Αν νομίζετε ότι μόνο η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι καλύτερες εποχές του χρόνου, όταν τα λουλούδια του κήπου φτάνουν στην ακμή τους και μας εκπλήσσουν με τη μοναδική λάμψη του χρώματος, τότε κάνετε λάθος. Επειδή οι θερμοκρασίες έξω πέφτουν αργά αλλά σίγουρα, δεν σημαίνει ότι η περίοδος κηπουρικής έχει τελειώσει. Υπάρχουν επίσης υπέροχα φθινοπωρινά λουλούδια που περιμένουν να κρυώσει λίγο. Μόνο τότε αρχίζει η πραγματική περίοδος ανθοφορίας του. Μέχρι αργά το φθινόπωρο, φωτίζουν τον κήπο με τα πολύχρωμα λουλούδια τους και τον κάνουν να λάμπει. Εάν έχετε τα σωστά φθινοπωρινά λουλούδια στον κήπο σας, ο κήπος σας σύντομα δεν θα είναι θλιβερός και γκρίζος. Αλλά αντίθετα. Έξω είναι πολύχρωμο και φθινοπωρινό, η παλέτα χρωμάτων ποικίλλει από τους φλογερούς τόνους του κίτρινου, του πορτοκαλί και του κόκκινου έως τις πιο ψυχρές αποχρώσεις του μπλε και του μοβ. Ορισμένες χρωματικές αντιθέσεις και τόνους απλώς τραβούν την προσοχή. Τώρα σας παρουσιάζουμε τα πραγματικά αγαπημένα σε κάθε φθινοπωρινό κήπο.

Τα χρυσάνθεμα είναι τα πιο δημοφιλή φθινοπωρινά λουλούδια

Φθινοπωρινά λουλούδια χρυσάνθεμα

 Έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων.

όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια πολύχρωμα χρυσάνθεμα στον κήπο

  • Οι παρακάτω ομορφιές κήπου είναι απόλυτα αγαπημένες ανάμεσα στα φθινοπωρινά λουλούδια

  • Χρυσάνθεμα

Τα όμορφα χρυσάνθεμα είναι ότι πρέπει σε κάθε κήπο. Αυτά τα τυπικά φθινοπωρινά λουλούδια δεν σχηματίζουν μπουμπούκια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και περίπου έξι εβδομάδες αργότερα ξεδιπλώνουν τη λαμπρότητα τους. Τα κορεσμένα τους χρώματα (λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ και μοβ) κάνουν τον κήπο να λάμπει. Τα σχήματα των λουλουδιών είναι εξίσου διαφορετικά με τα χρώματα. Αυτά μπορεί να είναι μεγάλα ή μικρά, μισογεμισμένα ή γεμισμένα. Τα χρυσάνθεμα φροντίζονται εύκολα για τα φυτά του κήπου, αλλά χρειάζονται ένα ηλιόλουστο, προστατευμένο μέρος και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ποτίζετε τακτικά αν θέλετε να απολαύσετε αυτές τις ομορφιές του κήπου στο κρεβάτι ή στην κατσαρόλα του κήπου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Τα χρυσάνθεμα είναι χωρίς αμφιβολία τα πιο δημοφιλή φθινοπωρινά μας λουλούδια. Συμβολίζουν την αισιοδοξία, τη χαρά και τη μακροζωία. Μόνο το κίτρινο χρυσάνθεμο συμβολίζει την «προσβεβλημένη αγάπη». Έτσι, προειδοποιήστε και επιλέξτε άλλα χρώματα εάν θέλετε να δώσετε σε ένα αγαπημένο σας ένα δοχείο με ανθισμένα χρισάνθεμα.

Το μάτι του ήλιου εκπέμπει αισιοδοξία τις συννεφιασμένες μέρες του φθινοπώρου.

Το κίτρινο μάτι του ήλιου αποπνέει αισιοδοξία από όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια

Το μάτι του ήλιου λάμπει σε έντονο κίτρινο χρώμα.

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια ηλιακό μάτι φωτεινό κίτρινο

  • Μάτι του ήλιου (ηλιοψία)

Το μάτι του ήλιου γεμίζει τον φθινοπωρινό κήπο με το έντονο κίτρινο των λουλουδιών του. Αυτός ο θάμνος κήπου μπορεί να φτάσει σε ύψος 1,80 μ. Και είναι εντελώς απαράδεκτος. Στο φράχτη ή στο κρεβάτι, αυτά τα φθινοπωρινά λουλούδια αισθάνονται υπέροχα και ανθίζουν χρόνο με τον χρόνο από το καλοκαίρι έως το τέλος του φθινοπώρου. Το ηλιακό μάτι προτιμά μια ηλιόλουστη τοποθεσία όπου το έδαφος είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χούμο. Συνιστάται τακτικό πότισμα και λίπανση για τα φωτεινά άνθη του. Αλλά το χειμώνα πρέπει να αφήσετε το αιώνιο υπόλοιπο.

Εικόνα 9: Η υβριδική ποικιλία Helenium “Dark Splendor” εκπλήσσει με το σχήμα και το χρώμα των λουλουδιών της.

Υβρίδιο Ελενίου

Helenium -Hybride – ποικιλία “Dark Splendor” υπέροχο σχήμα λουλουδιού και φλογερά χρώματα

Ελένιο

  • Sun building (helenium)

 

Περίπου 40 τύποι λουλουδιών και υβριδίων ανήκουν στο γένος Helenium, γνωστό στα γερμανικά ως η νύφη του ήλιου. Το όνομα Helenium είναι ένα αφιέρωμα με αγάπη στον αρχαίο ελληνικό θεό του ήλιου iosλιο. Και δικαίως, γιατί το σχήμα αυτού του φθινοπωρινού λουλουδιού θυμίζει πολύ τον ήλιο. Τα λουλούδια λάμπουν σε διάφορα χρώματα μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου και απλώνουν μια καλοκαιρινή νότα στον φθινοπωρινό κήπο. Έχουν χρώμα σε ζεστούς τόνους όπως κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί και καστανό. Η νύφη του ήλιου αγαπά τον πλήρη ήλιο και ευδοκιμεί σε χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Όλες οι ποικιλίες Helenium είναι φθινοπωρινά λουλούδια που φροντίζουν εύκολα και κάνουν τον κήπο να λάμπει με τα χρώματα τους.

Αυτοί οι φθινοπωρινοί αστέρες είναι οι αντίπαλοι των δημοφιλών χρυσάνθεμων.

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια Herbstastern ευαίσθητα χρώματα

  • Φθινοπωρινά αστέρια

Τα φθινοπωρινά αστέρια δεν είναι λιγότερο δημοφιλή από τα χρυσάνθεμα. Αυτά είναι τα κλασικά στον φθινοπωρινό κήπο. Όταν οι μέρες κοντύνουν τον Σεπτέμβριο, οι αστέρες θα ανθίσουν. Αυτά τα όμορφα πολυετή φυτά θα συνεχίσουν να ανθίζουν τον Οκτώβριο και θα προσθέσουν περισσότερο χρώμα στην περιοχή του κήπου. Στην κατσαρόλα ή στο κρεβάτι, τα φθινοπωρινά αστέρια είναι μια υπέροχη διακόσμηση που τραβά αμέσως την προσοχή όλων. Το χρώμα τους είναι τόσο διαφορετικό όσο και οι ίδιες οι ποικιλίες. Οι αστέρες ανθίζουν πάντα στις πιο ευαίσθητες αποχρώσεις του χρώματος – από ανοιχτό ροζ έως μοβ έως μοβ.

 Οι όμορφοι αστέρες μπορούν εύκολα να χαμογελάσουν στο πρόσωπό σας

όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια προσδίδουν ευαίσθητα χρώματα και πέταλα

Οι περισσότερες από τις ποικιλίες του Herbstastern είναι πολυετείς και ανθεκτικές, έτσι ώστε να χαροποιούν τα μάτια και την ψυχή μας κάθε χρόνο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Αυτά τα όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια προτιμούν μια ηλιόλουστη έως μερικώς σκιασμένη τοποθεσία στον κήπο και μπορούν να φτάσουν σε ύψη έως και 1 m. Για να απολαύσετε την ανθισμένη τους λαμπρότητα το φθινόπωρο, πρέπει να ποτίζετε άφθονα τα λουλούδια τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζετε ότι αυτές οι ομορφιές του φθινοπώρου είναι επιρρεπείς σε ωίδιο. Έτσι, καλύτερα να είστε προσεκτικοί όταν ρίχνετε!

Η φύση είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης και μας εκπλήσσει με τα μοναδικά σχήματα και χρώματα των φθινοπωρινών λουλουδιών.

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια Herbstastern στον κήπο

  • Γιατί χρειάζεστε τις όμορφες ανθοφορίες των φθινοπωρινών λουλουδιών στον κήπο σας?

Τα όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια φέρνουν μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο. Για να μπορέσετε να παλέψετε πιο εύκολα το γκρι φθινοπωρινό έξω και να αποφύγετε τυχόν φθινοπωρινή κατάθλιψη, απλά χρειάζεστε περισσότερο χρώμα στον κήπο σας. Σήμερα λοιπόν προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με έξυπνες και πρακτικές συμβουλές. Προσπαθήστε να δείτε τα φθινοπωρινά λουλούδια στον κήπο σας και να τα φροντίσετε σωστά. Αφενός εντυπωσιάζουν με τα υπέροχα σχήματα και χρώματα, αφετέρου σε κάνουν να ονειρεύεσαι το καλοκαίρι εδώ και καιρό. Με λίγη προσοχή από την πλευρά σας, μπορείτε να απολαύσετε τη λάμψη του χρώματος για εβδομάδες. Πιθανώς μέχρι να φτάσει ο πρώτος παγετός. Από τα δημοφιλή χρυσάνθεμα μέχρι τα φθινοπωρινά αστέρια μέχρι τις μητέρες με έντονα χρώματα τριαντάφυλλου, μπορείτε τώρα να θαυμάσετε όλους τους υπέροχους προδρόμους της ψυχρότερης περιόδου.

 Τώρα περιηγηθείτε στη συλλογή εικόνων μας και απολαύστε το χρωματικό θέαμα!

Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας εύχεται καλή διασκέδαση!

Το λουλούδι μπαλονιών συμβολίζει την αδιαμφισβήτητη γοητεία της φύσης

όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια μπαλόνι λουλούδι αδιαμφισβήτητη γοητεία της φύσης

όμορφο φθινοπωρινό λουλούδι μπαλόνι λουλούδι

 Οι πανσέδες φαίνονται τόσο ντροπαλές!

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια στον κήπο πολύχρωμες πανσέδες

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια στον κήπο

Τα γαλανόλευκα λουλούδια των καραμελών είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε φθινοπωρινό κήπο.

Όμορφο φθινοπωρινό λουλούδια φθινοπωρινό κήπο

Κανένας φθινοπωρινός κήπος χωρίς χρυσάνθεμα!

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια χρυσάνθεμα στον φθινοπωρινό κήπο

Τα χρυσάνθεμα σε γλάστρες είναι επίσης τέλεια ως ιδέα δώρου το φθινόπωρο!

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια αυξήθηκαν χρυσάνθεμα τέλεια ιδέα δώρου

Τη φυσική ομορφιά των λουλουδιών μπαλονιών μπορείτε να απολαύσετε στον κήπο σας το φθινόπωρο.

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια μπαλόνι λουλούδι λεπτή φλόγα των χρωμάτων

Ζήστε μια πολύχρωμη και χαρούμενη φθινοπωρινή περίοδο!

Όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια πανσέ ευαίσθητα χρώματα ευτυχισμένη εποχή του φθινοπώρου