές μας θα σας κάνουν πιο προσεκτικούς και θα μάθετε να παρατηρείτε περισσότερο και να προσανατολίζεστε σωστά όταν ψωνίζετε.

Σωλήνες κήπου PVC

Οι εύκαμπτοι σωλήνες κήπου PVC είναι φθηνοί, αλλά δεν είναι πολύ καλές ιδέες. Διαχωρίζονται επικίνδυνες ουσίες από αυτές, οι οποίες στη συνέχεια καταλήγουν στο νερό και υποβαθμίζουν την ποιότητα της παραγωγής λαχανικών σας. Αντί να αγοράζετε σωλήνες κήπου από PVC, πάρτε τους εξίσου φθηνούς ελαστικούς σωλήνες.

 Πάντα να αγοράζετε λογικά στο κέντρο του κήπου

κέντρο κήπου σχεδιασμός κήπου λάστιχο κήπου από καουτσούκ τοξικό

Μούχλα κακάο

Το μούσκι κακάο είναι επίσης στη λίστα αγορών σας; Αντίθετα, διαγράψτε αυτό αμέσως εάν έχετε σκυλιά στο σπίτι. Η σάπια κακάο είναι ένας μεγάλος πειρασμός για αυτά τα κατοικίδια ζώα και έχει την ίδια κακή επίδραση σε αυτά με τη σοκολάτα, για παράδειγμα.

Οι κόκκοι κακάο δεν έχουν θέση στον κήπο σας

κέντρο κήπου σχεδιασμός κήπου σάπια κακάο επικάλυψη επικίνδυνες ιδέες κήπου

Λιπάσματα και θρεπτικά συστατικά των φυτών

Στο κέντρο του κήπου, πωλούνται κυρίως συνθετικά λιπάσματα και θρεπτικά συστατικά των φυτών. Περιέχουν πολλά νιτρικά. Ενώ προστατεύετε τα φυτά από τα έντομα, εμποδίζετε τα φυτά του κήπου να πάρουν οξυγόνο. Τα νιτρικά άλατα εξακολουθούν να αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων.

Προτιμήστε τα φυσικά λιπάσματα και τα θρεπτικά συστατικά των φυτών

κέντρο κήπου εξωραϊσμός φυτοφάρμακα λιπάσματα συνθετικά

Πλαστικά γάντια και άλλα πλαστικά αντικείμενα

Όπως όλα τα άλλα πλαστικά προϊόντα, έτσι και τα γάντια περιέχουν τοξικές ουσίες. Όταν τα χρησιμοποιείτε, εισέρχονται στο σώμα τόσο στο έδαφος όσο και στο δέρμα σας. Ο κίνδυνος αλλεργιών και άλλων συμπτωμάτων ασθένειας είναι πολύ μεγάλος. Καλύτερα να επιλέξετε διαφορετικό υλικό. Οι εναλλακτικές είναι συνήθως πιο ακριβές, αλλά συνήθως διαρκούν πολύ περισσότερο.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε γάντια κήπου από φυσικά υλικά

κέντρο κήπου ιδέες σχεδιασμού κήπου λουλούδια λουλουδιών με ανοιξιάτικα φυτά

Ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα

Τα ζιζανιοκτόνα σαφώς δεν είναι κατάλληλα για βιώσιμο σχεδιασμό κήπου. Προστατεύουν τον κήπο σας από έντομα, αλλά βλάπτουν τα φυτά εξίσου με τα νιτρικά. Επιπλέον, δεν μένουν μόνο στα φυτά, αλλά εισέρχονται στο έδαφος και τελικά στο νερό. Έτσι χρησιμοποιώντας ζιζανιοκτόνα ρυπαίνετε το περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα.

Αποφύγετε τα συνθετικά ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα

κέντρο κήπου σχεδιασμός κήπου εντομοκτόνα εντομοκτόνα ζιζανιοκτόνα

Φυτά στολίδια από μόλυβδο

Εδώ είναι κάτι άλλο που δεν πρέπει να αγοράσετε στο κέντρο του κήπου. Ο μόλυβδος είναι πολύ τοξικός και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία για τα φυτά και τους ανθρώπους στον κήπο.

Αντί για μόλυβδο, μπορείτε να επιλέξετε κεραμικό, ανοξείδωτο ατσάλι ή ξύλο

κέντρο κήπου ιδέες σχεδιασμού κήπου οδηγούν στολίδια φυτά κήπου

Βρύση από κασσίτερο

Είναι καλύτερα να μην αγοράζετε βρύσες από λαμαρίνα ή άλλα αξεσουάρ ή άλλα στολίδια από αυτό το υλικό. Είναι επίσης πολύ τοξικά και επιβλαβή για την υγεία μας και τη φύση που μας περιβάλλει.

Ρωτήστε για πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις

κέντρο κήπου κήπος σχεδιασμός λαμαρίνα από ορείχαλκο βρύση

Σάπια από τεμαχισμένα ελαστικά

Από τη μία πλευρά, συνιστάται η επαναχρησιμοποίηση των ελαστικών. Εξαιτίας αυτού, η σάπια από αυτό το τρίψιμο υλικού μοιάζει με προφανή λύση. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Τα ελαστικά περιέχουν πολλές τοξίνες και καλύτερα να τα κρατάτε μακριά από τη γη και το φαγητό μας.

Τα παλιά ελαστικά αυτοκινήτου μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς

κέντρο κήπου σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου παλιά ελαστικά αυτοκινήτου πολτοποίηση

Βασιστείτε στη βιωσιμότητα και την υγεία!

κέντρο κήπου κηπουρική φυτά κηπουρικής ποτιστικό λάστιχο από λάστιχο

Η βιολογική σαλάτα έχει καλή γεύση και είναι καλή για όλους

κέντρο κήπου κηπουρική κηπουρική καλλιέργεια σαλάτες πλαστικά γάντια

Αγοράστε συνειδητά και υπεύθυνα!

κέντρο κήπου σχεδιασμός κήπου υγιείς τοξικές χημικές ιδέες κήπου